Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    KTEO & τέλη κυκλοφορίας για παλιό αυτοκίνητο
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. KTEO & τέλη κυκλοφορίας για παλιό αυτοκίνητο
    • 1
    • 2
    • 1 / 2
    Περί αυτοκίνησης
    11
    31
    133
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      goldentie last edited by

Ήθελα να μάθω τι γίνεται αν κάποιος θέλει να πουλήσει ένα αυτοκίνητο που δεν έχει κινηθεί από το 2001, και ενώ έχει πινακίδες, δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ούτε έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας από τότε. Είναι παγίδα για τον νέο αγοραστή? Πως θα γίνει η μεταβίβαση, και οι υποχρεώσεις του παρελθόντος θα βαρύνουν τον νέο ιδιοκτήτη ή θα παραμείνουν σαν χρέος στον αρχικό?

Ευχαριστώ
      Σταύρος

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • G
        goldentie last edited by

Ήθελα να μάθω τι γίνεται αν κάποιος θέλει να πουλήσει ένα αυτοκίνητο που δεν έχει κινηθεί από το 2001, και ενώ έχει πινακίδες, δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, ούτε έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας από τότε. Είναι παγίδα για τον νέο αγοραστή? Πως θα γίνει η μεταβίβαση, και οι υποχρεώσεις του παρελθόντος θα βαρύνουν τον νέο ιδιοκτήτη ή θα παραμείνουν σαν χρέος στον αρχικό?

Ευχαριστώ
        Σταύρος

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • G
          goldentie last edited by

Ευχαριστώ
          Σταύρος

• N
            nonos last edited by

Για να γινει μεταβιβαση πρεπει να περασει κτεο το αυτοκινητο πρωτα αυτο ειναι σιγουρο. Τωρα για τα τελη κυκλοφοριας απ οτι νομιζω επιβαρυνουν τον προηγουμενο ιδιοκτητη ,δε παιρνω και ορκο ομως .Καλυτερα ας μας ενημερωσει και κανενα αλλο μελος.Βρηκες κανεναν δοτη για τη gsa και σκεφτεσαι να το χτυπησεις?

• G
              goldentie last edited by

Όσο απίθανο και αν φαίνεται κοιτάω ακόμα παλαιότερα μοντέλα, όχι για ανταλλακτικά αλλά για μελλοντική ανακατασκευή…αν με άκουγε η γυναίκα μου…

Η περίπτωση που περιγράφω είναι συνήθης από ιδιοκτήτες που προσπαθούν να πετάξουν ότι σαβούρα είναι στο όνομά τους χωρίς να πληρώσουν το κόστος απόσυρσης αλλά και βγάζοντας και κανένα χαρτζιλίκι…Εμπορικό δαιμόνιο σου λέει μετά…

Για τα τέλη ρώτησα 3 διαφορετικές εφορίες στην Αττική και πήρα 3 εντελώς διαφορετικές απαντήσεις...Βγάλτε έξω τους κουκουλοφόρους ρέεεεεε!!!

• N
                nidosan last edited by

Ο χρήστης Goldentie έγραψε:

Για τα τέλη ρώτησα 3 διαφορετικές εφορίες στην Αττική και πήρα 3 εντελώς διαφορετικές απαντήσεις...

Δηλαδή? Τι σου είπαν?

Άσχετο (απορία φίλου): Για να βγάλεις φορολογική ενημερότητα δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν πλήρωνες ΤΚ τόσα χρόνια που έχεις το αμάξι ακίνητο χωρίς να έχεις καταθέσει πινακίδες?

• B
                  bill97480 last edited by

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση εαν δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

• G
                    goldentie last edited by

1.Είναι απλό μου, μου λέει εντυπωσιασμένη με την άγνοιά μου, δεν χρωστάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης αλλά το αυτοκίνητο, αρά τα χρέη του προς το δημόσιο ακολουθούν τον νέο αγοραστή….(δεν ρώτησα τι γίνεται στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι παντρεμένο με ορθόδοξο γάμο και έχει αβάφτιστα παιδιά).

2.Δεύτερη υπάλληλος μου λέει ότι για τα έτη ιδιοκτησίας του εκάστοτε ιδιοκτήτη, παραμένει σαν χρέος η πληρωμή του αντίστοιχου σήματος από τον ίδιο (και πρόστιμου στην προκειμένη περίπτωση) – άρα δεν μεταβιβάζεται στον νέο ιδιοκτήτη.

3.Τρίτη απάντηση και πιο σοφιστικέ, καθώς αποτελεί συνδυασμό των δύο παραπάνω με ενταγμένο και λίγο πνεύμα μεταφυσικής προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, το χρέος τελών παραμένει στον αρχικό ιδιοκτήτη, από τον οποίο όμως αν δεν καταφέρουν να εισπράξουν λόγω π.χ. θανάτου του, τότε θα ψάξουν να βρουν και να τα εισπράξουν από τον επόμενο (ή το βραβείο ανοιχτής παλάμης στην προκειμένη περίπτωση).

Μεταβίβαση μπορεί να γίνει καθώς δεν απαιτείται πλέον απόδειξη πληρωμής (απαιτείται όμως ΚΤΕΟ), - συμπέρασμα γελάμε τώρα, κλαίμε μετά…

• N
                      nidosan last edited by

2.Δεύτερη υπάλληλος μου λέει ότι για τα έτη ιδιοκτησίας του εκάστοτε ιδιοκτήτη, παραμένει σαν χρέος η πληρωμή του αντίστοιχου σήματος από τον ίδιο (και πρόστιμου στην προκειμένη περίπτωση) – άρα δεν μεταβιβάζεται στον νέο ιδιοκτήτη.

Ενδιαφέρον... Λες και αν μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη αναγκαστικά παραγράφεται και το χρέος, το πρόστιμο, κλπ του προηγούμενου! Καλά, για το 'πρόστιμο', πότε (και πώς...) έχουν σκοπό να σε ειδοποιήσουν? Σε καμιά 10ετία, αν ζεις ακόμα στην Ελλάδα?...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • K
                        kavoyras last edited by

1.Είναι απλό μου, μου λέει εντυπωσιασμένη με την άγνοιά μου, δεν χρωστάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης αλλά το αυτοκίνητο, αρά τα χρέη του προς το δημόσιο ακολουθούν τον νέο αγοραστή….(δεν ρώτησα τι γίνεται στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι παντρεμένο με ορθόδοξο γάμο και έχει αβάφτιστα παιδιά).

Δεν ισχύει αυτό 100%.
                        Ήρθε πριν 1 μήνα στο πατέρα μου ειδοποιητήριο ότι δεν είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο (τότε) αμάξι του (ένα Α4) και με σημείωση ότι αν δεν πληρωθούν άμεσα, θα μπουν στο εκκαθαριστικό της εφορίας με πρόστιμο (εννοείται ότι είχαν ήδη βάλει τόκους κτλ ).
                        Το αμάξι έχει πουληθεί από το 2001 σε ιδιώτη.
                        Μας έχει ξαναέρθει χαρτί για απλήρωτα τέλη για το έτος 1988 εν έτη 2000, όταν τότε ο πατέρας μου είχε ένα Peugeot 305 (1.2lt με 60κάτι αθάνατα άλογα), το οποίο (φυσικά?) έχει πουληθεί σε άλλον ιδιώτη εδώ και...20 χρόνια (πουλήθηκε σε ιδιώτη το '89)
                        Ευτυχώς επειδή κρατάμε όλες τις αποδείξεις όλων των ετών για όλα τα αμάξια από τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας, και στις 2 περιπτώσεις, απλά δείχνοντας το χαρτί στην εφορία μας, λύθηκε το ζήτημα .
                        Αν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε να ενοχλήσουν τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος

Επιπλέον, μπορεί κάποιος ΑΝΕΤΑ να μην πληρώσει τα τέλη για 1-2-3 χρόνια χωρίς να πληρώσει πρόστιμο κτλ, δηλώνοντας όμως με μία δήλωση του 105 ότι το αμάξι δεν έκανε χρήση δημόσιου δρόμου εκείνο το διάστημα.

• G
                          goldentie last edited by

Κάβουρα αυτά που λές και λογικά ακούγονται και καλά νέα είναι.

Σ΄ευχαριστώ
                          Σταύρος

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • K
                            kavoyras last edited by

Τίποτα φίλε μου.
                            Εύχομαι να πάρεις το αμάξι που επιθυμείς με τα λιγότερα δυνατά 'ντράβαλα' στα διαδικαστικά (τα οποία κάποιες φορές μας φτάνουν στο σημείο να ξενερώνουμε άσχημα).
                            Α...και καλοτάξιδο να είναι!

ΥΓ:Ξέχασα να γράψω πριν ότι η υπεύθυνη δήλωση, που λέγαμε πριν, γίνεται πάντα δεκτή από την εφορία, ΕΚΤΟΣ κι αν διασταυρωθεί ότι το αμάξι κάποια στιγμή μέσα στο διάστημα που δήλωσε ο ιδιοκτήτης (ότι δεν χρησιμοποιεί δημόσιο δρόμο), 'πιάστηκε' να χρησιμοποιεί δημόσιο δρόμο (πχ να δεχθεί κάποια κλίση). Οπότε μην αγχώνεσαι...

• N
                              nidosan last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

Επιπλέον, μπορεί κάποιος ΑΝΕΤΑ να μην πληρώσει τα τέλη για 1-2-3 χρόνια χωρίς να πληρώσει πρόστιμο κτλ, δηλώνοντας όμως με μία δήλωση του 105 ότι το αμάξι δεν έκανε χρήση δημόσιου δρόμου εκείνο το διάστημα.

Αν ισχύει αυτό δεν έχει νόημα να καταθέσεις πινακίδες αν πρόκειται π.χ. να 'λείπεις στο εξωτερικό' για 2-3 χρόνια. Απλά γράφεις στα @@ σου τις ειδοποιήσεις για τα 'τέλη', κάνεις μόλις 'γυρίσεις' μια δήλωση του 105, σε πιστεύουν (αν δεν έχει φάει καμιά κλήση το αμάξι σου και δεν υπάρχει hard evidence ότι κυκλοφορούσε...) και τέρμα.

Για 'τρύπα' μου ακούγεται. Που το αναφέρει ότι προβλέπεται κάτι τέτοιο?

• K
                                kavoyras last edited by

Ο χρήστης nidosan έγραψε:
                                Για 'τρύπα' μου ακούγεται. Που το αναφέρει ότι προβλέπεται κάτι τέτοιο?

Μου το έχουν πει στην εφορία αυτό.Δε θυμάμαι ακριβώς τη διαδικασία.Πάντως μου είπαν πως είναι απλή.

Μάλλον δεν κολλάει αυτό που είπες εσύ σχετικά με την κατάθεση πινακίδων.Ας το ξεδιαλύνουμε λίγο:
                                Το τέλος κυκλοφορίας το πληρώνουμε για να έχουμε δικαίωμα χρήσης του δημόσιου δρόμου.Για να μπορείς να παρκάρεις στο δρόμο, για να μπορείς να οδηγήσεις στο δρόμο κοκ.
                                Αντίθετα οι πινακίδες είναι ουσιαστικά η ταυτότητα του αυτοκινήτου.Το ότι έχεις πινακίδες, δε σημαίνει αυτόματα ότι μπορείς να κινείσαι στο δρόμο.Μπορείς δηλαδή να έχει πινακίδες το αμάξι και να μην το κυκλοφορείς, αλλά δεν μπορείς να το κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες.
                                Δε σε υποχρεώνει κανείς να παραδώσεις πινακίδες επειδή το έχεις παρκαρισμένο μέσα στο ιδιωτικό σου γκαράζ και δεν το κινείς, όπως και δε σε υποχρεώνει να πληρώνεις τέλη (αφού δεν κάνεις χρήση του δημόσιου δρόμου)
                                Γενικά παραδίδει κάποιος πινακίδες όταν δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσει το αμάξι του (πχ πάει για παλιοσίδερα) ή για να βγάλει πινακίδες ΕΛΠΑ (όχι τόσο συχνό φαινόμενο) κάνοντας αίτηση για το χαρακτηρίσει το αμάξι ως 'ιστορικό'.

Κάτι είχα ακούσει ότι ο μόνος λόγος που πχ οι έμποροι κατέθεταν τόσο εύκολα πινακίδες μεταχειρισμένων που αγόρασαν (και έβλεπαν ότι δεν 'τραβούσαν') ήταν γιατί το κάθε αμάξι στη φορολογική δήλωση το δηλώνεις με την πινακίδα του, τη μαρκα του και τα κυβικά του.Αν δεν έχει πινακίδα, δεν μπορείς να το δηλώσεις κι ετσι πχ οι έμποροι γλίτωναν κάποια λεφτά από τους φόρους.
                                Δεν ξέρω αν ισχύει.Μπορεί να είναι και πατάτα...

ΥΓ:Ούτως ή άλλως μπορείς να γράψεις στα @@ σου τα ειδοποιητήρια που σου έρχονται.ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τα τέλη για τα οποία σου ήρθε ειδοποιητήριο.Παράδειγμα?Πουλάς το αμάξι σου και το νέο έτος σου σε καλωσορίζει το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που όμως δε σου ανήκει.Δες το πρακτικά:Τι θα κάνεις?θα πληρώσεις τα τέλη του 'άλλου' από την τσέπη σου ή θα ψάχνεις τον νέο ιδιοκτήτη για να του δώσεις το ειδοποιητήριο? Προφανώς και δεν είσαι υποχρεωμένος να πας να τα αγοράσεις.Το ειδοποιητήριο 'εφευρέθηκε' καθαρά για τη δική μας διευκόλυνση (μπορείς να αγοράσεις το σήμα από κάποια τράπεζα) και για να μην γίνεται της Πόπης στα ταμεία της εφορίας τις μέρες που δίνουν τα 'σήματα'.

• N
                                  nidosan last edited by

Μάλλον δεν κολλάει αυτό που είπες εσύ σχετικά με την κατάθεση πινακίδων.

Ποιο ακριβώς?

Το τέλος κυκλοφορίας το πληρώνουμε για να έχουμε **δικαίωμα **χρήσης του δημόσιου δρόμου.Για να μπορείς να παρκάρεις στο δρόμο, για να μπορείς να οδηγήσεις στο δρόμο κοκ.
                                  Αντίθετα οι πινακίδες είναι ουσιαστικά η ταυτότητα του αυτοκινήτου.Το ότι έχεις πινακίδες, δε σημαίνει αυτόματα ότι μπορείς να κινείσαι στο δρόμο.Μπορείς δηλαδή να έχει πινακίδες το αμάξι και να μην το κυκλοφορείς, αλλά δεν μπορείς να το κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες.
                                  Δε σε υποχρεώνει κανείς να παραδώσεις πινακίδες επειδή το έχεις παρκαρισμένο μέσα στο ιδιωτικό σου γκαράζ και δεν το κινείς, όπως και δε σε υποχρεώνει να πληρώνεις τέλη (αφού δεν κάνεις χρήση του δημόσιου δρόμου)

Άλλο όμως να κάνεις όντως χρήση του δρόμου, άλλο να θες να έχεις το δικαίωμα να κάνεις χρήση του δρόμου (αυτό αγοράζεις με τα τέλη, το γράφεις κι εσύ πιο πάνω). Αν γραφτείς σε ένα γυμναστήριο, πληρώνεις συνδρομή (με το μήνα, με το χρόνο, κλπ) για να έχεις το δικαίωμα να γυμνάζεσαι εκεί τους επόμενους Χ μήνες. Αν δεν πας, πρόβλημά σου. Τι θα τους πεις, 'δεν πάτησα, φέρτε τα χρήματά μου πίσω'?!

Το κράτος τι κάνει? Σου ανανεώνει τη 'συνδρομή' αυτόματα κι αν δε δηλώσεις ότι θες να την 'κόψεις' πριν μπει το νέο έτος θεωρεί ότι την εκμεταλλεύεσαι, που σημαίνει ότι είτε πλήρωσες είτε χρωστάς.

Ούτως ή άλλως μπορείς να γράψεις στα @@ σου τα ειδοποιητήρια που σου έρχονται.ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τα τέλη για τα οποία σου ήρθε ειδοποιητήριο.Παράδειγμα?Πουλάς το αμάξι σου και το νέο έτος σου σε καλωσορίζει το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που όμως δε σου ανήκει.Δες το πρακτικά:Τι θα κάνεις?θα πληρώσεις τα τέλη του 'άλλου' από την τσέπη σου ή θα ψάχνεις τον νέο ιδιοκτήτη για να του δώσεις το ειδοποιητήριο? Προφανώς και δεν είσαι υποχρεωμένος να πας να τα αγοράσεις.

Μόνο που τo παράδειγμά σου αφορά λάθος της εφορίας. Αν είναι ενημερωμένο το αρχείο τους για τη μεταβίβαση και το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΙΧ δεν παίζει να γίνει αυτό που περιγράφεις. Αν δεν είναι, πρόβλημά τους. Εσύ τα χαρτιά της μεταβίβασης τα έχεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος ν' ανησυχείς.

Αναφορικά με το ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τα τέλη για τα οποία σου ήρθε ειδοποιητήριο τώρα. Παραθέτω την πίσω πλευρά από το χαρτί για τα τέλη του 2007 που το έχω πρόχειρο. Γράφει:

*'Δεν υπάρχει υποχρέωση για προμήθεια σήματος έτους 2007 **μόνο *στην περίπτωση που το όχημα τεθεί σε ακινησία, όπως ορίζει ο νόμος πριν την 1/1/2007 και παραμείνει σε ακινησία ολόκληρο το 2007 (κατάθεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας σε περίπτωση προσωρινής ακινησίας ή σχετικών δικαιολογητικών σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας).'

http://xs538.xs.to/xs538/09182/eidopoih ... _07870.jpg

Μήπως να τον δούμε λιγάκι αυτό τον νόμο?...

Το ειδοποιητήριο 'εφευρέθηκε' καθαρά για τη δική μας διευκόλυνση (μπορείς να αγοράσεις το σήμα από κάποια τράπεζα) και για να μην γίνεται της Πόπης στα ταμεία της εφορίας τις μέρες που δίνουν τα 'σήματα'.

Όλοι οι λογαριασμοί για τη δική μας διευκόλυνση εφευρέθηκαν.
                                  Αν μπορείς μάθε που προβλέπεται αυτό που σου είπαν, να είμαστε σίγουροι τι παίζει.

• K
                                    kavoyras last edited by

Ο χρήστης nidosan έγραψε:
                                    Τι θα τους πεις, 'δεν πάτησα, φέρτε τα χρήματά μου πίσω'?!

Όχι.Απλώς δεν αγοράζεις το 'δικαίωμα' για τον επόμενο χρόνο.Όπως ας πούμε με τη συνδρομή με το γυμναστήριο.

Το κράτος τι κάνει? Σου ανανεώνει τη 'συνδρομή' αυτόματα κι αν δε δηλώσεις ότι θες να την 'κόψεις' πριν μπει το νέο έτος θεωρεί ότι την εκμεταλλεύεσαι, που σημαίνει ότι είτε πλήρωσες είτε χρωστάς.

Μα αυτό είπα...ότι πας με μία δήλωση του νόμου 105 και ξεμπερδεύεις.

Μόνο που τo παράδειγμά σου αφορά λάθος της εφορίας. Αν είναι ενημερωμένο το αρχείο τους για τη μεταβίβαση και το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΙΧ δεν παίζει να γίνει αυτό που περιγράφεις. Αν δεν είναι, πρόβλημά τους. Εσύ τα χαρτιά της μεταβίβασης τα έχεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος ν' ανησυχείς.

Οπότε συμφωνούμε στο γεγονός ότι το χρέος του αυτοκινήτου (ως προς τα τέλη κυκλοφορίας) δεν ακολουθεί το όχημα κατά τις μεταβιβάσεις και αυτό 'καίει' αυτή τη στιγμή το φίλο μας.

Πάντως το παράδειγμα με το ειδοποιητήριο το ανέφερα για να σου πω πως το ειδοποιητήριο δεν συνδέετεται με την υποχρέωση της αγοράς του σήματος.Λέμε μάλλον το ίδιο πράμα με άλλα λόγια.

Παραθέτω την πίσω πλευρά από το χαρτί για τα τέλη του 2007 που το έχω πρόχειρο. Γράφει:

*'Δεν υπάρχει υποχρέωση για προμήθεια σήματος έτους 2007 **μόνο *στην περίπτωση που το όχημα τεθεί σε ακινησία, όπως ορίζει ο νόμος πριν την 1/1/2007 και παραμείνει σε ακινησία ολόκληρο το 2007 (κατάθεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας σε περίπτωση προσωρινής ακινησίας ή σχετικών δικαιολογητικών σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας).'

http://xs538.xs.to/xs538/09182/eidopoih ... _07870.jpg

Μήπως να τον δούμε λιγάκι αυτό τον νόμο?...

Αν μπορείς μάθε που προβλέπεται αυτό που σου είπαν, να είμαστε σίγουροι τι παίζει.

Παρότι αυτά που μου είπαν τότε στην εφορία ήταν ξεκάθαρα, πραγματικά με έβαλες σε σκέψεις.Με την πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω ξανά και θα επανέλθω.
                                    Το θέμα με ενδιαφέρει κι εμένα και μπορώ να πω ότι με ανησύχησες.
                                    Έχω κάνει υπεύθυνη δήλωση στην εφορία για ένα αμάξι που είναι στο όνομά μου, που αναφέρω ότι το συγκεκριμένο αμάξι (συγκεκριμένα αγροτικό όχημα) με τις συγκεκριμένες πινακίδες είναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο και δεν θα κάνει χρήση δημόσιου δρόμου μέχρι νεοτέρας* και έτσι δεν μου έρχεται πλέον ειδοποιητήριο για τέλη.Επίσης ούτε στο εκκαθαριστικό που μου βγαίνει κάθε χρόνο έχει δημιουργηθεί κάποιο 'θέμα' με απλήρωτα τέλη.

*κάπως έτσι το είχα γράψει.Δε θυμάμαι ακριβώς αλλά αυτό ηταν το ζουμί.Είχα συμβουλευτεί δικηγόρο τότε, ώστε να συνταχθεί έτσι το κείμενο που να αφήνει ανοιχτό το πόσο διάστημα δε θα πληρώνω τέλη (αφού το έχω σταθμεύσει σε δικό μου χώρο το αμάξι και δεν το κινώ και το βλέπω να χαλάει από την ακινησία) αλλά να μου αφήνει ανά πάσα στιγμή το 'παραθυράκι' να μπορώ να αγοράσω τα τέλη ώστε να το βγάλω να οργώσει ξανά περήφανο τους ελληνικούς δρόμους ( ).

• N
                                      nidosan last edited by

Τι θα τους πεις, 'δεν πάτησα, φέρτε τα χρήματά μου πίσω'?!

Όχι.Απλώς δεν αγοράζεις το 'δικαίωμα' για τον επόμενο χρόνο.Όπως ας πούμε με τη συνδρομή με το γυμναστήριο.

Στην περίπτωση που μιλάμε για 'τέλη κυκλοφορίας' αν δεν τους ειδοποιήσεις έγκαιρα ότι δε σκοπεύεις να το κινείς θεωρούν ότι το κινείς κανονικά (παράνομα ή νόμιμα). Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από αυτό που γράφει στην πίσω πλευρά το ειδοποιητήριο.

Μα αυτό είπα...ότι πας με μία δήλωση του νόμου 105 και ξεμπερδεύεις.

Αντιλαμβάνεσαι γιατί είναι ολίγον τι 'παραθυράκι' αυτό όταν έχεις ΗΔΗ μπει στην περίπτωση που θα έπρεπε να έχεις πληρώσει τα 'τέλη' επί σειρά ετών [εφόσον δεν τους ειδοποίησες ότι θα το κλείσεις σε γκαράζ και δε θα το κυκλοφορείς] αλλά δεν το έκανες. Αν δεν έχεις πληρώσει και δεν τύχει να σε πιάσουν να κυκλοφορείς και να σου ρίξουν πρόστιμο, κάνεις στο τέλος του χρόνου μια υπεύθυνη δήλωση ότι το είχες σε γκαράζ και 'καθαρίζεις' από τα χρωστούμενα....

Έτσι πάει?...

Οπότε συμφωνούμε στο γεγονός ότι το χρέος του αυτοκινήτου (ως προς τα τέλη κυκλοφορίας) δεν ακολουθεί το όχημα κατά τις μεταβιβάσεις και αυτό 'καίει' αυτή τη στιγμή το φίλο μας.

Ναι, σαφώς.

Παρότι αυτά που μου είπαν τότε στην εφορία ήταν ξεκάθαρα, πραγματικά με έβαλες σε σκέψεις.Με την πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω ξανά και θα επανέλθω.
                                      Το θέμα με ενδιαφέρει κι εμένα και μπορώ να πω ότι με ανησύχησες.
                                      Έχω κάνει υπεύθυνη δήλωση στην εφορία για ένα αμάξι που είναι στο όνομά μου, που αναφέρω ότι το συγκεκριμένο αμάξι (συγκεκριμένα αγροτικό όχημα) με τις συγκεκριμένες πινακίδες είναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο και δεν θα κάνει χρήση δημόσιου δρόμου μέχρι νεοτέρας* και έτσι δεν μου έρχεται πλέον ειδοποιητήριο για τέλη.Επίσης ούτε στο εκκαθαριστικό που μου βγαίνει κάθε χρόνο έχει δημιουργηθεί κάποιο 'θέμα' με απλήρωτα τέλη.

Εσύ λοιπόν τους έχεις ειδοποιήσει από ΠΡΙΝ ότι δε θα χρησιμοποιείς τους δρόμους, μέχρι νεοτέρας. Άλλο αυτό, άλλο να πας να τους πεις ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ 'ξέρετε, δε σας είχα ειδοποιήσει ότι θα το έχω σε ακινησία για Χ χρόνια, δεν είχα καταθέσει πινακίδες κλπ [οπότε μπορεί να το χρησιμοποιούσα κανονικά χωρίς να πλήρωνα τέλη], αλλά πάρτε τώρα μια υπεύθυνη δήλωση του 105 ότι δεν το κουνούσα από το γκαράζ μου για να μη μου ζητάτε αυτά που θεωρητικά σας χρωστάω επειδή δε διέκοψα τη 'συνδρομή' μου'.

• N
                                        nonos last edited by

Goldentie προτεινω να ριξεις μια ματια και στο topic με τα κλασσικα γιατι τα παιδια θα ξερουν μιας και ασχολουνται με το 'σπορ'

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                        • C
                                          citrovag last edited by

Ηρθαμε εμεις εδω ........

Βασικα για το κτεο δεν αλλαζει κατι ειτε εχει περασει ενας χρονος ειτε πεντε το ιδιο προστιμο ισχυει,
                                          αλλα για τα τελη κυκλοφοριας πρεπει να πληρωθουν εις διπλουν απο τον ιδιοκτητη που το ειχε εκεινα τα χρονια ειχα προσφατο παραδειγμα με την xantia που πηρα τωρα χρωσταγε τρεις χρονιες και πηγαμε μαζι εφορεια και πληρωσε τα σηματα διπλα επρεπε να ειχε καταθεσει τις πινακιδες λενε τι να πεις να δουμε ποτε αυτη η χωρα θα παει μπροστα.

• K
                                            kavoyras last edited by

Εγώ συγκρατώ αυτό:

Ο χρήστης citrovag έγραψε:
                                            ...επρεπε να ειχε καταθεσει τις πινακιδες λενε τι να πεις ...

Δηλαδή σε κάθε εφορία, ο κάθε εφοριακός λέει το μακρύ και το κοντό του...Μήπως να ερχόσασταν στην ΔΟΥ Π.Φαλήρου και να σας εξυπηρετούσε ένας ψιλο-φαλακρός κυριούλης (πολύ ευγενικός και 'καλούλης') να μην πλήρωνε και ο άνθρωπος τίποτα?

Ό,τι νά ναι ρε πούστη μου, σ'αυτή τη χώρα...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ