-
Έχω ακούσει ότι υπάρχει θέμα πρόωρης φθοράς στα τακάκια....
-
Kαλησπέρα, εγώ έχω 32.000χλμ σε ένα χρόνο.Χρειάστηκε να τα αλλάξω(τακάκια) στις 11.500 χλμ την 1η φορά και άλλη μία στο service των 30.000.Ο λόγος που φθείρονται τόσο γρήγορα είναι γιατί χρησιμοποιούν οικολογική πάστα πλέον που έχει σαφώς μεγαλύτερη φθορά...
-
ναι αλλα αμα ειναι να αλλαζουμε καθε 15 χιλιαδες χλμ καληνυχτα μας....
-
Ο χρήστης GMASTER6 έγραψε:
Ο λόγος που φθείρονται τόσο γρήγορα είναι γιατί χρησιμοποιούν οικολογική πάστα πλέον που έχει σαφώς μεγαλύτερη φθορά...Για να τα αρπαζουν απο τα ανταλλακτικα?,ακου οικολογικη παστα.
-
τα μαμά τακάκια τα άλλαξα στις 20.000χλμ, γιατί είδα μια μεγάλη χαρακιά πάνω σε ένα δίσκο. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν τελειώσει, αλλά είχε αποκολληθεί/σπάσει ένα κομμάτι από πάνω τους (υπερθέρμανση?), με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η χαρακιά που με θορύβησε.
τώρα έχω βάλει τακάκια brembo, που δείχνουν αντέχουν αισθητά περισσότερο στην πιο σκληρή χρήση.
-
Καλησπέρα, έχοντας συμπληρώσει 59000χλμ σε 22 μήνες, δεν έχω αλλάξει ακόμα τα μαμίσια τακάκια και ούτε έχουν φθαρεί ιδιαίτερα (ελέγχθηκαν προ μηνός). Βέβαια όλα τα χλμ είναι επαρχία και με ήρεμη οδήγηση.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα μαμά τακάκια τα άλλαξα στις 20.000χλμ, γιατί είδα μια μεγάλη χαρακιά πάνω σε ένα δίσκο. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν τελειώσει, αλλά είχε αποκολληθεί/σπάσει ένα κομμάτι από πάνω τους (υπερθέρμανση?), με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η χαρακιά που με θορύβησε.τώρα έχω βάλει τακάκια brembo, που δείχνουν αντέχουν αισθητά περισσότερο στην πιο σκληρή χρήση.
Εγώ στα 20.000 χλμ τακάκια και στις 35.000 τακάκια και δίσκους. Το 90% των χλμ σε πόλη και καθημερινά στον Κηφισσό οπότε τι να περιμένω ....
Καλησπέρα, έχοντας συμπληρώσει 59000χλμ σε 22 μήνες, δεν έχω αλλάξει ακόμα τα μαμίσια τακάκια και ούτε έχουν φθαρεί ιδιαίτερα (ελέγχθηκαν προ μηνός). Βέβαια όλα τα χλμ είναι επαρχία και με ήρεμη οδήγηση.
-
μιας και έφτασε ο χρόνος ....
ξέρουμε πόσο κοστίζει το 1o service, σε 1.5dci ; έχει κάνει κανείς
-
Καλησπερα σε ολους
Ξερει κανεις πως μπορω να δω αν ενα clio 1,5d ειναι με τα 75 η με τα 90 αλογα?
Η αδεια δεν λεει τιποτα -
Ο χρήστης aggelospan έγραψε:
Καλησπερα σε ολους
Ξερει κανεις πως μπορω να δω αν ενα clio 1,5d ειναι με τα 75 η με τα 90 αλογα?
Η αδεια δεν λεει τιποταΠάνω στην άδεια γράφει κάπου ΜΕΓ.ΩΦ.ΙΣΧ. Νομίζω ότι το 66kW αντιστοιχεί στους 90 ίππους, το 55kW στους 75 ίππους. Τώρα αν φαίνεται και κάπου αλλού εκτός της άδειας δεν ξέρω.
Με την σειρά μου να ρωτήσω και εγώ 2 πράγματα ως νέος κάτοχος (ενδεχομένως να έχουν ήδη απαντηθεί προηγουμένως).
- Κάποιες φορές περνάω το Ρίο-Αντίρριο με το φέρι, οπότε με την κάρτα πάνω στο slot και τον κινητήρα σβηστό, ακούω μουσική. Μετά από 5 λεπτά θα έλεγα, το MEDIA-NAV σβήνει ! Πρέπει να ξαναπατήσω το start, να περιμένω μέχρι να ανοίξει το MEDIA-NAV που θέλει κάποιο χρόνο, για να ακούσω μουσική για άλλα 5 λεπτά μέχρι το επόμενο σβήσιμο.
Είναι γνωστό το θέμα αυτό ; Κάνω κάτι λάθος ; Έτσι είναι ; Κάποια λύση ;
- Μου έκαναν μούφα εγκατάσταση συναγερμού, ο συναγερμός δεν λειτουργεί σωστά (ανάβουν φλας αλλά σειρήνα πουθενά), υπάρχει κάποιος γνώστης από συναγερμούς να μου πει την άποψη του; Γενικά οι συναγερμοί στο clio μπαίνουν εύκολα, ή έχει ξεκοίλιασμα/κόψιμο καλωδίων, και ο εγκαταστάτης τα έχει κάνει σκ@τά με τις συνδέσεις ; Πως μπορώ να δω τι δουλειά έχει κάνει ώστε να έχω άποψη πριν πάω ; Αν ανοίξω το πλαϊνό καπάκι του ταμπλό από την πλευρά του οδηγού θα δω κάτι που να καταλαβαίνω ;
Τέλος δεν μου έχουν εγκαταστήσει ούτε το ενδεικτικό led λειτουργίας με το button, και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το παρέλειψαν. Anyway, υπάρχει κάποιο κλασικό σημείο στο οποίο τοποθετούν το led στα clio, ή όπου του φανεί του καθενός ;
-
-
Είναι φυσιολογικό. Το κάνει για να μη τρώει μπαταρία και να αποτρέψει να σωθεί η μπαταρία αν έχει μείνει καταλάθως ανοιχτό.
-
Έχει ξεκοίλιασμα/κόψιμο καλωδίων. Κάτι περισσότερο δεν ξέρω να σε βοηθήσω.
-
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
-
Είναι φυσιολογικό. Το κάνει για να μη τρώει μπαταρία και να αποτρέψει να σωθεί η μπαταρία αν έχει μείνει καταλάθως ανοιχτό.
-
Έχει ξεκοίλιασμα/κόψιμο καλωδίων. Κάτι περισσότερο δεν ξέρω να σε βοηθήσω.
Καταλάθος ανοιχτο ; Μα αφού έχω την κάρτα πάνω, και 5 λεπτά είναι υπερβολικά λίγος χρόνος. Νομίζω ότι είναι συχνό φαινόμενο ο οδηγός να σταθμεύει για λίγο και να περιμένει αφήνοντας το ραδιόφωνο ανοιχτό. Ακόμα χειρότερα, μετά το πρώτο κλείσιμο του 5λέπτου και start, δεν λειτουργούν τα ηλεκτρικά παράθυρα, πρέπει να βγάλω/ξαναβάλω κάρτα.
Στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει ότι δεν κόβουν τίποτα (αν και αδαής είχα ανησυχία και ρωτούσα). Αν γνώριζα πόσο ξεκοίλιασμα έχει δεν το δεχόμουν το δώρο (τον συναγερμό), πολύ κακό για το τίποτα. Και από αυτά που βλέπω αμφιβάλλω αν ο τύπος που τον εγκατέστησε ξέρει ή θα ασχολήθηκε να κάνει σωστά τις συνδέσεις των κομμένων καλωδίων. Όταν κάποια στιγμή στο μέλλον αρχίσει να κάνει μλκιες το αμάξι θα ξέρω τι έφταιξε.
Παίζει να έχει κάποιο ψαγμένο παλικάρι φωτό να στείλει, να πάρω μία ιδέα από το σημείο όπου γίνεται η μηχανορραφία, ώστε να έχω μια ιδέα για το μέγεθος του κόψε ράψε πριν πάω αντιπροσωπεία ; Στο internet δεν βρήκα κάτι σχετικό για clio 4. -
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μιας και έφτασε ο χρόνος ....ξέρουμε πόσο κοστίζει το 1o service, σε 1.5dci ; έχει κάνει κανείς
Λαδια, φίλτρο λαδιού και ενα λαστιχάκι στην ταπα λαδιού έχει το πρώτο service. 100 ευρώ είχα πληρώσει πέρυσι. Σου βαζουν και σαπούνι στους υαλοκαθαριστήρες και στο χρεώνουν.
-
Ο χρήστης ilo έγραψε:
Δεν συνδέεται με Samsung Galaxy? έχουμε τα πιο κουλά τηλέφωνα που κυκλοφορούν (thl - technology happy life, huawei ) και αναγνωρίζονται κανονικά. Όμως η διαχείριση των κλήσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσω τηλεφώνου (εύρεση σε κατάλογο, πληκτρολόγηση αριθμού κ.λπ.) Αυτό με τη συμβατότητα των συσκευών είναι πολύ εκνευριστικό......Καμιά απάντηση για τα παρακάτω;;;
-
δεν έχει φωτάκι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.. ή είναι καμμένο κανένα λαμπάκι στο δικό μου; Φωτάκια στα αλεξίλια οδηγού-συνοδηγού δεν παίζουν;
-
έχει θερμαινόμενα καθίσματα; το είδα στο manual χωρίς ένδειξη (ανάλογα με το αυτοκίνητο) και μου έκανε εντύπωση!
-
αναπτήρας; δεν έχουν αναπτήρα πλέον τα αυτοκίνητα; όχι δεν καπνίζω και ούτε θα αφήσω κανέναν να καπνίσει μέσα, αλλά... μου έκανε εντύπωση! Δηλαδή πας πλέον σε μαγαζί και λες ...' έναν αναπτήρα αυτοκινήτου παρακαλώ;; '
-
έχει τύχει να αφήσω ανοιχτό τζάμι, να κλείσω το αυτοκίνητο, κλειδώνει και μετά από λίγο χτυπάει συναγερμός. Δεν κλείνουν τα τζάμια αυτόματα ε; είναι θέμα συναγερμού!!
- φωτάκι δεν εχει ουτε στο ντουλάπι ουτε στα αλεξίλια
- μερικές εκδόσεις έχουν θερμαινόμενα άλλες οχι
3)το δικό μου έχει αναπτήρα δίπλα απο την θεση της καρτας (κλειδιου)
4)αυτόματα παράθυρα δεν έχει
-
-
Καλησπέρα σε όλους. Είναι κανένας κάτοχος Clio IV diesel που να κινειται μονο σε πόλη να με διαφωτισει με την καταναλωση;
Βλεπω στο youtube βιντεο με τεστ καταναλωσης στα 3,5 λιτρα στην αττικη οδο οκ.
Εγω που κινουμαι μονο αθηνα δεν με βλεπω να πεφτω κατω απ τα 6 λιτρα . -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Έχει κουμπί εξαέρωσης το Clio? Αν ναι γίνεται να πάρει παραπάνω από το 'επίσημο'.Το εγχειρίδιό γραφει οτι έχει τρομπακι εξαέρωσης αλλά το δικό μου δεν έχει. Ρωτήσα την αντιπροσωπία και μου είπαν ότι γίνεται αυτόματα η εξαέρωση...
-
Ο χρήστης aggelospan έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Είναι κανένας κάτοχος Clio IV diesel που να κινειται μονο σε πόλη να με διαφωτισει με την καταναλωση;
Βλεπω στο youtube βιντεο με τεστ καταναλωσης στα 3,5 λιτρα στην αττικη οδο οκ.
Εγω που κινουμαι μονο αθηνα δεν με βλεπω να πεφτω κατω απ τα 6 λιτρα .Εντος πολη δεν ξέρω ακριβώς. .. Εγω με κίνηση σε επαρχίακη κομωπολη και 4-5 φορες το μηνα εθνική οδο με 140km/h μέσο όρο, εχω 5 με 5,5 κατανάλωση (μεικτό κύκλο δηλαδή).
Αν κανω ταξίδι με 110km/h η κατανάλωση πέφτει 4,7 με 4,9 περίπου. Τα νούμερα που λεει ο κατασκευαστης δεν τα εχω δει ποτέ. Υπερβαλλει. -
Ξερει καποιος που μπορω να βρω το πρόγραμμα service της Renault για το clio iv?
Μπορεί κανείς να μου το στείλει; -
Ο χρήστης kostadam έγραψε:
Ξερει καποιος που μπορω να βρω το πρόγραμμα service της Renault για το clio iv?
Μπορεί κανείς να μου το στείλει;Κάποιος το είχε ανεβάσει, το είχα δει σε παλαιότερο post
-
Καλησπερα.Μηπως εχει συνδεσει κανεις πισω camera με το Media Nav?
Renault Clio IV