-
Σαφώς και έχεις πιο ήσυχο το κεφάλι σου με την καδένα, παρά με τον ιμάντα. Όταν υπάρχουν πιθανότητες στη μία περίπτωση να σπάσει ο ιμάντας και να πάρεις στο χέρι το μοτέρ, τότε δε νομίζω πως χωράει αμφιβολία τι είναι καλύτερο. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την υλοποίηση όπως σωστά αναφέρει ο Cosneo.
Btw, φίλος μου με Clio 3 που άλλαξε ιμάντες μου είπε πως πρέπει να βγει ο προφυλακτήρας. Ένα από τα αρνητικά της σχεδίασης του(τεράστιος που πιάνει και μέρος που σε άλλα αυτοκίνητα θα ήταν το καπώ).
-
Πέρα πάντως από τα όποια τεχνικά... συμφέρει μια εταιρεία ο ιμαντας. Ίσως αρχικό κόστος παραγωγής αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ aftersales!
Δεν είμαι καθόλου καλοπροαίρετος σε αυτό!!!Στάλθηκε από το MT27i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Μα και στη καδένα αν αστοχήσει το ίδιο είναι το αποτέλεσμα. Κινητήτας στο χέρι. Εκτός και έχει την τύχη να αρχίσει να κροταλίζει πρώτα και το αντιληφθείς.
Μάλιστα γράφει ότι πέρσι ο αριθμός βλαβών με καδένα ξεπέρασε το maximum βλαβών σε ποσοστό των αντιστοιχων από ιμάντα.
Στο τελευταίο autobild έχει ακριβή τεχνική περιγραφή τι συμβαίνει αν αστοχήσει η καδένα.
Τώρα που το ξανάνοιξα αναφέρει ότι σοβαρά θέματα με καδένες έχουν από group vag οι 1.2 TSi και 1.4 TSi, από BMW ο 1.6 άτμο και ο 2λιτρος diesel, στα Opel o 2,2 diesel, Mini Peugeot και Citroen στον από κοινού εξελιγμένο 1.6.
Επίσης το κόστος της καδένας σε περίπτωση επισκευής είναι πολύ μεγαλύτερο του ιμάντα.
-
Ρε παιδια τι τρελενεστε?
Ειναι δύο λυσεις με πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα
Η καθεμία με τα συν και τα μείον της.Άγια και τέλεια λυση δεν υπαρχει
Παρ' όλα αυτά το κοστος Service σ' ένα Renault μπορεις να το επιμερήσεις και να είναι πολυ λογικό.Ειδικά το κοστος για αλλαγές αναλώσιμων όπως λαδια φίλτρα κλπ είναι πολυ καλο και λογικό.Τωρα νταξ έχει κι έναν ακριβο ιμαντα.Τι να κανουμε Σε ποια εταιρεία είναι φθηνός δηλαδή.Είναι ολοκληρο σετ.Ιμάντας, εντατήρες, τρομπα νερού, ιμαντας παρελκομένων+ ρουλεμαν.Τσάμπα να ειναι δηλαδή?
Απλα αρκεί να πιασεις το βιβλιαράκι με τα διαστηματα και να κανεις καποια πραγματα λιγο νωριτερα
Τέσπα βεβαια εγω παραλείπω ότι πολλοί άνθρωποι δεν ασχολουνται όσο εγώ -
Ακόμα και για λάδια, θέλει πολύ προσοχή, και να μην παρασύρεται κανείς από τις χαμηλές τιμές. Το έχω ξαναπεί νομίζω, το δικό μου renault έχει αλλάξει 5 φορές λάδια. Τις 3 από τις από αλλαγή σε αλλαγή είχα συμπληρώσει έως και 1,5 μπουκάλι. Στις 3 αυτές αλλαγές όμως (διόλου συμπτωματικό κατά τη γνώμη μου) μου τα είχανε ρουφήξει, και δεν είχαν αλλάξει καν φίλτρο. Και είχε πληρώσει μόνο το κόστος των λαδιών. Όταν μετά άλλαξα λάδια 'κανονικά' δεν έκαψε σταγόνα. Ανεξήγητο;
-
Αμα σου βαζανε 5-30 μια χαρα εξηγειται
Το κανανε αυτο.5-40 παιρνουν τα τουρμπο της Renault που να πληρει τη νορμα RN0710 -
Δεν τα έβλεπα, αλλά στις αποδείξεις που έχω κρατήσει από ότι βλέπω γράφει 5W40. Εκτός αν παίζει κάτι με το συγκεκριμένο συνεργείο και τον τρόπο που αλλάζουν. Οι 2 από τις 3 φορές ήταν εκεί. Η 3η είναι η τελευταία. Το ωραίο είναι πως είχε πάει στον εξειδικευμένο που μου είχε κάνει σέρβις και σταμάτησε να χάνει λάδια, και αυτή τη φορά μου τα ρούφηξε. Σε 6000χλμ έχει κατέβει 2 κουκκίδες ο ηλεκτρονικός δείκτης. Εντάξει δεν είναι τραγικό, αλλά στην προηγούμενη αλλαγή που γίνανε όλα σωστά δεν είχε κάψει τίποτα...
Τραγικό είναι όμως το γεγονός πως στο πρώτο συνεργείο που αναφέρω(επίσημο) όταν είχε πάει φίλος μου με clio 3 1.4 να αλλάξει λάδια, δεν δεχόταν αρχικά με τίποτα να του αλλάξει και φίλτρο, και έπρεπε να 'τσακωθεί' μαζί τους τελικά.
-
Ρε γμτ μονο εγω όταν παω να τους δωκω τα λεφτάκια μου και τους λεω να κανουν παραπανω πραγματα δεν μιλανε καθολου?
Νταξ δεν ξερω τι γιατι και πως έχανε ή έκαιγε.Τεσπα
Άλλα λογια να αγαπιομαστε -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Τραγικό είναι όμως το γεγονός πως στο πρώτο συνεργείο που αναφέρω(επίσημο) όταν είχε πάει φίλος μου με clio 3 1.4 να αλλάξει λάδια, δεν δεχόταν αρχικά με τίποτα να του αλλάξει και φίλτρο, και έπρεπε να 'τσακωθεί' μαζί τους τελικά.Τα ιδια και σε εμενα... και χειροτερα...
Στην πρωτη αλλαγη στο dci (4500χλμ) τους ζητησα να μου αλλαξουν και το φιλτρο... μετα απο εντονη κουβεντα για το αν πρεπει... και το τι θελω τελικα μου ειπε... αφου το πληρωνεις θα το αλλαξω....
Μεχρι που μετα απο 1000χλμ ανακαλυψα πως ειχα ακομα το εργοστασιακο φιλτρο λαδιου.....Την συνεχεια δεν την γραφω γιατι θα μου ανεβει το αιμα στο κεφαλι!!!
-
Kυκλοφορησε το rs ? Μου φανηκε οτι ειδα ενα κιτρινο (μου καναν εντυπωση τα led) να βγαινει απο φανοποιειο τιγκα στον στοκο πισω δεξια
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Kυκλοφορησε το rs ? Μου φανηκε οτι ειδα ενα κιτρινο (μου καναν εντυπωση τα led) να βγαινει απο φανοποιειο τιγκα στον στοκο πισω δεξιαΜολις το πηρε το στουκαρε?
Δε νομιζω να χει κυκλοφορησει Ελλαδα παντως. -
Led στη μασκα εχουν ολα?
-
Led διπλα απο το σημα έχουν όλα
Το Rs έχει στην εισαγωγη του αέρα για το ψυγείο -
Ορεστη εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα?Ηταν πιο τουμπανακι κ ηταν σ αυτο το κιτρινο που το λανσαραν και μου μεινε πως ηταν το rs.Προφανως μπορει να λεω και μαλακιες.
-
Μετά το καλοκαίρι πάντως πρέπει να έρχεται η νέα 'έκδωση' του Clio IV, με 83 ρύπους, και ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση (3.2 μεικτή νομίζω). Για διαφορές +400-500 ευρώ μιλάμε αν φαντάζομαι σωστά.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ορεστη εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα?Ηταν πιο τουμπανακι κ ηταν σ αυτο το κιτρινο που το λανσαραν και μου μεινε πως ηταν το rs.Προφανως μπορει να λεω και μαλακιες.Όχι ρε δεν έχει λανσαριστει
Κιτρινακι θα ήταν.Τσαμπα χρωμα είναι
Sorry που δεν απαντησα πριν -
Μαλιστα
Αρα κραταμε οτι καινουριο αυτοκινητο το περιποιηθηκε ο ιδιοκτητης(ή του το περιποιηθηκαν ) -
αναβάθμιση για Media Nav firmware 2.0.9 με Ελληνικό menu!!!!!!!!!!
Εδώ:
www.renault.naviextras.com -
το νέο clio rs δεν θα έχει μπρέμπο, ούτε perfohub ανάρτηση ούτε ρεκάρο, αλλα θα μπορείς να διαλέξεις τον ήχο της μηχανής;
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Led διπλα απο το σημα έχουν όλα
Το Rs έχει στην εισαγωγη του αέρα για το ψυγείοΚαι το GT στον προφυλακτήρα τα έχει. Δεν νομίζω όμως να ήρθε ακόμα.
Renault Clio IV