-
Καλησπερα σας, τον τελευταιο καιρο εχω σοβαρευτει και βαζω μερικα χρηματα στην ακρη για την αγορα του πρωτου μου αυτοκινητου διοτι πραγματικα δεν παει αλλο... Μιλαω φυσικα για αγορα μεταχειρισμενου καθως τα χρηματα που σκοπευω να δωσω φτανουν μολις τις 6000 ευρω, 3 εγω και 3 ο πατερας οπως τα υπολογιζω Μεχρι τωρα στο μυαλο μου επαιζαν fabia, ibiza, corsa ή fiesta μοντελα 7-8 ετων στα 1400, συντηρητικες και χαμηλων τονων επιλογες. Προχθες πηρε το ματι μου ενα puma, ενα αυτοκινητακι που γουσταρα πολυ ως πιτσιρικας οταν παρουσιαστηκε, μπαινω λοιπον στο car.gr για να ριξω ενα βλεφαρο και ναι, υπαρχουν (μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου δυστυχως) 1700ρια του '00-'01 με λογικα χιλιομετρα για την ηλικια τους στις 5500-6500. Διαβασα και καποια παλια αρθρα για να φρεσκαρω τη μνημη μου (διαβαζω περιοδικα απο τα 14). Εχουμε λοιπον ενα ξεχωριστο ευρωπαικο κουπεδακι το οποιο (τηρουμενων των αναλογιων) στεκεται ακομα σχεδιαστικα με 0-100 στα 9'' και κατι, 200+ τελικη, ελαφρυ και με δυναμικη συμπεριφορα, οτι πρεπει για εναν 22χρονο . Θετικα σχολια εχω διαβασει και για την καταναλωση , οι ανυσηχιες μου λοιπον αφορουν περισσοτερο στην αξιοπιστια και το κοστος συντηρησης και εδω ειναι που χρειαζομαι την βοηθεια σας. Φανταζομαι πως θα υπαρχουν αρκετοι νυν και πρωην κατοχοι του μικρου αιλουροειδους αναμεσα μας.
Ευχαριστω προκαταβολικα. -
Καλησπερα σας, τον τελευταιο καιρο εχω σοβαρευτει και βαζω μερικα χρηματα στην ακρη για την αγορα του πρωτου μου αυτοκινητου διοτι πραγματικα δεν παει αλλο... Μιλαω φυσικα για αγορα μεταχειρισμενου καθως τα χρηματα που σκοπευω να δωσω φτανουν μολις τις 6000 ευρω, 3 εγω και 3 ο πατερας οπως τα υπολογιζω Μεχρι τωρα στο μυαλο μου επαιζαν fabia, ibiza, corsa ή fiesta μοντελα 7-8 ετων στα 1400, συντηρητικες και χαμηλων τονων επιλογες. Προχθες πηρε το ματι μου ενα puma, ενα αυτοκινητακι που γουσταρα πολυ ως πιτσιρικας οταν παρουσιαστηκε, μπαινω λοιπον στο car.gr για να ριξω ενα βλεφαρο και ναι, υπαρχουν (μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου δυστυχως) 1700ρια του '00-'01 με λογικα χιλιομετρα για την ηλικια τους στις 5500-6500. Διαβασα και καποια παλια αρθρα για να φρεσκαρω τη μνημη μου (διαβαζω περιοδικα απο τα 14). Εχουμε λοιπον ενα ξεχωριστο ευρωπαικο κουπεδακι το οποιο (τηρουμενων των αναλογιων) στεκεται ακομα σχεδιαστικα με 0-100 στα 9'' και κατι, 200+ τελικη, ελαφρυ και με δυναμικη συμπεριφορα, οτι πρεπει για εναν 22χρονο . Θετικα σχολια εχω διαβασει και για την καταναλωση , οι ανυσηχιες μου λοιπον αφορουν περισσοτερο στην αξιοπιστια και το κοστος συντηρησης και εδω ειναι που χρειαζομαι την βοηθεια σας. Φανταζομαι πως θα υπαρχουν αρκετοι νυν και πρωην κατοχοι του μικρου αιλουροειδους αναμεσα μας.
Γεια σου φιλε!
Το puma το θεωρω μια πολυ καλη λυση, μιας και ειναι νεανικο, sport κλπ...αλλα μου φαινεται λιγο επιφοβο...το αμαξι δεν πολυκυκλοφορησε ελλαδα και νομιζω θα ειναι δυσκολο το service του, αν οχι λιγο τσιμπημενο...ετσι πιστευω δηλαδη.Ειδα καποια puma στο car.gr αλλα εχουν πολλα χιλιομετρα καποια απο αυτα...
Το ibiza ειναι πιστευω η καλυτερη λυση σ' αυτα τα λεφτα, νεανικο και σιγουρη ποιοτητα, και φυσικα πολυ ευκολα και σχετικα φτηνα service!Δες αν θες αυτα εδω: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/216719
-
Ένα έχω να πω: Κλονγκ, κλονγκ...(ο ήχος από τον απίστευτο επιλογέα)
Με την ευχή μου. Για σέρβις κλπ. γιατί δεν ρωτάς στην αντιπροσωπεία ή σε κάνα συνεργείο να σου πούνε;
-
Το PUMA κυκλοφόρησε κανονικά στην Ελλάδα και πούλησε και καλά κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό. Περίεργο αλλά αληθινό.
Εγώ προσωπίκα το εγκρίνω. Και αυτό και το Tigra της ίδιας εποχή. Αν σου αρέσουν οι κουπεδιές μέσα και εγώ!...!Το μόνο αρνητικό που έχει πάρει το αυτί μου για το Puma είναι η δυσκολία στο παρκάρισμα. Η ορατότητα πίσω δεν είναι και η καλύτερη. Για αυτό το λόγο το αγόραζαν οι γυναίκες κα γρήγορα το πουλούσαν. Ίσως για αυτό έχουν και λίγα χιλιόμετρα.
Από μένα Ford Puma , Opel Tigra , Hyundai Coupe και Renault Megane Coupe παίζουν καλά ... αν σου αρέσουν οι κουπεδιές ...
-
1 4 7
-
Όταν τα χρήματα με το ζόρι φτάνουν τα 6000Ε πως θα μπορέσει να συντηρήσει και να βάλει βενζίνη στην 147;
-
Καλά χαλάρωσε δεν παίρνει και Maserati. Άμα δεν το παρακάνει με το γκάζι δεν θα έχει φοβερό πρόβλημα. Το θέμα είναι να μην πετύχει κανένα από τα πρώτα μοντέλα που είχαν έρθει και τρέχει...
-
Πόσο έχει ένα σέρβις με τα 8 μπουζί που θέλει;
Αν θέλει και ιμάντες;Η κατανάλωσή της είναι ίδια με το Rav4 του πατέρα μου.
Χαλαρός είμαι.
-
Οι ιμάντες με λίγο ψάξιμο μου βγήκαν λίγο κάτω από 300 ευρώ. Γενικά άμα το ψάξεις και δεν πας με το σταυρό στο χέρι βρίσκεις λογικά κοστολόγια.
Η κατανάλωση είναι πάντα τόση όσο το πατάμε. Γύρω στα 10λ/100 χλμ νομίζω ότι είναι ο μέσος όρος των μετρήσεων που έχω ακούσει. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στο 10,3 αν και όταν έκανα πιο 'ανοιχτά' δρομολόγια χωρίς φανάρια κλπ ήμουνα στο 9 μπορεί και ελάχιστα πιο κάτω. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Όταν τα χρήματα με το ζόρι φτάνουν τα 6000Ε πως θα μπορέσει να συντηρήσει και να βάλει βενζίνη στην 147;Η κατανάλωσή της είναι ίδια με το Rav4 του πατέρα μου.
Το θέμα είναι να μην πετύχει κανένα από τα πρώτα μοντέλα που είχαν έρθει και τρέχει...
Εννοειται πως με αυτο το ποσο μονο πρωτα μοντελα μπορω να αγγιξω. Εφοσον μιλαμε για μεταχειρισμενο για εναν φοιτητη ο οποιος δεν εργαζεται η αξιοπιστια παιζει σημαντικο ρολο. Επισης (χωρις καμια διαθεση να προσβαλλω κανενα) η 147 ειναι πολυ metrosexual για τα γουστα μου, θα πρεπει να κοψω την μαλλουρα και να ντυνομαι μοδατα Η καταναλωση απο την αλλη δεν παιζει πολυ σημαντικο ρολο διοτι βρισκομαι στην επαρχια και δεν θα γραφω πολλα χιλιομετρα εντος πολης. Στο προγραμμα θα παιζουν και ταξιδακια με φιλους που θα τσονταρουν για βενζινη . Αληθεια, σε ενα οχημα με κοντες σχεσεις και τελικη 200-205 με 5η και 140 στις ποσες στροφες θα γυρναει το μοτερ?
-
Χωρίς να θέλω να σε γελάσω, στην 147 το νούμερο αυτό πρέπει να είναι κάπου 4.000 στροφές.
Μην κόψεις καμμιά μαλλούρα, απλά έχε υπόψη σου ότι το συγκεκριμένο αμάξι είναι απείρως πιο σπορ και ενδιαφέρον από όλα όσα αναφέρθηκαν πριν εκτός από το Puma που δεν έχω οδηγήσει, ούτε έχω σχόλιο από ιδιοκτήτη και δεν έχω εικόνα.
Άμα θες να πάρεις αμάξι για να το βάψεις πορτοκαλί ή λαχανί, μπουρί για να κοιμούνται τα γατιά της θείας και εισαγωγές μεγαλύτερες από Enzo, τότε Hyundai coupe με τα τσαρούχια... -
καταρχας ενα μεγα μπραβο που θυμηθηκες οτι υπηρχε το πουμα...
δευτερον, θα λεγα παρτο να χουμε και καποιο feedback για το μοντελο στην ελλαδα γιατι περα απο τα εγκωμιαστικα σχολια των περιοδικων για την οδικη συμπεριφορα του ουδεν νεωτερον απο το μετωπο...
τριτον, εαν θες κατι που δε θα σπαει και δε θα χαλαει η απαντηση ειναι μαλλον στο χιουνται κουπε το οποιο (και σορρυ στον storm) ειναι μια χαρακτηριστικη μετριοτητα σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο το look...
τεταρτον, μεγκαν κουπε ενω πιστευω θα σαρεσε εγω τουλαχιστον δε θα μπορουσα να εγγυηθω τα ηλεκτρικα του...
πεμπτον, εαν τη ψαξεις για 147 να πας σε καποια αντιπροσωπεια vag..ουδεις ασχολειται με 147 εκει και ειναι πιθανο να υπαρχουν κομματια των 4 ετων σε ελεεινες τιμες...στο λεω γιατι με το μπατζετ σου εγω ειχα μπανισει 147 σε αυτο το στυλ...
εκτον, εννοειται οτι θα πας σε καποιους μηχανικους να ρωτησεις για το πουμα αλλα επιβαλλεται να ρωτησεις και σε φανοποιους...το αμαξι απλα δε κυκλοφορησε και ειναι πιθανο να ειναι σκετη φωτια στις τιμες σε αυτα...
-
Για αυτο ή για το tigra ειχε ακουστει οτι καινε πολυ ευκολα φλατζα;
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
...
τριτον, εαν θες κατι που δε θα σπαει και δε θα χαλαει η απαντηση ειναι μαλλον στο χιουνται κουπε το οποιο (και σορρυ στον storm) ειναι μια χαρακτηριστικη μετριοτητα σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο το look...
...Μετριότητα το κουπέ;
Μακάρι να υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα σαν το κουπέ της Hyundai ...
Άσχετο, αλλά πολύ τα υμνείτε τα Ευρωπαϊκά και αυτό δεν κάνει και πολύ καλό...
Εγώ σήμερα είδα το χάρο με τα μάτια μου.
Μου έφυγε το 207 ... Μου έφυγε το gamidi και παραλίγο να σκοτωθώ...
Γαλλικό κράτημα ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γαλλικό κράτημα ...Clarksson? Is that you? ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γαλλικό κράτημα ...μερικοι μπερδευουν την οδικη συμπεριφορα με το κρατημα.
ευτυχως που το κρατησες στο δρομο.
-
Αληθεια, σε ενα οχημα με κοντες σχεσεις και τελικη 200-205 με 5η και 140 στις ποσες στροφες θα γυρναει το μοτερ?
Χωρίς να θέλω να σε γελάσω, στην 147 το νούμερο αυτό πρέπει να είναι κάπου 4.000 στροφές.
Μην κόψεις καμμιά μαλλούρα, απλά έχε υπόψη σου ότι το συγκεκριμένο αμάξι είναι απείρως πιο σπορ και ενδιαφέρον από όλα όσα αναφέρθηκαν πριν εκτός από το Puma που δεν έχω οδηγήσει, ούτε έχω σχόλιο από ιδιοκτήτη και δεν έχω εικόνα.Μμμ ναι, δεν ημουν σαφης, στο puma αναφερομουν. Για την συμπεριφορα της αλφα σε σχεση με τα μικρα δεν αμφιβαλλω, το puma ομως λογικα την παταει . Την 147 την ψιλοαποκλειω σαν επιλογη, το puma ως παιδικος ερωτας θα ηταν απο τις ελαχιστες περιπτωσεις που θα ξεφευγα απο τα κλασικα γερμανικα-γερμανοτραφη μικρα.
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
δευτερον, θα λεγα παρτο να χουμε και καποιο feedback για το μοντελο στην ελλαδα γιατι περα απο τα εγκωμιαστικα σχολια των περιοδικων για την οδικη συμπεριφορα του ουδεν νεωτερον απο το μετωπο...Να προσφερω κοινωνικο εργο δηλαδη
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
...Μετριότητα το κουπέ;
Μακάρι να υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα σαν το κουπέ της Hyundai ...
Γαλλικό κράτημα ...Kαλά ρε συ, πλάκα κανεις? Το αμαξι σου φταιει που εφυγε? Αυτο μου θυμιζει ολα τα 18χρονα που γκρεμιζανε τις μπαριερες με τα σαξοραλλα και λεγανε οι διαφοροι ειδικοι, φιλοι/συγγενεις τους οτι το αμαξι ηταν σκοτωστρα. Καποια αμαξια αν το εχεις λιγο κανουν παπαδες....αν δεν το εχεις σε στελνουν για να σε ψαλουν οι παπαδες.
Σκεψεις-Βλεψεις για Ford Puma 1.7