-
οντως, μπορει να γινει και 20%
-
Οποιο μετρο δεν εμπλεκει με ΚΑΠΟΙΟ τροπο την πραγματική αξια του αυτοκινητου ως 'σιδερο' ειτε ως καινουργιο ειτε την 'τρρεχουσα' ειτε δε ξερω κι εγω ποιο, οικονομολογος δεν ειμαι, ειναι εξ ορισμου ευαλωτο σε αδικιες
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Οποιο μετρο δεν εμπλεκει με ΚΑΠΟΙΟ τροπο την πραγματική αξια του αυτοκινητου ως 'σιδερο' ειτε ως καινουργιο ειτε την 'τρρεχουσα' ειτε δε ξερω κι εγω ποιο, οικονομολογος δεν ειμαι, ειναι εξ ορισμου ευαλωτο σε αδικιεςΛέγοντας 'πραγματική αξία ως καινούργιο' εννοείς προφανώς την αξία που ΗΔΗ έχουμε πληρώσει, πληρώνοντας και ΦΠΑ, και τέλη 'ταξινόμησης' (τρελή δουλειά αυτή η 'ταξινόμηση'... ) ανάλογα της διαμέτρου επί της διαδρομής των εμβόλων επί τον αριθμό των κυλίνδρων...
Δε βλέπω γιατί να πρέπει να θέλω να τιμωρείται [φορολογικά] για πάντα αυτός που [δεν έχω ιδέα με τι θυσίες] κατάφερε και μάζεψε λεφτά και πήρε Ferrari (ή πανάκριβο ρολόι, κλπ, κλπ). Τους ίδιους δρόμους με εμένα νοικιάζει από το κράτος, δε νοικιάζει καμιά πίστα προδιαφραφών F1.
-
Για αυτό δηλαδή το δικαίωμα να κυκλοφορείς νομίζω θα αρκούσαν 2 το πολύ 3 κατηγορίες. Μικρά μεσαία μεγάλα σε όγκο και βάρος. Ούτε κυβικά ούτε άλογα....
-
το θεμα ειναι αυτο που λεμε ολοι μας....
οτι θε 'πραμα' δεν εχει φιλοσοφία κατ' αρχην
και κατα δευτερον δεν εχει πλεον λογικη, ή να το πω αλλιως η λογική του ειναι ξεπερασμενη.Αν θες να φορολογήσεις το 'ποθεν εσχες' πας με εργοστασιακή εστω αξια. Νομιζω καποτε ειχε γινει αυτο αλλα δεν το καλοθυμαμαι. Νομιζω για υπολογισμό τεκμηριου ηταν.
Θες περιβαλλον?? περνεις ή καταναλωση, ή ιπποδυναμη ( τι λετε??? το εκαναν παλια στη γερμανια αν θυμαστε.. αλλα δε θυμαμαι για την ασφαλεια ηταν??) ή CO2 ή οποιο ρυπο θες τελος παντων.
Θες κι ολογον απο κυκλοφοριακό???? χωσε και μια παραμετρο μηκους και καθαρισες. Μια ιδεα του δακτυλιου. Οτι εχει μηκος κατω απο 4 μετρα τοτε ελευθερα.... ( οπου βαλτε οποια διασταση θελετε..)
ή συνδιαστε με μια λογικη ( χαχαχα ) ολα τα ανωτερω.
Αλλα τα κυβκά 'πεθαναν'
Ας ειναι καλα τα τουρμπο
Ας ειναι καλα τα ηβριδικά
Ας ειναι καλα τα ντιζελΣε τελική αναλυση το EYRO μπαρμπουτσαλα παιζει κανα ρολο ή οχι??? Αλλιως κανω την μαρμαρω ντιζελ eyro1 και καθαρισα ( και βρωμισε ο τοπος βεβαια......)
Τσεροκι XJ του 2000 4λιτρο το βρισκεις 4.000 αντε 5.000 του βαζεις κι ενα υγραεριο 1500 = 6.500
Ανταλλακτικά, ας ειναι καλα το ιντερνετ και τα μεταχειρισμενα.. ( για οσους δεν ξερουν ετσι δουλευει το συστημα στα 4κινητα..)
και σε τελική αναλυση ειναι και το χομπυ μαζι ( οπως πχ καποιος εχει το κυνηγι ή το ψαρεμα ή το φουσκωτο ) τελος παντων καταλαβαινετε τι εννοω.Προσωπικά ( και βεβαιως υποκειμενικά ) δεν θα αλλαζα την δυνατοτητα του 'μπορω να τα κανω ολα οχι τελεια αλλα μπορω' απο παω πιο αντετα ταξιδια αλλα στο πρωτο χωμα οπισθεν...
Ξαναλεω γουστα ειναι αυτα.
Αλλος μπορει να θελει να εχει την δυνατοτητα ( ασχετα με το καθε ποτε ) να κανει trackday... με ενα μισοπαλιο BMW ή Sierra πισοκουνα... -
KAI META φορολογουν το υγραέριο...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
KAI META φορολογουν το υγραέριο...Ακριβώς!
Αυτό το σύστημα είναι που πρέπει να πολεμήσουμε, το να έχουν δικαίωμα να μας πιάνουν κορόιδα. -
Και στο κάτω κάτω γιατί να δεχτώ 10% αυξηση στα τέλη οταν έχει μειωθεί το εισοδημά μου πολύ παραπάνω , παιζει να πληρώσω και εκτακτη εισφορά όπως και να χρεωθώ έξτρα γιατί έχω παλιό αυτοκινητο επειδη ακριβώς αδυνατώ να πάρω καινουργιο.....
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σκέψου να μην υπήρχε το κίνημα πόσους παραπάνω θα έφτιαχναν.Αυτη δεν ειναι λογικη βρε συ. Ποιος μπορει να πει αν θα εφτιαχναν ή οχι και αλλους;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σκέψου να μην υπήρχε το κίνημα πόσους παραπάνω θα έφτιαχναν.
Αυτη δεν ειναι λογικη βρε συ. Ποιος μπορει να πει αν θα εφτιαχναν ή οχι και αλλους;
E, είναι αντίστοιχη λογική με αυτή που λέει οτι το κίνημα είναι fail επειδή από τότε που δημιουργήθηκε αυξήθηκαν τα διόδια. Να μην τρολλάρω και εγώ σαν παιδί που είμαι, μόνο οι άλλοι θα το κάνουν?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σκέψου να μην υπήρχε το κίνημα πόσους παραπάνω θα έφτιαχναν.
Αυτη δεν ειναι λογικη βρε συ. Ποιος μπορει να πει αν θα εφτιαχναν ή οχι και αλλους;
E, είναι αντίστοιχη λογική με αυτή που λέει οτι το κίνημα είναι fail επειδή από τότε που δημιουργήθηκε αυξήθηκαν τα διόδια. Να μην τρολλάρω και εγώ σαν παιδί που είμαι, μόνο οι άλλοι θα το κάνουν?
Θα σου ριξω τρολοσπραιη!
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Και στο κάτω κάτω γιατί να δεχτώ 10% αυξηση στα τέλη οταν έχει μειωθεί το εισοδημά μου πολύ παραπάνω , παιζει να πληρώσω και εκτακτη εισφορά όπως και να χρεωθώ έξτρα γιατί έχω παλιό αυτοκινητο επειδη ακριβώς αδυνατώ να πάρω καινουργιο.....Είναι το πατριωτικό σου καθήκον
Μαζί τα έφαγες
Είναι ώρα ευθύνης
Αν δεν μπορείς να τα συντηρείς πούλα τα -
Μόλις άκουσα στον 'Α' ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα 2λτ και πάνω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μόλις άκουσα στον 'Α' ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα 2λτ και πάνω.ειναι γνωστο εδω και μερες, δεν νομιζω οτι ειχε αλλαξει κατι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μόλις άκουσα στον 'Α' ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα 2λτ και πάνω.
ειναι γνωστο εδω και μερες, δεν νομιζω οτι ειχε αλλαξει κατι.
Δεν διάβασα κάτι. Λένε ότι θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με το τεκμήριο του αυτοκινήτου κλπ.
Θα δούμε...το 100άρι το θεωρώ σίγουρο...άρα ένα 800αρι για τέλη φέτος.
-
5%, του τεκμηρίου είπαν σήμερα στο Megalo κανάλι ..... αλλά ποιου τεκμηρίου ?? αυτουνού που θα το αυξήσουν 100% ??? .......
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
5%, του τεκμηρίου είπαν σήμερα ..... αλλά ποιου τεκμηρίου ?? αυτουνού που θα το αυξήσουν 100% ??? .......Δηλαδη για 8000€ τεκμηριο, θα πληρωσει ο αλλο 660€ συν 400€ εκτακτη εισφορα;
Καλη φαση
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα,
για τους 'πλούσιους' με τα 2λιτρα (κακό χρόνο να έχουν οι νομοθέτες!!), λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:
*1) ....επιβάλλεται ειδικός ετήσιος φόρος πολυτελείας που υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών, για πισίνες, για αεροσκάφη και ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων.
-
....Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής: αα) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ, ββ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά, γγ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και δδ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
-
....αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ μεσοσταθμικά κατά 10%. Τα τέλη υπολογίζονται πλέον ως εξής:
Κατηγορία 'Η' - Κυβισμός 1.929 - 2.357 - Νέα Τ.Κ =** 660 Ευρώ***
...πρέπει να υπολογίζουμε το νέο χαράτσι για το 2012 στα 1.100 ευρώ!!!! (660 τα Τ.Κ + 440 ο ετήσιος φόρος πολυτελείας)
Πηγή: Capital.gr
-
-
Οσο σκέφτομαι το 2009 των μειωμένων τελών ταξινόμησης που γλυκοκοίταζα το 2λιτρο Leon Cupra των τότε €22500 αλλά επέλεξα την τελευταία στιγμή το 1.8 ...
-
Στην ιδια θεση ημουν και εγω που ελεγα να παρω το Seat Altea Freetrack σε diesel το οποιο ηταν και ετοιμοπαραδοτο.Ο μονος λογος που δεν το πηρα και περιμενα 2 μηνες το 1.8 tsi ηταν οτι ζουμε στην Ελλαδα και ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει,οπως για παραδειγμα τα τελευταια μετρα του θιασου ελληνικη κυβερνηση.
Τέλη κυκλοφορίας