-
Σχετικά με τα κρατικά αυτ/τα:
ΑΘΗΝΑ 15 Οκτωβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τα κρατικά αυτοκίνητα, πριν υπογραφεί από τον Υπουργό, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.ypes.gr) στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2009.
Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας μιας εβδομάδας. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavoulefsi1@ypes.gov.gr μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2009.Εκ του Γραφείου Τύπου
http://www.ypes.gr/el/MediaCenter/
Περισσότερα εδώ:
http://www.opengov.gr/ypes/
http://www.opengov.gr/ypes/files/sxedio_apofasis.pdfΣτο τελευταίο λινκ που έχει το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης μιλάει για 'καθιέρωση ανωτάτου ορίου κυβισμού' κυβερνητικών αυτ/των. Δύσκολο, πολύ δύσκολο να βγάλουμε τα 'κυβικά' απ' το μυαλό μας και ν' ασχοληθούμε με το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της οποιασδήποτε τεχνολογίας (βλ. ρύποι... ).
-
σχετικά με το τελευταίο λίνκ .... αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με τους ρύπους ή ότι άλλο περιβαλλοντικό, αλλά προσπαθεί να μας πείσει για το 'σεμνά και ταπεινά'
-
Αυτό παιδιά δεν είναι για τα τέλη κυκλοφορίας...αλλά για τα κυβερνητικά αυτοκίνητα.
-
Σωστό αλλά μπορεί να δείχνει κα ιτην τάση.
Απλά δε μπορέί να μας τιμωρεί εκ των υστέρων
Δηλαδή όταν το πηρα είχε τέλη 400. τωρα δε μπορεί να έχει 600 ξαφνικά. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σωστό αλλά μπορεί να δείχνει κα ιτην τάση.
Απλά δε μπορέί να μας τιμωρεί εκ των υστέρων
Δηλαδή όταν το πηρα είχε τέλη 400. τωρα δε μπορεί να έχει 600 ξαφνικά.και γω οταν το πηρα η βενζινη ειχε 0,7€ και τωρα εχει 1,0€ και περυσι ειχε 0,85€
-
Δεν είναι έτσι. Τιμωρούμε μόνο τα 1924 κυβικά
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν είναι έτσι. Τιμωρούμε μόνο τα 1924 κυβικάγιατι τα 2924 ή τα 3924κκ δε τα τιμωρει?
περα απο την πλακα, πιστευω οτι ολα αυτα θα αναθεωρηθουν σιγα σιγα.
ομως, εαν καποιος που αγορασε αυτοκινητο, στηριζεται στα +/- 1000€/χρονο, τοτε κακη επιλογη εκανε, καθως ολοι γνωριζαμε την αγαπη του υ.οικονομικων για τα κυβικα. (δε παει σε σενα αυτο φυσικα).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι τα 2924 ή τα 3924κκ δε τα τιμωρει?
ομως, εαν καποιος που αγορασε αυτοκινητο, στηριζεται στα +/- 1000€/χρονο, τοτε κακη επιλογη εκανε, καθως ολοι γνωριζαμε την αγαπη του υ.οικονομικων για τα κυβικα. (δε παει σε σενα αυτο φυσικα).
To πρόβλημα δεν είναι μόνο τα τέλη, είναι και ο φόβος τεκμηρίων κλπ που μπορεί να σημαίνει ΠΟΛΥ περισσότερα €€€€€!
Υπάρχει βέβαια και το συναίσθημα του μ@λάκα, να πληρώνεις σαν μούλος (koutsan ), τόσα € παραπάνω άνευ λόγου και αιτίας, όταν με ένα τουρμπάκι μπορείς να έχεις και παραπάνω επιδόσεις και μικρότερα τέλη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν στηρίζομαι στα 1000 ευρώ πάνω κάτω
Αλλά δεν εχω σκοπό να τα χαρίσω σε κανέναν
Δινω 6000 για το σχολείο του παιδιού και γι αυτό φταίει η κυβέρνηση κι όχι εγω και σε λιγο θα δωσω κι άλλα λεφτά για παιδικό σταθμόΔεν κλέβω σημαντικά την εφορία (θεωρώ ότι ειμαι υπερβολικά νόμιμος....)
Πληρώνω την κάθε βλακία που θέλει το κράτος γιατί πρέπει να πληρώσω extra το BMW από το mercedes και το audi. Αυτό ρωτάωΔηλαδή αν βγάζεις 50Κ (λέμε τώρα) και φορολογισε γι αυτά γιατί πρέπει να πληρώσεις κάτι εχτρα για το αμάξι σου.
Γυρνάμε δηλαδή στις εποχές που αγοράζαμε αναιμικά και επικίνδυνα αμάξια. Πρέπει δηλαδή όλοι να πληρώσουμε την VW και την OPEL επειδή είναι 1400 τουρμπο. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δινω 6000 για το σχολείο του παιδιού και γι αυτό φταίει η κυβέρνηση κι όχι εγω και σε λιγο θα δωσω κι άλλα λεφτά για παιδικό σταθμόΔεν κλέβω σημαντικά την εφορία (θεωρώ ότι ειμαι υπερβολικά νόμιμος....)
Πληρώνω την κάθε βλακία που θέλει το κράτος γιατί πρέπει να πληρώσω extra το BMW από το mercedes και το audi. Αυτό ρωτάωΔηλαδή αν βγάζεις 50Κ (λέμε τώρα) και φορολογισε γι αυτά γιατί πρέπει να πληρώσεις κάτι εχτρα για το αμάξι σου.
Γυρνάμε δηλαδή στις εποχές που αγοράζαμε αναιμικά και επικίνδυνα αμάξια. Πρέπει δηλαδή όλοι να πληρώσουμε την VW και την OPEL επειδή είναι 1400 τουρμπο.για τα 6000 που δινεις στο σχολειο γιατι φταιει η κυβερνηση?
προφανεστατα η προηγουμενη κυβερνηση εχει ενα ανεπαναληπτικο ιστορικο ηλιθιων αποφασεων και φημολογιων που η μια αναιρουσε την αλλη. Ελπιζω οτι τα πραγματα θα μπουν σε πιο λογικη βαση απο εδω και επειτα.
κατι αλλο, δε χρειαζεται να πληρωνεις παραπανω ΤΤ για να αισθανθεις κοροιδο, πληρωσες ηδη περισσοτερο ΕΤΤ οταν αγορασες 2λιτρο. Εκει ομως δε το εκανες θεμα γιατι το πληρωσες εν γνωση σου, παρολο που ειναι το ιδιο αδικο.
-
Το κάνουμε λες και είναι το 2λτ κανένα καράβι με 5000 κυβικά ...κολλημένα, Ελληνικά, οπισθοδρομικά μυαλά... 316i rulez!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γυρνάμε δηλαδή στις εποχές που αγοράζαμε αναιμικά και επικίνδυνα αμάξια. Πρέπει δηλαδή όλοι να πληρώσουμε την VW και την OPEL επειδή είναι 1400 τουρμπο.για τα 6000 που δινεις στο σχολειο γιατι φταιει η κυβερνηση?
προφανεστατα η προηγουμενη κυβερνηση εχει ενα ανεπαναληπτικο ιστορικο ηλιθιων αποφασεων και φημολογιων που η μια αναιρουσε την αλλη. Ελπιζω οτι τα πραγματα θα μπουν σε πιο λογικη βαση απο εδω και επειτα.
κατι αλλο, δε χρειαζεται να πληρωνεις παραπανω ΤΤ για να αισθανθεις κοροιδο, πληρωσες ηδη περισσοτερο ΕΤΤ οταν αγορασες 2λιτρο. Εκει ομως δε το εκανες θεμα γιατι το πληρωσες εν γνωση σου, παρολο που ειναι το ιδιο αδικο.
γιατί τα σχολεία μας πλέον ειναι κακά και δεν έχουν και Ελληνες.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πληρωσες ηδη περισσοτερο ΕΤΤ οταν αγορασες 2λιτρο. Εκει ομως δε το εκανες θεμα γιατι το πληρωσες εν γνωση σου, παρολο που ειναι το ιδιο αδικο.Αυτός που πλήρωσε περισσότερο ΕΤΤ για το 2λιτρο απ' ότι θα πλήρωνε για το 1800άρι έκανε τους υπολογισμούς του και πήρε την απόφασή του. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το να έρχεται το κράτος εκ των υστέρων και να του λέει 'αν θες να το κρατήσεις, επειδή έχει >1928 κυβικά θα μας δίνεις άλλα 200 ευρώ το χρόνο, ασχέτως πόσο ρυπαίνεις', ενώ σε αυτόν που πήρε 1800 τούρμπο το 2005, με μεγαλύτερη ίσως κατανάλωση, ρύπους, κπλ να του κάνει δώρο π**ες των 18 ευρώ ( ). Ας μην τα μπλέξουμε μεταξύ τους αυτά τα δυο, δεν έχει νόημα.
Το κάνουμε λες και είναι το 2λτ κανένα καράβι με 5000 κυβικά ...κολλημένα, Ελληνικά, οπισθοδρομικά μυαλά...
Και μάλιστα *αφού *καταργήθηκε το τεκμήριο για μέχρι και 2000cc (που σημαίνει ότι σταμάτησαν θεωρητικά να τα θεωρούν 'πολλά' - όπως δε θεωρούνται 'πολλά' και τα 250 άλογα αρκεί να βγαίνουν από 1800άρη! ).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Όταν αρχίσουν κάποιοι μετανάστες να είναι οικονομικά εύρωστοι (δεν θα αργήσει αυτό όπως έγινε και με τους δικούς μας αντίστοιχους) και αρχίσουν είτε από νεοπλουτισμό είτε από επιλογή να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, να δω που θα πας τα δικά σου.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Θέλω να δω τι θα κάνετε όταν αρχίσουν να έρχονται αλλοδαποί και στα ιδιωτικά!
(αν δεν έχουν αρχίσει κιόλας ήδη... )
Το γαμάτο είναι πάντως, πως και στα βρετανικά πανεπιστήμια έχει ανθρώπους κάθε φυλής, αλλά δεν είδα κάποιον να ενοχλείται...Τέσπα, ο καθείς απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι του. Το ίδιο με τα τέλη, το ίδιο και με τα σχολεία.
-
Είπαμε, η διαφορά είναι ότι το αμάξι το πήρες έχοντας βασιστεί στο ότι τα τέλη 'κυκλοφορίας' θα είναι πάνω-κάτω Χ, Ψ, Ζ ευρώ το χρόνο. Δεν είναι λογικό να σου λένε 'εμείς τα κάνουμε +1000 κι αν δε γουστάρεις πούλα το για ένα κομμάτι ψωμί'. Το λογικό είναι να ξέρεις τι σε περιμένει ώστε να υπάρχει προγραμματισμός, όχι να είναι ελεύθερο το κράτος να βάλει χέρι στην τσέπη σου όσο βαθιά θέλει. Να υπάρχει π.χ. ένα μάξιμουμ όριο (της τάξεως του 10-20% το πολύ) σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να αυξηθούν τα τέλη κάθε χρονιά, και όχι από τη μια στην άλλη να πάνε +50%, ακόμα και με τη δικαιολογία ότι 'έχουν καιρό να αυξηθούν'.
-
Θα μπορούσε με νόμο να έχουν αναπροσαρμογή στα όρια του επίσημου πληθωρισμού όπως και οι αυξήσεις στους μισθούς μας (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; ).
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όταν αρχίσουν κάποιοι μετανάστες να είναι οικονομικά εύρωστοι (δεν θα αργήσει αυτό όπως έγινε και με τους δικούς μας αντίστοιχους) και αρχίσουν είτε από νεοπλουτισμό είτε από επιλογή να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, να δω που θα πας τα δικά σου.
Προσωπικά εγω δεν μπορώ να γιορτάσω Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο γιατί τα παιδιά της τάξης ειναι μωαμεθανοι... Αρα πάω αλλου να τα γιορτάσω όπως ξέρω
Υ.Γ. αυτό μου είπαν επι λέξη στο νηπιαγωγείο. Αν εσένα σου αρέσει εγώ πάω πάσο.
Ουτε θέλω να γεννάω στα ιδιωτικά (που δεν το έκανα) γιατί υπάρχουν μόνο κινέζοι στα νοσοκομεία.
Γι αυτό τα φτιάξαμε για τους άλλους... Οπως και να εχει η κατάσταση βλέπω ότι γίνονται διάφορα που εχουν σχέση με την λαθρομετανάσταση και δεν τα διάλεξα εγω. Μου τα επέβαλαν.κι όλοι εσείς που κάνετε τους έξυπνους ελάτε στο Πεδίο του άρεως να κάνουμε χασισάκι με τους πακιστανούς το΄Σάββατο.... Σου αρέσει αυτό? να είναι αυτοί 100 και εμείς 10?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ε ρε και σε παρουν χαμπαρι οι 'αριστεροι' του φορουμ...
-
Οι αριστεροί να μας εξηγήσουν γιατί βγάλαμε το Εθνικής.....
Εμένα με πειράζει που γίνομαι Καρατζαφέρης σιγά σιγά... Αλλά πρέπει να μας αφήσουνε να ζήσουμε. Δε μπορεί κάθε μέρα κάποιος να πυροβολείται στη γειτονια ή να είμαστε τίγκα στα ναρκωτικά... σε κοινή θέά
ή να μη μπορείς να παρκάρεις μη σου το σπάσουνε...
Γιατί να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας... άλλαξε το επίπεδο των υπηρεσιών....? Αλλαξε κάτι...
Τέλη κυκλοφορίας