-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Εάν θέλω να πάρω πινακίδες πχ για 2 μήνες, μπορώ εφέτος;
Όταν λες εφέτος τι εννοείς; 2014; Για ποιούς δύο μήνες και ποιάς χρονιάς μιλάς;
Σε τέλη κυκλοφορίας φαντάζομαι αναφέρεσαι.
Ναι, για 2015, πχ Φεβρουάρο- Μάρτιο.
-
Αυτό που ΘΑ ισχύσει είναι όταν καταθέσεις πινακίδες και θελήσεις π.χ τον Μάιο να τις ξαναπαρεις να πληρώσεις για το υπολοιπο των μηνών που απομένουν ,αυτό και μόνον μην διαβάζετε τι γράφουν διάφοροι απο δω και απο κει ...
-
O φορος των 440 ευρω προσαρμοζεται αναλογα με τους μηνες που εχεις καταθεσεις πινακιδες μεσα στο ετος οπως και τα τελη κυκλοφορίας ή πληρωνεται στο ακεραιο ανεξαρτητα?
-
Ναι ,αν π.χ εχεις καταθεσει πινακίδες για 3 μηνες θα πληρωσεις το υπολοιπο των μηνών που απομένουν δηλ. 440*9/12
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ναι ,αν π.χ εχεις καταθεσει πινακίδες για 3 μηνες θα πληρωσεις το υπολοιπο των μηνών που απομένουν δηλ. 440*9/12Σ ευχαριστω....
-
για διαβάστε..
τι λέτε???http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113405357
αντί να τα μειώσουν προσπαθούν με ημίμετρα.... με την ασφάλεια πώς θα γίνει???
-
Ο χρήστης w115 έγραψε:
για διαβάστε..
τι λέτε???http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113405357
αντί να τα μειώσουν προσπαθούν με ημίμετρα.... με την ασφάλεια πώς θα γίνει???
Ακόμα ένα άρθρο να χουμε να λέμε ....
Πως γίνεται να αδυνατείς να πληρώσεις τέλη ΑΛΛΑ να μην παραδίδεις πινακίδες? Και παράλληλα να αποφεύγεται το κύμα παράδοσης πινακίδων στα μεγάλα κυβικά? Και ποιο είναι αυτο το μέτρο σε τελική ανάλυση?
Το μυαλό του αρθρογράφου είναι τρικυμία εν κρανίο.
Τπτ το καινουργιο εκτός απο την απόσυρση και των οχημάτων του 2001 και 2002.
Όλα τα υπόλοιπα γνωστά εδώ και καιρό.
Εγγυρη ενημέρωση κατα τα άλλα..... -
Να ρωτησω κατι...Εχω αμαξι 2λτ σε ακινησία και σκεφτομαι να το χρησιμοποιήσω αυτο τον μήνα. Απ'οτι κατάλαβα ισχύει οτι θα πληρώσω 660/12=55 ευρω τέλη κυκλοφορίας. Τι ισχύει όμως με τον φορο πολυτελείας που είναι 440 ευρώ? Πρέπει να το πληρώσω όλο?
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Να ρωτησω κατι...Εχω αμαξι 2λτ σε ακινησία και σκεφτομαι να το χρησιμοποιήσω αυτο τον μήνα. Απ'οτι κατάλαβα ισχύει οτι θα πληρώσω 660/12=55 ευρω τέλη κυκλοφορίας. Τι ισχύει όμως με τον φορο πολυτελείας που είναι 440 ευρώ? Πρέπει να το πληρώσω όλο?Ευχαριστώ
Ναι θα πληρωσεις παραβολο 55 ευρώ επίσης στη ΔΟΥ θα σου ζητήσουν ασφάλεια ,άρα θα πρεπει να υπολογίσεις και αυτο το κόστος που δεν ξερω τι και ποσο θα είναι Ο φόρος πολυτελειας θα σου εμφανιστει στην μελοντικη δηλωση Ε1 υπολογιζοντας τους μηνες κυκλοφοριας μεσα στο 2014( 440*1/12) ,επίσης θα πρεπει να παραδωσεις πινακιδες ξανα μεχρι 31/12/2014 ,βαλτα κατω αν σε συμφερει με τους καραγκιοζηδες που εχουμε μπλέξει και πραξε αναλογα
-
Μπορούμε να πληρώνουμε τα τέλη με δόσεις κάθε μήνα? Εννοώ με μετρητά σε τράπεζα,όχι με κάρτα.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Μπορούμε να πληρώνουμε τα τέλη με δόσεις κάθε μήνα? Εννοώ με μετρητά σε τράπεζα,όχι με κάρτα.Απ'οτι γνωριζω καποιες τραπεζες εχουν κανει προγραμμα μεχρι 6 δοσεις μεσω καρτας και μονο ,μπες στο http://www.livepay.gr να δεις τι λεει ( eurobank)
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Να ρωτησω κατι...Εχω αμαξι 2λτ σε ακινησία και σκεφτομαι να το χρησιμοποιήσω αυτο τον μήνα. Απ'οτι κατάλαβα ισχύει οτι θα πληρώσω 660/12=55 ευρω τέλη κυκλοφορίας. Τι ισχύει όμως με τον φορο πολυτελείας που είναι 440 ευρώ? Πρέπει να το πληρώσω όλο?Ευχαριστώ
Εφόσον το αυτοκίνητο είναι στην κατοχή σου ανεξάρτητα από την ακινησία, νομίζω πως θα πληρωσεις κανονικά τον φόρο.
Αν τα θυμάμαι καλά. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Να ρωτησω κατι...Εχω αμαξι 2λτ σε ακινησία και σκεφτομαι να το χρησιμοποιήσω αυτο τον μήνα. Απ'οτι κατάλαβα ισχύει οτι θα πληρώσω 660/12=55 ευρω τέλη κυκλοφορίας. Τι ισχύει όμως με τον φορο πολυτελείας που είναι 440 ευρώ? Πρέπει να το πληρώσω όλο?
Ευχαριστώ
Εφόσον το αυτοκίνητο είναι στην κατοχή σου ανεξάρτητα από την ακινησία, νομίζω πως θα πληρωσεις κανονικά τον φόρο.
Αν τα θυμάμαι καλά.Οχι βέβαια τι ειναι αυτα που λες ... Αν εχεις ακινητοποιησεις το ιχ σου ΔΕΝ πληρωνεις φορο πολυτελειας ΟΥΤΕ τεκμήριο έχεις ή αναλογικά πληρωνεις για τους μηνες ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ που ειναι σε κίνηση μέσα στο έτος ,ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ
Παντως δινεις ιδεες εκει στους ασχετους στο Υπ.Οικ, δουλευεις μήπως εκει -
Ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται ανάλογα με τους μήνες που το αμάξι είναι άνω των 5 ή 10 ετών
Δηλαδή το κυκλοφορείς κανονικά 12 μήνες και είναι 5,5 ετων στο τέλος του έτους. Τι τεκμήριο πληρώνεις?
μέχρι τον για παράδειγμα μήνα που το αγόρασες για 5 έτη και μετά για 5 εως 10? -
τα χρονια μετρανε ολοκληρα
-
σωστό γιατί αλλιως θα χάνανε... αρα για 1 μήνα πληρώνεις όλο το φόρο πολυτελείας ... που αφορά τη χρήση?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σωστό γιατί αλλιως θα χάνανε... αρα για 1 μήνα πληρώνεις όλο το φόρο πολυτελείας ... που αφορά τη χρήση?ειναι οπως το 'μισο υπερ του μαθητη', απλα τωρα ειναι υπερ χοντρού
δεν καταλαβα τι εννοεις 'που αφορά τη χρήση?'
καθε μηνας μετραει στον Φ.Π.
απλα τη χρονια που το αυτοκινητο εκλεισε 5ετια, πληρωνεις σαν να μην εκλεισε.Εγω πχ που το πηρα καλοκαιρι, την χρονια που εκλεισε την 5ετια πληρωσα για ολους τους μηνες για το 100% του τεκμηριου
-
το ίδιο λέμε...
ευχαριστω
ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΛΑΡΙΣΑ!!! -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το ίδιο λέμε...
ευχαριστω
ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΛΑΡΙΣΑ!!!ΟΧΙ! Να φυγεις να πας αλλου!!
-
Ηλεκτρονικα winbank πληρωνονται η πρεπει να τρεχω σε τραπεζα? δεν θυμαμαι πως πληρωσα περυσι τα τελη
Τέλη κυκλοφορίας