-
Για να δώσω και το προσωπικό μου παράδειγμα...
- Προσωπικό τεκμήριο άγαμου= 3000€
- Τεκμήριο σπιτιού (νοίκι)= 5700€
- Τεκμήριο 1ου αυτοκινήτου (Lancia Y mod 1999 , έκπτωση 50%)= 2000€
- Τεκμήριο 2ου αυτοκινήτου (BMW 120i mod 2007)= 8800€
Σύνολο 19.500€
Αν υπολογίσεις και τις πάγιες δαπάνες μου (το ΤΣΜΕΔΕ αγγίζει τα 5000€ μετά τις αυξήσεις! ), θα πρέπει να βγάζω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25000€ για το ελληνικό δημόσιο για να μην πληρώσω έξτρα φόρο...
Κοινώς, μας δουλεύουν ψιλό γαζί έτσι;
Βέβαια, έχω φροντίσει να έχω το ακριβό αυτοκίνητο μόνον στο 50% στην κατοχή μου και φυσικά κάποια στιγμή θα μπορούσα να διώξω από πάνω μου την Lancia που την έχω για να μην φθείρω στην Αθήνα την BMW, αλλά και πάλι...
Όσο κάποιος έχει δουλειά, είναι οριακός, αν για κάποιο λόγο σου πάει στραβά η χρονιά, έχεις δύο λύσεις: ή να πληρώσεις κερατιάτικα το κράτος, ή να ξεπουλήσεις όσο όσο ό,τι έχεις και δεν έχεις, για να μην σε πιάσουν τα τεκμήρια!
Γιατί, και κανένα αυτοκίνητο να μην είχα, μόνον για ΤΣΜΕΔΕ (μόνον το 20% της δαπάνης δεν φορολογείται, τόσο κλέφτες, φορολογούν και τις ασφαλιστικές εισφορές! ), προσωπικό τεκμήριο και σπίτι, χρειάζομαι σχεδόν 13Κ το χρόνο!Και φυσικά, μιλάμε για μένα, που δεν έχω πάρει δάνειο ποτέ και τα πάντα έχουν πληρωθεί κανονικά και με το νόμο μετρητοίς, ενώ έχω και χρήματα στην άκρη αρκετά για να ζήσω 2 χρόνια χωρίς δουλειά, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους που δεν έχουν ΗΔΗ δουλειά, που έχουν οικογένεια, που έχουν ίσως και ένα κατάστημα ή γραφείο που νοικιάζουν (οπότε το νοίκι είναι τεκμήριο... ), κλπ κλπ.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τα γράφω γιατί κλαίγομαι σε κάποιον... Τα λεφτά για να πληρώσω τέλη και εισφορές τα έχω και με το παραπάνω. Και το εισόδημά μου για το 2011 φτάνει και περισσεύει για να δικαιολογήσει όλα τα τεκμήρια (για το 2012 κανείς δεν ξέρει...). Καταγράφω απλώς το παράλογο του συστήματος... Στο μόνο που στοχεύουν είναι να τσιμπήσουν μερικούς ανυποψίαστους για 1-2 χρόνια. Μετά, θα πάρουν προφανώς τα @@ όλων και θα δουν πως τελικά χάνουν περισσότερα από όσα κερδίζουν.
Για μας τους εγκλωβισμένους, λύσεις υπάρχουν, φυσικά με κόστος. Μόλις ζοριστούμε, θα βρούμε την άκρη. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πληρωστε αφοβα, τα λεφτα πανε σε καλο σκοπο!Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.
Τα λεφτά μου πήγαν σε έναν εξαιρετικό, πάρα πολύ καλό σκοπό.
Αυτόν της μετακίνησης.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ρε παίδες...έχουμε μπλέξει το τέλος κυκλοφορίας με το έκτακτο τέλος από 2λιτρα και πάνω και το τεκμήριο.
Το τέλος κυκλοφορίας πληρώνεται αν το αμάξι κινείται σε δημόσιο δρόμο.
**Τα υπόλοιπα (έκτακτο τέλος και τεκμήριο) σε 'πιάνουν' από τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται μέσα στη φορολογική σου δήλωση (μιας και ακόμα είνια στην κατοχή σου - ασχέτως αν το κινείς ή όχι). **Δηλαδή έχεις ένα αμάξι 2.0lt και καταθέτεις πινακίδες (ας πούμε) σήμερα. Το μόνο που γλιτώνεις είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.Τα υπόλοιπα τα πληρώνεις κανονικότατα.
όταν λες έχουμε μάλλον εννοείς έχεις.
πάρε ένα λογιστή και ρώτα τον τι και πως (εμένα δεν θα με πιστέψεις οτι και να πω)
εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο έντυπο του Ε1 του '11 και πες μας πως θα δηλώσεις καν αυτοκίνητο που δεν έχεις άδεια και πινακίδες.Αυτή είναι η απάντηση που πήρα πριν λίγες μέρες από την ΔΟΥ μου σχετικά με το θέμα.
Καταρχάς περνιέται αυτόματα το όχημα (εγώ δεν πέρασα το αμάξι μου ήταν ήδη περασμένο στο σύστημα).
Επίσης από τη ΔΌΥ μου είπαν ότι εκεί που βάζεις την πινακίδα, βάζεις αριθμό πλαισίου αντί για αριθμό πινακίδας.
Τώρα αν δεν ξέρουν ούτε αυτοί...τι να πω...Πραγματικά θα ήθελα να το δω κάπου επίσημα γραμμένο μιας και φίλος ενδιαφέρεται γιατί δε θέλει να 'χρεώνεται' (φορολογικά) τσάμπα ένα αμάξι που θα το κάνει αντίκα σε 2 χρόνια.
προφανώς η αυτόματη συμπλήρωση των στοιχείων θα ισχύσει για όλους απο φέτος , κατάθεση το 12 για εισοδήματα του 11, που είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή.
θεωρώ οτι στην ΔΟΥ σου έδωσαν λανθασμένη απάντηση γιατί το τεκμήριο και η έκτακτη εισφορά είναι στην αντικειμενική δαπάνη
χωρίς πινακίδες και άδεια δεν το μετακινείς άρα δεν έχεις δαπάνη
γραπτώς (σελ 4, άρθρο 2) straight from the horse's mouth.
http://www.minfin.gr/content-api/f/bina ... ation/pdf/ΠΟΛ+1167.pdf -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ρε σεις...σίγουρα καταθέτει περισσότερος κόσμος από πέρσι πινακίδες?
Θα το διαπιστώσεις του χρόνου που θα πληρώσεις χαμηλότερα τέλη.
Νικο υπαρχει καποιο θεμα στη συνδεση σου με τα τεκταινομενα στη χωρα!
Το quote στον ινφινιτυ το κανα για τη χαριτωμενη ατακα! -
Εγω το πήρα το αυτοκόλλητο χθες ... σε τρεις άτοκες δόσεις!
Θα το κολλήσω όμως στις 1/1/12 διοτι πιο πριν δεν ξερω ποιο είναι πιο προκλητικό. Το αυτοκολλητο στο τζάμι ή να αφήσω το κινητο μου στο ταμπλο!Και μου την βιδωσε και ο μαλακογιάπις τραπεζικος υπάλληλος που όταν του είπα 'χωστα τα 265 στην καρτα για 3 δόσεις' με κοιταξε υποτιμητικά! Χαρούμενο με ήθελε?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Ρε σεις...σίγουρα καταθέτει περισσότερος κόσμος από πέρσι πινακίδες?
Θα το διαπιστώσεις του χρόνου που θα πληρώσεις χαμηλότερα τέλη.
Νικο υπαρχει καποιο θεμα στη συνδεση σου με τα τεκταινομενα στη χωρα!
Το quote στον ινφινιτυ το κανα για τη χαριτωμενη ατακα!Προφανως αστειευομουν, αλλα ειπα αυτο που ειδα.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για να δώσω και το προσωπικό μου παράδειγμα...- Προσωπικό τεκμήριο άγαμου= 3000€
Σύνολο 19.500€
κάποιο λινκ να δούμε κι εμείς τι βγάζουμε κατά το κράτος;
-
για το 2012 τα τεκμηρια θα ανεβουν κατα 60% ;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για να δώσω και το προσωπικό μου παράδειγμα...
- Προσωπικό τεκμήριο άγαμου= 3000€
Σύνολο 19.500€
κάποιο λινκ να δούμε κι εμείς τι βγάζουμε κατά το κράτος;
Τι λινκ να δώσω;
Αν ψάξεις λίγο για τεκμήρια, θα καταλάβεις:
http://goo.gl/sk612Κοινώς, μέχρι 1200κ.εκ είσαι 4000€, μετά, ανεβαίνεις μέχρι και τα 8800€ για δίλιτρο. Έκπτωση 30% στην 5ετία και 50% στην 10ετία.
Για σπίτι που νοικιάζεις ή είναι δικό σου, ξεκινάς από 40€ το τετραγωνικό (αν είσαι σε φτηνή ζώνη...) και ανεβαίνεις...
Για εξοχικό τα ίδια...κλπ κλπ
EDIT: Διορθώθηκε το λάθος link.
-
βρήκα: http://www.tax-profit.gr/επ%C ... -2010.html
-
O elteo έβαλε το σωστό λινκ, το δικό μου είναι λάθος!
Θα το διορθώσω. -
http://www.forin.gr/tools/tekmhria
πολύ καλύτερο -
Στα 8.800 θα πάει το τεκμήριο για το 2λτ, αλλά λογικά θα έχει απομείωση λόγω παλαιότητας.
Ακόμα δεν ξέρουμε αν θα πληρώσουμε 5% εισφορά του χρόνου.
Υπολογίζω ένα 1.500 για του χρόνου για να είμαι μέσα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στα 8.800 θα πάει το τεκμήριο για το 2λτ, αλλά λογικά θα έχει απομείωση λόγω παλαιότητας.Ακόμα δεν ξέρουμε αν θα πληρώσουμε 5% εισφορά του χρόνου.
Υπολογίζω ένα 1.500 για του χρόνου για να είμαι μέσα.
Είπαμε, απομείωση έχει, 30% στην 5ετία και 50% στην 10ετία. Εσύ είσαι στο 30% λοιπόν, άρα είσαι στα 6160€.
Αν υπάρξει έκτακτη εισφορά ξανά, θέλεις 308€ εισφορά (5% επί του εφαρμοζόμενου τεκμηρίου).
Τα τέλη είναι 660€ ως γνωστόν.
Άρα, για το κράτος, θέλεις 968€, αν ισχύσουν τα ίδια με φέτος (επαναλαμβάνω, έκτακτη εισφορά, προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει).
Βάλε και ασφάλεια, μινιμουμ 600€, είσαι στα 1500€ χωρίς να βάλεις στάλα βενζίνη, ή λάστιχα ή να το πας για σέρβις.Οπότε, καλά τα υπολογίζεις.
Σε μένα για παράδειγμα, το τεκμήριο είναι (ακόμη... ) 8800€, αφού δεν έχω συμπληρώσει 5ετία, οπότε αν έρθει έκτακτη εισφορά, θα πληρώσω 440€.
Τα τέλη (αν πλήρωνα... ) είναι άλλα 660€.
Η ασφάλεια 600€ (έχω και μεικτή τώρα, σχεδόν 1000€ είναι... ), καταλαβαίνεις πού πάει το πράγμα! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε μένα για παράδειγμα, το τεκμήριο είναι (ακόμη... ) 8800€, αφού δεν έχω συμπληρώσει 5ετία, οπότε αν έρθει έκτακτη εισφορά, θα πληρώσω 440€.
Τα τέλη (αν πλήρωνα... ) είναι άλλα 660€.
Η ασφάλεια 600€ (έχω και μεικτή τώρα, σχεδόν 1000€ είναι... ), καταλαβαίνεις πού πάει το πράγμα!μονο μπραβο μπορω να πω, εισαι ενας αξιος πολιτης που στηριζει γερα τα φορολογικα μετρα της κυβερνησης. Μπραβο γιατι καταλαβαινεις οτι μονο το πασοκ μπορει να μας βγαλει απο την τρυπα που το ιδιο μας εβαλε.
να εισαι υπερηφανος, γιατι πληρωνοντας αυτα τα ψιχουλα, μπορεις να απολαμβανεις το αυτοκινητο σου καθημερινα στην 'ειδικη' σπιτι-δουλεια-σπιτι. Σε παρακαλω μαλιστα, το πρωι να το ζεσταινεις για 15' τουλαχιστον στο ρελαντι. Ετσι θα βοηθησεις και την καταναλωση καυσιμου που ειναι περσμενη αυτο τον καιρο.
συνεχισε να πληρωνεις ακαθεκτος, το κρατος ειναι διπλα σου σε καθε περιπτωση!
να παρακαλαμε ολοι, να αυξηθουν τα χαρατσια του χρονου, και να γινουν πιο μεγαλα ειδικα σε ανεργους που σε λιγο καιρο θα ειναι η πλειοψηφια του κοσμου. Δε γινεται κυριε να εισαι ανεργος και να μη πληρωνεις τιποτα! Ποιος θα πληρωνει τα νεα ipod2 & iphone 4S των εργαζομενων βουλευτων;
τα 1080€/χρονο ειναι μολις 3€/μερα, αστειο ποσο για να εχεις το δικαιωμα να κινεισαι σε αυτους τους υπεροχους δρομους. Τερμα λοιπον η γκρινια και το χερι βαθια στη τσεπη!
-
Αν καταθέσεις πινακίδες έχει τεκμήριο ? Νόμιζα ότι το τεκμήριο πάει πακέτο με τις πινακίδες δηλ. για όσους μήνες δεν έχει πινακίδες δεν έχει και τεκμήριο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν καταθέσεις πινακίδες έχει τεκμήριο ? Νόμιζα ότι το τεκμήριο πάει πακέτο με τις πινακίδες δηλ. για όσους μήνες δεν έχει πινακίδες δεν έχει και τεκμήριο.Όχι, δεν έχει τεκμήριο, αλλά αυτό ισχύει για το 2012. Αν ξαναμπεί έκτακτη εισφορά, θα ισχύει για το... 2011!
Και φέτος, πληρώσαμε για το... 2010. Οπότε... καταλαβαίνεις! -
Σωστό και αυτό
-
Για όσους σκέφτονται να καταθέσουν πινακίδες ή να πληρώσουν τα τέλη την τελευταία στιγμή στις ΔΟΥ, ....... κυκλοφορούν άσχημα νέα, τα οποία διασταυρώθηκαν και αλλού
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για όσους σκέφτονται να καταθέσουν πινακίδες ή να πληρώσουν τα τέλη την τελευταία στιγμή στις ΔΟΥ, ....... κυκλοφορούν άσχημα νέα, τα οποία διασταυρώθηκαν και αλλούΉμουν 99% (για να μην πω 100%) σίγουρος ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο τελευταίες μέρες του μήνα.
Να δω μόνο αν θα δώσουν παράταση όπως τις περασμένς χρονιές....
Τέλη κυκλοφορίας