-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θα πρέπει να πέσουν τα τέλη στα υψηλού κυβισμού και να ανεβούνε στα χαμηλού.Πιο πιθανό είναι να πέσουν όλα, παρά να συμβεί το παραπάνω.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Θα πρέπει να πέσουν τα τέλη στα υψηλού κυβισμού και να ανεβούνε στα χαμηλού.
Πιο πιθανό είναι να πέσουν όλα, παρά να συμβεί το παραπάνω.
Στην Ελλαδα αυτο δεν εχει γινει ποτε,θα γινει τωρα που η υστερηση εσοδων ειναι γεγονος ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Στην Ελλαδα αυτο δεν εχει γινει ποτε,θα γινει τωρα που η υστερηση εσοδων ειναι γεγονος ?
Έχει γίνει άπαξ επί μπιρμπίλως (ξεχάσατε τις 'κλάσεις ρύπων' κατά ημερομηνίες πρώτης άδειας; ) !
Πλέρωσα τότε για το '10 252 €, ενώ για το '11 (που το 'γυρίσαμε' πάλι στα κυβικά) 220 €, για το 1400άρι μου...Ό,τι να 'ναι δηλαδή ...
-
Βασικά θα πρέπει να γίνουν τέλη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Το γράφαμε κάποιοι και Π.Κ.(πρό κρίσης).
Σήμερα το πρωί χαμόγελα στο καφενείο για τα 90€ των τετρακίνητων τεράτων δηλωμένων επαγγελματικών.... Και εγώ ο μακάκας με το 1000ρικο.... -
τα ΤΚ δεν πεφτουν γιατι δεν εχουν να κανουν με ΤΚ, αλλα με χαρατσι μπας και μαζευτει κανα €...
γιαυτο και δεν υπαρχει καμια λογικη.ακομη και αν αποφασισουν να τα ριξουν του χρονου, που δε βλεπω κανεναν λογο να το κανουν, θα ανεβασουν πχ το φορο στα καυσιμα
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχει γίνει άπαξ επί μπιρμπίλως (ξεχάσατε τις 'κλάσεις ρύπων' κατά ημερομηνίες πρώτης άδειας; ) !
Πλέρωσα τότε για το '10 252 €, ενώ για το '11 (που το 'γυρίσαμε' πάλι στα κυβικά) 220 €, για το 1400άρι μου...Ό,τι να 'ναι δηλαδή ...
Εχεις δικιο Γιαννη, αλλα με την φοροκαταιγιδα εχω χασει τα αυγα και τα πασχαλια
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτοκίνητο αγοράζει ρε συ, δεν κάνει καμιά επένδυση για να ξέρει τι θα του αποφέρει σε βάθος 10ετίας.Σαφέστατα και πρόκειται για επένδυση. Επενδύεις σε ασφαλείς, γρήγορες, οικονομικές, πρωρωτικές, κλπ μετακινήσεις/βόλτες/track days/κλπ για τα επόμενα Χ χρόνια.
Λίγο συντεχνιακη η αντιμετωπιση σου. Αυτός που πουλάει ρεύμα στην ΔΕΗ έχει κλειστό συμβόλαιο για 25 χρόνια, για ΤΚ το συμβόλαιο είναι μόνο για έναν χρόνο.
Ποιο συμβόλαιο, που ό,τι θέλουν χρεώνουν, μέχρι και αναδρομικά.
Αν το έπαιρνες για 1 χρόνο το αυτοκίνητο (το νοίκιαζες από το κράτος χωρίς πρώτα να το αγοράσεις και να πληρώσεις ένα κάρο φόρους) θα έλεγα ΟΚ. Δυστυχώς πρόκειται για μακροχρόνια επένδυση χωρίς καμία εξασφάλιση - και καλά να μην ξέρεις πόσο θα πάει η βεινζίνη του χρόνου, αλλά να μην ξέρεις ούτε καν πόσο θα σου κοστίσει να το έχεις παρκαρισμένο έξω από το σπίτι σου είναι βλακώδες, ειδικά σε ένα κράτος στο οποίο η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχει καταρεύσει. Τέλος πάντων, έγραψα τι θα θεωρούσα πιο σωστό - άλλο αν δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ.Anyway, συμφωνείς ότι για να μποροέσουμε ν 'αλλάξουμε αυτό το άθλιο και άδικο σύστημα κάποιοι (μάλλον πολλοί...) θα πρέπει να 'θυσιαστούμε' κι ότι αν δεν τους κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο, η κατάσταση θα συνεχίσει να χειροτερεύει?... Ή έχεις αντίθετη άποψη?
Όχι δε συμφωνώ γιατί δεν έχω πειστεί ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Κάθε χρόνο καταθέτουν δεκάδες χιλιάδες τις πινακίδες τους και κάθε χρόνο τα τέλη αυξάνονται. Ποιό είναι το αποτέλεσμα?
Τι ποσοστό επί του συνόλου των εσόδων από τέλη κυκλοφορίας νομίζεις ότι αποτελούν αυτοί που καταθέτουν κάθε χρόνο πινακίδες?
Πιστεύεις ότι θα νοιαστούν? Αν τους λείψουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογίσει από τα τέλη, τι νομίζεις θα κάνουν? Θα βγουν και θα πουν 'sorry, μ@λ@κί@ παιδιά...του χρόνου 400 ευρώ τα τέλη'? Προφανώς και όχι.
Αν μια καφετέρια που πήγε τον καφέ 5 ευρώ από 4 που ήταν χάσει το 2% των πελατών της, το πιθανότερο είναι να τον αφήσει 5 ευρώ και την επόμενη χρονιά μπορεί να δοκιμάσει να τον πάει και 6. Αν χάσει το 30% των πελατών της την άλλη μέρα, εσύ λες ότι δε θα το σκεφτεί να ξαναρίξει την τιμή του? Θα τον ακριβύνει ακόμα περισσότερο για να βγάλει τη χασούρα, κι όλα καλά?!...
Θέλω να σου πω ότι το 'προφανώς και όχι', που λες, το βασίζεις στη 'χασούρα' που έχει μέχρι τώρα το κράτος από τους λίγους [σε ποσοτό επί του συνόλου] που καταθέτουν πινακίδες. Έχεις κάποιο λόγο να πιστεύεις ότι ακόμα και στη θεωρητική περίπτωση που το παίρναμε απόφαση και καταθέταμε σε ποσοστό 30%, στερώντας, πλέον, το κράτος από σημαντικά έσοδα (και από τέλη, και από φόρους στα καύσιμα, και από έσοδα λόγω τεκμηρίων, κλπ) δε θα σκεφτόντουσαν ότι έκαναν μ@λ@κία?...Και για να καταλάβω... Εσύ, λες ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να σταματήσουν ν' αυξάνονται τα τέλη και δεν αξίζει ούτε καν να σκεφτόμαστε την αντίδραση? Ότι η μόνη μας 'αντίδραση'αν δε μπορούμε να τα σκάσουμε για τέλη+έκτακτες θα πρέπει να είναι να το πουλάμε όσο-όσο και να παίρνουμε κάτι 'μικρότερο'? Μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο...
Δε μου απαντάς όμως. Αν του χρόνου τα τέλη πάνε 600 από 660+270, θα τα πληρώσεις?
Και θα σου κάνω άλλη μια ερώτηση. Σε ποιο ποσό θα δεχόσουν να πληρώσεις τέλη 2λτ?Μήπως να άνοιγες ένα θέμα, να γράφουν όλοι πόσα πιστεύουν ότι θα μπορούν να δώσουν του χρόνου, να ξέρει και το Υπουργείο τι να κάνει?!
Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι θα θεωρούσα δίκαιο το να πληρώνω όσο πλήρωνα όταν το αγόρασα, συν τον πληθωρισμό. Το μέχρι τι ποσό θα δεχόμουν να δώσω, πέρα από το ότι κάθε τόσο αλλάζει, δε βλέπω τι νόημα έχει να το μοιραστώ μαζί σου.
Εσύ λοιπόν μπορεί το αυτοκίνητό σου να το χρησιμοποιείς για πήγαινέλα μεταξύ γραφείο-σπίτι, εγώ το χρησιμοποιώ για ένα κάρο άλλα πράγματα, από ψώνια στο σούπερμάρκετ, εξόδους, διασκέδαση, προπόνηση και οτιδήποτε άλλο. Κάνω περίπου 9-10.000κμ το χρόνο.
Αν πρόσεξες, έγραψα ότι ΔΕΝ το χρησιμοποιώ πλέον [πλην ελάχιστων εξαιρέσεων] για τη διαδρομή σπίτι-γραφείο. Σου έφερα παράδειγμα για να δεις το κόστους που θα είχε αν το είχα γι αυτό. Για τα υπόλοιπα που γράφεις και εσύ το χρησιμοποιώ. Οταν το είχα πρωτοπάρει έκανα κ εγώ γύρω στις 10.000 χλμ το χρόνο, Πλέον κάνω περίπου τα μισά, μέρος από τα οποία είναι καθαρά για απόλαυση.
Και τα 9-10K που κάνεις εσύ πάντως λίγα είναι. Ο αδερφός μου π.χ. που δουλεύει 42 χλμ μακριά απ' το σπίτι του κάνει πάνω από 25.000 το χρόνο και πραγματικά δεν έχει αναλλακτική αν μείνει χωρίς αμάξι. Εγώ που μένω 16χλμ μακριά από εκεί που δουλεύω το κάνω και με ποδήλατο καμιά φορά.
Αναφέρομαι στον Έλληνα που αγόρασε αυτοκίνητο με 50.000 δόσεις για να τη πει στο γείτονα και τώρα δεν μπορεί να το συντηρήσει αλλά το κρατάει στο γκαράζ. Στο λέω, επειδή ξέρω ΠΟΛΛΟΥΣ τέτοιους. Προφανώς και δεν είναι όλοι έτσι, ούτε τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι...αλλά υπάρχει κι αυτή η πλευρά.
Όταν ο καθένας μπορεί να πάρει ένα καλό αμάξι με 'άπειρες' δόσεις, και δε χρειάζεται να έχεις ένα κάρο λεφτά στην άκρη, το αμάξι παύει να είναι σύμβολο 'status'. Άρα δεν το έκανε status symbol ο Έλληνας που το αγόρασε 'με 50.000 δόσεις για να την πει στο γείτονα'.
Για τα τεκμήρια. Το τεκμήριο σαν concept πάει να χτυπήσει τον γιατρό και τον 'επιχειρηματία' (ιδιοκτήτη καφετέριας) με το Χ5 ή τη Bentley που το πήρε με μαύρα λεφτά και δηλώνει 10Κ το χρόνο εισόδημα. Απλά όπως και σε όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και η εφαρμογή τους είναι τελείως λάθος.
Γι αυτόν που το πήρε με μαύρα λεφτά υπάρχει το 'πόθεν έσχες' - άλλο αυτό, άλλο τα τεκμήρια, που θα έπρεπε να αφορούν το [ελάχιστο] κόστος συντήρησης και όπως λες η εφαρμογή τους είναι τελείως λάθος.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν μια καφετέρια που πήγε τον καφέ 5 ευρώ από 4 που ήταν χάσει το 2% των πελατών της, το πιθανότερο είναι να τον αφήσει 5 ευρώ και την επόμενη χρονιά μπορεί να δοκιμάσει να τον πάει και 6. Αν χάσει το 30% των πελατών της την άλλη μέρα, εσύ λες ότι δε θα το σκεφτεί να ξαναρίξει την τιμή του? Θα τον ακριβύνει ακόμα περισσότερο για να βγάλει τη χασούρα, κι όλα καλά?!...Αυτό που λες ισχύει για καφετέρια ή επιχείρηση, όπου υπάρχει και μία... κοινή λογική. Αλλά όχι για το ελληνικό κράτος!
Για κάποιο λόγο δε θέλουν να καταλάβουν ότι όσο αυξάνουν τους φόρους θα πέφτει η 'χρήση' και τελικά θα μένουν στα ίδια - και χειρότερα - έσοδα!
-
Έχετε δει λογική σε κάποιο από τα μέτρα που έχει λάβει η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Μην αναμένετε φορολογική δικαιοσύνη από αυτούς που μας οδήγησαν εδώ. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπο να ξεφεύγετε είτε με αγορά (επόμενου) μικρότερου αυτοκινήτου είτε με αποφυγή μετακίνησης όσο αυτό είναι δυνατόν. Με μαθηματική ακρίβεια πάρα πολλοί θα καταλήξουν με παπιά και τα στενά νεκροταφεία αυτοκινήτων. Προσωπικά το δικό μου δεν το κυκλοφορώ πολύ λόγω χρήσης 2κυκλου. Πλέον όμως βλέπω στα στενά αρκετά οχήματα που έχουν πολλές μέρες να κινηθούν. Πριν αυτό δεν υπήρχε.
Φαίνεται πώς πάει το πράγμα... -
η αληθεια ειναι οτι πλεον, ακομη και τα Σ/Κ σε συγκεκριμενες περιοχες που εβρισκες να παρκαρεις ευκολα, τωρα δεν βρισκεις, κανεις δε παει πουθενα και δεν τα μετακινουν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η αληθεια ειναι οτι πλεον, ακομη και τα Σ/Κ σε συγκεκριμενες περιοχες που εβρισκες να παρκαρεις ευκολα, τωρα δεν βρισκεις, κανεις δε παει πουθενα και δεν τα μετακινουν....οι εθνικές οδοί είναι άδειοι, η κίνηση έχει πέσει, στο κέντρο των πόλεων βρίσκεις πλέον εύκολα να παρκάρεις, οι βενζινοπώλες έχουν μείωση 30% κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
η αληθεια ειναι οτι πλεον, ακομη και τα Σ/Κ σε συγκεκριμενες περιοχες που εβρισκες να παρκαρεις ευκολα, τωρα δεν βρισκεις, κανεις δε παει πουθενα και δεν τα μετακινουν.
...οι εθνικές οδοί είναι άδειοι, η κίνηση έχει πέσει, στο κέντρο των πόλεων βρίσκεις πλέον εύκολα να παρκάρεις, οι βενζινοπώλες έχουν μείωση 30% κ.ο.κ.
Σαν τον παράδεισο ακούγεται.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όταν το 2009 πήρα το si με 13Κ κμ, 3 ετών αμάξι καινούριο μύριζε και ακόμα μυρίζει. Ήταν πάντα σε γκαράζ και πολύ περιποιημένο.
Αν το αυτοκίνητο το έχει μερακλής (που φαίνεται από χιλιόμετρα) το προσέχει και τυχερός θα είναι αυτός που θα το αγοράσει, όχι αυτός που το είχε. Το βλέπω από τον εαυτό μου. Την 120i την είχα σαν κόρη οφθαλμού. Δεν άνοιγα παράθυρα για να μη φύγει η μυρωδιά του καινούριου, πάντα σε γκαράζ κλπ κλπ...και τι κατάλαβα?
Πρέπει να χαιρόμαστε το αυτοκίνητο και να μην γινόμαστε δέσμιοι αυτού.
Τώρα πραγματικά το χαίρομαι και το απολαμβάνω.
Εντάξει, κι εγώ αν είχα καρτ στην κατοχή μου για τις καθημερινές μετακινήσεις μου (δουλειά, οικογενειακές μετακινήσεις κλπ), το si θα το είχα μόνο για να το απολαμβάνω όπως εσύ παραπάνω και να βγάζω γούστα. Τυχερέ!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Όταν το 2009 πήρα το si με 13Κ κμ, 3 ετών αμάξι καινούριο μύριζε και ακόμα μυρίζει. Ήταν πάντα σε γκαράζ και πολύ περιποιημένο.
Αν το αυτοκίνητο το έχει μερακλής (που φαίνεται από χιλιόμετρα) το προσέχει και τυχερός θα είναι αυτός που θα το αγοράσει, όχι αυτός που το είχε. Το βλέπω από τον εαυτό μου. Την 120i την είχα σαν κόρη οφθαλμού. Δεν άνοιγα παράθυρα για να μη φύγει η μυρωδιά του καινούριου, πάντα σε γκαράζ κλπ κλπ...και τι κατάλαβα?
Πρέπει να χαιρόμαστε το αυτοκίνητο και να μην γινόμαστε δέσμιοι αυτού.
Τώρα πραγματικά το χαίρομαι και το απολαμβάνω.
Εντάξει, κι εγώ αν είχα καρτ στην κατοχή μου για τις καθημερινές μετακινήσεις μου (δουλειά, οικογενειακές μετακινήσεις κλπ), το si θα το είχα μόνο για να το απολαμβάνω όπως εσύ παραπάνω και να βγάζω γούστα. Τυχερέ!
Εσύ ειδικά έχεις πολλα θέματα που πρέπει να κοιτάξεις.
Προτείνω να ξεκινήσεις απο το κόμπλεξ.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Νικ με παρεξήγησες.
Σήμερα πάντως ο καιρός είναι ό, τι πρέπει για σταθμεύσεις και ψυχρές εκκινήσεις, τυχερέ.
Με προσοχή όμως, μην το παρακάνεις γιατί η στραβή δεν αργεί να γίνει όταν είσαι συνέχεια στο όριο.Sent from your si using Tapatalk
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Νικ με παρεξήγησες.Σήμερα πάντως ο καιρός είναι ό, τι πρέπει για σταθμεύσεις και ψυχρές εκκινήσεις, τυχερέ.
Με προσοχή όμως, μην το παρακάνεις γιατί η στραβή δεν αργεί να γίνει όταν είσαι συνέχεια στο όριο.Sent from your si using Tapatalk
Χθες ο καιρός ήταν ακόμα καλύτερος. ...σήμερα οικογενειακές υποχρεώσεις
Δευτέρα πρωί-πρωί πάω να δώσω 660€ για να πηγαίνω κάθε Σάββατο στη προπόνησή μου
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Χθες ο καιρός ήταν ακόμα καλύτερος. ...σήμερα οικογενειακές υποχρεώσεις
Τα μαθα, τα μαθα Από χθες όλη η Πάχη για σένανε μιλάει
Δευτέρα πρωί-πρωί πάω να δώσω 660€ για να πηγαίνω κάθε Σάββατο στη προπόνησή μου
Εσύ μια χαρά είσαι.Εγώ τί θα κάνω, που και πρέπει να πληρώσω 660 ευρώ (+270 ευρώ) και δεν έχω και προπόνηση το Σάββατο; Μην μου τα θυμίζεις. Ήθελα (προ εξαετίας) δίλιτρο ο ανυποψίαστος, ο απροπόνητος.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Έτσι μπράβο...συνέχιζε να αποδεικνύεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έτσι μπράβο...συνέχιζε να αποδεικνύεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω.
ανοίγεις κ εσύ διαλογο με το κάθε καμένον ρε νίκο
Τα μαθα, τα μαθα Από χθες όλη η Πάχη για σένανε μιλάει
μπαίνεις να διαβάσεις ένα θέμα κ διαβάζεις τα ΑΣΧΕΤΑ προς το θέμα κομπλεξικά του καθενός εδώ μέσα ρε πουστη μου
-
@Νικ!
Εγώ φταίω που σου άνοιξα την καρδιά μου και σου είπα τον πόνο μου.
Κρίμα όμως, η ζωή δεν είναι μόνο καρτ, προπονήσεις το σάββατο και ψυχρές εκκινήσεις με το si
Anyway,τέλος τα ontopic από εμένα.
@chenik!
Δουλειά σου εσύ. Ο Νικ! κατά βάθος είναι καλό παιδί και ξέρω ότι δεν παρεξηγάει.
Μπήκες και για να διαβάσεις σχετικά με το θέμα τρομάρα σου και απογοητεύτηκες.
Τέλη κυκλοφορίας