-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επίσης, την εισφορά απ'ότι έχω καταλάβει δεν την γλιτώνουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, γιατί το τεκμήριο παραμένει...σωστά?
Αν καταθέσεις πινακίδες δεν έχεις τεκμήριο.Στην φορολογική δήλωση βάζεις τους μήνες χρήσης. Αν έχεις καταθέσει πινακίδες βάζεις μήνες χρήσης 0 και δεν έχεις τεκμήριο.Αν καταθέσεις πινακίδες γιά 6 μήνες πχ βάζεις μήνες χρήσης 6 και έχεις τα 6/12 του τεκμηρίου δηλαδή το μισό.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Επίσης, την εισφορά απ'ότι έχω καταλάβει δεν την γλιτώνουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, γιατί το τεκμήριο παραμένει...σωστά?
Αν καταθέσεις πινακίδες δεν έχεις τεκμήριο.Στην φορολογική δήλωση βάζεις τους μήνες χρήσης. Αν έχεις καταθέσει πινακίδες βάζεις μήνες χρήσης 0 και δεν έχεις τεκμήριο.Αν καταθέσεις πινακίδες γιά 6 μήνες πχ βάζεις μήνες χρήσης 6 και έχεις τα 6/12 του τεκμηρίου δηλαδή το μισό.
Αν όμως το έχεις δηλώσει κανονικά πέρσι και δεν είχες κατατεθειμένες πινακίδες, θα πληρώσεις...σωστά? Η έκτακτη εισφορά αφορά τα τεκμήρια του 2010.
Edit: καταθέσει πινακίδες (ή θα καταθέσουν) φέτος εννοώ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
αν ΕΙΧΕΣ καταθεσει, οχι αν καταθεσεις τωρα.
αν καταθεσεις τωρα, θα μετρησει για το τεκμηριο του χρονου.
το ξερω οτι το ξερεις, απλα το ξεκαθαριζω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν όμως το έχεις δηλώσει κανονικά πέρσι και δεν είχες κατατεθειμένες πινακίδες, θα πληρώσεις...σωστά? Η έκτακτη εισφορά αφορά τα τεκμήρια του 2010.
Θα δείξει...επειδή έχω πολλά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (6.750 ,4.300 και 3.600) θα το δούμε στην πράξη.Καταθέτω συχνά τις πινακίδες όταν δεν τα κυκλοφορώ γιά να κάνω σωστή διαχείρηση τεκμηρίων αφού τα έσοδα πέσανε σημαντικά.Θα δούμε σε αυτοκίνητο που κατέθεσα πινακίδες στις 14 Δεκεμβρίου αν θα έρθει η έκτακτη εισφορά.Μάλλον όμως θα έρθει διότι τα τέλη κυκλοφορίας πληρωθήκανε κανονικά τέλη Δεκεμβρίου.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θα δείξει...επειδή έχω πολλά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (6.750 ,4.300 και 3.600) θα το δούμε στην πράξη.Καταθέτω συχνά τις πινακίδες όταν δεν τα κυκλοφορώ γιά να κάνω σωστή διαχείρηση τεκμηρίων αφού τα έσοδα πέσανε σημαντικά.Θα δούμε σε αυτοκίνητο που κατέθεσα πινακίδες στις 14 Δεκεμβρίου αν θα έρθει η έκτακτη εισφορά.Μάλλον όμως θα έρθει διότι τα τέλη κυκλοφορίας πληρωθήκανε κανονικά τέλη Δεκεμβρίου.
Κοίτα, αν κατέθεσες πινακίδες το 2009 και το 2010 ΔΕΝ το κυκλοφόρησες, δεν θα πληρώσεις έκτακτη. Αν το έχεις κυκλοφορήσει πχ 1 μήνα και το δήλωσες, θα πληρώσεις 1/12 της έκτακτης εισφοράς γιατί το τεκμήριο ίσχυε μόνο για αυτό το μήνα. Κάπως έτσι πηγαίνει.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το μισθολογικο επιπεδο στην Αγγλια δεν ειναι μεγαλυτερο απο την Ελλαδα.
(...)
ξεκοληστε επιτελους με τους μυθους.Πράγματι:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... per_capitaAll figures are in current international dollars
International Monetary Fund (2010)
United Kingdom 34,920
Greece 28,434World Bank (2009)
United Kingdom 36,496
Greece 29,663CIA World Factbook (1993-2010)
United Kingdom 34,800 2010 est.
Greece 29,600 2010 est.κοιταχτε ποσα ειναι τα ΤΚ στην Αγγλια για τον πρωτο χρονο για ενα σπορ αυτοκινητο που ειναι στο μεγαλυτερο μπαντ: 1000 λιρες!!
Ειδικά για την 1η χρονιά δηλώνουν ότι είναι επίτηδες αυξημένα, για να δίνουν αντικίνητρο για την αγορά βενζινοβόρων αυτοκινήτων.
-
(...)
ξεκοληστε επιτελους με τους μυθους.οχι δεν ειναι, σε προηγουμενη δουλεια μου σε πολυεθνικη, η ΙΔΙΑ θεση που ημουν εγω, στην Αγγλια πληρωνοταν 100% παραπανω!
και δεν επαιρνα ψιχουλα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οχι δεν ειναι, σε προηγουμενη δουλεια μου σε πολυεθνικη, η ΙΔΙΑ θεση που ημουν εγω, στην Αγγλια πληρωνοταν 100% παραπανω!
και δεν επαιρνα ψιχουλα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
(...)
ξεκοληστε επιτελους με τους μυθους.οχι δεν ειναι, σε προηγουμενη δουλεια μου σε πολυεθνικη, η ΙΔΙΑ θεση που ημουν εγω, στην Αγγλια πληρωνοταν 100% παραπανω!
και δεν επαιρνα ψιχουλα.Το μισθολογικό είναι το πρώτο μισό της εξίσωσης. Το δεύτερο μισό είναι το κόστος ζωής, νοίκια κλπ. Το σούπερμάρκετ όταν έκανα το μάστερ μου το 2002-2003 ήταν 10%-15% ακριβότερο από εδώ (τότε) και ένα studio στο Leicester είχε 500 λίρες.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
οχι δεν ειναι, σε προηγουμενη δουλεια μου σε πολυεθνικη, η ΙΔΙΑ θεση που ημουν εγω, στην Αγγλια πληρωνοταν 100% παραπανω!
και δεν επαιρνα ψιχουλα.εννοω με τα Ελληνικα δεδομενα της αγορας εκεινη την εποχη.
ο Αγγλος συναδελφος αμοιβοταν κατα την αποψη του, 'ικανοποιητικα'.
ο Γερμανος συναλεφος επαιρνε 300% πανω, στα μικτα
αν ηξερα Γερμανικα, θα ειχα φυγει απο τοτε, καθως ζητουσαν προσωπικοκαι κατι τελευταιο, οι συνθηκες εργασιας ηταν αισθητα πιο χαλαρες απο εδω...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
(...)
και δεν επαιρνα ψιχουλα.Το μισθολογικό είναι το πρώτο μισό της εξίσωσης. Το δεύτερο μισό είναι το κόστος ζωής, νοίκια κλπ. Το σούπερμάρκετ όταν έκανα το μάστερ μου το 2002-2003 ήταν 10%-15% ακριβότερο από εδώ (τότε) και ένα studio στο Leicester είχε 500 λίρες.
σαφως, τωρα βεβαια η Αγγλια μπορει να ειναι πιο φθηνη απο Ελλαδα, εκτος απο τα ενοικια. Δε ξερω σιγουρα.
για Γερμανια που ξερω τωρα, ειναι 10-20% φθηνοτερα (ακομη περισσοτερο το φαγητο), με εξαιρεση παλι τα ενοικια. Εαν βεβαια πας λιγο πιο εξω, οι τιμες ειναι λογικες και υπαρχουν αψογα ΜΜΜ. Οταν λεμε αψογα εννοω οτι το να εχεις αυτοκινητο ειναι σχεδον περιττο, εκτος απο τα ταξιδια.
συνπολογισε σε αυτα οτι λεξεις οπως 'εδωσα ενα φακελακι στο γιατρο για να με δει ή για να με σωσει', ειναι αγνωστες
αφηστε το, ειμαστε πολυυυυ πισω.
-
Βασικά είμαστε εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια...πολύυυυυ πίσω...όχι μόνο τώρα.
Και το χάσμα μεγαλώνει όλο και περισσότερο...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δηλαδη αν καταθεσεις πινακιδες τελη Δεκεμβρη 2011, ΔΕΝ πληρωνεις τα τέλη ΟΥΤΕ την εκτακτη εισφορα (2012);
Δεν χανουμε κατι να το δοκιμασουμε για κανα χρονο
Χθες επλυνα στο χερι (μετα απο πολλα χρονια ) το μικρο.
Σαπουναδα, κερακι, σπρέι στο ταμπλο και τα πλαστικα και... σαπουνισα και τα πατακια -
Είδες και μετά σε κέρασε ο πεθερός σου ένα τσίπουρο λέγοντας... ΑΥΤΟΣ ειναι ΓΑΜΠΡΟΣ!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ετσι, ενώ η αγορά Ι.Χ. έχει ήδη γίνει φθηνότερη με τη μείωση κατά 50% των τελών ταξινόμησης, η χρήση του αυτοκινήτου θα γίνει ακριβότερη
.....
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=85043Γιατί δεν τα βάζουν κατευθείαν 2000 Ευρώ το χρόνο τα 'τέλη κυκλοφορίας', να τελειώνουμε?
R.I.P. Νέα Δημοκρατία.
κάνω quote αυτο το μήνυμα στην πρώτη σελίδα του topic μας. Απλά πράγματα
-
Πάντως εγώ έχω Άγγλους φιλαράκια για 2 χρόνια δούλεψαν Ελλαδα ως μισθοφοροι,2009-2011
Περιττό να σας πω ότι σουπερμάρκετ ψωνιζαν απο Μάντσεστερ,και τα φερναν στην βαλίτσα,μιλάμε για πολυ ακρίβεια εδω Guys.
Οι μισθοί επιμένω σε κάποιες ειδικότητες είναι εξαιρετικά καλύτεροι στο UK.Πάντως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω εφόσον πληρώνουμε το λεγόμενο road tax και ειδικά φέτος,έχω ήδη δώσει 660 + έκτακτη εισφορά, το ερώτημα μου είναι,κανά δρόμο φτιάχνουν? γιατί εδω Παιανία που είμαι οι δρόμοι πανε απο το κακό στο χειρότερο,έχω να δω καινούργια άσφαλτο πολυ καιρό.
Δηλαδή ποια η έννοια όλων αυτών των χρημάτων που καταθέτουμε? που πεφτω κάθε μέρα με την 18αρα σε τρελές λακουβες?
Που σκασαμε ένα κάρο λεφτά να αποκτήσουμε ενα αμάξι που γουσταραμε απο μικροί,και το βλέπω να φθείρεται διχως λόγο και αιτία.Τουλάχιστον σε αλλα κράτη μπορεί να πληρώνεις ίσως πιο πολλα η ίσως τα ίδια με Ελλαδα road tax,αλλα ρε φίλε το αμάξι σου πατάει σε δρόμους σωστούς.
-
Έτσι είναι. Στην Ελλάδα, ανταποδωτικότητα μηδέν. Οι φόροι (και τα τέλη) πάνε συνήθως για να καλύψουν μαύρες τρύπες .
Έξω ξέρεις πως πληρώνοντας τα τέλη έχεις δρόμους. Εδώ τα πληρώνεις και έχεις μπαλώματα! -
Τέλος πάντων ένα παράδειγμα έδωσα για τέλη κυκλοφορίας στο uk σε σχέση με Ελλαδα,δεν τέθηκε θέμα μετακόμισης στο uk.
Καθώς ξέρω αρκετά καλά τι συμβαίνει και εκει.πάντως δεν ξέρω για τα αλλα επαγγέλματα,αλλα στο δικό μου έχει μεγάλη διάφορα.καθώς η εταιρεία που δουλεύω είναι στο Λουτον.και με έχει στείλει ΒΟυκουρεστι.Σορυ για το οφτοπικ
Μην ξεχνας και το κοστος ζωης στο Λουτον και επισης αλλο Λουτον και αλλο Αθηνα αν μπορεις να καταλαβεις που ειναι καλυτερα να ζεις.
λουτον
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Η έκτακτη εισφορά δεν είναι αρκετή για να στοιχειοθετήσει παρεμπόδιση της ελεύθερης αγοράς ή αθέμιτο ανταγωνισμό.τρολλαρεις που τρολλαρεις γενικως, καντο σωστα τουλαχιστον
τα τελη πως υπολογιζονταν τοσα χρονια;; ε;;;;
τα τελη ταξινομησης πως υπολοζινοται ακομα;;; ε;;;;
τα τεκμηρια πως υπολογιζονται ειπαμε;;;; μηπως ολα τα παραπανω βασει κυβικων;;; οεο;;;;
-
Οι εισαγωγεις εχουν χάσει τη μπάλα με αυτή την κυβέρνηση. Καμία επικοινωνία.... Τουςκαταστρεφει αλλά περιέργως δε μιλάνε
Τέλη κυκλοφορίας