-
Τι να σου πω,για διετίας αουντι μου είπε όχι πιο πολλά απο 300£,και απο ασφάλεια βγαίνει περίπου στα ίδια με εδώ,
Τώρα για παλαιότερα οχήματα,δεν ξέρω καν πως λειτουργεί το σύστημα.
Βέβαια μην ξεχνάμε και το μισθολογικο επίπεδο που είναι πιο υψηλό στην Αγγλία.και η βενζίνη νομίζω είναι πιο φθηνή.
Όσο αναφορά τα διλιτρα,όταν είχα μείνει βόρεια Ιταλία,στην Βέρονα τα διλιτρα ήταν μια φυσιολογική κατηγορία.Υπόψιν μιλάω για 2λιτρα όχι πάνω απο 2000 κυβικά,εκεί παει αλλού το θέμα.
-
Η ασφάλεια αποκλείεται να είναι όσο στην ελλάδα.
-
Εδώ είναι τα τέλη κυκλοφορίας στη Μ.Β.:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... G_10012524Όσο για τα ασφάλιστρα, υπάρχουν διάφορα site με συγκριτικά τιμών, όπου δίνετε τα στοιχεία σας και βγάζουν προσφορές από διάφορες ασφαλιστικές.
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
Τι να σου πω,για διετίας αουντι μου είπε όχι πιο πολλά απο 300£,και απο ασφάλεια βγαίνει περίπου στα ίδια με εδώ,
Τώρα για παλαιότερα οχήματα,δεν ξέρω καν πως λειτουργεί το σύστημα.
Βέβαια μην ξεχνάμε και το μισθολογικο επίπεδο που είναι πιο υψηλό στην Αγγλία.και η βενζίνη νομίζω είναι πιο φθηνή.
Όσο αναφορά τα διλιτρα,όταν είχα μείνει βόρεια Ιταλία,στην Βέρονα τα διλιτρα ήταν μια φυσιολογική κατηγορία.Υπόψιν μιλάω για 2λιτρα όχι πάνω απο 2000 κυβικά,εκεί παει αλλού το θέμα.
επιτελους με αυτα τα στερεοτυπα!! η ασφαλεια εχει σχεση με τον οδηγο και ποσα χρονια εισαι ασφαλισμενος στην Αγγλια χωρις να εχεις προκαλεσει ατυχημα, το αυτοκινητο και που μενεις. σε νορμαλ συνθηκες ειναι 2-3 φορες μεγαλυτερη απο Ελλαδα εκτος και αν μενεις στην ερημια.
Το μισθολογικο επιπεδο στην Αγγλια δεν ειναι μεγαλυτερο απο την Ελλαδα. Αναλογα με την περιπτωση μπορεις να εχεις μεγαλυτερο η χαμηλοτερο μισθο απο την ιδια δουλεια στην Ελλαδα αλλα και το νοικι σου ειναι 3-4 φορες παραπανω, και αυτα αν υποθεσουμε οτι μπορεις να βρεις δουλεια εδω περα γιατι τιποτα δεν ειναι δεδομενο και ξερω και πολλους χωρις δουλεια που ψαχνουν για μηνες.
ξεκοληστε επιτελους με τους μυθους.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... G_10012524Όσο για τα ασφάλιστρα, υπάρχουν διάφορα site με συγκριτικά τιμών, όπου δίνετε τα στοιχεία σας και βγάζουν προσφορές από διάφορες ασφαλιστικές.
κοιταχτε ποσα ειναι τα ΤΚ στην Αγγλια για τον πρωτο χρονο για ενα σπορ αυτοκινητο που ειναι στο μεγαλυτερο μπαντ: 1000 λιρες!!
-
Τέλος πάντων ένα παράδειγμα έδωσα για τέλη κυκλοφορίας στο uk σε σχέση με Ελλαδα,δεν τέθηκε θέμα μετακόμισης στο uk.
Καθώς ξέρω αρκετά καλά τι συμβαίνει και εκει.πάντως δεν ξέρω για τα αλλα επαγγέλματα,αλλα στο δικό μου έχει μεγάλη διάφορα.καθώς η εταιρεία που δουλεύω είναι στο Λουτον.και με έχει στείλει ΒΟυκουρεστι.Σορυ για το οφτοπικ
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
297 ελλάδα εγώ, 232 στην αγγλία.
2011 Golf(ω) GTi 2.0λ (170γρ.)
ελλάδα 382+270=652
αγγλία 293και τα δύο με ρύπους αν το πάω με κυβικά άστο...
-
μην ξεχνας τις ασφαλειες
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
Τέλος πάντων ένα παράδειγμα έδωσα για τέλη κυκλοφορίας στο uk σε σχέση με Ελλαδα,δεν τέθηκε θέμα μετακόμισης στο uk.
Καθώς ξέρω αρκετά καλά τι συμβαίνει και εκει.πάντως δεν ξέρω για τα αλλα επαγγέλματα,αλλα στο δικό μου έχει μεγάλη διάφορα.καθώς η εταιρεία που δουλεύω είναι στο Λουτον.και με έχει στείλει ΒΟυκουρεστι.Σορυ για το οφτοπικ
Μην ξεχνας και το κοστος ζωης στο Λουτον και επισης αλλο Λουτον και αλλο Αθηνα αν μπορεις να καταλαβεις που ειναι καλυτερα να ζεις.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
μην ξεχνας τις ασφαλειεςτα ξέρω, τα ξέρω φίλε μου.
αν βγάλεις την έκτακτη εισφορά κοντά είναι.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Η έκτακτη εισφορά δεν είναι αρκετή για να στοιχειοθετήσει παρεμπόδιση της ελεύθερης αγοράς ή αθέμιτο ανταγωνισμό.Γιατί;
-
Γιατί είναι έκτακτη.
-
Ουδέν μονιμότερο του εκτάκτου στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ουδέν μονιμότερο του εκτάκτου στην Ελλάδα.Δεν νομίζω να πιάσει αυτό στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. (όχι οτι θα πάνε, αλλά λέμε...)
-
define 'έκτακτη'.
Η λύση της άσκησης: 'όποτε λείπουν από το κράτος'.
-
Του χρόνου που η έκτακτη θα ονομαστεί 'έκτακτη της έκτακτης', θα τα ξαναπούμε.
Όχι δεν σε κάνω quote που να σκάσεις!
-
Που είναι ο Thomas;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=111485254Λεει μόνο για φέτος έκτακτη για να μην τα πουλήσουμε όλοι.... ή τα καταθέσουμε μάλλον
και επίσης λεει οτι ειμαστε 100.000. Ποσα είναι όλα τα αμάξια?
Το έγραψα και στο ποστ μου, πριν.
Επειδή διάβασα το μεσοπρόθεσμο που αναφέρει τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, η έκτακτη εισφορά θα μπει στα τεκμήρια του 2010 (που είχαν μείωση τεκμηρίου 30% στα οχήματα 5ετίας) με συντελεστή 5%. Γράφει ότι η εισφορά θα κατατεθεί μόνο φέτος, αλλά δεν αποκλείεται να τη βάλουν και του χρόνου.
Τα τεκμήρια του 2011 είναι προς το παρών για πατάξει τη φοροδιαφυγή. Σε εμάς δηλαδή είναι 8.800.
Εδώ τα τεκμήρια αυτοκινήτων του 2010:
Έως 1.200 κυβικά 3.000 ευρώ
'Ανω των 1.200 κυβικών και έως τα 2.000, ανά 100 κυβικά προστίθενται 300 ευρώ
'Ανω των 2.000 κυβικών προστίθενται 400 ευρώΠαλαιότητα άνω των 5 ετών μείωση κατά 20%, άνω των 10 ετών μείωση 40%. Εξαιρούνται οι αντίκες και τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα των αναπήρων
Για μένα είναι 180 ευρώ η έκτακτη.
Πηγή: http://www.express.gr/afieroma/forologi ... 80535.php3
Επίσης, την εισφορά απ'ότι έχω καταλάβει δεν την γλιτώνουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, γιατί το τεκμήριο παραμένει...σωστά?
Επίσης λογικά, τα τέλη θα έρθουν 660€, αλλά θα κληθούμε να πληρώσουμε την εισφορά σε 3 δόσεις όπως και το επίδομα αλληλεγγύης. Κάπου το άκουσα, αλλά δε ξέρω κατά πόσο ισχύει. Οπότε βάλτε ένα '?' εκεί.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επίσης, την εισφορά απ'ότι έχω καταλάβει δεν την γλιτώνουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, γιατί το τεκμήριο παραμένει...σωστά?Πιό σωστά, δεν γίνεται !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Επίσης, την εισφορά απ'ότι έχω καταλάβει δεν την γλιτώνουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, γιατί το τεκμήριο παραμένει...σωστά?
Πιό σωστά, δεν γίνεται !
Καλά το είχα καταλάβει.
Οπότε πρακτικά τα τέλη είναι πάνω 10% (60 ευρώ στα 2λτ) σε σχέση με πέρσι και μόνο αυτά θα γλιτώσουν σε σχέση με πέρσι όσοι καταθέσουν πινακίδες.
Την εισφορά δεν την γλιτώνει κανείς λοιπόν.
Οπότε αυτός που θέλει 1.000 ευρώ για να σου βγάλει Βουλγάρικες πινακίδες, δεν τα έχει υπολογίσει καλά.
Τέλη κυκλοφορίας