-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Νίκο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορούν χρόνια στη χώρα μας (καθώς μας επισκέπτονται και πολλοί τουρίστες). Λες να μην υπάρχει ήδη τρόπος να αποζημιωθείς; Δεν είναι τόσο χύμα ούτε τόσο τραγικά τα πράγματα όσο προσπαθείς να τα παρουσιάσεις. Για όλα υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και βρίσκεις άκρη.Υπάρχει Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης καθώς και ανταποκριτές των ασφαλιστικών σε άλλες χώρες.
http://www.mib-hellas.gr/mib/
Ο ρόλος τους είναι ακριβώς αυτός, να ρυθμίζουν θέματα αποζημιώσεων σε ατυχήματα που εμπλέκονται οχήματα με πινακίδες άλλων χωρών.Και ένα ενημερωτικό άρθρο:
Tροχαίο με ανασφάλιστο αυτοκίνητο ή με εκτός Ελλάδος πινακίδες κυκλοφορίαςΠροφανώς και κυκλοφορούν.
Δεν έγραψα ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποζημιωθείς.
Έγραψα ότι δεν αξίζει να μπεις σ'αυτή τη διαδικασία για 100-200 ευρώ το χρόνο.
Προφανώς υπάρχει κάποια διαδικασία, αλλά είναι ΣΑΦΩΣ πιο δύσκολο να βγάλεις άκρη με ασφαλιστική στη Βουλγαρία, παρά με εδώ.
Απλά πράγματα, εδώ θα πάρεις τον ασφαλιστή σου και θα ξέρεις ποιόν θα πιέσεις για να πάρεις τα λεφτά σου. Εκεί τι θα κάνεις? Προφανώς πρέπει να ενημερώσεις την Βουλγάρικη ασφάλεια για το ατύχημα. Θα τους πάρεις δηλαδή τηλέφωνο...θα βγάλεις άκρη?
Λέει εδώ, 'Information about an accident abroad':
-In case you are involved in an accident abroad, contact the Motor Insurers' Bureau of the country where the accident occurred for further assistance. Keep in mind that at the rear page of your Green Card you may find all contact details of the Motor Insurers' Bureaux of the countries of the System.
-In the event that you are liable for the accident caused, give the other driver a copy of your Green Card or insurance policy, and contact your insurance company or the Bureau of the country of accident to declare the accident.
-In the event that you are not liable for the accident and you wish to claim compensation, make sure that you keep full details of insurance coverage of the damaging vehicle, ask from the other driver to make his/her declaration to his/her insurance company, which you should contact if your vehicle needs to be repaired whilst abroad.If the accident, for which you are not liable, has occurred in an EU country, you may claim compensation upon your return to Greece by contacting the Greek Auxiliary Fund, where the Information Centre operates and provides information about the claims representatives of the companies of EU member states, or the Motor Insurers' Bureau- Greece in case no claims representative has been appointed.
Μπέρδεμα είναι ρε Βασίλη.
Αυτό είναι όλο.
Έγραψα, προφανώς και ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι νομίζει...αλλά θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο πριν προβεί σε κάποια βιαστική κίνηση από μια αγνώστου αξιοπιστίας αγγελία στο car.
Μου θυμίζει κάτι σενάρια λαθρομεταναστών του στυλ, 'με 20.000 ευρώ σας πάμε στην Ελλάδα και σας βγάζουμε και πράσινη κάρτα'.
Ηρεμία.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
-
Μετακομίστε β. Ελλάδα κυκλοφορούν πολλοί βούλγαροι οπότε χάνεστε στο πλήθος.
-
παντρευτείτε βουλγάρα και πιο φθηνά θα σας βγει η όλη ιστορία και θα έχετε λύσει το γρίφο αυτοκίνητο στην Ελλάδα
Αν τώρα έχεις αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες και τρακάρεις. Τι θα κάνεις? Θα πάρεις τηλ στη Βουλγαρία και θα τους πεις τράκαρα στην Ελλάδα? Πως θα βγάλεις άκρη?
Προφανώς θα πρέπει να ασφαλιστείς σε σοβαρή βουλγάρικη εταιρία, και όχι στον πρώτο τυχόντα. Εξάλλου ασφαλιστικές-καφενεία υπάρχουν κι εδώ.
@Govus η ασφαλιστική δε σε προφυλάσσει από ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα? Κάτι τέτοιο γράφει στο συμβόλαιό μου αν θυμάμαι καλά.
Ναι, και πληρώνεις το επικουρικό ταμείο από τη τσέπη σου προκειμένου διάφορα ζώα τύπου 'δεν μας είδε κανείς, την κάνω ', 'ΖΝΤΟΥΠ, βάζω 1η και άντε γεια!', γύφτοι, κλπ. να συνεχίζουν να το παίζουν μάγκες.
-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν τώρα έχεις αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες και τρακάρεις. Τι θα κάνεις? Θα πάρεις τηλ στη Βουλγαρία και θα τους πεις τράκαρα στην Ελλάδα? Πως θα βγάλεις άκρη?
Προφανώς θα πρέπει να ασφαλιστείς σε σοβαρή βουλγάρικη εταιρία, και όχι στον πρώτο τυχόντα. Εξάλλου ασφαλιστικές-καφενεία υπάρχουν κι εδώ.
Ποια είναι η σοβαρή Βουλγάρικη εταιρία? Τις ξέρουμε? Θα μπορείς να το κάνεις? Ή θα έχει τις 'δικές του'? Ένα τηλ στον κύριο θα δώσει τις απαντήσεις.
Και μετά αν θες να το πουλήσεις τι κάνεις? Το εκτελωνίζεις ( ) στην Ελλάδα ή το πουλάς στη Βουλγαρία?
Αν πιστεύεις ότι όλο αυτό για 100-200 ευρώ αξίζει...do it.
-
100 - 200 ευρώ φέτος. Βάλε περσινές αυξήσεις, προπέρσινες, του χρόνου, του παραχρόνου και τελειωμό δεν έχει.
Δεν μιλάμε δε για τα μεγάλα κυβικά....
Εσύ μπορεί να το αντέχεις. Άλλος όμως όχι αφού σφυροκοπάται ανελέητα από παντού. Συνεπώς ή το πουλάει ή καταθέτει πινακίδες ή καταφεύγει σε λύση γειτονικής χώρας.
-
200 ευρώ είναι μόνο το ταξίδι να πάει στη βουλγαρία.
-
..
-
μια χαρα τα λες. Αν ζουσα στη Λαρισα θα το έκανα.
ΣΤην αθήνα όμως θα με τσιμπήσει κάποιος αγνωστός???
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εσύ μπορεί να το αντέχεις. Άλλος όμως όχι αφού σφυροκοπάται ανελέητα από παντού. Συνεπώς ή το πουλάει ή καταθέτει πινακίδες ή καταφεύγει σε λύση γειτονικής χώρας.Δηλαδή ένας λογικός άνθρωπος που όπως λες είναι τσίμα-τσίμα και μετράει το τελευταίο ευρώ, θα προτιμήσει να ρισκάρει και να εμπιστευθεί ένα 1000ακο σε κάποιον άγνωστο που θα του βγάλει πινακίδες και άδεια παραμονής στη Βουλγαρία, για να γλιτώσει 200 ευρώ* που θα πληρωθούν σε 6 μήνες από τώρα?
Για να καταλάβω για τι πράγμα συμβουλεύουμε εδώ το κόσμο που μας γκουγκλάρει δηλαδή...
- αν είναι 1.100 ευρώ τα τέλη/έκτακτη εισφορά...μην είναι λιγότερα τελικά
-
θα τα δωσω εγω στον εργολάβο που θα μου βάψει το σπίτι... Θα τον πάρω οδηγό στην μερσεντές μου..
Θα φέρω ένα χρεπι εικοσαετίες με 500 ευρω diesel (σαν τα παλιά ταξί με άναρτηση στο κάθισμα)Θα εχω βουλγαρο οδηγο!!! πως με βλέπεις (προφανώς αστειεύομαι) αλλά ειναι κοντά το σενάριο
-
δε θα μου μιλατε τότε?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
..Γιατί αποσύρθηκε το post;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δε θα μου μιλατε τότε?δεν εισαι μονος αδελφε....
μαζι και εγω...
βεντουζα!
καροτσακι μας πανε!παλι καλα που δεν πηρα την 330i....
εκει να δεις γλεντια...bollo auto στην Ιταλια 340Ε...
για 320ι...
τριτοκοσμικοι Ιταλιανοι... -
Αντί καληνύχτας στους BMWδάκηδες:
Προλαβαίνεις και παίρνεις σήμερα στο μπανανία μία από δαύτες :
Η ερώτηση: πόσα τέλη πληρώνεις ;
(βοήθεια: εκπομπές CO2, 295 gr/km)
-
Αναρωτιέμαι πώς υπολογίζουν πόσοι από αυτούς από τους οποίους ελπίζουν να εισπράξουν τρελά ποσά σε 'τέλη' και 'έκτακτες εισφορές' βάση της διαμέτρου επί της διαδροιμής των πιστονιών επί τον αριθμό κυλίνδρων του κινητήρα τους θα τους πουν 'πάρτε τα @@ μου' το Δεκέμβριο.... Έχουν έστω και την παραμικρή ιδέα πόσο κοντά στο χτένι έχει φτάσει ο κόμπος με τις 'λύσεις' που πάνε να δώσουν?...
-
Άσε , αν δε το πουλήσεις δεν τη γλυτώνεις .
Το δοκίμασα κι εγώ το 2006-2007 από αντίδραση στα δομημένα ομόλογα και τους Βουλγαράκηδες αλλά το μπιλετάκι ήρθε φέτος μαζί με το πρόστιμο και επιτόκιο 1% το μήνα σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τα καργιολια (καντε οσα εντιτ θελετε) 1100€??? Καλα θα τον δουν τον δρομο. Χιλιες φορες μια πτωχευση!!! Πτωχευση ρε να τελειωνουμε!Σε ρώτησα πριν λίγο καιρό αν άρχισες να ιδρώνεις λιγουλάκι και το έπαιξες άνετος.
Δωράκι από 'μένα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τα καργιολια (καντε οσα εντιτ θελετε) 1100€??? Καλα θα τον δουν τον δρομο. Χιλιες φορες μια πτωχευση!!! Πτωχευση ρε να τελειωνουμε!
Σε ρώτησα πριν λίγο καιρό αν άρχισες να ιδρώνεις λιγουλάκι και το έπαιξες άνετος.
Δωράκι από 'μένα.Δεν ιδρωνω ακομα . Μπορω ανετα να κυκλοφορω και χωρις πινακιδες
-
Και στο μπλόκο τι θα πεις?
-
'Δε βλέπεις οτι έχω μερτσεντές ρε μλκ!'
-
Έλεος με το τρολάρισμα έλεος λέμε.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πλέον χρήματα, έχασαν δουλειά με την οποία είχαν αγοράσει ένα αναθεματισμένο 2λιτρο, έχουν παιδιά κλπ δεν το καταλαβαίνεις αυτό?
Τέλη κυκλοφορίας