-
φίλος μου εχει αμάξι 4200 κυβικά
αρα θα πληρωνει κοντά 3000 ευρώ τέλη+εισφορά κ θα έχει τεκμήριο ΜΟΝΟ απο το αμαξι 32.000κ τα δίλιτρα 1100 ευρώ το χρόνο από τα ήδη πολλά 600 που δίναν. το σκαλοπάτι πια είναι 300ευρώ τα 1800 και μετά 1100ευρώ τα δίλιτρα. Ασύλληπτο
νοιώθω ευτυχής που αντί για δίλιτρο μεταχειρισμένο που σκεφτόμουν έμεινα με το 1400αρι μου κ πήρα καρτ αλλά από την άλλη βλέπω πως δεν θα πάρωω ποτέ το αμάξι που θέλω -
Δεν εχω καταλαβει ακριβως τα μετρα. Εγω δηλαδη που εχω 1600 κυβικα θα δωσω 240ε για τα τελη ,αλλα και καποια λεφτα ακομα ως τεκμηριο?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πάω στοίχημα ότι θα περιλαμβάνει κάποια 'πατέντα' ο σχετικός νόμος ώστε να επιτρέπεται μετατροπή από 1.4 σε 1.6, 1.8, 2.0 κλπ (αν το εγκρίνει το εργοστάσιο) αλλά να απαγορεύεται η εγκατάσταση μικρότερου κινητήρα [σε cc προφανώς, όχι σε δύναμη/ροπή] από αυτόν με τον οποίο αγοράστηκε το αμάξι.....Δεν ξέρω... Φαντάζομαι, έχοντας υπόψη το πώς σκέφτεται το 'κράτος'....
τώρα εσύ, γιατί είσαι προκατειλημμένος, έχει δώσει δείγμα για κάτι τέτοιο το κράτος
-
Μλκ νταξ' δεν την παλεύουν ντιπ πλέον, έχουν χάσει τη μπάλα...
Πρέπει να τα κατεβάσουν όλοι τα 2λιτρα να τους τα παρκαρουν στο Συνταγμα. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αρα τα μέτρα δεν αποδίδουν.Τα τέλη κυκλοφορίας με την ασφάλεια κοστίζουν φέτος 2300 ευρω για δίλιτρο.Αφου για να τα δώσω πρέπει πρωτα να τα εισπράξω. Για παράδειγμα 2300 ευρω μισθός και μετά την φορολόγιση θα με'ινουν 1500 για να τα δώσουμε...
και επειδή δεν παίρνουμε 2300 το μήνα.... και παίρνουμε πλέον τα μισα..... μείναμε με 8 μισθούς φέτος από τους 14 που είχαμε.
Χανουμε 4 μισθούς απο τα δώρα και από τα ΤΕΛΗ. Ποιος το περίμενε?
Δημ. υπαλληλος;
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δεν εχω καταλαβει ακριβως τα μετρα. Εγω δηλαδη που εχω 1600 κυβικα θα δωσω 240ε για τα τελη ,αλλα και καποια λεφτα ακομα ως τεκμηριο?240+10% εσύ θα πληρώσεις.
τα άλλα είναι για τους «έχοντες» 2λιτρους+
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν εχω καταλαβει ακριβως τα μετρα. Εγω δηλαδη που εχω 1600 κυβικα θα δωσω 240ε για τα τελη ,αλλα και καποια λεφτα ακομα ως τεκμηριο?
240+10% εσύ θα πληρώσεις.
τα άλλα είναι για τους «έχοντες» 2λιτρους+
τα 1600κκ εχουν ενα Α τεκμηριο. Μαζι με οτι αλλο θεωρειται τεκμηριο (πχ σπιτι), προστιθενται και βγαζουν ενα ποσο Β.
Αν το εισοδημα σου (Γ) ειναι >Β, τοτε θα φορολογηθεις με βαση το Γ. Αν το εισοδημα σου ειναι
-
Το τεκμήριο διαβίωσης για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής:
- για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες ευρώ.
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες κυβικά εκατοστά.
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες κυβικά εκατοστά.
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά.
και θυμίζω αυτό...
http://www.facebook.com/pages/Κ� ... 42?sk=infoΧαιρετώ
Παντελής Γιαμαρέλλος (ιδρυτής & μέλος)
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ LAND ROVER
Τ.Θ. 9501, 190 15 Ωρωπός
τηλ 22950 37637
φαξ 22950 31818
κιν. 6944 579911
pantg@otenet.gr -
Γνωρίζει κάποιος εδώ τι γίνετε σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του έκτακτου τέλους στα αυτοκίνητα που επιβλήθηκε με το χθεσινό φοροσαφάρι;
-
Ο χρήστης tankerman έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος εδώ τι γίνετε σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του έκτακτου τέλους στα αυτοκίνητα που επιβλήθηκε με το χθεσινό φοροσαφάρι;λογικά θα τα χρωστάς κ θα σου βάζουν κ τόκο. Η έκτακτη εισφορά αυτή θα είναι με 6 δόσεις? με την έκτακτη εισφορά αυτή πιάνει κ τους 'καινουργιους' που πληρώνουν με βάση τους ρύπους. Κάνανε μαγκια πάλι τα γατόνια
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν παραδώσεις πινακίδες δεν ισχύει το τεκμήριο. Η έκτακτη εισφορά ισχυει? -
προβλεπω δοκιμες στο περιοδικο σε 1 χρονο:
-
δοκιμαζουμε τα 'Ελληνικα' GTI:
CHEVROLET SPARK 1.0 S
CITROEN C1 1.0 3d
KIA PICANTO 1.0
NISSAN PIXO 1.0
SUZUKI SPLASH 1.0
VOLKSWAGEN FOX 1.2 -
δοκιμαζουμε 'Ελληνικες' luxury/sport λυσεις για τον ευκαταστατο Ελληνα:
SEAT LEON 1.2
SKODA OCTAVIA 5 1.2
VOLKSWAGEN GOLF 1.2 -
δοκιμη 5 υπερ σπορ ελαστικων 155/70/13''
-
10 συμβουλες οικονομιας για να γλυτωσετε 0,023 λτ/100χλμ
-
5 δημοφιλεις διαιτες για σας και τους επιβατες σας
-
νεος διαγωνισμος, παιξτε και κερδιστε 5lt 100αρας βενζινης!
-
-
Παρόλο που είναι καινούργιο θα τις καταθέσω τις πινακίδες τελικά.
Η κοροϊδία δεν πάει άλλο.
Ντίζελ 1000 κ.ε. και τέλος.Ή κανένας που να θέλει Leon Cupra R σε τιμή ευκαιρίας εδώ μέσα;
-
Ο χρήστης tankerman έγραψε:
Ή κανένας που να θέλει Leon Cupra R σε τιμή ευκαιρίας εδώ μέσα;ποσα δινεις?
φιλικα εννοειται!
-
@ spiros
-
Για όποιον ενδιαφέρεται,
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,για τους 'πλούσιους' με τα 2λιτρα (κακό χρόνο να έχουν οι νομοθέτες!!), λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:
*1) ....επιβάλλεται ειδικός ετήσιος φόρος πολυτελείας που υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών, για πισίνες, για αεροσκάφη και ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων.
-
....Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής: αα) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ, ββ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά, γγ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και δδ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
-
....αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ μεσοσταθμικά κατά 10%. Τα τέλη υπολογίζονται πλέον ως εξής:
Κατηγορία 'Η' - Κυβισμός 1.929 - 2.357 - Νέα Τ.Κ =** 660 Ευρώ***
...πρέπει να υπολογίζουμε το νέο χαράτσι για το 2012 στα 1.100 ευρώ!!!! (660 τα Τ.Κ + 440 ο ετήσιος φόρος πολυτελείας)
Πηγή: Capital.gr
Πως το έβγαλες το 440?
Για 2λτ λέει είναι 4000€ + 900€/100κ.ε = 4.000 + 18.000 = 22.000€. Λένε 5% στο τεκμήριο, άρα 1.100€ + 660€ = 1.760€.
Κάνω κάτι λάθος? Δεν το κατάλαβα καλά?
-
-
Οχι όλα τα κυβικά αλλά η διαφορά από τα 1200 δηλ. €4000 + €600/100cc = €4000 + 8 * €600 = €8800.
Αρα τέλη κυκλοφορίας €660 (ΜΟΝΟ 10% αυξήθηκαν τα τέλη ) + φόρος πολυτελείας 5% = €440 σύνολο €1100 για δίλιτρο με τις υγείες μας. -
Απόγνωση πραγματικά και χαρά στο κουράγιο σας 2λιτροι ...
-
Τα καργιολια (καντε οσα εντιτ θελετε) 1100€??? Καλα θα τον δουν τον δρομο. Χιλιες φορες μια πτωχευση!!! Πτωχευση ρε να τελειωνουμε!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οχι όλα τα κυβικά αλλά η διαφορά από τα 1200 δηλ. €4000 + €600/100cc = €4000 + 8 * €600 = €8800.
Αρα τέλη κυκλοφορίας €660 (ΜΟΝΟ 10% αυξήθηκαν τα τέλη ) + φόρος πολυτελείας 5% = €440 σύνολο €1100 για δίλιτρο με τις υγείες μας.Αααααα μάλιστα...είναι λίγο tricky
Άρα αν η γυναίκα μου πει...'τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα?' Θα της πω...πάμε διακοπές μέχρι τη τράπεζα να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας.
Τουλάχιστον θα βρω μια τράπεζα που να βρίσκεται σε βουνό.
Θωμά...be careful what you wish for ...δεν είναι απλά 'μια πτώχευση'...δε θέλουμε να ζήσουμε πτώχευση.
Τέλη κυκλοφορίας