-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Και στο κάτω κάτω γιατί να δεχτώ 10% αυξηση στα τέλη οταν έχει μειωθεί το εισοδημά μου πολύ παραπάνω , παιζει να πληρώσω και εκτακτη εισφορά όπως και να χρεωθώ έξτρα γιατί έχω παλιό αυτοκινητο επειδη ακριβώς αδυνατώ να πάρω καινουργιο.....Είναι το πατριωτικό σου καθήκον
Μαζί τα έφαγες
Είναι ώρα ευθύνης
Αν δεν μπορείς να τα συντηρείς πούλα τα -
Μόλις άκουσα στον 'Α' ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα 2λτ και πάνω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μόλις άκουσα στον 'Α' ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα 2λτ και πάνω.ειναι γνωστο εδω και μερες, δεν νομιζω οτι ειχε αλλαξει κατι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μόλις άκουσα στον 'Α' ότι θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στα 2λτ και πάνω.
ειναι γνωστο εδω και μερες, δεν νομιζω οτι ειχε αλλαξει κατι.
Δεν διάβασα κάτι. Λένε ότι θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με το τεκμήριο του αυτοκινήτου κλπ.
Θα δούμε...το 100άρι το θεωρώ σίγουρο...άρα ένα 800αρι για τέλη φέτος.
-
5%, του τεκμηρίου είπαν σήμερα στο Megalo κανάλι ..... αλλά ποιου τεκμηρίου ?? αυτουνού που θα το αυξήσουν 100% ??? .......
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
5%, του τεκμηρίου είπαν σήμερα ..... αλλά ποιου τεκμηρίου ?? αυτουνού που θα το αυξήσουν 100% ??? .......Δηλαδη για 8000€ τεκμηριο, θα πληρωσει ο αλλο 660€ συν 400€ εκτακτη εισφορα;
Καλη φαση
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα,
για τους 'πλούσιους' με τα 2λιτρα (κακό χρόνο να έχουν οι νομοθέτες!!), λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:
*1) ....επιβάλλεται ειδικός ετήσιος φόρος πολυτελείας που υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών, για πισίνες, για αεροσκάφη και ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων.
-
....Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής: αα) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ, ββ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά, γγ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και δδ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
-
....αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ μεσοσταθμικά κατά 10%. Τα τέλη υπολογίζονται πλέον ως εξής:
Κατηγορία 'Η' - Κυβισμός 1.929 - 2.357 - Νέα Τ.Κ =** 660 Ευρώ***
...πρέπει να υπολογίζουμε το νέο χαράτσι για το 2012 στα 1.100 ευρώ!!!! (660 τα Τ.Κ + 440 ο ετήσιος φόρος πολυτελείας)
Πηγή: Capital.gr
-
-
Οσο σκέφτομαι το 2009 των μειωμένων τελών ταξινόμησης που γλυκοκοίταζα το 2λιτρο Leon Cupra των τότε €22500 αλλά επέλεξα την τελευταία στιγμή το 1.8 ...
-
Στην ιδια θεση ημουν και εγω που ελεγα να παρω το Seat Altea Freetrack σε diesel το οποιο ηταν και ετοιμοπαραδοτο.Ο μονος λογος που δεν το πηρα και περιμενα 2 μηνες το 1.8 tsi ηταν οτι ζουμε στην Ελλαδα και ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει,οπως για παραδειγμα τα τελευταια μετρα του θιασου ελληνικη κυβερνηση.
-
Έχουν χάσει την μπάλα...
-
....Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής: αα) για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ, ββ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια (600) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2.000) κυβικά εκατοστά, γγ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων (2.000) κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια (900) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά και δδ) για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες (3.000) κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια (1.200) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά.
Δηλαδή αν πήρες π.χ. το νέο Polo 1.2Τ ξοδεύεις 4000 ευρώ το χρόνο να το κυκλοφορείς και να το συντηρείς, αλλά αν έχεις το Fiesta SΤ (2.0) ή το δικό μου, έχεις 'προβλέψει' για 8800 ευρώ το χρόνο για βενζίνη-ασφάλεια-σέρβις-τέλη, έτσι?!
...πρέπει να υπολογίζουμε το νέο χαράτσι για το 2012 στα 1.100 ευρώ!!!! (660 τα Τ.Κ + 440 ο ετήσιος φόρος πολυτελείας)
Πηγή: Capital.gr
Εγώ ξέρω ότι τα >1928cc ΗΔΗ έχουν μέσα στα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν από πέρυσι και 150 ευρώ ως 'φόρο πολυτελείας' ή όπως τον έχουν πει. Εντάξει, δεν παίζει να μην είναι αντισυνταγματικές τέτοιες 'πατέντες'!.. Έλεος δηλαδή!
-
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... =&zipcode=
-
Σκέφτεσαι να το πουλήσεις στη Γερμανία;
-
Μαθήματα δίκαιας κατανομής των φορολογικών βαρών από το 'Μεσοπρόθεσμο':
*α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%) επί ολοκλήρου του ποσού.
β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα (20.001) ευρώ έως και πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί ολόκληρου του ποσού. *
Δηλαδή:
- Έβγαλες 19.950 καθαρά? Θα σου πάρουμε 1% ως 'ειδική εισφορά', δηλαδή 199.5 ευρώ (πες **200 **ευρώ)
- Εβγαλες άλλα 100 ευρώ (δηλ. έφτασες τα 20.050 καθαρά)? Θα πληρώσεις 2% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, δηλαδή 401 ευρώ (πες 400), οπότε θα μας τα δώσεις και τα 100 που έβγαλες, και άλλα 100, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ!!!
-
The greek way!!
Πιο έξυπνοι κι από την εξυπνάδα.... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σκέφτεσαι να το πουλήσεις στη Γερμανία;
οπουδηποτε μπορεσω.
Και στη Ρουμανια περπαταει πολυ το συγκεκριμενο μντελο, το ωζει οτι ειναι ντιζελ.Θα κανω την καρδια μου πετρα και θα παρω ενα Passat 1,2 tsi ή Octavia station αν βγαινει σε 1,2
-
1200 κυβικά και τούρμπο.... ναμην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει! Χάζευα τις προάλλες ένα κίτρινο Citroen 2CV..... μια χαρά για την εποχή μας, πιο επίκαιρο από ποτέ!
-
Εχω και το Wagon R
Για την Ελλαδα κανει, εχω και τη βαλιτσα οροφης να του βαλω
ΑΝ (ξανα)βγουμε κανα εξωτερικο θα νοικιασωAν φτιαξουν ποτε τα πραμματα θα παρω αλλο.
Ετοιμασαμε ήδη το σακουλακι για τις πινακιδες απο το Βιταρα (2000 κ.εκ.)και ο πεθερος ψαχνει κανα χιλιαρακι να κινειται (το σκεφτοταν ήδη λόγο βενζινης, αλλα πλεον σιγουρεύτηκε ).
Το βιταρα απο 1-1-2012 μονο χωματοδρομους -
όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των 2.000+cc, Φέτος, καταθέσει τις πινακίδες ... θα αρχίσουν να σκέφτονται για ισοδύναμά μέτρα .... με extra φόρο κ.ε.κ στα 1800--16000---κ.ο.κ
@bebes, το subaru diesel είναι
-
Πάω στοίχημα ότι θα περιλαμβάνει κάποια 'πατέντα' ο σχετικός νόμος ώστε να επιτρέπεται μετατροπή από 1.4 σε 1.6, 1.8, 2.0 κλπ (αν το εγκρίνει το εργοστάσιο) αλλά να απαγορεύεται η εγκατάσταση μικρότερου κινητήρα [σε cc προφανώς, όχι σε δύναμη/ροπή] από αυτόν με τον οποίο αγοράστηκε το αμάξι.....
Δεν ξέρω... Φαντάζομαι, έχοντας υπόψη το πώς σκέφτεται το 'κράτος'....
Τέλη κυκλοφορίας