-
'Αρα εκείνη η ιστορία με τα γραμμάρια CO2 άκυρη;
Η μόνη χρέωση θα προέρχεται από το έτος κατασκευής και κατά δεύτερο λόγο αν είναι πάνω από 2000 κυβικά; -
Στο πουντο εβγαλα πινακιδες τον Ιανουαριο του 2005 για να γλυτωσω τα τελη κυκλοφοριας του 2004 και μου βγαινει σε καλο.Στα αλλα δυο ομως που ειναι του 1999
-
Μια χαρά τα κατάφεραν πάλι, για του χρόνου έχω να πληρώνω από 314 ευρώ περίπου τα διπλά, ήτοι 614 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, φυσικά με ταυτόχρονη απαγόρευση κίνησης εντός δακτυλίου από το 2011.
Πού χρήματα όμως για καινούριο γμτ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Απόσυρση Ι.Χ. ανακοίνωσε ο Γ. Σουφλιάς
http://superfastlane.blogspot.com/2009/07/blog-post_246.htmlΕνδιαφέρον..
Ουσιαστικά καθιστά εντελώς ασύμφορη την κατοχή οχημάτων με ημερομηνία κυκλοφορίας προ του 2000.
Από κει και πέρα, έχουμε στην οικογένεια ένα ΙΧ 1.4 του 1993, που δεν σκοπεύουμε να κρατήσουμε πέραν του τέλους του έτους. Αν παραδώσω πινακίδες το Δεκέμβριο για να το αποσύρω τον επόμενο Ιούλιο που τοποθετείται κατά πάσα πιθανότητα η αγορά του νέου αυτοκινήτου, θα μου ζητήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το '10 άραγε για να γίνει η απόσυρση;Πρώτα θα τυπωθούν/σταλούν τα 'σηματάκια' των τελών κυκλοφορίας του '10 και μετά θα συζητήσουμε τα περί απόσυρσης !!
Για ΙΟΥΛΙΟ τοποθετείται η απόσυρση !!;; Μιλάμε για σχεδόν ετήσιας διάρκειας 'νέκρωμα' της αγοράς !!Διευκρίνηση: Εγώ θα θέλω να πάρω αυτοκίνητο τον επόμενο Ιούλιο, η απόσυρση ξεκινά τώρα (σύμφωνα με το παραπάνω link)
-
http://www.enet.gr/resources/article-fi ... -pap-2.pdf
ο 'έκτακτος' ειδικός φόρος για τα αυτοκίνητα άνω των 1929κεκ, δεν είναι τελικά εφάπαξ, δείτε την σελ 15 του ανωτέρω ΦΕΚ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
http://www.enet.gr/resources/article-files/k-endomi-pap-2.pdfο 'έκτακτος' ειδικός φόρος για τα αυτοκίνητα άνω των 1929κεκ, δεν είναι τελικά εφάπαξ, δείτε την σελ 15 του ανωτέρω ΦΕΚ.
Τώρα το είδατε; Εξαρχής είπαν για 'ετήσιο'
-
υπήρχε μια ασάφεια .... τώρα με το ΦΕΚ, είμαστε σίγουροι !!!!!
-
Είναι πολύ κλέφτες οι άνθρωποι! Σου βάζουν 50-150€ αύξηση, ενώ αν ρυπαίνει λίγο το αυτοκίνητο αφαιρούν μόνο 18€! Αν ήταν έστω και λίγο περιβαλλοντικό το μέτρο θα αφαιρούσαν τουλάχιστον 50€.
Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να φορολογούν και με τα κυβικά ανεξάρτητα αν ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έχει λιγότερους ρύπους από ένα μικρότερου κυβισμού.
Αίσχος!!! -
κλέφτες ..... ε όχι και κλέφτες ....
απλά απλά εξαργυρώσουν συμβόλαια με τους εμπόρους ..... -
Ο χρήστης gre έγραψε:
Είναι πολύ κλέφτες οι άνθρωποι! Σου βάζουν 50-150€ αύξηση, ενώ αν ρυπαίνει λίγο το αυτοκίνητο αφαιρούν μόνο 18€! Αν ήταν έστω και λίγο περιβαλλοντικό το μέτρο θα αφαιρούσαν τουλάχιστον 50€.
Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να φορολογούν και με τα κυβικά ανεξάρτητα αν ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έχει λιγότερους ρύπους από ένα μικρότερου κυβισμού.
Αίσχος!!!Το ακουσα πριν λιγο στο MEGA.Μας πηδηξαν κανονικα,δηλδη εγω που θελω τωρα να παρω αμαξι του '98 θα πρεπει να δωσω 300+ ευρω τελη?????
Το αλλο που ειπαν με την αποσυρση οτι μπορεις να κερδισεις 1000-2000 ευρω τι ηταν????
-
χαιρομαι που πλεον ολοι συμφωνουμε οτι ειναι κλεφτες (κατι που δεν γινοταν οταν επιβληθηκε το 150αρι στα 2λιτρα )
-
Είδες πως αλλάζουν οι καιροί όταν κάποιοι αρχίζουν να πονάνε και οι ίδιοι απ' το αγγούρι....
http://www.enet.gr/resources/article-files/k-endomi-pap-2.pdf
ο 'έκτακτος' ειδικός φόρος για τα αυτοκίνητα άνω των 1929κεκ, δεν είναι τελικά εφάπαξ, δείτε την σελ 15 του ανωτέρω ΦΕΚ.Το είχα γράψει και πριν 2 σελίδες αυτό.
Για την έκτακτη εισφορά η προσέγγιση είναι μονοδιάστατη. Κυβικά.Period.
Αν κατάλαβα καλά δεν είναι καθόλου 'έκτακτη'. Την καθιέρωσαν, αφού είναι ξεκάθαρο ότι όποιος έχει αμάξι με κινητήρα >1929cc είναι 'πλούσιος' κι όποιος έχει από 1.8Τ και κάτω 'φτωχός'.
Οταν λέμε ότι στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κάνουν κοντρίτσες ποιος θα μας εξοργίσει περισσότερο με τις πατέντες αρμέγματος που θέλουν να περάσουν....
Στο 'www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr' έχει προταθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας η ιδέα της ακινητοποίησης όλων των αυτ/των όπου κι αν βρίσκονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα που θα κανονιστεί, ώστε να το δείξουν και τα κανάλια. Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης (πιθανότατα να μην είναι) αλλά είναι μια ιδέα. Όποιος είναι αντίθετος με τον τρόπο που πάνε ν' αδειάσουν τις τσέπες των ιδιοκτητών ΙΧ, και δε θέλει να μείνει 'πρόβατο' μπροστά στο φορο-σαφάρι που πάνε να οργανώσουν οι εθνοπατέρες μας με πρόσχημα αυτή τη φορά την 'προστασία του περιβάλλοντος' ας το σκεφτεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια που θα οργανωθεί, όποια κι αν είναι αυτή, ας δώσει ιδέες αν έχει, κι ας υποσχεθεί στον εαυτό του ότι δε θα πει 'δε γ@μιέται' - διαφορετικά θα είμαστε όλοι άξιοι της τύχης μας και τίποτα δε θα τους εμποδίζει του χρόνου να επανέλθουν με ακόμα πιο 'έξυπνες' πατέντες για να μας ελαφρύνουν τις τσέπες.
-
Και το μόνο που δεν λαμβάνουν υπόψην είναι η ουσία, δηλαδή αυτό που λένε τόσο καιρό, τις εκπομπές ρύπων!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
χαιρομαι που πλεον ολοι συμφωνουμε οτι ειναι κλεφτες (κατι που δεν γινοταν οταν επιβληθηκε το 150αρι στα 2λιτρα )Εκεί κι αν είναι κλέφτες! Είναι οριστικό αυτό; Δηλαδή και νέα(αυξημένα εννοείται) τέλη κυκλοφορίας και ο επιπλέον φόρος;
-
αφού είναι με BOLD γράμματα γραμμένο, περιβαλλοντικό τέλος..... εσύ γιατί δεν το πιστεύεις ....
PS : το ClioRS του 04, που έλεγα να πάρω ... το βλέπω να απομακρύνεται ....
-
Ο χρήστης gre έγραψε:
χαιρομαι που πλεον ολοι συμφωνουμε οτι ειναι κλεφτες (κατι που δεν γινοταν οταν επιβληθηκε το 150αρι στα 2λιτρα )
Εκεί κι αν είναι κλέφτες! Είναι οριστικό αυτό; Δηλαδή και νέα(αυξημένα εννοείται) τέλη κυκλοφορίας και ο επιπλέον φόρος;
ναι θα τα πληρωσουμε μαζι με το επομενο σημα... ετοιμαζε 600αρι + να εισαι σιγουρος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα τα πληρωσουμε μαζι με το επομενο σημα... ετοιμαζε 600αρι + να εισαι σιγουροςΑν σκεφτείς ότι και μια 'απλή' ασφάλεια κοστίζει περίπου άλλο τόσο, μιλάμε για 1200 ευρώ μόνο για να έχεις το αμάξι νόμιμο, να μπορεί να κυκλοφορήσει. 1200 ευρώ είναι 3.3 ευρώ τη μέρα (σε δραχμές κάπου 1100). Μια χαρά, εεεεε? Εξ' άλλου, για να πήρες αμάξι με κινητήρα >1929cc (πολύ μου αρέσει που όλες οι άλλες κλάσεις 'εισφοράς υπέρ του Δημοσίου' είναι με όρια ανά 500 ή 1000cc, αλλά η πρώτη είναι από '1929' ) πάει να πει ότι τα βρίσκεις στο δρόμο αυτά τα λεφτά.
-
αφού είναι με BOLD γράμματα γραμμένο, περιβαλλοντικό τέλος..... εσύ γιατί δεν το πιστεύεις ....PS : το ClioRS του 04, που έλεγα να πάρω ... το βλέπω να απομακρύνεται ....
Ναι εξάλλου δείχνουν κάθε μέρα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, όπως με τα δάση που δεν έχουν αφήσει τίποτα!
Καλύτερα πάρε κάτι μέχρι 1800 για να είσαι(;) ήσυχος.
ναι θα τα πληρωσουμε μαζι με το επομενο σημα... ετοιμαζε 600αρι + να εισαι σιγουρος
Εδώ πρέπει να γίνουν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, τέτοια τέλη δεν πληρώνουν τα ΙΧ ούτε σε “πλούσιες” χώρες.
*Εγώ είμαι από τους “προνομιούχους” ή σωστότερα από αυτούς που κλέψανε λιγότερο και πάω για 184€
-
«Τα μέτρα όπως παρουσιάστηκαν, με τη μορφή πράσινων δακτυλίων και περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας, μας θυμίζουν έντονα την ιστορία με τα πράσινα άλογα. Κυλά ο χρόνος εις βάρος της ποιότητας ζωής μας, χωρίς να μπορεί να σοβαρευτεί η κυβέρνηση Καραμανλή» σχολίασε ο ΛΑΟΣ.
1η φορά συμφωνώ με δήλωση του ΛΑΟΣ ....άρα η κατάσταση πρέπει να έχει ξεφύγει τελείως .....
όπως παρουσιάστηκαν τα μέρα ...μου μοιάζουν να είναι μια μελέτη του συνδέσμου εισαγωγέων, ο οποίος μιας και ξέρει από καλά συνθετικά λάδια .... τα μοίρασε μια χαρά στους πολιτικούς μας. Δεν είναι φαντάζομαι δα, και η πρώτη φορά που απλά η βουλή ψηφίζει νόμους που έχουν συντάξει άλλοι
-
Ο χρήστης gre έγραψε:
αφού είναι με BOLD γράμματα γραμμένο, περιβαλλοντικό τέλος..... εσύ γιατί δεν το πιστεύεις ....
PS : το ClioRS του 04, που έλεγα να πάρω ... το βλέπω να απομακρύνεται ....
Ναι εξάλλου δείχνουν κάθε μέρα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, όπως με τα δάση που δεν έχουν αφήσει τίποτα!
Καλύτερα πάρε κάτι μέχρι 1800 για να είσαι(;) ήσυχος.
μολις τελειωσουν μαζι μας θα τους πιασουν κι αυτους λογω γραφειοκρατειας μαλλον δεν εχουν ασχοληθει ακομα μαζι τους ή γιατι θα περιμενουν να παρουν ακομα περισσοτεροι 1800αρια για να τη 'γλιτωσουν' οπως καναμε τα προηγουμενα χρονια οι 2λιτροι και μετα θα τους φτιαξουν και αυτους...
Τέλη κυκλοφορίας