-
έκτακτη φορολόγηση για αυτοκίνητα ΜΕΓΑΛΟΥ κυβισμού άνω των 999cc
-
Δηλαδή ένα RX8 του '05 θα έχει και έκπτωση...;
Yammy... -
αφού είναι οικολογικότερο από τα EURO5 των 2.000cc
και θυμίζω ξανά την τρομερή δήλωση του Βουλγαράκη
'ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό'
Μεγαλύτερη Μ³λ³κι³, από όσο θυμάμαι, δεν έχω ακούσει ποτέ από πολιτικό.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
θα τα πληρωσουμε μαζι με το επομενο σημα... ετοιμαζε 600αρι + να εισαι σιγουρος
Αν σκεφτείς ότι και μια 'απλή' ασφάλεια κοστίζει περίπου άλλο τόσο, μιλάμε για 1200 ευρώ μόνο για να έχεις το αμάξι νόμιμο, να μπορεί να κυκλοφορήσει. 1200 ευρώ είναι 3.3 ευρώ τη μέρα (σε δραχμές κάπου 1100). Μια χαρά, εεεεε? Εξ' άλλου, για να πήρες αμάξι με κινητήρα >1929cc (πολύ μου αρέσει που όλες οι άλλες κλάσεις 'εισφοράς υπέρ του Δημοσίου' είναι με όρια ανά 500 ή 1000cc, αλλά η πρώτη είναι από '1929' ) πάει να πει ότι τα βρίσκεις στο δρόμο αυτά τα λεφτά.
ειναι ενα επιπλεον μετρο για να κοψουμε το καπνισμα βρε... για το καλο μας...
σκεψου τα 3.2 ευρω που κανει ενα πακετο τη μερα .. ε τωρα θα τα δινουμε για το αυτοκινητο, δεν ειναι σωστο εμεις οι 'πλουσιοι' να επιβαρυνουμε και την υγεια μας
τα στριφτα πανε 1.5 ευρω τη μερα , αρα και να το κοψω παλι μεσα θα μπω
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Yammy...ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα .....
βάνκελ 500cc / compresor + twin turbo, υβριδικό με KERS
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αφού είναι οικολογικότερο από τα EURO5 των 2.000ccκαι θυμίζω ξανά την τρομερή δήλωση του Βουλγαράκη
'ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό'
Μεγαλύτερη Μ³λ³κι³, από όσο θυμάμαι, δεν έχω ακούσει ποτέ από πολιτικό.
αυτος ειναι μ.... που μας κοροιδευει μες στη μαπα μας ή αυτοι που τον ψηφιζουν?
ή μηπως τελικα ειναι τοσο χαζος που δεν καταλαβαινει οπως σε αυτη τη περιπτωση....?
http://www.youtube.com/watch?v=Zu-u7jhfiUY
ζωα! -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
«Τα μέτρα όπως παρουσιάστηκαν, με τη μορφή πράσινων δακτυλίων και περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας, μας θυμίζουν έντονα την ιστορία με τα πράσινα άλογα. Κυλά ο χρόνος εις βάρος της ποιότητας ζωής μας, χωρίς να μπορεί να σοβαρευτεί η κυβέρνηση Καραμανλή» σχολίασε ο ΛΑΟΣ.1η φορά συμφωνώ με δήλωση του ΛΑΟΣ ....άρα η κατάσταση πρέπει να έχει ξεφύγει τελείως .....
όπως παρουσιάστηκαν τα μέρα ...μου μοιάζουν να είναι μια μελέτη του συνδέσμου εισαγωγέων, ο οποίος μιας και ξέρει από καλά συνθετικά λάδια .... τα μοίρασε μια χαρά στους πολιτικούς μας. Δεν είναι φαντάζομαι δα, και η πρώτη φορά που απλά η βουλή ψηφίζει νόμους που έχουν συντάξει άλλοι
Μάάάγος είσαι;
Από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244:
Απόλυτα ορθά και αναγκαία χαρακτήρισε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα μέτρα για την ανανέωση του στόλου που εξαγγέλθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Yammy...Φυσικά, αλλιώς τι οικολογικά μέτρα θα ήταν; Θα πάει στα 94€ επειδή έχει τους διπλάσιους ρύπους από ένα 2λιτρο!
μολις τελειωσουν μαζι μας θα τους πιασουν κι αυτους λογω γραφειοκρατειας μαλλον δεν εχουν ασχοληθει ακομα μαζι τους ή γιατι θα περιμενουν να παρουν ακομα περισσοτεροι 1800αρια για να τη 'γλιτωσουν' οπως καναμε τα προηγουμενα χρονια οι 2λιτροι και μετα θα τους φτιαξουν και αυτους...
Με τα πιναλέα τσιμπούρια που μας κυβερνούν όλα είναι πιθανά. Όσο για εσάς τους 2λιτρους και τα προηγούμενα χρόνια σας έγδερναν αφού πληρώνατε τα διπλά από τους 1800άρηδες.
τέλη 2009: 1800cc -> 202€ | 2000cc -> 446€
τέλη 2008: 1800cc -> 168€ | 2000cc -> 372€ -
ενταξει ο διλιτρος πληρωνε αλλα ηταν σχετικα λογικα αυτα που του ζητουσαν.. μεχρι τα 2300 δεν ειχες το ιδιο υψηλο σημα οπως σημερα και με ενα turbο πετυχαινεις αποδοσεις πολυ μεγαλυτερων κυβικων.
τοτε φαινοταν λογικο και 'καλο' , τωρα φαινεται ακριβο
παλι καλα που δεν ανεβασαν και τα ασφαλιστρα οπως ελεγαν (μαζι και με τις καλυψεις λογω ΕΕ και καλα)
-
μάλλον, όταν καλμάρουν λίγο τα νεύρα μου,
θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να πάω να ζήσω εγώ και οικογένεια μου μόνιμα στην Γερμανία, αφού ευτυχώς τις άκρες τις έχω, αρχίζω εντατικά εκμάθηση Γερμανικών .το τραγούδι (ΚΕΜΑΛ) γκάτσος/ Χατζηδάκης που έλεγε ...... καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ,
το θυμάστε ..... προφητικό ±±± -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όποιος έχει αυτοκίνητο πάνω από 2,500cc και άδεια πριν το 1995 και δεν το κάνει ΦΙΛΠΑ αρχίζει να ψάχνει εταιρείες ανακύκλωσης!Τελικά θα πρέπει να πουλήσω κανένα νεφρό για να συντηρήσω αυτή την M635Csi ή την Alfa GTV6...
Και με τα Euro4 που ήταν Euro4 όταν μπορούσαν να κυκλοφορούν τα Euro3 τι θα κάνει? Δεν είναι άδικο για τον τότε οικολογικά σκεφτόμενο ιδιοκτήτη τους?
Σαφώς. Κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη η κλάση εκπομπών ρύπων ενώ το έτος κυκλοφορίας μόνο στα παλιότερα οχήματα (πριν τα Euro x).
:omg: ...τραγικό ...
Για το 1000άρι Micra του 96' χωρίς a/c που κάνει διαδρομές μόνο στη Χαλκιδική θα πληρώσω 212€ και για τα δύο 1200άρια Micra/Splash 188€ και για τα δύο!!!Αυτές οι ηλιθιότητες υπάρχουν επειδή η 'επιβάρυνση ηλικίας' είναι fix ποσό και όχι ποσοστό. Οπότε λχ. το οικογενειακό αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα μου είναι κλάσης Β -->+50€. Στο αμάξι όμως πας από τα 202 στα 252, δηλαδή +24,7%. Στη μηχανή όμως, από τα 46€ θα πρέπει να πληρώσω ..96, δηλαδή +108%.
Και γίνεται ακόμα πιο ηλίθιο! Αν έχεις κάποιο παλιό παπάκι ή μηχανάκι μέχρι 250cc για να κυκλοφορείς στη πόλη (τρέχουσα εμπορική αξία μέχρι 1000€ το πολύ), από τα 18€ τώρα θα πρέπει να πληρώνεις 168, σχεδόν μία τάξη μεγέθους πάνω!
Μου φαίνεται ότι αν μείνω τελικά σε αυτή τη χώρα, θα κατεβάσω ένα παλιό βρωμόγκαζο από Γερμανία, θα το κρατάω στο χωριό, χωρίς πινακίδες και θα ξεστανιάρω μόνο στους ορεινούς επαρχιακούς που δεν έχει αστυνόμευση...
-
μα αν το κάναμε ... με ποσοστά ... θα μας ήταν πιο δύσκολες οι προσθέσεις με το κομπιουτεράκι για να μας βγουν τα κουκιά ...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και γίνεται ακόμα πιο ηλίθιο! Αν έχεις κάποιο παλιό παπάκι ή μηχανάκι μέχρι 250cc για να κυκλοφορείς στη πόλη (τρέχουσα εμπορική αξία μέχρι 1000€ το πολύ), από τα 18€ τώρα θα πρέπει να πληρώνεις 168, σχεδόν μία τάξη μεγέθους πάνω!
Με τις παλιες μηχανες τι ισχυει? Μπορουν να αποσυρθουν και αυτες?
-
άμα αποσύρω 2 και πάρω ένα καινούριο μπορεί να πάει και των δύο η επιδότηση στο 1 καινούριο?
δηλ -2000
πως θα μεταφέρεται το δικαιώμα της έκπτωσης ανά αποσυρόμενο στο καινούριο?
euro5 λέει και όχι καινούριο, εννοεί θα υπάρχει έκπτωση και για μτχ euro5?just some thoughts.
-
Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι αμα δωσω το φορτηγακι της εταιριας (που εχει σπασμενο μοτερ) αποσυρση κ μετα αγορασω το αυτοκινητο που ηθελα να παρω ετσι κ αλλιως, θα βαλω στην τσεπη μου 2500e .
Βασικη λεπτομερεια ειναι οτι σημερα (Πεμπτη) το πρωι θα ερχοταν η Νεονακης ΑΕ να το παρει για διαλυση κ τους πηρα κ το ακυρωσα. Παλι καλα που ειδα ειδησεις σημερα
-
Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται να αμφισβητήσει την κατηγοριοποίηση των αυτ/των με βάση τις συγκεκριμένες (πανάρχαιες...) κατηγορίες κυβικών εκατοστών του κινητήρα τους και τις νέες που βασίζονται στο έτος πρώτης κυκλοφορίας, βάση του οποίου το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοκίνητο είναι πιο ρυπογόνο αν πρωτοκυκλοφόρησε Δεκέμβριο 2004 αντί Γενάρη 2005....
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ενταξει ο διλιτρος πληρωνε αλλα ηταν σχετικα λογικα αυτα που του ζητουσαν..Όχι και 'σχετικά λογικά' ρε συ! Ποιά ήταν λογικά, τα 372 που πλήρωνες μέχρι πέρυσι σε σχέση με τα μόλις 168 του προηγούμενου S3, ή τα 446 σε σχέση με τα 202? Τι έχει ο 'δίλιτρος' (including αυτόν με το Fiesta, που μπορεί να το πήρε και μεταχειρισμένο, για να μην ξεχνιόμαστε) για να είναι 'σχετικά λογικά' αυτά που του ζητούσαν?...
Πάντως, θα ήθελα να ήξερα τι έταξε ο ΣΕΑΑ στο Σουφλιά και την παρέα του για να περάσουν τέτοιο απίστευτο πακέτο (και μάλιστα ως 'πράσινο'!).
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παλι καλα που δεν ανεβασαν και τα ασφαλιστρα οπως ελεγαν (μαζι και με τις καλυψεις λογω ΕΕ και καλα)
Μαλλον δεν εχεις παρει το καινουριο ασφαλιστήριο ακομα.Στο δικο μου απο 180€ πηγε 220€.
-
Ωστόσο η αγορά των μεταχειρισμένων . Πολλοί μαντράδες θα πεινάσουν!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον δεν εχεις παρει το καινουριο ασφαλιστήριο ακομα.Στο δικο μου απο 180€ πηγε 220€.
Αλλο χαστούκι από εκεί ... από 167€ ... 195€!!!
(ΥΓ. Τα δωρα Χριστουγέννων το χειμώνα και επιδομα αδείας το καλοκαίρι (για όσο θα υπάρχουν και αυτά ...) ας τα πούνε καλύτερα ... 'παροχές για ανανέωση σύμβασης διατήρησης οχήματος'!!!Ωστόσο η αγορά των μεταχειρισμένων . Πολλοί μαντράδες θα πεινάσουν!
Αυτοί δεν ήταν που δεν κατέβαζαν τιμές ελπίζοντας να δουν κόσμο μετά τον Αυγουστο με την επαναφορά του ΕΤΤ στα καινούρια?
... Τα σαπάκια έχουν ελπίδες γιατί 'θα βρουν το τρόπο' με την απόσυρση, τα 6ετίας, 7ετίας ... θα λιάζονται!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωστόσο η αγορά των μεταχειρισμένων . Πολλοί μαντράδες θα πεινάσουν!Παίζουν ακόμα τα ελαφρώς μεταχειρισμένα (από 2005 και μετά). Τα πιο παλιά, τέλος, ψόφησαν.
Τέλη κυκλοφορίας