-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ο επαγγελματιας που καιει με το φορτηγο 100 λιτρα την ημερα απο που θα βρει λεφτα να πληρωσει το πετρελαιο;
απτο μεγαλο μεροκαματο που παιρνει;ο ταξιτζης που δουλευει 12 ωρες την ημερα το μοτερ απο που θα βρει λεφτα ;
Αφού κλέβουν την εφορία αβέρτα δηλώνοντας 10κ/χρόνο ας χάσουν και κάτι.
Οι ταξιτζηδες τα κανουν αυτα και οπως ελεγε ο σοφος λαος μας: ο κοσμος το'χει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι!
Στα φορτηγα αντιθετως υπαρχει μια κριση στο μεταφορικο τους εργο Τα κομστρα τους ειναι εξευτελιστηκα χαμηλα -
.
-
ρε Thomas_C200K οι ταριφες επειδη εχουν αδεια δημοσιας Δ.Χ δεν κοβουν αποδειξεις ,φορολογουνται με ενα στανταρ ποσο καθε χρονο.
οι ταμειακες μηχανες που εχουν και οι αποδειξεις δεν περνανε στα εξοδα.για τα φορτηγα συμφωνω,ξευτιλιστικε το επαγγελμα αλλα αντε τωρα να εξηγησεις στον xenos για εξοδα συντηρισης ,ζημιων,πετρελαια,αντικατασταση κεφαλαιου που φτανει τις 100.000 ευρω,ασφαλειες 1500 ευρω ,εξοδα οδηγου μισθος ,δωρα ,ΙΚΑ και την ανεργια μεσα που εχουν.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
(στα περί ΔΕΗ, εκτός από την αύξηση στη μονάδα, πληρώνουμε και τη ζήτηση. Δηλαδή το χρησιμοποιείς ή όχι, πληρώνεις για το ρεύμα που ΘΑ κατανάλωνες... )Υπάρχει πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό, δεν είναι καθώς το σύστημα πρέπει να έχει μόνιμα συγκεκριμένη επάρκεια ισχύος, κάτι που είναι περίπλοκο και κοστίζει.
Μετά θα γυρίσει ο εκάστοτε(όσοι υπάρχουν ακόμα) που δεν έχει αμάξι και θα σου πει εγώ γιατί να πληρώνω την βενζίνη για σένα...
Ακόμα και αν δεν έχει κάποιος δικό του ΙΧ, πάλι καταναλώνει -έμμεσα- καύσιμα. Μόνο αν ζούσε σε καμιά απομονωμένη καλύβα στο βουνό, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, θα ίσχυε αυτό.
Επιπλέον... τα παλιάς τεχνολογίας αμάξια από μόνα τους 'τιμορούνται' λόγω πιο αυξημένης κατανάλωσης σε σχέση με τα καινούριας τεχνολογίας (όπου παλιά = 15ετίας και πάνω).
Επίσης για τα αυτοκίνητα που 'καίνε' super (όχι αμόλυβδη δηλαδή για τους αδαής ), μπορεί να μπει πχ 2 λεπτά το λίτρο φόρος ώστε να 'τιμωρηθούν' οι μη-περιβαλλοντολόγοι και να 'αναγκαστούν' να κάνουν λιγότερα km ώστε να πληρώσουν τα ίδια λεφτά σε βενζίνη (και άρα να ρυπαίνουν το ίδιο περίπου) με ένα καταλυτικό σύγχρονο αμάξι.Λάθος, για πολλούς λόγους.
Κατ'αρχάς πλέον κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα μη καταλυτικά που δεν μπορούν να κάψουν και αμόλυβδη (πρακτικά, όσα είναι 30+ ετών) και ακόμα και αυτά έστω και αν τους ανεβάσεις υπέρμετρα το κόστος του καυσίμου LRP, απλά θα βάζουν αμόλυβδη μαζί με τέτοιο. Όσοι μπορούν να κάψουν και αμόλυβδη, το κάνουν αφού είναι συστηματικά φτηνότερη από την LRP.
Επίσης, δεν ισχύει ότι τα παλιά αυτοκίνητα έχουν κατά τεκμήριο πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση από τα σύγχρονα (τόση ώστε να είναι ασύμφορη η χρήση τους). Δες λχ. τις καταναλώσεις σε αυτό το συγκριτικό του 1994 (6,3-9,2lt/100Km) Tέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ακόμα άφθονα και οι καταναλώσεις τους (κι επομένως η φορολόγηση με το προτεινόμενο σύστημα) δεν απέχουν ιδιαίτερα από τα τωρινά μοντέλα, οι εκπομπές ρύπων τους όμως δεν έχουν καμία σχέση. Μιλάμε για τεράστιες διαφορές, γύρω στη μια τάξη μεγέθους. Αυτή όμως η διαφορά δεν θα αναγνωρίζεται (ώστε να τιμωρείται το παλιό ρυπογόνο όχημα) αφού όλα τα καταλυτικά θα μπαίνουν στο ίδιο καλάθι!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ρε Thomas_C200K οι ταριφες επειδη εχουν αδεια δημοσιας Δ.Χ δεν κοβουν αποδειξεις ,φορολογουνται με ενα στανταρ ποσο καθε χρονο.
οι ταμειακες μηχανες που εχουν και οι αποδειξεις δεν περνανε στα εξοδα.για τα φορτηγα συμφωνω,ξευτιλιστικε το επαγγελμα αλλα αντε τωρα να εξηγησεις στον xenos για εξοδα συντηρισης ,ζημιων,πετρελαια,αντικατασταση κεφαλαιου που φτανει τις 100.000 ευρω,ασφαλειες 1500 ευρω ,εξοδα οδηγου μισθος ,δωρα ,ΙΚΑ και την ανεργια μεσα που εχουν.
Γενικα τους ταριφες τους εχω στη μπουκα γιαυτο επιτιθεμαι καθε λιγο και λιγακι
Παντως οι φορτηγατζηδες περνανε Χοντρη Κριση! Αν αναλογστεις πως εχουν μπει μεσα στη χωρα και κανουν μεταφορες Αλβανοι και Βουλγαροι παρανομα και ολα αυτα χωρις ελεγχο! Ολα αυτα που ανεφερες τα γνωριζω και απο ενα βασικο περιοδικο αλλα και απο συζητησεις που εχω μαζι τους, επειδη εχω την κ@υλ@ με τα επαγγελματικα οχηματα (φορτηγα-λεωφορεια).
Κατι ξεκαρφωτο: Δεν θα ηταν κακο οι εππαγελματιες οδηγοι να τραβηξουν χειροφρενο για τον φορο στα καυσιμα! να δουν τη γλυκα οι αγροτες -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κατι ξεκαρφωτο: Δεν θα ηταν κακο οι εππαγελματιες οδηγοι να τραβηξουν χειροφρενο για τον φορο στα καυσιμα! να δουν τη γλυκα οι αγροτεςΩραία... Να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια μετά... και πόσα θα μείνουν... Η τωρινή περίοδος είναι ακριβώς η καλύτερη για απεργίες και κωλύματα ίσως στον πιο ζωτικό τομέα της σύγχρονης οικονομίας => τις μεταφορές, που ήδη για την Ελλάδα πονάει σε άπειρα σημεία.
Εγώ λέω να το κλείσουμε τελείως το μαγαζί να τελειώνουμε...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
(στα περί ΔΕΗ, εκτός από την αύξηση στη μονάδα, πληρώνουμε και τη ζήτηση. Δηλαδή το χρησιμοποιείς ή όχι, πληρώνεις για το ρεύμα που ΘΑ κατανάλωνες... )
Υπάρχει πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό, δεν είναι καθώς το σύστημα πρέπει να έχει μόνιμα συγκεκριμένη επάρκεια ισχύος, κάτι που είναι περίπλοκο και κοστίζει.
Δε διαφωνώ. Αλλά δε δέχομαι να μου λένε φορτηγατζήδες-ταξιτζήδες:'Γιατί να πληρώνω βάση κατανάλωσης, ΤΟ ΙΔΙΟ;'. Όταν οι υπόλοιποι επαγγελματίες πληρώνουν την ενέργεια της ΔΕΗ περισσότερο από το οικιακό τιμολόγιο.
Η ενέργεια για τους ταρίφες-φορτηγατζήδες είναι τα καύσιμα. Των υπολοίπων είναι το ρεύμα. Οι μεν (βιοτεχνίες-παρασκευαστήρια κλπ) σαν έξοδα χρήσης έχουν ακριβότερη μονάδα από οτι πολίτης για το σπίτι του. Και οι δε(ταρίφες κλπ) γκρινιάζουν ότι θα πληρώνουν το ίδιο με το ΙΧ. -
δεν μας ειπες ποσο πληρωνει για ρευμα ενα μαγαζι την ημερα και ποσα για πετρελαιοι ενα φορτηγο.
οι διαφορες ειναι τεραστιες και να ξερεις οτι το 30-35% του τζιρου των φορτηγων -ταξι αν μεροκαματο παει στα πετρελαια στα λαδια και στα ξυδια.
-
δεν μας ειπες ποσο πληρωνει για ρευμα ενα μαγαζι την ημερα και ποσα για πετρελαιοι ενα φορτηγο.οι διαφορες ειναι τεραστιες και να ξερεις οτι το 30-35% του τζιρου των φορτηγων -ταξι αν μεροκαματο παει στα πετρελαια στα λαδια και στα ξυδια.
Πληρώνω περίπου 4.500€ το μήνα για ρεύμα το καλοκαίρι. Σε κάλυψα;
Το ρεύμα το καταναλώνω εγώ, και το πληρώνω εγώ(και περισσότερο από ότι ο απλός καταναλωτής λόγο αυξημένων αναγκών). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρεπει να εξακολουθήσω να πληρώνω Τέλη Κυκοφορίας ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ότι μου αντιστοιχεί, πληρώνοντας τη μόλυνση-φθορά οδοστρώματων των ΑΛΛΩΝ.
Αν δεν το κατάλαβες τόσα χρόνια πληρώνεις λιγότερο από ότι σου αντιστοιχεί. Και αυτά τα πληρώνουν κυρίως οι κάτοχοι 2λιτρων και άνω... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πληρώνω περίπου 4.500€ το μήνα για ρεύμα ..
Αυτά ακούνε οι κυβερνώτες και θα μας σκίσουνε .......
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
δεν μας ειπες ποσο πληρωνει για ρευμα ενα μαγαζι την ημερα και ποσα για πετρελαιοι ενα φορτηγο.
οι διαφορες ειναι τεραστιες και να ξερεις οτι το 30-35% του τζιρου των φορτηγων -ταξι αν μεροκαματο παει στα πετρελαια στα λαδια και στα ξυδια.
Το ρεύμα το καταναλώνω εγώ, και το πληρώνω εγώ(και περισσότερο από ότι ο απλός καταναλωτής λόγο αυξημένων αναγκών). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρεπει να εξακολουθήσω να πληρώνω Τέλη Κυκοφορίας ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ότι μου αντιστοιχεί, πληρώνοντας τη μόλυνση-φθορά οδοστρώματων των ΑΛΛΩΝ.
Αν δεν το κατάλαβες τόσα χρόνια πληρώνεις λιγότερο από ότι σου αντιστοιχεί. Και αυτά τα πληρώνουν κυρίως οι κάτοχοι 2λιτρων και άνω...για να πληρωνεις τοσο ρευμα θα πρεπει να κανεις καλο τζιρο.
λεγε τι μαγαζι εχεις ,ποσα μετρα,σε ποιο μερος και ποσα ατομα προσωπικο. -
ιταλάκια, έχω 6 πρώτα ξαδέρφια με φορτηγά και έναν με ταξί. Είμαι άσχετος, ε? Κάτι ακούω.
Όταν βγάζουν τα 3πλάσια από εμένα που έχω και ένα κωλοπτυχίο. (τους ζηλεύω ) Ειδικά οι φορτηγατζήδες έβγαλαν ΤΑ χρήματα μέχρι πριν από 1-2 χρόνια και θα έπρεπε να έχουν άπειρα στην τράπεζα. Αλλά ξέχασα εσύ και ο πάπας λέτε την @@ριά σας και έχετε το αλάθητο. -
Αν δεν το κατάλαβες τόσα χρόνια πληρώνεις λιγότερο από ότι σου αντιστοιχεί. Και αυτά τα πληρώνουν κυρίως οι κάτοχοι 2λιτρων και άνω...για να πληρωνεις τοσο ρευμα θα πρεπει να κανεις καλο τζιρο.
λεγε τι μαγαζι εχεις ,ποσα μετρα,σε ποιο μερος και ποσα ατομα προσωπικο.Εφορία είσαι ρε φίλε;;
Και τι σχεση έχουν αυτά; Εγώ σου λέω ότι πληρώνω ότι καταναλώνω, και εσύ γκρινιάζεις και θες να συνεχίσεις να ΜΗΝ πληρώνεις ότι σου αναλογεί.
Μπορεί να έχω και 200 άτομα προσωπικό, μπορεί να έχω και 1. Μπορεί να έχω 10τ.μ. μαγαζί, μπορεί και να έχω 2 στράμματα. Για όσα έχω τόσο πληρώνω. Αυτή είναι η ουσία. Εσύ δεν μου εξηγείς, γιατί θες να πληρώνεις λιγότερο.Πληρώνω περίπου 4.500€ το μήνα για ρεύμα ..
Αυτά ακούνε οι κυβερνώτες και θα μας σκίσουνε .......
Γιατί θα μας σκίσουνε; Εμ, τα εισπράτουνε, εμ θα μας σκίσουνε. Εν γνώση τους είναι από τα τιμολόγια που τους καταθέτω κάθε μήνα.
-
θα με τρελανεις ρε kyr80.
αμα εσυ εχεις ενα μαγαζι τεραστιο και κονομας 10αδες χιλαδες ευρω τον μηνα ειναι το ιδιο με εναν ανθρωπο που εχει ενα φορτηγο και παει να βγαλει ενα μεροκαματο συνολικου **τζιρου **300ευρω την ημερα; -
αμα εσυ εχεις ενα μαγαζι τεραστιο και κονομας 10αδες χιλαδες ευρω τον μηνα ειναι το ιδιο με εναν ανθρωπο που εχει ενα φορτηγο και παει να βγαλει ενα μεροκαματο συνολικου **τζιρου **300ευρω την ημερα;300 την ημέρα? Αυτό γιατί μου φαίνεται καλό? Ειναι μικρό ποσό?
-
λεγε τι μαγαζι εχεις ,ποσα μετρα,σε ποιο μερος και ποσα ατομα προσωπικο.Το Δημαρχείο έχει και το ανάβει λαμπάκια τα Χριστούγεννα!!!!
-
-
αμα εσυ εχεις ενα μαγαζι τεραστιο και κονομας 10αδες χιλαδες ευρω τον μηνα ειναι το ιδιο με εναν ανθρωπο που εχει ενα φορτηγο και παει να βγαλει ενα μεροκαματο συνολικου **τζιρου **300ευρω την ημερα;Τι σχέση έχει αυτό ρε άνθρωπε;; Το ίδιο πιο ακριβό ρεύμα πληρώνει και ο μπουγάτσας. Που τρέχει όλη μέρα σαν το Βέγγο για να βγάλει το μεροκάματο. Και πληρώνει 600€ το μήνα στη ΔΕΗ. Και υπάρχουν μήνες που ανάθεμα και αν τα βγάζει για την τσέπη του(αφού πληρώσει τις υποχρεώσεις του)
Και που ξέρω εγώ αν εσύ έχεις 10 νταλίκες και κονομάς 100χιλιάδες € το μήνα;
ΑΣΧΕΤΟ το ένα με το άλλο. Υπάρχουν συνάδελφοι που κονομάνε(μαγκιά τους) και συνάδελφοι που πεινάνε(κρίμα). Όπως σε όλα τα επαγγέλματα.
Ακόμα δεν μου είπες, γιατί πρέπει όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και εργατικές ομάδες να υπερπληρώνουν τις φθορές και την μόλυνση των ταξιτζίδων-φορτηγατζίδων... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
[
Το Δημαρχείο έχει και το ανάβει λαμπάκια τα Χριστούγεννα!!!! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
αμα εσυ εχεις ενα μαγαζι τεραστιο και κονομας 10αδες χιλαδες ευρω τον μηνα ειναι το ιδιο με εναν ανθρωπο που εχει ενα φορτηγο και παει να βγαλει ενα μεροκαματο συνολικου **τζιρου **300ευρω την ημερα;Τι σχέση έχει αυτό ρε άνθρωπε;; Το ίδιο πιο ακριβό ρεύμα πληρώνει και ο μπουγάτσας. Που τρέχει όλη μέρα σαν το Βέγγο για να βγάλει το μεροκάματο. Και πληρώνει 600€ το μήνα στη ΔΕΗ. Και υπάρχουν μήνες που ανάθεμα και αν τα βγάζει για την τσέπη του(αφού πληρώσει τις υποχρεώσεις του)
Και που ξέρω εγώ αν εσύ έχεις 10 νταλίκες και κονομάς 100χιλιάδες € το μήνα;
ΑΣΧΕΤΟ το ένα με το άλλο. Υπάρχουν συνάδελφοι που κονομάνε(μαγκιά τους) και συνάδελφοι που πεινάνε(κρίμα). Όπως σε όλα τα επαγγέλματα.
Ακόμα δεν μου είπες, γιατί πρέπει όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και εργατικές ομάδες να υπερπληρώνουν τις φθορές και την μόλυνση των ταξιτζίδων-φορτηγατζίδων...επειδη συγγενης μου εκανε αυτη τη δουλεια σε πληροφορω οτι ειχε ρευμα 300 ευρω και οχι καθε μηνα αλλα καθε δυο μηνες.
απο τι ξερω η ΔΕΗ ερχεται καθε δυο μηνες αρα μιλαμε για 150 τον μηνα.επειδη κουραστηκα ,σου λεω οτι εγω αναφερομαι στον ιδιωτη επαγγελματια που εχει ενα φορτηγο η ταξι για να ζησει.
μην αρχιζεις τωρα και μου λες για 10 νταλικες και εταιριες ανωνυμες κτλ.
Τέλη κυκλοφορίας