-
Με τη λογική ότι μετά από 10 χρόνια η όποια κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπολογίζει τα τέλη με αυτό τον κωμικοτραγικό οκ, αν και στα 10 χρόνια η μεταπ. αξία θα είναι μουσειακή . Κατά τα άλλα εγώ σαν αγοραστής δεν θα έδινα βάση στα υπόλοιπα. Το ψάχνω το θέμα της αγοράς αλλά δεν θα φτάσω σε υπερβολές.
-
Ο χρήστης pantelis1973 έγραψε:
τι ενοεις φτηνα;202ε τωρα και τον νεο χρονο 184ε φτηνα;τότε τι ρωτάς;;
αν τα θεωρείς ακριβά δε το παίρνεις
αν τα θεωρείς φθηνά το παίρνεις -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Με τη λογική ότι μετά από 10 χρόνια η όποια κυβέρνηση θα εξακολουθεί να υπολογίζει τα τέλη με αυτό τον κωμικοτραγικό οκ, αν και στα 10 χρόνια η μεταπ. αξία θα είναι μουσειακή . Κατά τα άλλα εγώ σαν αγοραστής δεν θα έδινα βάση στα υπόλοιπα. Το ψάχνω το θέμα της αγοράς αλλά δεν θα φτάσω σε υπερβολές.Το παράδειγμα των τελών αναφέρθηκε ενδεικτικά και όχι σαν επιχειρηματολογία, αφού κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει με τα τέλη απο χρονιά σε χρονιά....
Απλά ήταν ένα παράδειγμα του chris.dimou οτι καμιά φορά λόγω περιστάσεων, 1 μήνας μπορεί να παίξει ρόλο απο εκεί που δεν το περιμένεις. -
Mιλάμε ακόμα για μεταπώληση ...; Εχετε δει τι γίνεται με τα μεταχειρισμένα κ τις τιμές τους; Ή νομίζετε ότι αν είναι του 2010 και ζητάτε 1000 ευρώ παραπάνω ο άλλος δεν θα προτιμήσει του 09;
Τράβα πάρτο άνθρωπέ μου να το χαρείς και στις γιορτές.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mιλάμε ακόμα για μεταπώληση ...; Εχετε δει τι γίνεται με τα μεταχειρισμένα κ τις τιμές τους;Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί θεωρείς δεδομένο ότι η σημερινή κατάσταση των μεταχειρισμένων θα παραμείνει για πάντα έτσι όπως είναι σήμερα, αφού ήδη τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο:
-Η μείωση του τέλους ταξινόμησης έληξε ενώ η απόσυρση...αποσύρθηκε.
-Στην αγορά δεν υπάρχει φράγκο (που θα δικαιολογούσε την στροφή καταναλωτών στα καινούργια) ενώ
-Τα τέλη στην κατηγορία των 1358-1928cc που είναι απο τις πιο δημοφιλές είναι 184€ για 2005 και αργότερα και 252€ για 2000-2005. Οπότε αυτή η ετήσια διαφορά των 68€ ετησίως αμφιβάλλω αν θα στρέψει κάποιον που δεν διαθέτει αρκετά χρήματα στην αγορά καινούργιου.Σε 7-8 χρόνια που πιθανότατα εγώ θα σκέφτομαι να δώσω το Insignia, κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η κατάσταση.
Ή νομίζετε ότι αν είναι του 2010 και ζητάτε 1000 ευρώ παραπάνω ο άλλος δεν θα προτιμήσει του 09;
Κι όμως θα τα δώσει, καθώς η χρονολογία είναι απο τις βασικότερους παράγοντες μεταπώλησης, εκτός απο χιλιόμετρα, κατάσταση, κλπ
Βασιζόμενος στο συναίσθημα αυτό θα έκανα, αλλά -εκτός απο το θέμα της χρονολογίας- δεν τους χαρίζω άλλα 202€. Αρκετά μας έχουν γ@μησ3! με ΕΤΑΚ, έκτακτη εισφορά, επαναφορά ΦΜΑΠ κλπ κλπ κλπ
-
Το αυτοκίνητό σου αν είναι εδώ και δεν το παίρνεις είναι πολύ πιθανό είτε να μπει για εκθεσιακό ή να το βολτάρουν από τη στιγμή που ξέρουν πως θα εμφανιστείς με το νέο χρόνο.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Mιλάμε ακόμα για μεταπώληση ...; Εχετε δει τι γίνεται με τα μεταχειρισμένα κ τις τιμές τους;
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί θεωρείς δεδομένο ότι η σημερινή κατάσταση των μεταχειρισμένων θα παραμείνει για πάντα έτσι όπως είναι σήμερα, αφού ήδη τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο:
-Η μείωση του τέλους ταξινόμησης έληξε ενώ η απόσυρση...αποσύρθηκε.
-Στην αγορά δεν υπάρχει φράγκο (που θα δικαιολογούσε την στροφή καταναλωτών στα καινούργια) ενώ
-Τα τέλη στην κατηγορία των 1358-1928cc που είναι απο τις πιο δημοφιλές είναι 184€ για 2005 και αργότερα και 252€ για 2000-2005. Οπότε αυτή η ετήσια διαφορά των 68€ ετησίως αμφιβάλλω αν θα στρέψει κάποιον που δεν διαθέτει αρκετά χρήματα στην αγορά καινούργιου.Σε 7-8 χρόνια που πιθανότατα εγώ θα σκέφτομαι να δώσω το Insignia, κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η κατάσταση.
Ή νομίζετε ότι αν είναι του 2010 και ζητάτε 1000 ευρώ παραπάνω ο άλλος δεν θα προτιμήσει του 09;
Κι όμως θα τα δώσει, καθώς η χρονολογία είναι απο τις βασικότερους παράγοντες μεταπώλησης, εκτός απο χιλιόμετρα, κατάσταση, κλπ
Βασιζόμενος στο συναίσθημα αυτό θα έκανα, αλλά -εκτός απο το θέμα της χρονολογίας- δεν τους χαρίζω άλλα 202€. Αρκετά μας έχουν γ@μησ3! με ΕΤΑΚ, έκτακτη εισφορά, επαναφορά ΦΜΑΠ κλπ κλπ κλπ
σε 7-8 χρόνια που θα το δώσεις ...δεν θα έχει καμία αξία το 2009 και 2010.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το αυτοκίνητό σου αν είναι εδώ και δεν το παίρνεις είναι πολύ πιθανό είτε να μπει για εκθεσιακό ή να το βολτάρουν από τη στιγμή που ξέρουν πως θα εμφανιστείς με το νέο χρόνο.Αμ δε που θα εμφανιστώ τον άλλο χρόνο:
Θα πάω να το δω μόλις έρθει και θα σημειώσω τα χλμ που έχει. Λόγω του ότι η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία έχει και υπόγειο, θα απαιτήσω να φυλαχθεί εκεί και όχι στην έκθεση. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σε 7-8 χρόνια που θα το δώσεις ...δεν θα έχει καμία αξία το 2009 και 2010.Κοίτα, η κουβέντα μας δεν οδηγεί πουθενά: ο καθένας μας αντιμετωπίζει το θέμα της μεταπώλησης διαφορετικά, οπότε δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε.
Αν δεν είχε καμία σημασία η χρονιά τότε οι έμποροι δεν θα κοίταζαν άδεια. Γιατί τα κοντέρ ως γνωστόν γυρίζονται άνετα. -
Επειδή δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη και επειδή συχνά βλέπω να αλλάζουν χρώμα τα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες δεν θα τους το άφηνα ούτε λεπτό
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επειδή δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη και επειδή συχνά βλέπω να αλλάζουν χρώμα τα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες δεν θα τους το άφηνα ούτε λεπτόΤι εννοείς αλλάζουν χρώμα?
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Το αυτοκίνητό σου αν είναι εδώ και δεν το παίρνεις είναι πολύ πιθανό είτε να μπει για εκθεσιακό ή να το βολτάρουν από τη στιγμή που ξέρουν πως θα εμφανιστείς με το νέο χρόνο.
Αμ δε που θα εμφανιστώ τον άλλο χρόνο:
Θα πάω να το δω μόλις έρθει και θα σημειώσω τα χλμ που έχει. Λόγω του ότι η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία έχει και υπόγειο, θα απαιτήσω να φυλαχθεί εκεί και όχι στην έκθεση.θα απαιτήσεις ; Ξέρεις ο χώρος στις αντιπροσωπείες ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Αν σου ζητήσουν φύλαχτρα μην απορήσεις.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
σε 7-8 χρόνια που θα το δώσεις ...δεν θα έχει καμία αξία το 2009 και 2010.
Κοίτα, η κουβέντα μας δεν οδηγεί πουθενά: ο καθένας μας αντιμετωπίζει το θέμα της μεταπώλησης διαφορετικά, οπότε δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε.
Αν δεν είχε καμία σημασία η χρονιά τότε οι έμποροι δεν θα κοίταζαν άδεια. Γιατί τα κοντέρ ως γνωστόν γυρίζονται άνετα.Εγώ το αντιμετωπίζω όπως και η υπόλοιπη ευρώπη, ως ένα απλό αμάξι. Εσύ το αντιμετωπίζεις ως επένδυση κάτι που δεν είναι.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Επειδή δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη και επειδή συχνά βλέπω να αλλάζουν χρώμα τα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες δεν θα τους το άφηνα ούτε λεπτό
Τι εννοείς αλλάζουν χρώμα?
Μια βλέπω κόκκινο, μια άσπρο, μια μαύρο κλπ που σημαίνει πως το φέρνουν το κρατάνε για λίγο καιρό στην έκθεση για να μπαινοβγαίνει ο κόσμος και μετά το δίνουν στον αγοραστή. Συμβαίνει και αυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
θα απαιτήσεις ; Ξέρεις ο χώρος στις αντιπροσωπείες ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Αν σου ζητήσουν φύλαχτρα μην απορήσεις.Ναι βέβαια δεν περισσεύει...
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων είναι τόσο υψηλά επίπεδα αυτήν την περίοδο, που όλοι οι έμποροι έχουν στοκάρει άπειρα αυτοκίνητα. Δεν προλαβαίνουν να πουλάνε τι να σου πω... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγώ το αντιμετωπίζω όπως και η υπόλοιπη ευρώπη, ως ένα απλό αμάξι. Εσύ το αντιμετωπίζεις ως επένδυση κάτι που δεν είναι.Δηλαδή η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα, είναι όπως της υπόλοιπης Ευρώπης? Αυτό μας λες?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μια βλέπω κόκκινο, μια άσπρο, μια μαύρο κλπ που σημαίνει πως το φέρνουν το κρατάνε για λίγο καιρό στην έκθεση για να μπαινοβγαίνει ο κόσμος και μετά το δίνουν στον αγοραστή. Συμβαίνει και αυτό.Σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία αφενός έχω γνωστό, αφετέρου το έχω ήδη συζητήσει το θέμα παραλαβής/φύλαξης.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Εγώ το αντιμετωπίζω όπως και η υπόλοιπη ευρώπη, ως ένα απλό αμάξι. Εσύ το αντιμετωπίζεις ως επένδυση κάτι που δεν είναι.
Δηλαδή η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα, είναι όπως της υπόλοιπης Ευρώπης? Αυτό μας λες?
Πλέον είναι χειρότερα.
θα απαιτήσεις ; Ξέρεις ο χώρος στις αντιπροσωπείες ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Αν σου ζητήσουν φύλαχτρα μην απορήσεις.
Ναι βέβαια δεν περισσεύει...
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων είναι τόσο υψηλά επίπεδα αυτήν την περίοδο, που όλοι οι έμποροι έχουν στοκάρει άπειρα αυτοκίνητα. Δεν προλαβαίνουν να πουλάνε τι να σου πω...ο χώρος σε μία αντιπροσωπεία δεν δεσμεύεται μόνο από τα προς πώληση αλλά και από αυτά που υπάρχουν για το σέρβις αλλά και τα μεταχειρισμένα που έχουν στοκ. Σε όσες έχω πάει υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αρκετές είναι κ μεγάλες σε χώρους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλέον είναι χειρότερα.Χειρότερα απο ποιά άποψη?
Δηλαδή οι τιμές των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες απο αυτές τις Γερμανίας?
Ο ρυθμός απαξίωσης των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι γρηγορότερος απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη?ο χώρος σε μία αντιπροσωπεία δεν δεσμεύεται μόνο από τα προς πώληση αλλά και από αυτά που υπάρχουν για το σέρβις αλλά και τα μεταχειρισμένα που έχουν στοκ. Σε όσες έχω πάει υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αρκετές είναι κ μεγάλες σε χώρους.
1)Δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες service, αφού κάποιες είναι μόνο έκθεση.
2)Σε όσες έχουν service, τα αυτοκίνητα του service δεν μπερδεύονται ποτέ με τον χώρο που φυλάσσονται τα καινούργια και τα μεταχειρισμένα. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Πλέον είναι χειρότερα.
Χειρότερα απο ποιά άποψη?
- Δηλαδή οι τιμές των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες απο αυτές τις Γερμανίας?
- Ο ρυθμός απαξίωσης των μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι γρηγορότερος απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη?
- μπορεί να βλέπεις εσύ στις μάντρες και στις αγγελίες τιμές υψηλές αλλά για δες σε τι τιμές πωλούνται τελικά....αν πωληθούν.
- είναι το ίδιο πλέον. Και τώρα με την κρίση τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
ο χώρος σε μία αντιπροσωπεία δεν δεσμεύεται μόνο από τα προς πώληση αλλά και από αυτά που υπάρχουν για το σέρβις αλλά και τα μεταχειρισμένα που έχουν στοκ. Σε όσες έχω πάει υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αρκετές είναι κ μεγάλες σε χώρους.
1)Δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες service, αφού κάποιες είναι μόνο έκθεση
2)Σε όσες έχουν service, τα αυτοκίνητα του service δεν μπερδεύονται ποτέ με τον χώρο που φυλάσσονται τα καινούργια και τα μεταχειρισμένα.Στις αντιπροσωπείες στην Αθήνα που έχω πάει εγώ και ειδικά στις μεγάλες έχουν και σέρβις και φυσικά ο χώρος μοιράζεται. Δεν είπα ότι είναι ανακατωμένα. Αλλά η μοιρασιά είναι υπέρ των μεταχειρισμένων και του σέρβις με ότι συνεπάγεται αυτο για τον χώρο των καινούριων.
Επίσης σέρβις κατά 90% δεν έχουν συνήθως οι μικρές αντιπροσωπείες όπου μικρές 2-3 αυτοκίνητα μαξ στην έκθεση και με το ζόρι.
Τέλη κυκλοφορίας