-
Γεια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από που πρέπει να περάσω για να πάω από την Άρτα στο Καρπενήσι χωρίς να κατέβω Αγρίνιο.
Κοιτάω το χάρτη και βλέπω τη διαδρομή: Άρτα Κομπότιο Χρυσοπηγή Χαλκιόπουλο Ξωμερή πάνω γέφυρα κρεμαστών και από εκεί Αμπάρες Φραγκίστα και τα λοιπά.
Αυτός ο δρόμος είναι προσπελάσιμος? Είμαι χαμηλωμένος και δε με νοιάζουν λακούβες κτλ. Απλά να υπάρχει 'άσφαλτος'..
Επίσης, να ρωτήσω αν μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες από αυτό το δρόμο , δηλαδή γενικά αν το τοπίο είναι καλο.
Εναλλακτικά υπάρχει, σύμφωνα με το χάρτη μου πάντα, η λύση του μετά το Χαλκιόπουλο να συνεχίσω προς Πετρώνα Αλευράδα Κρεμαστά και Χαραυγή και να καταλήξω στη μεγάλη γέφυρα. Αλλά στο GPS αυτό δεν το έχει καταχωρημένο σαν δρόμο καλής βατότητας.. Τι παίζει?
Λίγο βοήθεια, ευχαριστώ.
-
Γεια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από που πρέπει να περάσω για να πάω από την Άρτα στο Καρπενήσι χωρίς να κατέβω Αγρίνιο.
Κοιτάω το χάρτη και βλέπω τη διαδρομή: Άρτα Κομπότιο Χρυσοπηγή Χαλκιόπουλο Ξωμερή πάνω γέφυρα κρεμαστών και από εκεί Αμπάρες Φραγκίστα και τα λοιπά.
Αυτός ο δρόμος είναι προσπελάσιμος? Είμαι χαμηλωμένος και δε με νοιάζουν λακούβες κτλ. Απλά να υπάρχει 'άσφαλτος'..
Επίσης, να ρωτήσω αν μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες από αυτό το δρόμο , δηλαδή γενικά αν το τοπίο είναι καλο.
Εναλλακτικά υπάρχει, σύμφωνα με το χάρτη μου πάντα, η λύση του μετά το Χαλκιόπουλο να συνεχίσω προς Πετρώνα Αλευράδα Κρεμαστά και Χαραυγή και να καταλήξω στη μεγάλη γέφυρα. Αλλά στο GPS αυτό δεν το έχει καταχωρημένο σαν δρόμο καλής βατότητας.. Τι παίζει?
Λίγο βοήθεια, ευχαριστώ.
-
Λίγο βοήθεια, ευχαριστώ.
-
...είμαι ο άνθρωπός σου ....
Αρτα - **Κομπότιο **- Φλωριάδα - Πατιόπουλο - Εμπεσσός - Χαλκιόπουλο - Τρίκλινο - Γεφυρα Τατάρνας - Λογγίτσι ....
Μετά το Λογγίτσι ...Δεξιά για Καρπενήσι ... περνάς την γεφυρα του Αγραφιώτη .... και μετά προς **Κρέντη **- Κερασοχώρι( Μην πας προς Φραγκίστες ... θα κάνεις κύκλο ) - **Βινιανη **- Γεφυρα Μεγδοβα - Καλεσμένο - Καρπενήσι
Όλο ασφαλτος .... χωρίς κατολισθήσεις αυτή την εποχή ... εφόσον είσαι χαμηλωμένος να προσέχεις το Κομπότιο - Εμπεσός - Γέφυρα Τατάρνας .... πολύ ( πάρα πολύ ) φουρκέτα , ειδικά με το που μπείς Ευρυτανία ... ( το Καλεσμένο - Καρπενήσι είναι επιπέδου Τυμφρηστού )
Αν δεν πάρεις φωτογραφική στην Ευρυτανία ...που θα πάρεις ?
-
Από Αλευράδα.Κρεμαστά από ότι ξέρω δεν είναι καλός ο δρόμος,οπότε μην περάσεις από εκεί.
-
Μεγάλη Παρασκευή θα πάω. Αδημονώ να ξεχυθώ στα βουνά.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω 04.00 απο Σαλονίκη. Πρώτος προορισμός Ζαγοροχώρια για φώτο μετά κάθοδος για Άρτα, εκεί για Καρπενήσι. Έχω σταμπάρει την πορεία προς Φιδάκια για φώτο κτλ κτλ. Μετά Καρπενήσι, Λαμία και φτάνω Χαλκίδα να περάσω το πάσχα.
970-1000 χλμ τα υπολόγισα. Τα βγάζω. Το ρεκόρ είναι 1130
Ευχαριστώ σας!
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...είμαι ο άνθρωπός σου ....Αρτα - **Κομπότιο **- Φλωριάδα - Πατιόπουλο - Εμπεσσός - Χαλκιόπουλο - Τρίκλινο - Γεφυρα Τατάρνας - Λογγίτσι ....
Μετά το Λογγίτσι ...Δεξιά για Καρπενήσι ... περνάς την γεφυρα του Αγραφιώτη .... και μετά προς **Κρέντη **- Κερασοχώρι( Μην πας προς Φραγκίστες ... θα κάνεις κύκλο ) - **Βινιανη **- Γεφυρα Μεγδοβα - Καλεσμένο - Καρπενήσι
Όλο ασφαλτος .... χωρίς κατολισθήσεις αυτή την εποχή ... εφόσον είσαι χαμηλωμένος να προσέχεις το Κομπότιο - Εμπεσός - Γέφυρα Τατάρνας .... πολύ ( πάρα πολύ ) φουρκέτα , ειδικά με το που μπείς Ευρυτανία ... ( το Καλεσμένο - Καρπενήσι είναι επιπέδου Τυμφρηστού )
Αν δεν πάρεις φωτογραφική στην Ευρυτανία ...που θα πάρεις ?
Πολύ ωραία διαδρομή, την έκανα πέρσι.
Δε συναντάς αμάξι ούτε για δείγμα. -
Τη διαδρομή αυτή την είχα κάνει πριν από 5 τουλάχιστον χρόνια και πραγματικά τα τοπία και η έλλειψη κίνησης είναι απερίγραπτα. Ειδικά όταν φτάσεις στη γέφυρα της Τατάρνας επιβάλλεται η στάση για χαλάρωση και φωτογραφίες.
Τώρα πώς γίνεται να είσαι χαμηλωμένος και να μη σε νοιάζουν οι λακούβες δεν ξέρω. Εκτός αν έχεις κανένα χαμηλωμένο Ρέιντζ! Πέρα από την πλάκα, θυμάμαι ότι στο πρώτο κομμάτι του δρόμου (αφού απομακρυνθείς λίγο από την Άρτα) ήταν σαν να είχε βρέξει μετεωρίτες. Οι λακούβες ήταν τόσες πολλές που δεν μπορούσες με τίποτα να τις αποφύγεις. Απλά έπρεπε να διαλέξεις σε ποιές θα πέσεις μέσα! Επειδή δεν πιστεύω αυτοί οι δρόμοι να συντηρούνται συχνά, υποθέτω ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Σε ένα αρκετά μεγάλο κομάτι της διαδρομής, λοιπόν, ξεχνάς τη σβέλτη οδήγηση και μετακινείσαι με ρυθμούς χελώνας. Εννοείται, φυσικά, ότι από εκεί περνάς μόνο με το φως της ημέρας.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Τη διαδρομή αυτή την είχα κάνει πριν από 5 τουλάχιστον χρόνια και πραγματικά τα τοπία και η έλλειψη κίνησης είναι απερίγραπτα. Ειδικά όταν φτάσεις στη γέφυρα της Τατάρνας επιβάλλεται η στάση για χαλάρωση και φωτογραφίες.Τώρα πώς γίνεται να είσαι χαμηλωμένος και να μη σε νοιάζουν οι λακούβες δεν ξέρω. Εκτός αν έχεις κανένα χαμηλωμένο Ρέιντζ! Πέρα από την πλάκα, θυμάμαι ότι στο πρώτο κομμάτι του δρόμου (αφού απομακρυνθείς λίγο από την Άρτα) ήταν σαν να είχε βρέξει μετεωρίτες. Οι λακούβες ήταν τόσες πολλές που δεν μπορούσες με τίποτα να τις αποφύγεις. Απλά έπρεπε να διαλέξεις σε ποιές θα πέσεις μέσα! Επειδή δεν πιστεύω αυτοί οι δρόμοι να συντηρούνται συχνά, υποθέτω ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Σε ένα αρκετά μεγάλο κομάτι της διαδρομής, λοιπόν, ξεχνάς τη σβέλτη οδήγηση και μετακινείσαι με ρυθμούς χελώνας. Εννοείται, φυσικά, ότι από εκεί περνάς μόνο με το φως της ημέρας.
Παντως την έχω κάνει και νύχτα, και μάλιστα ψιλο-ταπα, και δε θυμαμαι να είχα τόσο πρόβλημα.
Νομίζω έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση αλλά δε φημίζομαι για τη μνήμη μου.
Κάτι έργα τα θυμάμαι πάντως. -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
...... απο Σαλονίκη. ....... κάθοδος για Άρτα,........ εκεί για Καρπενήσι...... Μετά Καρπενήσι, Λαμία και φτάνω Χαλκίδα να περάσω το πάσχα.970-1000 χλμ τα υπολόγισα. Τα βγάζω. Το ρεκόρ είναι 1130
!Θεσσαλονίκη( Δικαστήρια ) - Κοζάνη ( Κομβος Κοιλων ) = 1 ώρα
Κοζάνη - Ιωάννινα = 1 ώρα 45 μιν ( αυτή ειναι εκτίμηση ... έκανα 2,5 ώρες Πτολεμαιδα - Ιωαννινα τον Σεπτέμβριο αλλά πριν απο 20 μέρες δόθηκαν 24 Km απο το Μετσοβο έως τα Γιάννενα ... Από Γρεβενά μέχρι Μετσοβο δεν έχει δωθεί τιποτα αρα θα περάσεις απο Κηπουργιο - Μηλιά .... * φώτο στον Αυχένα )
Ιωάννινα - Αρτα : 1 ώρα και 10 μιν ( πάντα με κίνηση ο δρόμος ... κακό οδόστρωμα ... μην χαζεύεις στο ποτάμι που τρέχει παράλληλα με τον δρόμο )
Αρτα - Καρπενησι : 2, 5 και κάτι
Καρπενησι - Χαλκίδα : 3,5 ώρες ( η Λαμια μπορεί να είναι 'βουλωμένη')
-
Λέγοντας οτι δε με ενδιαφέρουν οι λακούβες εννοούσα οτι απλά δε ζητάω τον τέλειο δρόμο, αρκεί να περπατιέται.. Μια χαρά ενδιαφέρουν τις KW Μου οι λακούβες.. Αδημονώ πώς και πώς.
Ερώτηση για Άρτα - Καρπενήσι