Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πλυντηρια αυτοεξυπηρετησης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Πλυντηρια αυτοεξυπηρετησης
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Περί αυτοκίνησης
    16
    27
    550
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ?
      A Former User last edited by

Ο χρήστης pittas έγραψε:

Ή ότι το πλένουμε σπίτι μας.
      Ή ότι δεν θέλουμε να σου απαντήσουμε.
      Ή ότι έχουμε την ίδια απορία.
      Ή ότι δεν είμαστε Αθήνα.

Φανταζομαι και τα υπολοιπα 2500 σου μυνηματα ειχαν την ιδια χρησιμοτητα με αυτο στο φορουμ, ευγε

Αν σου πω ότι δίνω την παραμικρή σημασία στο τι φαντάζεσαι θα σου πω ψέματα και δεν το θέλω...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dpolal last edited by

Ο χρήστης pittas έγραψε:
        Ευχαριστω τους υπολοιπους για τις πληροφοριες , αλλα απ οτι καταλαβα αυτα που προτειναν μερικοι εχουν κλεισει ?
        Επεισης απ οτι καταλαβα μπουρπουληθρας (clean and fun) παλι αλλοι στο πλενουν , δεν ειναι αυτο που ζηταω
        Καποιο που να λειτουργει ακομα διασταυρωμενα ?

Είτε έχουν κλείσει, είτε δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι, είτε δεν ασχολούνται...

Από την προσωπική μου εμπειρία πάντως πήγα 2 φορές πριν από (πολλά) χρόνια σε αυτό κοντά στο Carrefour και μου είχε βγεί η παναγία.
        Είχε πολύ βρώμα το αμάξι και ο χρόνος που διαρκούσε η λειτουργία του μηχανήματος ήταν μικρός.
        Και έτριβα σαν τρελός και τάϊζα το μηχάνημα συνέχεια.

Θα μου τη δωσει μου φαινεται και θα ριξω λαστιχο απο το μπαλκονι και θα το πλυνω στην πυλωτη

Για να ξέρεις πάντως, απαγορεύεται από τον νόμο το πλύσιμο στο πεζοδρόμιο, αν στραβώσει κανένας γείτονας μπορεί να σου στείλει την αστυνομία.

Η καλύτερη λύση είναι
        1- να διαθέτεις χώρο για την δουλειά αυτή.

2- να πάρεις ένα μικρό πιεστικό Carcher (ή όποια άλλη μάρκα) από κάνα Praktiker για να κάνεις την δουλειά σου.

• P
          professeur last edited by

Mάλλον δεν το έχετε πάρει είδηση, οπότε το αναφέρω γιατί νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση. Χρεώνεσαι όμως τα διόδια της Αττικής Οδού.

ΜΕΣΑ στην Α.Ο. στην Κάτζα (στη γεφυρούλα που είναι ο 'Αλφα και το Χολιντει ΙΝ στη μεριά του Χολιντεί Ιν ) το βενζινάδικο έχει σελφ σερβις 2 ειδών.

Το πρώτο (το κλασσικό) είναι με 3 ευρώ και απλά έχει τις κλασσικές βούρτσες.

Το δεύτερο όμως είναι νομίζω η καλύτερη προσέγγιση στο ζήτημα 'πλένω μόνος μου και ΧΑΛΑΡΑ το αυτοκίνητο μου'. Έχει σκούπα με μισό ευρώ, πιεστικό με 1 ευρώ (έχει πολύ δύναμη και κρατάει και αρκετή ώρα. Πολύ περισσότερη από του μπουρμπουλήθρα) και αφρό με 1 ευρώ (αρκετά πλούσιος). Εγώ ακουλουθώ την εξής διαδικασία (για εξωτερικό μόνο):

• 1 ευρώ το πιεστικό να φύγουν σκόνες και πολλά.
          • 1 ευρώ ο αφρός το οποίο τρίβω με ένα ειδικό σφουγγάρι και γίνεται πεντακάθαρο.
          • 1 ευρώ το πιεστικό ξανά για το ξέπλυμα.
          • αφού το απομακρύνω από το πιεστικό μήπως θέλει κάποιος άλλος τότε προχωρώ στο σκούπισμα στέγνωμα που είναι τζάμπα (δώρο του εαυτού μου!) ...

Τα θετικά είναι ότι κάθεσαι όση ώρα θέλεις (αρκεί να μην περιμένει καποιος το οποίο είναι αγένεια. Αλλά και πάλι το πλύσιμο δεν αργεί πολύ. Το σκούπισμα στέγνωμα είναι το χρονοβόρο όπου απλά αν περιμένει κάποιος το πας λίγο παραπέρα μόλις ξεπλύνεις. Συνήθως όμως οι περισσότεροι βιάζονται και πάνε στο εντελώς αυτόματο. Εγώ πηγαίνω βράδυ συνήθως όπου το πολύ να έρθει κάποιος ταξιτζής για ένα ξέπλυμα απλό.) καθώς δεν υπάρχει κάποιος να σε πρήζει. Μπορείς να φέρεις κουβά, σαμπουάν (αν θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο καθώς και ο αφρός που έχει μια χαρά είναι, απλά κοστίζει 1), σφουγγάρια, πανιά κλπ Στο αυτόματο μηχάνημα δίπλα έχει βρύση όπου τη χρησιμοποιείς ελεύθερα.

Μια ακόμη λύση αλλά για πιο βιαστικούς αλλά και πιο κοντά είναι η ΒΡ στο Γέρακα απέναντι από το Saturn. Εκεί ΔΕΝ έχει πιεστικό αλλά μόνο βούρτσες αυτόματες (με κάρτα από το ταμείο). Για το εσωτερικό όμως είναι σελφ σέρβις και ο αέρας και η σκούπα και κρατάνε αρκετά σε χρόνο. Το θετικό είναι ότι ναι μεν το πλένεις σε βούρτσα (4 ευρώ το απλό, 5 το σπέσιαλ) οι οποίες είναι αρκετά καινούριες αλλά από την άλλη έχει πολύ χώρο ελεύθερο για να κάνεις τη λεπτομέρεια (σκούπισμα, στέγνωμα, λάστιχα κ.α.) με την ησυχία σου. Ααα έχει και φθηνή (και όσο έχω καταλάβει από το αυτοκίνητο σχετικά 'καλή') βενζίνη. Η 100άρα του έχει λίγο παραπάνω από όσο έχει η απλή στα περισσότερα άλλα.

• I
            italakias last edited by

sv2

εχεις κανει πολυ καλη δουλεια με τις φωτο στους ελληνικους αγωνες.

• P
              pittas last edited by

Ευχαριστω Professeur
              θα το επισκεφθω με την 1η ευκαιρια

• K
                kavoyras last edited by

Ο χρήστης Professeur έγραψε:
                Χρεώνεσαι όμως τα διόδια της Αττικής Οδού.

Μάλλον κανείς δεν το πρόσεξε αυτό...
                2,8€ τα διόδια...
                +3€ (1+1+1 ευρώ για πιεστικό+αφρό+πιεστικό)

=5,8€

Με 6€ το πλένουν (στο χέρι) σχεδόν όλα τα βενζινάδικα...Γιατί να τρέχω στην Αττική οδό όπου θα δώσω και 2-3€ βενζίνη για να πάω και να γυρίσω σπίτι μου. (για να μην αναφερθώ και στο χρόνο που θα χάσω για να πάω και να γυρίσω εκεί πέρα )

Προσωπικά το πλένω είτε
                1)μόνος μου όταν έχω χρόνο.Πετάω λάστιχο από το μπαλκόνι, 'παρκάρω' στη ράμπα του parking και το πλένω με την άνεσή μου.
                2)το πάω σε (έμπιστο) βενζινάδικο όπου τους βάζω και μου το πλένουν (στο χέρι εννοείται*) με 10€ (μέσα-έξω) ή 6€ (μόνο εξωτερικό πλύσιμο).

*απεχθάνομαι τις βούρτσες γιατί:
                1)θεός ξέρει κάθε πότε πλένουν τις βούρτσες!Μάλλον από τότε που το πήραν το μηχάνημα...
                2)θεός ξέρει πόσες γρατζουνιές κάνει ακόμα και αυτές οι καινούριου τύπου που έχουν βούρτσες σαν πολλές (σχετικά) φαρδιές ταινίες από βέτεξ.
                Ή πλύσιμο στο χέρι ή άπλυτο.Και μεταξύ μας, το προτιμώ άπλυτο από πλυμένο με γρατζουνίτσες παντού γύρω-γύρω.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • P
                  professeur last edited by

Ο χρήστης sv2 έγραψε:
                  💫 Να πληρώσω για να το πλύνω μόνος μου ?
                  Πληρώνω ,μου το πλένουν και κάθομαι και βλέπω.

Δεν ξέρεις τι χάνεις !

(Και εγώ έτσι έκανα παλιότερα και για χρόνια. Κάποια στιγμή όμως είδα ότι του πρέπει μεγαλύτερος σεβασμός από τα χέρια που το 'περιποιούνται' με βιασύνη, νεύρα, αδιαφορία, κακία κλπ στο όποιο πλυντήριο...)

• T
                    titsataki last edited by

Ο χρήστης pittas έγραψε:

Ή ότι το πλένουμε σπίτι μας.
                    Ή ότι δεν θέλουμε να σου απαντήσουμε.
                    Ή ότι έχουμε την ίδια απορία.
                    Ή ότι δεν είμαστε Αθήνα.

Φανταζομαι και τα υπολοιπα 2500 σου μυνηματα ειχαν την ιδια χρησιμοτητα με αυτο στο φορουμ, ευγε

Ευχαριστω τους υπολοιπους για τις πληροφοριες , αλλα απ οτι καταλαβα αυτα που προτειναν μερικοι εχουν κλεισει ?
                    Επεισης απ οτι καταλαβα μπουρπουληθρας (clean and fun) παλι αλλοι στο πλενουν , δεν ειναι αυτο που ζηταω
                    Καποιο που να λειτουργει ακομα διασταυρωμενα ?

Θα μου τη δωσει μου φαινεται και θα ριξω λαστιχο απο το μπαλκονι και θα το πλυνω στην πυλωτη

Προς titsataki
                    Ωραια το παρουσιαζει αυτος το πραγμα φιλε μου , αλλα το αυτοκινητο πανω στο οποιο κανει ντεμο ειναι πεντακαθαρο
                    Δεν νομιζω οτι αυτο το προιον θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει με τον τροπο που διαφημιζει αν το αυτοκινητο εχει επανω σκονη η λασπες 10-15 ημερων, με το πρωτο περασμα θα εκανε μερικες χιλιαδες μικρογρατσουνιες,.....

Μα που θα το πατε το αυτοκινητο; Εκτος δρομου και μετα να το βαλετε στο ηλιο να ξεραθει η λασπη;

Τοτε χρειαζεται να το βρεξετε με το ΟΝR και να κανετε το καθε κομματι με πιο βρεγμενο και ισως 2 φορες.
                    Εχουν ενα σπρευ και το πανε καθε ενα φτερο, μια πορτα, το καπο. Ολα ξεχωριστα και τα στεγνωνεις και βαζεις και κερι (wax) και εισαι ετοιμος.

Πιστεψε με οταν εμενα στην Καλιφορνια που εχει πολυ κοντινο καιρο με την Ελλαδα το επλενα καθε βδομαδα. Τωρα που μετακομισα και εχουμε χιονια και πολυ κρυο και βροχη ολη την ωρα δεν παιρνει πανω απο 20-30 λεπτα.

Πιο βρωμικα αυτοκινητα:

http://www.autopia.org/forum/car-detail ... nside.html

http://www.autopia.org/forum/car-detail ... y-onr.html

Και ο λογος ειναι οτι αν ειναι τοσο πιο βολικο τοτε μπορει να το πλενει κανεις πιο συχνα.

Δυστυχως δεν εχουν στην Ελλαδα:

http://www.optimumcarcare.com/distributers.htm?li=2

Νικος

• First post
                      Last post
                    • 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                      • ΕΛΛΑΔΑ
                      • ΚΟΣΜΟΣ