-
Βρε παιδιά,
εγώ έχω κάποιες απορίες σχετικά με την απόσυρση:
Έχω ακούσει διάφορα παλαβά:
-
Το δικαίωμα είναι μεταβιβάσιμο: Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έκανε απόσυρση το 2010 ή το 2011 μπορεί να σου πουλήσει το χαρτί; Εάν είναι έτσι, τότε τι νόημα έχει η αναμονή για δημοσιεύσεις ΦΕΚ, ΚΥΑ, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Μήπως τελικά - εάν ισχύει αυτό - νοείται ως μεταβίβαση δικαιώματος για αυτοκίνητα που ΘΑ αποσυρθούν 10 μέρες μέτα την δημοσίευση της ΚΥΑ;
Δηλαδή, εάν πχ σήμερα δημοσιευθεί το ΦΕΚ όποιος έχει ένα σαραβαλάκι για απόσυρση και δεν έχει σκοπό να αγοράσει καινούργιο, αντί να το πουλήσει (μεταβίβαση αδείας, κλπ) να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση και να λέει ότι ο Α.Π. μπορεί να το αποσύρει για λογαριασμό μου και να επωφεληθεί αντ' εμού του δικαιώματος έκτπωσης στον φόρο; -
Μπορεί να αποσύρει κάποιος αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες (έτσι είπανε στο Alter το Σάββατο). Μα εάν είναι έτσι, και απλώς δεν έχει πληρώσει κάποιος τα τέλη του 2011, τότε:
α) Πως μεταβιβάζεται μια άδεια χωρίς πινακίδες;
β) Ακόμα και απλώς να εκχωρηθεί το δικαίωμα της απόσυρσης, πως οδηγεί κάποιος το αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες για να το παραδώσει προς απόσυρση;
Εάν κάποιος έχει μια καθαρή εικόνα, θα εκτιμούσα να την καταθέσει.
Ευχαριστώ!
-
-
Να προσθέσω κάτι, το οποίο δικαιολογεί το ερώτημά μου!
Στις προϋποθέσεις απόσυρσης, αναφέρει αυτό:
'γ) να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 καθώς και τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών. Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε ακινησία δεν καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας.'*
Πηγή:
-
ειλικρινά με έχει πονέσει το στομάχι μου με αυτήν την ιστορία, όλη αυτή η δυσφορία που μου προκλήθηκε εδώ και ενάμιση μήνα με έχει καταβάλλει και στην καθημερινότητα μου και δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 900€ της έκπτωσης του καινούργιου. σε άλλες εποχές θα λέγαμε 'ένας μισθός είναι, δώστα να πάνε στην ευχή' τώρα όμως η ανεργία μαστίζει...
-
Ο χρήστης aathanas έγραψε:
Βρε παιδιά,εγώ έχω κάποιες απορίες σχετικά με την απόσυρση:
Έχω ακούσει διάφορα παλαβά:
-
Το δικαίωμα είναι μεταβιβάσιμο: Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έκανε απόσυρση το 2010 ή το 2011 μπορεί να σου πουλήσει το χαρτί; Εάν είναι έτσι, τότε τι νόημα έχει η αναμονή για δημοσιεύσεις ΦΕΚ, ΚΥΑ, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Μήπως τελικά - εάν ισχύει αυτό - νοείται ως μεταβίβαση δικαιώματος για αυτοκίνητα που ΘΑ αποσυρθούν 10 μέρες μέτα την δημοσίευση της ΚΥΑ;
Δηλαδή, εάν πχ σήμερα δημοσιευθεί το ΦΕΚ όποιος έχει ένα σαραβαλάκι για απόσυρση και δεν έχει σκοπό να αγοράσει καινούργιο, αντί να το πουλήσει (μεταβίβαση αδείας, κλπ) να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση και να λέει ότι ο Α.Π. μπορεί να το αποσύρει για λογαριασμό μου και να επωφεληθεί αντ' εμού του δικαιώματος έκτπωσης στον φόρο; -
Μπορεί να αποσύρει κάποιος αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες (έτσι είπανε στο Alter το Σάββατο). Μα εάν είναι έτσι, και απλώς δεν έχει πληρώσει κάποιος τα τέλη του 2011, τότε:
α) Πως μεταβιβάζεται μια άδεια χωρίς πινακίδες;
β) Ακόμα και απλώς να εκχωρηθεί το δικαίωμα της απόσυρσης, πως οδηγεί κάποιος το αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες για να το παραδώσει προς απόσυρση;
Εάν κάποιος έχει μια καθαρή εικόνα, θα εκτιμούσα να την καταθέσει.
Ευχαριστώ!
Αυτά που θα γράψω τα εχω διαβάσει στο net,και εφόσον ΔΕΝ εχουν δημοσιευθεί ακόμα στη εφημερίδα της κυβέρνησης,δεν είναι και 100% ασφαλή.
Το δικαίωμα είναι μεταβιβάσιμο γιατί δεν αναφέρεται πάνω του ονοματεπώνυμο.Αρα ο φέρων το πιστοποιητικό της απόσυρσης παίρνει το δικαίωμα
Ή θα το αποσύρει ο πρωην ιδιοκτήτης (με το αζημίωτο υποθέτω),ή θα το κάνει κάποιος υπάλληλος της αντιπροσωπείας απ' όπου θα πάρεις το καινούργιο,με εξουσιοδότηση βέβαια
Τώρα για τα αυτοκίνητα που δεν εχουν παραδώσει πινακίδες θα ισχύουν αυτά που ανέφερες οτι δηλ θα πρέπει να εχουν πληρωμένα ολα τα τέλη κυκλοφορίας ολων των προηγούμενων ετων αλλά και του 2011.Για τα οχήματα όμως που εχουν τεθεί σε προσωρινή ακινησία (εχουν παραδώσει πινακίδες αλλά το όχημα δεν εχει διαγραφεί),ισχύει άλλο καθεστώς.
Μπορούν δηλ να αποσυρθούν χωρίς να πληρώσουν τα τέλη του 2011,με την προυπόθεση να είναι σε προσωρινή ακινησία απο το 2008 και μετά.Θα παίρνουν πίσω τις πινακίδες χωρίς να πληρώνουν και με αυτές θα αποσύρουν το αυτοκίνητο
Ελπίζω να βοήθησα -
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μπορούν δηλ να αποσυρθούν χωρίς να πληρώσουν τα τέλη του 2011,με την προυπόθεση να είναι σε προσωρινή ακινησία απο το 2008 και μετά.Θα παίρνουν πίσω τις πινακίδες χωρίς να πληρώνουν και με αυτές θα αποσύρουν το αυτοκίνητο
Ελπίζω να βοήθησαΕίσαι σίγουρος για το 2008?
Δηλαδή, κάποιος που παρέδωσε πινακίδες το 2010, είναι αναγκασμένος πριν αποσύρει να πάρει πίσω τις πινακίδες πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα του σήματος του 2011....σωστά;
-
Οχι..οχι!
Κάποιος που παρέδωσε πινακίδες μετά το 2008 (δηλαδή και το 2010),παίρνει πίσω τις πινακίδες για να αποσύρει το όχημα χωρίς να πληρώσει τα τέλη!
Είπαμε τα τέλη πληρώνονται αν δεν εχουν παραδωθεί οι πινακίδες -
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
ειλικρινά με έχει πονέσει το στομάχι μου με αυτήν την ιστορία, όλη αυτή η δυσφορία που μου προκλήθηκε εδώ και ενάμιση μήνα με έχει καταβάλλει και στην καθημερινότητα μου και δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 900€ της έκπτωσης του καινούργιου. σε άλλες εποχές θα λέγαμε 'ένας μισθός είναι, δώστα να πάνε στην ευχή' τώρα όμως η ανεργία μαστίζει...Δίκιο έχεις Αριστείδη, αλλά να σου πω κάτι;
Το γαμ@@νο κράτος μας τα παίρνει καταχρηστικά με 1002 τρόπους και από πάνω θεωρεί και....τεκμήριο πλουσιότητας όταν κάποιος άνθρωπος έχει ένα σπίτι, ή ενα αυτοκίνητο και δεν ζει κάτω από γέφυρες με 300 Ευρώ το μήνα!
Εεε λοιπόν, όχι, εάν μπορώ να γλιτώσω έστω και 1 Ευρώ από την καθημερινή κλοπή θα το κάνω.
Για να καταλάβετε όλοι την κλοπή, θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Έστω κάποιος με μισθό 1000Ευρώ.
Σε αυτό αντιστοιχεί εφορία και ταμεία περίπου 25%: 250 Ευρώ πάνε στο κράτος
Του μένουν 750 Ευρώ, υποτίθεται φορολογημένα...καθαρά....ΔΙΚΑ του!!Αμ δε!
Από τα 750 Ευρώ εάν τα ξοδέψει, τότε θα πληρώσει άλλο ένα 23% για ... ΦΠΑ.Άρα από τα 750 Ευρώ τα 141 Ευρώ ξαναπάνε στο κράτος.
Άρα μπορεί να ξοδέψει 750-141 = 609 Ευρώ!
Αμ δε!!!
Εάν καπνίσεις, έκτακτη εισφορά 15%
Εάν πιείς, έκτακτη εισφορά 15%
Ένα αγοράσεις αυτοκίνητο, έκτακτη εισφορά 10%
Εάν τα βάλεις στην τράπεζα έκτακτος φορό καταθέσεων 10%
Εάν πάρεις πετρέλαιο να ζεσταθείς ή βενζίνη να κινηθείς, επιπλέον φόρος 10%Χοντρικά, ένα ακόμα 10% πάρει επιπλέον στο κράτος!!
Δηλαδή από τα 1000 Ευρώ που παίρνει κάποιος, τα 550 του μένουν!
Και γι' αυτά, τεκμήριο!!Τα άλλα 500 πάνε στον Νταβατζή!
Και φυσικά έβαλα φόρο 20%.....εάν έβαζα φόρο 30 ή 35% που πληρώνει ο μέσος Έλληνας...λιγότερα από 450 Ευρώ μένουν!
Εε...αφού μας κάνουν και νιώθουμε πουτ@νες, και όλη μέρα μας βάζουν να γαμ@@@μαστε για να μας τα παίρνουν...εεε, αν μπορώ να γλιτώσω και 1 Ευρώ, θα το γλιτώσω!
-
δίκιο έχεις σε αυτό που λες αλλά συγκεκριμένα μένοντας με ένα πολύ παλιό αμάξι σαν το δικό μου, κάθε μήνα όλο και κάτι χαλάει πχ τον Γενάρη έσκασε μια τσιμούχα από τον κινητήρα και με άφησε στη μέση του δρόμου πάνω στα φανάρια, τώρα καήκαν λάμπες/φώτα, (το μέσα φώς εννοείται πως δεν λειτουργεί) τις άλλαξα, αλλά έχει κοπεί ολόκληρη πλεξούδα με καλώδια πίσω στο καπό με αποτέλεσμα να μην έχω φως όπισθεν και τα πίσω κόκκινα τις ομίχλης (δεν το διόρθωσα), έβγαλα τον χειμώνα χωρίς θέρμανση περιμένοντας από την πρωτοχρονιά την απόσυρση, για να το βάλω μπρος κάνω μισό λεπτό, τέλος του Μάρτη λήγει η ασφάλεια και σε όλα αυτά έρχεται και το γεγονός ότι είμαι εγκλωβισμένος και για θέματα δουλειάς αλλά και διασκέδασης να μένω εντός κατερινής λόγω φόβου βλάβης. Έ, έρχονται ώρες που λέω δεν αξίζει τόση ταλαιπωρία το ποσό των 900€.. Έαν ήταν 12-15 χρονών αντί για 21 μπορούσα να περιμένω άνετα.
Μόλις τώρα μου ήρθε η ιδέα, να δώσω εγώ τα λεφτά, και μόλις γίνει η απόσυρση και πάρω το καταστροφόχαρτο στα χέρια μου να γυρίσω όλες τις αντιπροσωπείες και να πω ότι το πουλάω -
Μόλις τώρα μου ήρθε η ιδέα, να δώσω εγώ τα λεφτά, και μόλις γίνει η απόσυρση και πάρω το καταστροφόχαρτο στα χέρια μου να γυρίσω όλες τις αντιπροσωπείες και να πω ότι το πουλάω
Αν γίνεται..
-
Απίστευτη ταλαιπωρία για να γλυτώσεις 960 ευρω ...
Στο αυτοκίνητο που έχω για απόσυρση, το 2010 είχα καταθέσει πινακίδες. Οταν μαθεύτηκαν τα νέα για την απόσυρση, δεν γνωρίζαμε και πολλά για τις προϋποθέσεις. Οπότε, δεν ξέραμε αν θα έπρεπε να έχουμε πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας του 2011. Τότε, αποφάσισα να μην διακινδυνεύσω να τα πληρώσω εις διπλούν εφόσον τα απαιτούσαν, οπότε τα πλήρωσα (-220 ευρώ από τα 960).
Επίσης, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ έχει όλα του τα μηχανικά μέρη, έχει να πάρει μπροστά εδώ και 5 χρόνια. εφόσον δεν έχουμε δει ολόκληρο το κείμενο της ΚΥΑ, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν ζητάει το προς απόσυρση αυτοκίνητο να κινείται μόνο του. Αν τυχόν αυτό ισχύει, μείον πόσα ευρώ από τα 960 για να του βάλεις έστω ελαιόλαδο στον κινητηρα, να βρεις μια μπαταρία που να μπορεί να το βάλει μπροστά και δεν ξέρω και γω τι άλλο θα χρειαστεί;
Και χώρια απ΄όλα αυτά, το νέο αυτοκίνητο πρέπει να είναι στρωμένο και με τοποθετημένο κοτσαδόρο στις 13 Απρίλη. Εφικτό; Δεν νομίζω...
-
Ο χρήστης Ninja10R έγραψε:
Επίσης, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ έχει όλα του τα μηχανικά μέρη, έχει να πάρει μπροστά εδώ και 5 χρόνια. εφόσον δεν έχουμε δει ολόκληρο το κείμενο της ΚΥΑ, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν ζητάει το προς απόσυρση αυτοκίνητο να κινείται μόνο του. Αν τυχόν αυτό ισχύει, μείον πόσα ευρώ από τα 960 για να του βάλεις έστω ελαιόλαδο στον κινητηρα, να βρεις μια μπαταρία που να μπορεί να το βάλει μπροστά και δεν ξέρω και γω τι άλλο θα χρειαστεί;
Και χώρια απ΄όλα αυτά, το νέο αυτοκίνητο πρέπει να είναι στρωμένο και με τοποθετημένο κοτσαδόρο στις 13 Απρίλη. Εφικτό; Δεν νομίζω...
Ζητάει σίγουρα να είναι αυτοκινούμενο...αλλά τι σε νοιάζει η μπαταρία;
Το βάζεις με καλώδια μπροστά, και χωρίς λάδια...(άντε βάλε λίγο....αγνό παρθένο ελαιόλαδο)...ίσα - ίσα που το κινείς μέχρι το σημείο περισυλλογής.
Μετά....αμα σου δώσουν το χαρτί, άστο να διαλυθεί!
Σε ό,τι αφορά το νέο σου αυτοκίνητο....εφικτότατο!!!
Βρε...ας δούμε όλοι αυτήν την ρημάδα την ΚΥΑ που μας τα κάνανε μπαλόνια στην αναμονή 2 μήνες τώρα, και όλα τα άλλα λύνονται!
Εγώ που έχω παραγγείλει από τον Νοέμβριο αυτοκίνητο, για παράδοση 15/01 και το έχω καθυστερήσει μην τυχόν και γλιτώσω από την απόσυρση, τι να πω;
-
την είδαμε για μερικά δευτερόλεπτα στον ant1
-
Ο χρήστης aathanas έγραψε:
Σε ό,τι αφορά το νέο σου αυτοκίνητο....εφικτότατο!!!
Από το στόμα σου ...
Αλλά έχω μπλέξει και με περίεργους εκεί στην Seat που έχω παραγγείλει το καινούργιο. Δεν βρίσκουν κοτσαδόρο για το νέο Ibiza λέει, εκτος από τον εργοστασιακό (γύρω στο χιλιάρικο με την τοποθέτηση - μπρρρρ, πάει το όφελος της απόσυρσης και πληρώνω κι από πάνω). Εγώ πάλι βρίσκω, αλλά μου λένε ότι αν τοποθετήσω κάτι εκτός Seat (λόγω των ηλεκτρικών και του CAN bus), παραβιάζω την εγγύηση.
-
δηλαδη αν βαλεις και after συναγερμο τι θα σου κανουν????? μην ασχολισαι με το τι λεει ο καθε πολιτης πηγενε σε μια αλλη σεατ και ρωτησε τους λογικα θα λαβεις αλλη απαντηση. εμενα η peugeot μου ελεγε οτι δεν μπωρω να βαλλω αλλο συναγερμο εκτος απο τον δικο τους(λογικο ολα για τα φραγκα γινονται) και ομως τον εχω ιδη εδω και περιμενω το αμαξι(γρρρρρρρρρρρρρρρρ)
κανενα νεο απο την αποσυρση εχουμε?? -
'“Την Δευτέρα θα αναρτηθεί. Σε δέκα μέρες από τη στιγμή της δημοσίευσης της στο ΦΕΚ μάλλον Δευτέρα -δεν ξέρω αν έχει κρατηθεί ημερομηνία την Παρασκευή- ξεκινά η εφαρμογή της” είπε ο υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM'.'
'Η' Online 14/2 08:18'το κλασσικό απο δευτέρα σε παρασκευή και απο παρασκευή σε 'απο βδομάδα'.
-
Σήμερα είναι Τρίτη και δεν έχω δει κάτι!!
Ας είμαστε όλοι σε μια εγρήγορση πάντως, όποιος πρώτος βρει το ΦΕΚ όταν (πρώτα ο Θεός, ελεήσει και εργαστεί κανά Δημόσιος υπάλληλος) βγει, να το αναρτήσει εδώ!
-
Λοιπόν....δεν άντεξα και πήρα τηλέφωνο στο Εθνικό Τυπογραφείο!!
Μίλησα με μια ευγενέστατη κυρία, η οποία προσπάθησε να με εξυπηρετήσει, και κοίταγε στο computer και δεν έβλεπε πουθενά την ΚΥΑ!!!!!
Γνώριζε ότι έχει έρθει αλλά δεν μπορούσε να το βρει. Μου είπε εν ολίγοις τα εξής:
- Αριθμό πρωτοκόλλου έχει ήδη πάρει (παίρνουν με το που φτάνουν στο ΕΤ)
- Θέλει 2-3 μέρες να ....scannaριστεί, να περαστεί στους υπολογιστές και μετά να βγει στο site.
Και με παρένεσε να την πάρω αύριο το πρωί πάλι τηλέφωνο μήπως το βρούμε!
Αααα....όποιος θέλει εξυπηρέτηση να λέει ότι είναι Δημοσιογράφος!!
Ε..ρε που φτάσαμε!!
-
Αααα....όποιος θέλει εξυπηρέτηση να λέει ότι είναι Δημοσιογράφος!!
-
μπράβο φίλε, πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
η δική μου απορία είναι ότι, οι 10 μέρες μετράν από την στιγμή που θα ανέβει στο site (όπου χάνουμε άλλες 3 μέρες) ή που θα εκτυπωθεί;
επίσης, σε ποιό τεύχος θα δημοσιευθεί; Α, Β, Γ κλπ. -
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
μπράβο φίλε, πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
η δική μου απορία είναι ότι, οι 10 μέρες μετράν από την στιγμή που θα ανέβει στο site (όπου χάνουμε άλλες 3 μέρες) ή που θα εκτυπωθεί;
επίσης, σε ποιό τεύχος θα δημοσιευθεί; Α, Β, Γ κλπ.Λογικά είναι η ημερομηνία που θα πάρει το ΦΕΚ, κι όχι όποτε το αναρτήσουν, αν και οι ημερομηνίες αυτές συνήθως είναι κοντά.
Τώρα, για το ποιο τεύχος.....ο Θεός και η ψυχή τους....τι να σου πω!!
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015