-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν όμως συχητάμε ότι η Saab υπερέχει ξεκάθαρα σε ποιότητα τότε μάλλον δεν έχετε μπει σε σύγχρονη Alfa ή έχετε όντως μείνει σε άλλες εποχές.
O sado που κατεχει την Alfa GT καθως και κανα δυο SAAB, εχει εντελως αλλη αποψη.Επισης δες τα παραπονο που εχει δημοσιευσει για την GT , είναι ουκ ολιγα,σημαντικα και ασημαντα,που δειχνουν οτι εκει στην Alfa δεν ασχολούνται με λεπτομερειες,ουτε καν με το κορυφαιο μοντέλο τους.
Η περίπτωση του Sado είναι Monday Car, και είναι κρίμα γι'αυτόν και ντροπή για Αlfa αλλά και για την Αντιπροσωπία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες είναι έτσι. Η δική μου ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μέχρι τώρα. Δεν χρειάζομαι να ακούσω κάποιον ιδιοκτήτη για να έχω άποψη για τα + και - ενός αυτοκινήτου.
Όπως έχω πει έχω δει τα αμάξια στην Αντιπροσωπία. Δυστυχώς δεν έκανα Φασματοσκοπική ανάλυση για να δω πιο έχει καλύτερα υλικά
Έχω ματάκια και χεράκια να κρίνω αν ένα αμάξι έχει ή όχι ποιοτικό εσωτερικό και αυτήν την εντύπωση που αποκόμισα δεν μπορώ να την αλλάξω ιδιαίτερα όταν είχα και άλλους παρόντες μαζί μου την ώρα της αγοράς.
Και όπως είπα σέβομαι την άποψη σας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να το τραβήξουμε τόσο πολύ το θέμα. Στο τέλος τέλος ας πάει όποιος θέλει και ας δει τα αυτοκίνητα από κοντά
-
Εκτός απο την δικιά μου GT έχω μπει και σε πολλών άλλων που έχουν το ίδιο αμάξι με μένα αλλά και σε άλλα μοντέλα της Alfa Romeo.
Σε καμία πάντως δεν έχω δει φινίρισμα-ποιότητα σαν των SAAB.Τα πράγματα πιστεύω οτι πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.
Στις Alfa Romeo δεν είναι το δυνατό τους σημείο το φινίρισμα και δεν νομίζω οτι κανένας που το πρώτο που κοιτάει σε ένα αμάξι είναι το φινίρισμα θα πάει να πάρει Alfa Romeo. (με την 159, Brera μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν)
Αυτός που θα πάρει Alfa Romeo θα την πάρει για την σχεδίαση, στήσιμο, ήχο και το τιμόνι της.ΥΓ.
Την δικιά μου την έδωσα στην Σιδηκά και μου φτιάξανε όλα όσα είχα πρόβλημα. Είμαι ήσυχος τώρα. -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εκτός απο την δικιά μου GT έχω μπει και σε πολλών άλλων που έχουν το ίδιο αμάξι με μένα αλλά και σε άλλα μοντέλα της Alfa Romeo.
Σε καμία πάντως δεν έχω δει φινίρισμα-ποιότητα σαν των SAAB.Τα πράγματα πιστεύω οτι πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.
Στις Alfa Romeo δεν είναι το δυνατό τους σημείο το φινίρισμα και δεν νομίζω οτι κανένας που το πρώτο που κοιτάει σε ένα αμάξι είναι το φινίρισμα θα πάει να πάρει Alfa Romeo. (με την 159, Brera μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν)
Αυτός που θα πάρει Alfa Romeo θα την πάρει για την σχεδίαση, στήσιμο, ήχο και το τιμόνι της.Τρεις σελίδες (μόνο σε αυτό το thread) για την ποιότητα, τα πλαστικά και τα τσικ-τσακ της Alfa. Έλεος... Κι εμείς ψοφάμε για τις στροφές με το Γάλλο μας, αλλά δεν κόβουμε το χέρι μας για την ποιότητα ή την αξιοπιστία του. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ! (ή μήπως επειδή το δικό μου 206 δεν έχει παρουσιάσει την παρμικρή βλάβη, θα ισχυριστώ ότι η Peugeot απέκτησε ξαφνικά ιαπωνέζικο διαβατήριο)
Sado δεν πάει σε εσένα αυτό το μήνυμα, ίσα ίσα που το' γραψα για να επαυξήσω τη θέση σου.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν χρειάζομαι να ακούσω κάποιον ιδιοκτήτη για να έχω άποψη για τα + και - ενός αυτοκινήτου.Μαλλον αλλος ειναι ο κολλημένος και όχι εμείς.Αν δεν ακουσεις τον ιδιοκτητη (όχι άκριτα φυσικά) που συμβιώνει με το αυτοκίνητο, τοτε ποιον θα ακούσεις;Αυτον που συλλέγει μοντελάκια Alfa Romeo σε 1:8 και δεν έχει καν μπει μέσα;
-
Θυμάμαι μικρός που είχα βουτήξει την γραφομηχανή του πατέρα μου και είχα γράψει ένα άψογο γράμμα αγγλιστί στην Saab ώστε να μου στείλουν brochures για το 900 Turbo της εποχής εκείνης (νομίζω, του 82?).
Μετά απο ένα 15θήμερο, μου ήλθε ενας χοντρός φάκελος με ένα προσωπικό γράμμα, ενθαρύνοντάς με να προχωρήσω σε αγορά!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν χρειάζομαι να ακούσω κάποιον ιδιοκτήτη για να έχω άποψη για τα + και - ενός αυτοκινήτου.
Μαλλον αλλος ειναι ο κολλημένος και όχι εμείς.Αν δεν ακουσεις τον ιδιοκτητη (όχι άκριτα φυσικά) που συμβιώνει με το αυτοκίνητο, τοτε ποιον θα ακούσεις;Αυτον που συλλέγει μοντελάκια Alfa Romeo σε 1:8 και δεν έχει καν μπει μέσα;
Οκ με πείσατε, έχετε δίκιο
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Την δικιά μου την έδωσα στην Σιδηκά και μου φτιάξανε όλα όσα είχα πρόβλημα. Είμαι ήσυχος τώρα.
Πραγματικά χαίρομαι
-
Μα γιατί κάθε φορά που κάποιος μας ρωτάει την γνώμη μας για μία μάρκα αυτοκινήτου Χ,Ψ,Ζ καταλήγουμαι πάντα να την συγκρίνουμε με την Alfa?????
-
O Μπάμπης φταίει!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Aγαπητέ Άνεμε. Σόρρυ για την επιθετικότητα.Εδώ νομίζω ότι υπάρχει μια παρεξήγηση. Το σύνολο του ειδικού τύπου εκθειάζει την ποιότητα εσωτερικού των 156-147-GT και μάλιστα αναφερετε ότι απέχουν ελάχιστα από τα γερμανικά που όπως να το κάνουμε υπερέχουν!!
Ταυτόχρονα το σύνολο των ανθρώπων που μπήκαν στην GT μου και στην 147 του κουνιάδου μου έμειναν εντυπωσιασμένοι γiα το πόσα βήματα εμπρός έκανε η Alfa Romeo!!
Από την άλλη όλοι συμφωνείτε ότι η Saab απέχει από τους Γερμανούς λίγο η πολύ σε ποιότητα!!
Από αυτά τα δύο μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι Saab & Alfa κινούνται στα ίδια επίπεδα ποιότητας!!!
Τώρα αν εγώ αντιλαμβάνομαι σαν αγοραστής (εγώ και οι φίλοι μου που με συνόδευαν στις αντιπροσωπίες) ότι η Alfa είναι ένα κλικ πάνω και εσέίς ένα κλικ κάτω αυτό το κλικ είναι τόσο μικρό που βρίσκεται στα όρια της υποκειμενικότητας!!!
Αυτό που για μένα είναι παράλογο είναι να σχολιάζει κανέις, όπως κάνανε πολύ :
Καμία σχέση, απέχουν πολύ κλπ για τις δύο εταιρίες!!!
Στο κάτω κάτω της γραφής τι συζητάμε. Ποιος είναι ένα κλικ πα΄νω η κάτω ? Αυτό δεν έχει νόημα και χάνουμε το χρόνο μας.
Αν όμως συχητάμε ότι η Saab υπερέχει ξεκάθαρα σε ποιότητα τότε μάλλον δεν έχετε μπει σε σύγχρονη Alfa ή έχετε όντως μείνει σε άλλες εποχές.
Αυτό δεν είναι προσβολή για σας!! Η δύναμη της 'αυθυποβολής' ==> Ιταλικό =Σαπιο, χαλασμενο,φθαρμένο και Σουηδικό=ποιότητα κλπ είναι τόσο μεγάλη σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να θολώσει την κρίση του.
Σας πληροφορώ ότι όταν έψχνα για αμάξι ήμουν Πάρα πολύ αρνητικά επηρρεασμένος με την Alfa Romeo και για μένα ήταν έκπληξη το πόσο ποιοτικη ήταν και η GT και τα άλλα αμάξια.
Αρνητική έκλπηξη, και δυσάρεστη ταυτόχρονα ήταν κυρίως η Volvo!! αλλά και εν μέρη η Saab όπου περίμενα πολλά περισσότερα ειδικά από την πρώτη!!
Αυτά , πάντα φιλικά
Κατ' αρχάς φίλε μου σε βλέπω πιο ήρεμο σήμερα και χαίρομαι γι' αυτό. Προσωπικά προσπαθώ πάντα να υποστηρίζω την άποψή μου με ηρεμία, χωρίς φανατισμό.
Αυτό που ήθελα να σου επισημάνω είναι πως όταν λέω ότι, κατά τη γνώμη μου πάντα, οι Σουηδοί υπερτερούν σε ποιότητα κατασκευής από τους Ιταλούς (και μιλάω για σήμερα, όχι παλιότερα, όταν πραγματικά απείχαν χιλιόμετρα..) δεν αναφέρομαι μόνο στα πλαστικά και στα υφάσματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μιλάω για κάθε λεπτομέρεια στην κατασκευή του, π.χ. στους μεντεσέδες στις πόρτες, τις τσιμούχες ή ακόμη και στα πιτσιλιστήρια του παρμπρίζ. Και πραγματικά δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το προσέξεις. Αυτά προς το παρόν, πάντα φιλικά! -
Ο χρήστης sado έγραψε:
O Μπάμπης φταίει! -
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Aγαπητέ Άνεμε. Σόρρυ για την επιθετικότητα.
Εδώ νομίζω ότι υπάρχει μια παρεξήγηση. Το σύνολο του ειδικού τύπου εκθειάζει την ποιότητα εσωτερικού των 156-147-GT και μάλιστα αναφερετε ότι απέχουν ελάχιστα από τα γερμανικά που όπως να το κάνουμε υπερέχουν!!
Ταυτόχρονα το σύνολο των ανθρώπων που μπήκαν στην GT μου και στην 147 του κουνιάδου μου έμειναν εντυπωσιασμένοι γiα το πόσα βήματα εμπρός έκανε η Alfa Romeo!!
Από την άλλη όλοι συμφωνείτε ότι η Saab απέχει από τους Γερμανούς λίγο η πολύ σε ποιότητα!!
Από αυτά τα δύο μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι Saab & Alfa κινούνται στα ίδια επίπεδα ποιότητας!!!
Τώρα αν εγώ αντιλαμβάνομαι σαν αγοραστής (εγώ και οι φίλοι μου που με συνόδευαν στις αντιπροσωπίες) ότι η Alfa είναι ένα κλικ πάνω και εσέίς ένα κλικ κάτω αυτό το κλικ είναι τόσο μικρό που βρίσκεται στα όρια της υποκειμενικότητας!!!
Αυτό που για μένα είναι παράλογο είναι να σχολιάζει κανέις, όπως κάνανε πολύ :
Καμία σχέση, απέχουν πολύ κλπ για τις δύο εταιρίες!!!
Στο κάτω κάτω της γραφής τι συζητάμε. Ποιος είναι ένα κλικ πα΄νω η κάτω ? Αυτό δεν έχει νόημα και χάνουμε το χρόνο μας.
Αυτό δεν είναι προσβολή για σας!! Η δύναμη της 'αυθυποβολής' ==> Ιταλικό =Σαπιο, χαλασμενο,φθαρμένο και Σουηδικό=ποιότητα κλπ είναι τόσο μεγάλη σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να θολώσει την κρίση του.
Σας πληροφορώ ότι όταν έψχνα για αμάξι ήμουν Πάρα πολύ αρνητικά επηρρεασμένος με την Alfa Romeo και για μένα ήταν έκπληξη το πόσο ποιοτικη ήταν και η GT και τα άλλα αμάξια.
Αρνητική έκλπηξη, και δυσάρεστη ταυτόχρονα ήταν κυρίως η Volvo!! αλλά και εν μέρη η Saab όπου περίμενα πολλά περισσότερα ειδικά από την πρώτη!!
Αυτά , πάντα φιλικά
Κατ' αρχάς φίλε μου σε βλέπω πιο ήρεμο σήμερα και χαίρομαι γι' αυτό. Προσωπικά προσπαθώ πάντα να υποστηρίζω την άποψή μου με ηρεμία, χωρίς φανατισμό.
Αυτό που ήθελα να σου επισημάνω είναι πως όταν λέω ότι, κατά τη γνώμη μου πάντα, οι Σουηδοί υπερτερούν σε ποιότητα κατασκευής από τους Ιταλούς (και μιλάω για σήμερα, όχι παλιότερα, όταν πραγματικά απείχαν χιλιόμετρα..) δεν αναφέρομαι μόνο στα πλαστικά και στα υφάσματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μιλάω για κάθε λεπτομέρεια στην κατασκευή του, π.χ. στους μεντεσέδες στις πόρτες, τις τσιμούχες ή ακόμη και στα πιτσιλιστήρια του παρμπρίζ. Και πραγματικά δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το προσέξεις. Αυτά προς το παρόν, πάντα φιλικά!Σέβομαι την γνώμη σου.
Εγώ παντως δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα στα πιτσιλιστιρια και στους μεντεσέδες.
Όπως είπα και πριν για να διαφωνούνε τόσοι πολλοί μαζί μου μάλλον έχουν δίκιο και εγώ άδικο.
Μάλλον δεν πρόσεξα και τόσο καλά τι έβλεπα στις εκθέσεις αυτοκινήτου πριν αγοράσω.
Νext time I'll be more careful
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
O Μπάμπης φταίει!
Πλάκα έκανα βρε! Σοβαρά το πήρες;
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όπως είπα και πριν για να διαφωνούνε τόσοι πολλοί μαζί μου μάλλον έχουν δίκιο και εγώ άδικο.
Μάλλον δεν πρόσεξα και τόσο καλά τι έβλεπα στις εκθέσεις αυτοκινήτου πριν αγοράσω.
Who is ironic now??
-
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Who is ironic now??
Δεν ειρωνεύομαι!! Γιατί αμφισβητείς το γεγονός ότι με πείσατε?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν ειρωνεύομαι!! Γιατί αμφισβητείς το γεγονός ότι με πείσατε? -
Παιδια δεν ξερω τι γινεται με τα Saab στην Ελλαδα...
Παντως εδω στην Κυπρο εχουν φοβερη φημη. Λογω δουλειας ξερω αρκετους ανθρωπους που εχουν κολλημα με την συγκεκριμμενη μαρκα και δεν την αλλαζουν με τιποτα. Θεωρουνται ισαξια με τα αντιστοιχα γερμανικα. Εγω προσωπικα προτιμω την BMW για πολλους και διαφορους λογους. Αυτο παντως που δεν μ'αρεσει στους σουηδους ειναι οτι εχουν πολυ μικρη γκαμα μοντελλων. -
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Παιδια δεν ξερω τι γινεται με τα Saab στην Ελλαδα...
Παντως εδω στην Κυπρο εχουν φοβερη φημη. Λογω δουλειας ξερω αρκετους ανθρωπους που εχουν κολλημα με την συγκεκριμμενη μαρκα και δεν την αλλαζουν με τιποτα. Θεωρουνται ισαξια με τα αντιστοιχα γερμανικα. Εγω προσωπικα προτιμω την BMW για πολλους και διαφορους λογους. Αυτο παντως που δεν μ'αρεσει στους σουηδους ειναι οτι εχουν πολυ μικρη γκαμα μοντελλων.Kαι στην Ελλάδα θεωρούνται ισάξια με τα Γερμανικά και δικαίως!
Όμως ο Έλληνας (δεν ξέρω για άλλες χώρες) έχει κόλλημα με BMW-Meredes.
Και αυτό δεν επηρρεάζει μόνο την Saab αλλά και την Volvo-Jaguar-Chrysler κλπ.
Το κόλλημα πιστεύω πηγάζει από την υποσεινήδητη άποψη ότι το Γερμανικό είναι ο ορισμός της Ποιότητας-Αξιοπιστίας αλλά και απο το φόβο μη δώσεις 30-40000 και ο γείτονας δεν σε υπολογίσει
-
Σωστος ο babis . Ο 'καθενας' θεωρει ποιο αξιοπιστο και ποιο γκλαμουρια το γερμανικο ( BMW, Mercedes αλλά ακομη και VW) οχι γιατι το πιστευει τοσο ο ιδιος αλλα καθε αλλος/η που δεν το ψαχνει και τοσο με το αυτοκινητο . Αρα καταληγουν ολοι να περνουν γερμανο ενω ολοι ξερουν οτι τον ακριβοπληρωνουν . Ειναι κρυφο μυστικο που ολοι το γνωριζουν και κανεις δεν το παραδεχεται . Δικη μου αποψη .
Αυτα παντα φιλικα -
Ο χρήστης tim έγραψε:
Σωστος ο babis . Ο 'καθενας' θεωρει ποιο αξιοπιστο και ποιο γκλαμουρια το γερμανικο ( BMW, Mercedes αλλά ακομη και VW) οχι γιατι το πιστευει τοσο ο ιδιος αλλα καθε αλλος/η που δεν το ψαχνει και τοσο με το αυτοκινητο . Αρα καταληγουν ολοι να περνουν γερμανο ενω ολοι ξερουν οτι τον ακριβοπληρωνουν . Ειναι κρυφο μυστικο που ολοι το γνωριζουν και κανεις δεν το παραδεχεται . Δικη μου αποψη .
Αυτα παντα φιλικαΜετραει και ο παραγων μεταπωληση.Οταν τα γερμανικα εχουν μεγαλυτερη ζητηση,προτιμα ο αλλος να παρει ενα αυτοκινητο που θα χασει λιγοτερη αξία στον χρόνο.Τα λεφτα παντως νομιζω (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι δεν εχουν διαφορα, δηλαδη οι τιμες μεταξυ SAAB και γερμανικων ειναι ίδιες.Οποτε ειναι λογικο να παρεις αυτο με την καλυτερη μεταπωλητικη αξία.
Saab Forum