-
Ποιός σου είπε ότι αναφέρομαι στη δική σου ονείρωξη; Στη γενικότερη σούπερ ουάου φάση του ενθουσιασμού αναφέρομαι.
Για μένα το DS3 ήταν μια απογοήτευση, όπως αντίστοιχα και η Mito. Πολύς ντόρος, επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων και επί της ουσίας καμία σχετική πρόοδος. Εκτός αν αυτή ορίζεται από τα διαθέσιμα stickers και τις φαντεζί piano black επενδύσεις.
-
Ε τωρα συγνωμη αλλα στα 20 χιλιαρικακια τι περιμενεις, να αναθεωρηθει η αυτοκινητοβιομηχανια...?
Δηλαδη φτασαμε τα τελευταια χρονια με 20 χηναρια να παιρνουμε αυτοκινητακια ποιοτικα, γκαζιαρικα, με ενα σκασμο εξοπλισμο που το πας καθε μερα σαν μουλαρι στην δουλεια και οταν στη βαρεσει χτυπας κι ενα Μεγαρο ρε παιδι μου για να εκτονωθεις εστω και ερασιτεχνικα, αμαξια που δεν διανοουμασταν καν στο παρελθον σε τετοιες τιμες και δεν αναφερομαι μονο στην DS αλλα και στον ανταγωνισμο της...Μηπως εχουμε χασει λιγο την μπαλα και περιμενουμε να καβαλησουμε το Caterham...? Καθημερινα hatchback αμαξακια ειναι και ειναι παρα πολυ καλα για την τιμη τους.
-
Aυτό κατάλαβες πως λέω;
Τέσπα, επειδή ακριβώς δεν έχει νόημα η κουβέντα με ενθουσιασμένους και ξετρελαμένους, περιορίστηκα σε 1-2 μικρά hints. Όταν κοπάσει λίγο ο ντόρος θα γίνει μια χαρά συζήτηση, όπως έγινε και με τη mito.
-
Ουτε ενθουσιασμενος ειμαι, ουτε ξετρελαμενος ουτε και θεωρω βεβαια οτι η Citroen με την DS3 ανακαλυψε τον τροχο ή πετυχε κανενα απιστευτο επιτευγμα...Πιστεψε με ειμαι πολυ λιγοτερο κολλημενος απ'οσο πιστευεις και βεβαια συμμετεχω σε φορουμ ακριβως επειδη θεωρω οτι απο τη συζητηση παντα κατι αποκομιζεις...Μαλλον ομως δεν εισαι ορεξατος...Θα προτιμουσα απειρως να μην περιοριζοσουν σε 1-2 μικρά hints αλλα να εκανες ολοκληρο summary...Οπως και να εχει καλη καρδια!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Ε τωρα συγνωμη αλλα στα 20 χιλιαρικακια τι περιμενεις, να αναθεωρηθει η αυτοκινητοβιομηχανια...?Οχι, αυτο εννοει ο Dr.Dino...
Μην περιμενετε να δειτε εσωτερικο εφαμιλλο μεγαλυτερης κατηγοριας, αγοραζοντας ενα supermini με 20000€.
Εαν ειχε και πιο ποιοτικο εσωτερικο, δε θα κοστιζε τοσο.Ποιοτικο ειναι (τηρουμενων των αναλογιων) αλλα δε συγκρινεται με μια κατηγορια πανω, ουτε συμβαδιζει με την ποιοτητα που προμοταρεται πως εχει.
-
Ακριβως γι αυτο κι εγω θεωρω οτι δεν αξιζε σε ενα μικρο αμαξακι να λεγεται DS...Θα μπορουσε να εχει καποια αλλη εμπορικη ονομασια...Βεβαια οκ δεν παιρνω εγω τις αποφασεις αλλα αντιμετοπιζω με σκεπτικισμο την ονομασια πχ του DS3 Racing...Ποσο αντιφατικο ειναι να υπαρχει αμαξακι που εχει στο ιδιο ονομα τον κωδικο DS και την λεξη Racing...?
-
Eρχόμαστε λοιπόν στο περιβόητο marketing... Σαν να λέμε υβριδικό με 17αρες και χαμηλοπρόφιλα κλπ κλπ.
Τι μου άρεσε: το μοτέρ, το κιβώτιο, τα φοβερά στο μάτι και στην ουσία καθίσματα, φρένα σε απόλυτη δύναμη, ήχος κινητήρα + εξατμισης, όργανα, άνετο σχετικά παρά τα χαμηλοπρόφιλα και την σφιχτή ανάρτηση, πολύ καλή πρόσφυση.
Τώρα στα αρνητικά: το εσωτερικό είναι όμορφο στο μάτι, καλοσχεδιασμένο, αλλά ποιοτικά απλά δεν, ειδικά σε σχέση με το βαρετό κατά τα άλλα εσωτερικό του 207. Το μαύρο λακαρισμένο στη κεντρική κονσόλα έχει ανοχές και υποχωρεί αρκετά, κάτι που θα μπορούσαν να το λύσουν πανεύκολα με 2 έξτρα πιασίματα στο κέντρο του. Ανεξήγητη η έλλειψη του διζωνικού όταν υπάρχει το hardware από το 207 πάλι, όπως και ανεξήγητος ο τζόγος στα κουμπιά του κλιματιστικού. Ακουμπάς το χέρι σου στην κουπαστή της πόρτας και αυτή κουνιέται. Λεπτομέρειες; Μπορεί, αλλά τέτοιες προβληματικές λεπτομέρειες δεν έχει ούτε το 307 μου που είναι αμάξι σχεδόν μια δεκαετία πίσω ούτε και το 207 ρε γμτ, το οποίο ούτε αυτό το λες κορυφή σε θέματα συναρμογής.
Επίσης, σε συνδυασμό με τα RE050A πάρα πολύς θόρυβος κύλισης, μακάρι να αλλάζει με ένα πιο μαλακό ελαστικό. Από την άλλη, σε σταθερή ταχύτητα το μοτέρ ούτε που ακούγεται.
Φρένα ΙΜΗΟ με υπερβολική υποβοήθηση στα πρώτα εκατοστά της διαδρομής τους. Όπως προείπα, όταν πατάς σου φεύγουν τα μάτια.
Τιμόνι μέτριο. Σε ακρίβεια δεν με προβλημάτισε οπότε μπορείς να αφήσεις τους άλλους να γκρινιάζουν για τις 3,1 στροφές, αλλά έχει υπερβολικά απότομη μεταβολή της υποβοήθησης. Ξεκινάς να προχωράς με τιμόνι πούπουλο και ξαφνικά βαραίνει αρκετά και νομίζεις ότι έχει σβήσει το μοτέρ ('νομίζεις', η υποβοήθηση δουλεύει ακόμα και αν όντως σβήσει). Το 207 έχει πιο προοδευτική μετάβαση οπότε πάλι δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά στην μεταμόρφωση.
Η έκταση των (-) δεν σημαίνει ότι με αηδίασε το αυτοκίνητο, απλά τα θετικά έχουν ήδη ειπωθεί και αναλυθεί.
Η ένσταση και απογοήτευσή μου έγκειται στο ότι τόσον καιρό άκουγα για την προσοχή στο εσωτερικό, ηχομόνωση, πολυτέλεια κλπ και τελικά είδα ένα αμάξι το οποίο στην ουσία είναι ένα 207 με πιο εντυπωσιακό στο μάτι εσωτερικό και εξωτερικό το οποίο έχει χαλάσει στις λεπτομέρειες. Τόσο promo, ένα αμάξι που παρουσιάζεται 2-3 χρόνια μετά και να μην είναι συνολικά καλύτερο; Κρίμα είναι.
-
Τα κρατήματα σου άρεσαν drdino? Εκτός το ότι εμένα μου φάνηκαν normal, νομίζω πως το 500αράκι το abarth του ρίχνει αρκετά στις στροφές.
-
Με ζεστά RE050 και 17αρες και εγώ μια χαρά κρατάω.
Σε απόλυτους αριθμούς με το 500Αb δεν ξέρω, σίγουρα το δεύτερο φαίνεται και είναι πολύ πιο τραπέζι (κούτσουρο ) οπότε έχει και αυτό την επίπτωσή του στο τι αντιλαμβανόμαστε...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τα κρατήματα σου άρεσαν drdino? Εκτός το ότι εμένα μου φάνηκαν normal, νομίζω πως το 500αράκι το abarth του ρίχνει αρκετά στις στροφές.Του ριχνει, αλλα για wait εκδοση racing να δουμε ποιος ριχνει σε ποιον μετα!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 207 έχει πιο προοδευτική μετάβαση .
.Μπα!!! τα ιδια ειναι πιστευω .
Στο μετριο τιμονι συμφωνω
οι αναρτησεις ειναι πιο αθορυβες απο 207
κατα τα αλλα τα ιδια πιστευω με τον dino ,πως η ηχομονωση του κινητηρα ειναι εκπληκτικη για την κατηγορια και οχι μονο αλλα μεχρι εκει!
το μαλακο ταμπλο του ds3 ειναι ενα κλικ καλυτερο απο αυτο του 207.
παντως για τους τζογους, θυμαμαι και το 307 τα πρωτα κομματια το 2001 ειχαν σοβαρα προβληματα σε συναρμογή -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
κατα τα αλλα τα ιδια πιστευω με τον dino ,πως η ηχομονωση του κινητηρα ειναι εκπληκτικη για την κατηγορια και οχι μονο αλλα μεχρι εκει!
παντως για τους τζογους, θυμαμαι και το 307 τα πρωτα κομματια το 2001 ειχαν σοβαρα προβληματα σε συναρμογήΠαιδια σιγουρα μιλαμε για το ιδιο αμαξι?
Και καπου αλλου εδω μεσα διαβασα οτι εχει τρομερη ηχομονωση (2 παιδια ηταν) και σημερα εφτασα μεχρι τα 190km/h και ακουγα μονο την αεροτομη!
Πριν το αποκτησω εκανα 2 test drive τη MiTo, 2 test drive το 207 και ενα test drive το 500ρακι!
Κανενα μα κανενα δεν ειχε την ποιοτητα του, το μονο που αγγιζε τη DS3, ηταν η MiTo!
Το 207 δε θα το αγοραζα για κανενα λογο γιατι σχεδιαστικα ειναι ενα κλασικο μα τελειως κλασικο και βαρετο Peugeot (η συγχρωνες γραμμες που ακολουθουν), σε καμια περιπτωση δε φτανει την αιγλη και το prestige της DS3!
Sorry αλλα επειδη εχω προλαβει να διαβασω σχεδον ολο το θεμα, με μερικα ατομα εχουμε πανω κατω τις ιδιες εντυπωσεις και με καποια αλλα ακριβως τις αντιθετες...σε βαυμο που να μην πιστευω οτι το χουν οδηγησει ή οτι εχουν μπει εστω μεσα σε μια αντιπροσωπια να το δουν! -
Ο χρήστης DS3 έγραψε:
Παιδια σιγουρα μιλαμε για το ιδιο αμαξι?
Και καπου αλλου εδω μεσα διαβασα οτι εχει τρομερη ηχομονωση (2 παιδια ηταν) και σημερα εφτασα μεχρι τα 190km/h και ακουγα μονο την αεροτομη!
Πριν το αποκτησω εκανα 2 test drive τη MiTo, 2 test drive το 207 και ενα test drive το 500ρακι!
Κανενα μα κανενα δεν ειχε την ποιοτητα του, το μονο που αγγιζε τη DS3, ηταν η MiTo!
Το 207 δε θα το αγοραζα για κανενα λογο γιατι σχεδιαστικα ειναι ενα κλασικο μα τελειως κλασικο και βαρετο Peugeot (η συγχρωνες γραμμες που ακολουθουν), σε καμια περιπτωση δε φτανει την αιγλη και το prestige της DS3!
Sorry αλλα επειδη εχω προλαβει να διαβασω σχεδον ολο το θεμα, με μερικα ατομα εχουμε πανω κατω τις ιδιες εντυπωσεις και με καποια αλλα ακριβως τις αντιθετες...σε βαυμο που να μην πιστευω οτι το χουν οδηγησει ή οτι εχουν μπει εστω μεσα σε μια αντιπροσωπια να το δουν!Μια χαρά ηχομόνωση έχει ρε συ, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια.
Par example, εγώ το βρίσκω εμετικό να μην ακούω το μοτέρ του αυτοκινήτου και το εννοώ κυριολεκτικά αυτό, γιατί την έχω πάθει. Το ds3 turbo το άκουγα ίσως και λιγότερο από οσο θα μου άρεσε.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Μια χαρά ηχομόνωση έχει ρε συ, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια.Par example, εγώ το βρίσκω εμετικό να μην ακούω το μοτέρ του αυτοκινήτου και το εννοώ κυριολεκτικά αυτό, γιατί την έχω πάθει. Το ds3 turbo το άκουγα ίσως και λιγότερο από οσο θα μου άρεσε.
Μην ξεχνας οτι εχει και ωραιο ηχο απο την εξατμιση!
Αλλα το θεμα ηχομονωση επουδενι δεν ειναι υποκειμενικο! Οποιος θεωρει οτι ειναι θορυβωδες, υπαρχουν και τα dbμετρα για να το αποδειξουν!
Οπως και τα περιοδικα που κανουν κατι τετοιες μετρησεις με db...
Φυσικα αν πας απο ενα αμαξι του '80 σε ενα του 2010 αθορυβο θα σου φαινεται! Αλλα τα συγκεκριμενα παιδια που υποστιριζουν οτι ειναι θορυβωδες, εχω διαβασει οτι δεν οδηγουν αμαξια του '80, ουτε οτι δεν εχουν οδηγησει συγχρωνες κατασκευες! -
Ο χρήστης DS3 έγραψε:
Μια χαρά ηχομόνωση έχει ρε συ, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια.
Par example, εγώ το βρίσκω εμετικό να μην ακούω το μοτέρ του αυτοκινήτου και το εννοώ κυριολεκτικά αυτό, γιατί την έχω πάθει. Το ds3 turbo το άκουγα ίσως και λιγότερο από οσο θα μου άρεσε.
Μην ξεχνας οτι εχει και ωραιο ηχο απο την εξατμιση!
Αλλα το θεμα ηχομονωση επουδενι δεν ειναι υποκειμενικο! Οποιος θεωρει οτι ειναι θορυβωδες, υπαρχουν και τα dbμετρα για να το αποδειξουν!
Οπως και τα περιοδικα που κανουν κατι τετοιες μετρησεις με db...
Φυσικα αν πας απο ενα αμαξι του '80 σε ενα του 2010 αθορυβο θα σου φαινεται! Αλλα τα συγκεκριμενα παιδια που υποστιριζουν οτι ειναι θορυβωδες, εχω διαβασει οτι δεν οδηγουν αμαξια του '80, ουτε οτι δεν εχουν οδηγησει συγχρωνες κατασκευες!Λοιπον
ds3 Turbo
6η ταχ. 120 χλμ./ώρα 72,7db
207 1,4 vti
120 χλμ./ώρα
με 5η 73,2dbκαι χωρις 6η το 207
ειναι καλα μονωμενο το αυτοκινητο (ds3) αλλα μην προσβαλουμε και αλλους λογω του οτι ειναι οτι πιο αθορυβο οδηγησαμε σε προσωπικο επιπεδο
προσωπικα δεν το βρηκα κατι το τρομερο πλην του κινητηρα που πραγματικα αν δεν πας με κοφτες δεν ακουγεται. -
Δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου, ειλικρινα!
Κατι αλλο, τα db δεν ειναι αρνητικος λογαριθμος?
-
Απλα απαντησα επειδη ειχες αναφορα στο δικο μου post ...και προσπαθησα να βρω στοιχεία στην ερωτηση που εθεσες .
Φυσικα και δεν προσβαλες κανεναν και δεν προσβλήθηκε κανενας (εγω τουλαχιστον καθολου )
για τα db http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205
Τσπ...
Ναι και εγω σαν ''μικρος δοκιμαστης'' του μοντελου διαπίστωσα την καλη του μονωση η οποια κυριως ειναι στο θεμα του κινητηρα καθως και στην αθορυβη αναρτηση...κατα τα αλλα ενα καλο 207 θυμιζε η ηχομονωση σε ταχυτητες αυτοκινητοδρομου..τα περιοδικα λενε πολλα , καλα κανουν αλλα και εμεις εδω σαν παρεα λεμε τις εντυπωσεις μας που πολλες φορες ειναι πιο αξιοπιστες
υ.γ φιλικη συμβουλη, μην τρεχεις με ενα αυτοκινητο που δεν γνωριζεις ακομα και δεν ''ανοιξε'' με τοσα χλμ -
Όπως έχω ξαναπεί περιμένω να το πινακιδώσουν εδώ στην Κρήτη για να το οδηγήσω.
Ωστόσο εγώ θεωρώ ότι η ηχομόνωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική εφόσον το αυτοκίνητο θα προορίζεται και για ταξίδια από αυτούς που θα αποκτήσουν.
Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να φτάνεις στον προορισμό σου όσο πιο ξεκούραστος γίνεται οπότε δεν το θεωρώ μειονέκτημα αν ο κινητήρας δεν ακούγεται καθόλου.
Την ποιότητα του πάντως πρόλαβα να την διαπιστώσω και έχω να πω ότι είναι καλύτερο από του 207 και πιο εντυπωσιακό με κάποιες πινελιές όπως η λάκα πιάνου.Σε συναρμογή δεν είναι και στην κορυφή αλλά εμένα με ικανοποίησε και δεν μου έδειξε ότι θα χάσει την αντοχή του εύκολα. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
παντως για τους τζογους, θυμαμαι και το 307 τα πρωτα κομματια το 2001 ειχαν σοβαρα προβληματα σε συναρμογήMπα, το 207 και το 308 δεν είναι έτσι.
Πιο αθόρυβες από το 207 δεν ξέρω αν είναι, δεν είδα τρομερές διαφορές, η κύλιση όμως σίγουρα δεν είναι πιο αθόρυβη, ελπίζω λόγω των RE050A. Μιλάμε για πολύ θόρυβο, ειδικά στα σαγρέ οδοστρώματα. Τηρουμένων των αναλογιών φυσικά και του λιβανίσματος.
Πιο μαλακό πλαστικό του DS3 λες; Αυτό το μικρό σκατουλάκι που είναι στο οριζόντιο μέρος; Κλάιν μάιν, τα ίδια χάλια έχουν, είναι πολύ ρηχό, κατ' επίφαση μαλακό. Φυσικά διαφέρει από τα σκληρά των 206.
Για τις λακαρισμένες και γυαλιστερές επιφάνειες τι να σου πω, πάντα ήμουν φανατικός πολέμιος αυτών, αν είναι να κάνεις την δουλειά καλά, κάντην τέλεια.Μπερδεύεστε νομίζω με την εικόνα που προσλαμβάνετε, επειδή είναι γυαλιστερό, φαντεζί στο μάτι και με ωραία σχεδιάκια δεν είναι αναγκαστικά και πιο ποιοτικό από το βαρετό 207. Δείτε πχ τον χώρο μπροστά από τον συνοδηγό και περιξ του ντουλαπακίου, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο είναι.
-
για το τιμονι πιστευω ειναι το ιδιο με 207....(θα ξαναδοκιμασω και θα σου πω με σιγουρια )
εγω δοκιμασα το 1,4 και ειχε καλυτερο ''πατημα'' σε ανεση απο 207 1,4
κατα τα αλλα δεν εχεις αδικο και εισαι αντικειμενικος πιστευω...
η μονη ενσταση για το 207 στο ταμπλο ειναι οτι φαινονται μετα απο καιρο οι γραμμες του αεροσακου στον συνοδηγο
και μιας και θελουμε να ειμαστε τελειως αντικειμενικοι το πλαστικο πανω στο τιμονι( το οποιο ειναι παρα πολυ ομορφο) δεν εχει και την καλυτερη ποιοτητα οπως και στην mito , καλυτερα να ηταν δερματινο μονο....
το ντουλαπακι του συνοδυγου δινει χωρο στα γονατα αλλα ειναι χειροτερο απο αυτο του 207..
Citroen DS3