-
Δεν ισχύει αυτό που λες περι ''γυριζουν πιο ανετα''. Στους Ιταλικούς κινητηρες πάντα η ευστροφία ταλαιπωρεί τον ιμαντα. Ισως η καδενα να ηταν η σωστότερη λύση . Ομως ολη η φιλοσσοφια των κινητήρων στηριζεται στην αμεση αποκριση και το πολύ αβανς,πράγμα που ξεσπά στον ιμαντα. Αν σκεφτουμε και οτι ενας ιμαντας με πανω απο 50 δοντια γυριζει και 5 τροχαλίες + τον τεντωτήρα με 7 , 8000 στροφες ε τι να σου κανει!
Στο spotage δεν ιχύει κατι τετοιο. -
Ναι δεν ισχύει από θέμα ευστροφία ς. Έχεις δει εκκεντροφορους σπορταζ ?τις βαλβίδες του? Εννοώ ότι είναι θηριακια = βάρος= και αυτό ξεσπάει στον ιμάντα.... Έτσι δεν είναι? Και εντάξει άσε τα σπορταζ. Πες ατυχές παράδειγμα... Δεν υπάρχουν άλλοι πολυστρφοι και ευστροφοι κινητήρες ? Οι πιο προβληματικοί είναι της άλφα ρομεο twin spark
-
οντως το sportage ειναι 2.0 κινητηρας 128 αλογα με ιμαντα 168 δοντια & 25.4πλατος αντιστοιχα το 147 ειναι 1.6 με 120 αλογα με 163δοντια & 24χιλ. πλατος
οντως ειναι συγκεκριμενα καποιες μαρκες ενω εχει πλατος ο ιμαντας ετσι ακριβως βγαινει πεθαμενος, σε fiat βλεπεις 16βαλβιδο με 2εκκεντροφορους και εχει ιμαντα χρονισμου με 22χιλ πλατος και βγαινει απειραχτος το ιδιο και στα citroen C4,πρεπει να παιζει σημαντικο ρολο οταν εχει αυτοματο τεντωτηρα σε σχεση με το μηχανικο τεντωτηρα
στα twin spark για δοκιμασε ιμαντα χρονισμου dayco η ina πιστευω ειναι πιο ενισχυμενοι,δεν θα αντεξουν ανετα 60.000χλμ; -
Μέσα είσαι.... Τα ίνα τα δουλεύω σε γκολφακια περισσοτερο.
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
Ναι δεν ισχύει από θέμα ευστροφία ς. Έχεις δει εκκεντροφορους σπορταζ ?τις βαλβίδες του? Εννοώ ότι είναι θηριακια = βάρος= και αυτό ξεσπάει στον ιμάντα.... Έτσι δεν είναι? Και εντάξει άσε τα σπορταζ. Πες ατυχές παράδειγμα... Δεν υπάρχουν άλλοι πολυστρφοι και ευστροφοι κινητήρες ? Οι πιο προβληματικοί είναι της άλφα ρομεο twin sparkΔεν ειναι τυχαίο που ειναι. Ειναι πιο ευστροφοι και οι αυξομοιώσεις θερμοκρασιας στο χωρο του κινητηρα και στα περιφεριακά του μεγαλύτερες.
'Αποψή μου. -
Kalhmera palhkaria apla mia erwthsh den gnwrizw an einai sxetikh me to thema alla mhpws kserei kaneis na mou dwsei mia apanthsh exw ena 207 gt kai akouw ena kelahdhma san poulaki otan zestenetai o kinhthras oxi entono alla enoclhtiko alla mono otan zestathei to amaksi kserete t einai??? Anoiksa to kapo kai to akouw apo th pleyra tou synodhgou..
-
τα πρωτα και πιο αθωα τσιου τσιου εναι καποιος χαλαρος ιμαντας...
να στους ελεξουν και σφιξουν εκει που πας για σερβις. κανονικα δεν θα σου παρουν λεφτα αν εισαι πελατης. -
Ο χρήστης kostaspana έγραψε:
Kalhmera palhkaria apla mia erwthsh den gnwrizw an einai sxetikh me to thema alla mhpws kserei kaneis na mou dwsei mia apanthsh exw ena 207 gt kai akouw ena kelahdhma san poulaki otan zestenetai o kinhthras oxi entono alla enoclhtiko alla mono otan zestathei to amaksi kserete t einai??? Anoiksa to kapo kai to akouw apo th pleyra tou synodhgou..οταν αποφασισεις να γραψεις στα απλα Ελληνικα.......θα σου πουμε περισσοτερα
-
Οκ παιδια ευχομαι να ειναι ιμαντας και συγγνωμη για την αγγλικη γραφη ευχαριστω πολυ..!!
-
Συνήθως στα 206_207_307 σφυρίζουν οι τεντωτηρες του ιμάντα χρονισμου
Μη σου φανεί περίεργο αν σου πει ότι θες σετ χρονισμου
Είναι μία πιθανή περίπτωση -
Ο χρήστης otso έγραψε:
συντροφοι επιγοντως μια απαντηση
xsara picasso του 2000 , ο 1600αρης κινητηρας των 90 αλογων , ο οχταβαλβιδος
προφανως πρεπει να φοριοταν και στο xsara.
ο ιμαντας χρονισμου ειναι σωστο να εχει αλλαχτει στα 90.000 χλμ? και πρωτη φορα?
ετσι λεει ο ιδιοκτητης
εγω ξερω οτι ολα τα σιτροεν εχουν ανα 60.000 αλλαγη ιμαντα.
τα φωτα σας παρακαλω.
Εγώ θεωρώ ορόσημο τα 70000κμ, ή 4 χρόνια.
Α. -
H Citröen πάλι διαφωνεί μαζί σου
-
παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση? σε astra g 1.4 η αλλαγη μου ειπαν γινεται σε 60.000 χλμ. πειραζει αν παρει και καμια 5.000 χλμ παραπανω? εσεις τι θα λεγατε για το συγκεκριμενο μοντελο?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
H Citröen πάλι διαφωνεί μαζί σου
Το θέμα φίλε μου, δεν είναι εάν διαφωνεί η Citroen μαζί μου, μα εάν συμφωνείς εσύ με τα πάρα κάτω:
Σαφώς έγραψα την λέξη ‘ορόσημο’!. Ορόσημο είναι τα σημεία που μπαίνει ο φράκτης σε ένα οικόπεδο, υποδηλώνοντας τα όρια της ιδιοκτησίας σου!. τα όρια σε έναν ιμάντα, βάση του ‘ευαγγελίου’ της συγκεκριμένης μάρκας είναι αυτά.
Τα στατιστικά μου στοιχεία σε 12500 καρτελωμένους πελάτες,(ορισμένοι έχουν πεθάνει, η δεν οδηγούν λόγο γήρατος!), και που σίγουρα τους έχω αλλάξει τουλάχιστον μια φορά set ιμάντα χρονισμού, λένε. Μπούρδες οι οριοθετήσεις για την περίπτωση!.
Έχει καμία σχέση από πλευράς χρήσης ενός αυτοκινήτου, όταν οδηγείτε από έναν drifter, η από έναν κ@υλογκαζο, η από μια κατίνα, η από έναν συντηρητικό έμπυρο οδηγό?. Καμία από πλευράς φθορών. Πατήσια ομόνοια είναι 5 χιλιόμετρα, στης 3 τα μεσάνυκτα!. Στης 12 το μεσημέρι?!. Τουλάχιστον 15 με βάση της στροφές της μηχανής, και της σχέσεις του σασμάν.!. είναι και ο λόγος που τα ακριβά αυτοκίνητα, έχουν τo εξάρτημα που σε συνδυασμό χιλιόμετρων τροχών, ωρόμετρο λειτουργιάς και στροφόμετρο, bounded και διατάσει το inspection να μας ενημερώσει
Παίρνουν λοιπόν οι αντιπροσωπίες και οριοθετούν με γνώμονα τον χειρότερο. Διότι καμία εγγύηση δεν είναι λιγότερο από 100κμ, και τα ανταλλακτικά πληρώνονται από τον πελάτη!.
Πιστεύω να έγινα αντιληπτός.
Α. -
Δεν έγινες αλλά δεν πειράζει
-
Ο χρήστης mitsdim1 έγραψε:
παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση? σε astra g 1.4 η αλλαγη μου ειπαν γινεται σε 60.000 χλμ. πειραζει αν παρει και καμια 5.000 χλμ παραπανω? εσεις τι θα λεγατε για το συγκεκριμενο μοντελο?
….θα ρωτούσαμε πρώτα, πως χαρακτηρίζεις την οδήγηση σου!....
Α -
Αντώνη, τι σε κάνει να νομίζεις ότι ο κατασκευαστής δεν έχει υπόψιν του όλες αυτές τις λεπτομέρειες;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ο ιμαντας χρονισμου ειναι σωστο να εχει αλλαχτει στα 90.000 χλμ? και πρωτη φορα?
ετσι λεει ο ιδιοκτητης εγω ξερω οτι ολα τα σιτροεν εχουν ανα 60.000 αλλαγη ιμαντα..Σημασία έχει να έχει αλλαχτεί προτού γίνει η ζημιά.... Αν έχει αλλαχτεί χωρίς να έχει γίνει ζημιά όσο πιο αργά το έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (εφόσον τον πιστέψεις) τόσο πιο αργά θα το κάνεις κι εσύ οπότε αυτό σημαίνει οικονομία για σένα. Δεν εννοώ να το κάνεις κι εσύ στα +90000 αλλά στα 90+60=150 που σου έρχεται πιο αργά από το 60+60=120 αν το είχε κάνει στην ώρα του.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αντώνη, τι σε κάνει να νομίζεις ότι ο κατασκευαστής δεν έχει υπόψιν του όλες αυτές τις λεπτομέρειες;
Δεν βγάζει φίλε μου τον μέσο όρο. Παίρνει την χειρότερη για να γαϊδουροδένει. Σίγουρα και να κερδίζει έξτρα.
Α. -
Συμβουλή μου είναι, να μην αγοράζετε με/να χωρίς το μαμά βιβλιαράκι. Εάν δεν το έχουν γενικό service. Σίγουρα σε έμπειρο συνεργείο με εξοπλισμό.
Α.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες