-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση? σε astra g 1.4 η αλλαγη μου ειπαν γινεται σε 60.000 χλμ. πειραζει αν παρει και καμια 5.000 χλμ παραπανω? εσεις τι θα λεγατε για το συγκεκριμενο μοντελο?
….θα ρωτούσαμε πρώτα, πως χαρακτηρίζεις την οδήγηση σου!....
Αεντελως χαλαρα μεχρι 110 περιφερειακο και σχεδον καθολου πολη..καθαρα για μετακινηση..
-
Ο χρήστης mitsdim1 έγραψε:
παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση? σε astra g 1.4 η αλλαγη μου ειπαν γινεται σε 60.000 χλμ. πειραζει αν παρει και καμια 5.000 χλμ παραπανω? εσεις τι θα λεγατε για το συγκεκριμενο μοντελο?
….θα ρωτούσαμε πρώτα, πως χαρακτηρίζεις την οδήγηση σου!....
Αεντελως χαλαρα μεχρι 110 περιφερειακο και σχεδον καθολου πολη..καθαρα για μετακινηση..
Σίγουρα υπό αυτές της συνθήκες και 70 και 75, εάν τα χιλιόμετρα όλα τα έκανες εσύ από καινούργιο.
Προσωπική μου εγγύηση αποκατάστασης.
Α. -
antonis-team κανω την παρακατω συλλογισμο μερικες απο τις γνωστες εταιρειες που βγαζουν σετ ιμαντα χρονισμου και τεντωτηρες ειναι οι skf, gates, ina, febi-bilstein, dayco, bosch, snr, contitech
απο τις παραπανω οι ina & febi-bilstein ειναι η ιδια εταιρεια, η skf ειναι ισως η μοναδικη που δεν πουλαει ιμαντες χρονισμου ξεχωριστα-χωρις να ειναι σε σετ(ποιος ειναι ο προμηθευτης της;) ακομη ποιοι απλα κανουν μεταπωληση και χτυπουν την μαρκα τους
ποιος ειναι αραγε ο κορυφαιος κατασκευαστης για ιμαντες χρονισμου; σε αυτοκινητο που ειχε προδιαγραφες για 105.000χλμ κατεβηκε στα 80.000χλμ για σιγουρια και οντως ο εργοστασιακος του αλλαχτηκε στα 80.000χλμ χωρις να κοπει(προμηθευτης ηταν Dayco με Quinton Hazel τεντωτηρα, αντικατασταθηκε με σετ gates-powergrip και στα 42.000χλμ ( 3χρονια, με κυριως αυτοκινητοδρομο με 3.500στρ.) που εγινε οπτικος ελεγχος ηταν σκοτωμενος με ρωγμες στα δοντια και πεταμενα ξεφτια απο τα πλαινα, στο μαγαζι με τα ανταλλακτικα το σετ gates το ειχαν ως το καλυτερο ποιοτικα σετ ιμαντα χρονισμου και ως το ακριβοτερο
σε τωρινο αυτοκινητο εχει poly-v της gates 6PK1080 με αυτοματο τεντωτηρα febi(αντικατασταθηκε τον 12/2009) εχει 55.000χλμ και απο τα 45.000χλμ ακουγεται χρουτς-χρουτς μονο στο ρελαντι και οταν ειναι ζεστο το αυτοκινητο-ζεσταθει ο ιμαντας, οπτικα ειναι σε καλη κατασταση δεν μπορω να διακρινω σημαδι φθορας αλλα προερχεται απο τον ιμαντα poly-v -
Κορυφαίος κατασκευαστής αναδεικνύετε από τον κορυφαίο μάστορα!. skf, gates, είναι οι μάρκες που χρησιμοποιώ. Προτιμώ το σετ της SKF, άσχετα που τον βγάζουν, αυτοί δίνουν της προδιαγραφές, αυτοί ελέγχουν την παραγωγή!.
Για της στροφές που προανέφερες, τα 100000κμ είναι λογικά. Μιλάμε πάντα για χρονισμού.
Σήμερα τα χρόνια παραμονής τους, είναι πλέον καταλυτικά για την αντικατάσταση.
Εάν μου έγραφες την μάρκα μοντέλο, σίγουρα θα σου έγραφα την πρώτη τοποθέτηση, που δεν είναι τυχαία. Οπωσδήποτε πολύ V, και οδοντωτός, δεν μπαίνουν στα ίδια σημεία……
Α. -
Μερικοί από αυτούς που αναφέρεις είναι λαστιχάδες και μερικοί ρουλεμανάδες ( κατασκευαστές εννοώ ) πχ η ΙΝΑ είναι η ίσως μεγαλύτερη εξειδικευμένη Ευρωπαϊκή εταιρία ειδικών ρουλεμάν μαζί με την SKF, η Conti είναι ειδική στα λάστιχα γενικώς και ειδικώς, η Gates έχει ειδικότητα σε λουριά και κολλάρα.
Έτσι το κάθε σετ που βγάζει μια εταιρία περιέχει το δικό της εξάρτημα και τα υπόλοιπα τα εξαρτήματα του σετ αγοράζει σε βάση συνεργασίας.
Τα ελαστικά μέρη έχουν διάρκεια ζωής ( cure time ) αν κάποιος τώρα αγοράσει ένα ελαστικό εξάρτημα το οποίο ήταν κάποια χρόνια στο ράφι, δεν ήταν σωστά αποθηκευμένο, αν το έβλεπε ο ήλιος σε καμμιά βιτρίνα ( σπάνιο αλλά συμβαίνει ) τότε πολύ σύντομα το εξάρτημα αυτό θα παραδώσει το πνεύμα.Δεν χαλάνε πάντα οι ιμάντες, παλαιότερα βέβαια που τα υπόλοιπα εξαρτήματα του σετ χρονισμού ήταν μεταλλικά, και οι ιμάντες ήταν καλύτερης ποιότητας, σήμερα που οι εντατήρες είναι πλαστικοί με το ρουλεμάν στο κέντρο και από τη θερμοκρασία της τριβής γεραίνονται τα πλαστικά και σπάνε, ξέφτισαν και οι ιμάντες σε ποιότητα.
Θέλω να πω ότι όταν ο κατασκευαστής λέει αλλαγή σε 60.000 χλμ, ξέρει τι λέι και καλό θα είναι να μην το ξεπερνάμε το όριο γιατί η ζημιά κοστίζει.
Έχω ένα σκεπτικό που ακόμα δεν έχει απαντηθεί, και πως είναι δυνατόν άλλωστε να υπάρξει απάντηση.
Ρωτάω λοιπόν, γιατί ένας κατασκευαστής έδινε παλαιότερα αλλαγή σετ χρονισμού στα 120.000 χλμ και στο επόμενο μοντέλο το κατέβασε στα 60.000 χλμ ?
Συνεχίζω μόνος μου και απαντώ. Γιατί ο κατασκευαστής συμπίεσε το κοστολόγιο των υποκατασκευαστών του τόσο, ώστε για να μην χάνουν υποδιπλασίασε τη διάρκεια ζωής, ώστε να κινούνται τα ανταλλακτικά με την διπλάσια συχνότητα, στηρίζοντας ταυτόχροναμε αυτό τον τρόπο και τον τζίρο των εξουσιοδοτημένων για να ρεφάρουν και τα συνεργεία για τα πανάκριβα ειδικά εργαλεία και προγράμματα που τους πουλάνε τα εργοστάσια, οι υποκατασκευααστές από την πλευρά τους για να δεχτούν το χαμηλό κοστολόγιο άλλαξαν τα υλικά με φτηνότερα. Έτσι όλοι αυτοί είναι κερδισμένοι και οι χαμένοι είμαστε εμείς που με τα χρήματα μας συντηρούμε τους τζίρους τους, των καταστημάτων ανταλλακτικών, των συνεργείων, των κατασκευαστών και πάει λέγοντας.
Μας έβαλαν στο τριπάκι να έχουμε καινούργιο τουτού για να είμαστε IN στην δουλειά, στη γειτονιά, στους φίλους και στους συγγενείς, χάρισμα τους από εμένα τα καινούργια πλαστικά τους παιγνιδάκια.
Υπάρχουν και παλαιότερα αυτοκίνητα αγιοπρεπέστατα σε όλους τους τομείς, και πιο ανθεκτικά.Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν είναι αλάνθαστη, μπάζει και το ξέρω, αλλά έχω και κάποιο δίκηο.
-
Τα έτη και τα χιλιόμετρα όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνουν.
-
Συμφωνω μαζι σου φιλε.
Εχουμε φτασει σε σημειο να αγοραζουμε καινουριο αυτοκινητο με σκοπο να γλυτωσουμε τα δηθεν εξοδα συντηρισης του παλαιου ,που υποτιθεται ειναι πλεον ευαλωτο σε ζημιες.
Και στο τελος καταληγουμε να ξοδευουμε περισσοτερα για συντηριση,ανταλλακτικα και κεφαλαιο.
Ο μοναδικος λογος αγορας νεου αυτοκινητου ,ειναι η παθητικη ασφαλεια ,τουλαχιστον για μενα.Με τρομαζουν τα 500 ευρω για μια αντλια βεβζινης σε ενα Οκταβια 1.4 .
Οσον αφορα τους ιμαντες ,δεν εχω γνωσεις μηχανικου.
Μαθαινω ομως οτι σε καποια γερμανικα οπως audi,vw οι ιμαντες κοβωνται πριν συμπληρωσουν τα χλμ του κατασκευαστη .
Οχι παντα αλλα εχει συμβει.
Κομμενος ιμαντας στα 45.000 χλμ ,ειναι δυνατον να μιλαμε για αξιοπιστια. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μερικοί από αυτούς που αναφέρεις είναι λαστιχάδες και μερικοί ρουλεμανάδες ( κατασκευαστές εννοώ ) πχ η ΙΝΑ είναι η ίσως μεγαλύτερη εξειδικευμένη Ευρωπαϊκή εταιρία ειδικών ρουλεμάν μαζί με την SKF, η Conti είναι ειδική στα λάστιχα γενικώς και ειδικώς, η Gates έχει ειδικότητα σε λουριά και κολλάρα.
Έτσι το κάθε σετ που βγάζει μια εταιρία περιέχει το δικό της εξάρτημα και τα υπόλοιπα τα εξαρτήματα του σετ αγοράζει σε βάση συνεργασίας.
Τα ελαστικά μέρη έχουν διάρκεια ζωής ( cure time ) αν κάποιος τώρα αγοράσει ένα ελαστικό εξάρτημα το οποίο ήταν κάποια χρόνια στο ράφι, δεν ήταν σωστά αποθηκευμένο, αν το έβλεπε ο ήλιος σε καμμιά βιτρίνα ( σπάνιο αλλά συμβαίνει ) τότε πολύ σύντομα το εξάρτημα αυτό θα παραδώσει το πνεύμα.Δεν χαλάνε πάντα οι ιμάντες, παλαιότερα βέβαια που τα υπόλοιπα εξαρτήματα του σετ χρονισμού ήταν μεταλλικά, και οι ιμάντες ήταν καλύτερης ποιότητας, σήμερα που οι εντατήρες είναι πλαστικοί με το ρουλεμάν στο κέντρο και από τη θερμοκρασία της τριβής γεραίνονται τα πλαστικά και σπάνε, ξέφτισαν και οι ιμάντες σε ποιότητα.
Θέλω να πω ότι όταν ο κατασκευαστής λέει αλλαγή σε 60.000 χλμ, ξέρει τι λέι και καλό θα είναι να μην το ξεπερνάμε το όριο γιατί η ζημιά κοστίζει.
Έχω ένα σκεπτικό που ακόμα δεν έχει απαντηθεί, και πως είναι δυνατόν άλλωστε να υπάρξει απάντηση.
Ρωτάω λοιπόν, γιατί ένας κατασκευαστής έδινε παλαιότερα αλλαγή σετ χρονισμού στα 120.000 χλμ και στο επόμενο μοντέλο το κατέβασε στα 60.000 χλμ ?
Συνεχίζω μόνος μου και απαντώ. Γιατί ο κατασκευαστής συμπίεσε το κοστολόγιο των υποκατασκευαστών του τόσο, ώστε για να μην χάνουν υποδιπλασίασε τη διάρκεια ζωής, ώστε να κινούνται τα ανταλλακτικά με την διπλάσια συχνότητα, στηρίζοντας ταυτόχροναμε αυτό τον τρόπο και τον τζίρο των εξουσιοδοτημένων για να ρεφάρουν και τα συνεργεία για τα πανάκριβα ειδικά εργαλεία και προγράμματα που τους πουλάνε τα εργοστάσια, οι υποκατασκευααστές από την πλευρά τους για να δεχτούν το χαμηλό κοστολόγιο άλλαξαν τα υλικά με φτηνότερα. Έτσι όλοι αυτοί είναι κερδισμένοι και οι χαμένοι είμαστε εμείς που με τα χρήματα μας συντηρούμε τους τζίρους τους, των καταστημάτων ανταλλακτικών, των συνεργείων, των κατασκευαστών και πάει λέγοντας.
Μας έβαλαν στο τριπάκι να έχουμε καινούργιο τουτού για να είμαστε IN στην δουλειά, στη γειτονιά, στους φίλους και στους συγγενείς, χάρισμα τους από εμένα τα καινούργια πλαστικά τους παιγνιδάκια.
Υπάρχουν και παλαιότερα αυτοκίνητα αγιοπρεπέστατα σε όλους τους τομείς, και πιο ανθεκτικά.Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν είναι αλάνθαστη, μπάζει και το ξέρω, αλλά έχω και κάποιο δίκηο.
Καλέ μου φίλε η παράθεση σου όπως πάντα, δεν ‘μπάζει’ πουθενά!. Απλά όταν γράφεις δεν χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτα!.
Η ένσταση μου είναι, ότι τα επιστημονικά σου λογύδρια πιάνουν σε ελαχίστους τόπο….. προσωπικά με βοηθάναι σε ημαρτημένα πράσινων βιβλίων, που αλλιώς θα βαριόμουν στα 67 προς 68 μου χρόνια!!!!!.....
Έτσι μετά από 51+ χρόνια αφεντηλίκη, ρίχνω συνεχώς το βάρος στα ανανεωνόμενα στατιστικά μου, μαθήματα – παθήματα!. Δεν κιταω πίσω. Δεν λατρεύω το παρελθόν, είμαι βελτιωτής για το μέλλον. Δεν υπάρχει αντοχή, υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη!.
Πριν χρόνια στο Αννόβερο, η μοναδική μου πρώτη ξαδέλφη, ακούγοντας με να κατηγορώ τον εν γένη ευτελισμό των υλικών, σήκωσε την φούστα της και μου έδηξε ότι φορούσε χάρτινη κιλότα μιας χρήσεις. Μου εξήγησε πολλά και το κοστολόγιο 30 κομματιών set. Τούμπα τα μυαλά μου!. από τότε και υιοθέτησα: δίνεις Αντώνη ότι σου ζητάνε οι ανάγκες και οι περιστάσεις, όχι ότι θέλεις. Και επιζώ μέχρι σήμερα.
Α. -
блять
-
Aντώνη μου, τα λογίδρια μου δεν είναι επιστημονικά, μα ούτε πλησιάζουν καν. Είναι μια περισσότερο προχωρημένη εξήγηση μετά από μια πρώτη ματιά, μόνο εκεί διαφέρουν, και μια προσπάθεια καταγραφής του πως λειτουργεί κάτι, σύμφωνα πάντα με την δική μου αντίληψη, μια αποτύπωση αν θέλεις της κατανόησης κάποιων μηχανισμών, είτε λειτουργικών, είτε παθητικών όπως πχ η συμπεριφορά κάποιων υλικών που βρίσκονται επάνω στο αυτοκίνητο.
Επειδή σήμερα η πληροφόρηση τρέχει με αστρονομικούς ρυθμούς, μένει μόνο στην επιφάνεια των πραγμάτων χωρίς να υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση για να πάει σε περισσότερο βάθος.
Η προσπάθεια μου γίνεται για να ξύσω λίγο την επιφάνεια των πραγμάτων που μας αφορούν σαν αυτοκίνητο. Είναι μια προσπάθεια απλοϊκή, μια προσπάθεια εκλαϊκευσης της λειτουργίας μηχανισμών, αλλά και καταστάσεων παραγωγής, εμπορίου, επισκευής, των αυτοκινήτων μας.
Αμόρφωτος άνθρωπος είμαι, με πολύ κόπο και εγώ προσπαθώ να κατανοήσω κάποια πράγματα, μη μου βάζεις λόγια στο στόμα ( στα πλήκτρα ήθελα να πω ) περί επιστήμης και λοιπά άλλα μεγάλα, απλός μηχανικός είμαι που έκανα χρόνια στις επισκευές, στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, και τα τελευταία αρκετά χρόνια στις κατασκευές μηχανημάτων συσκευασίας.
Το κέφι μου κάνω διαβάζοντας, γράφοντας, και φτιάχνοντας τα δικά μου αυτοκίνητα, μόνο για το κέφι μου, αν φτιάχνω και κανένα καμπανάτο φρένο για κανένα φίλο, από κέφι το κάνω, δεν ζω, ούτε πρόκειται να ζήσω από το αυτοκίνητο, απλά με τους γιούς μου έχουμε το σακατιλίκι της κατανόησης της λειτουργίας κάποιων πραγμάτων και της βελτίωσης τους, γιατί η παλαιότερη υποψία που είχα ότι όλα τα βιομηχανικά προϊόντα επιδέχονται βελτίωσης, είναι πια βεβαιότητα, και σε όσα δικά μου με αφορούν το παλεύω και το μεταδίδω, τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο.
Kαι δεν είμαι λάτρης του παρελθόντος όπως το εννοείς, πηγαίνω μπροστά κοιτώντας πίσω μου για να μαθαίνω και για να μη σκοντάφτω, προσπαθώντας να δω τις διαφορές που υπάρχουν στο χθές και στο σήμερα και να κατανοήσω γιατί γίνονται, ώστε να μην καταπίνω αμάσητο ότι μου προσφέρουν με το αζημίωτο πάντα οι αγαπητοί μας κατασκευαστές, και όχι μόνο αυτοί, αλλά και τα παπαγαλάκια τους, και όχι μόνο οι κατασκευαστές, ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Καλή σου μέρα.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
[...] Ο μοναδικος λογος αγορας νεου αυτοκινητου ,ειναι η παθητικη ασφαλεια ,τουλαχιστον για μενα. [...]Και η ενεργητική, θα προσθέσω εγώ. Κατά τα λοιπά, δεν έχω λόγο να αλλάξω το παλιό.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
[...] Ο μοναδικος λογος αγορας νεου αυτοκινητου ,ειναι η παθητικη ασφαλεια ,τουλαχιστον για μενα. [...]
Και η ενεργητική, θα προσθέσω εγώ. Κατά τα λοιπά, δεν έχω λόγο να αλλάξω το παλιό.
και να προσθεσω η μειωση της καταναλωσης καυσιμου και οι ρυποι, καλυτερο φινιρισμα στο χρωμα του αυτοκινητου, ομορφοτερο και λειτουργικοτερο εσωτερικο, αποδοτικοτερο κλιματιστικο και οχι ac, πλεον ολοενα και περισσοτερα αυτοκινητα καινουρια βγαινουν με καδενα μειωνοντας το κοστος συντηρησης και ζημιων
εχω 1001 λογους να σου περιγραψω για να αλλαξω το παλιο και ας ειναι και 6ετιας, το χρημα-η ρευστοτητα ειναι το προβλημα
βλεπω κατι ρεταλια μηχανικους αλλα και κολλημενους(οπως ο γειτονας) να κυκλοφορουν τα δεκαετιας '80 ascona-corolla και να λενε οτι γουσταρω και δεν τα φτιαχνουν τα καινουρια οπως τα δικα μας...υπερτετραγωνισμενη λαμαρινα, χωρις καταλυτη,πεταμενα με ενα ταμπλω της πλακας(και πραγματικα το εχει χρυσοπληρωσει απο τα προβληματα που εχει βγαλει, απλα ειναι η νοοτροπια που δεν μπορεις να του αλλαξεις ακομη και με τα επιχειρηματα ολου του κοσμου)
παραπανω σχετικα με την προοωρη φθορα των ιμαντων χρονισμων πιστευω το ιδιο ειτε τα εχουν απουλητα στις αποθηκες για 5-6χρονια, ειτε κυκλοφορει ο χ ιμαντας σε α' ποιοτητα με τιμη αγορας 70Ε και σε β' ποιοτητα με τιμη αγορας 50Ε αλλα το κερδος το εχουν απο το να εμπορευονται τα δευτερα επειδη η τιμη αγορας χονδρικης ποσοτητας θα του δωσει περισσοτερο κερδος -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
[...] Ο μοναδικος λογος αγορας νεου αυτοκινητου ,ειναι η παθητικη ασφαλεια ,τουλαχιστον για μενα. [...]
Και η ενεργητική, θα προσθέσω εγώ. Κατά τα λοιπά, δεν έχω λόγο να αλλάξω το παλιό.
και να προσθεσω η μειωση της καταναλωσης καυσιμου και οι ρυποι, καλυτερο φινιρισμα στο χρωμα του αυτοκινητου, ομορφοτερο και λειτουργικοτερο εσωτερικο, αποδοτικοτερο κλιματιστικο και οχι ac, πλεον ολοενα και περισσοτερα αυτοκινητα καινουρια βγαινουν με καδενα μειωνοντας το κοστος συντηρησης και ζημιων
εχω 1001 λογους να σου περιγραψω για να αλλαξω το παλιο και ας ειναι και 6ετιας, το χρημα-η ρευστοτητα ειναι το προβλημα
βλεπω κατι ρεταλια μηχανικους αλλα και κολλημενους(οπως ο γειτονας) να κυκλοφορουν τα δεκαετιας '80 ascona-corolla και να λενε οτι γουσταρω και να ισχυριζονται οτι δεν τα φτιαχνουν τα καινουρια οπως τα δικα μας...υπερτετραγωνισμενη λαμαρινα, χωρις καταλυτη,πεταμενα με ενα ταμπλω της πλακας(και πραγματικα το εχει χρυσοπληρωσει απο τα προβληματα που εχει βγαλει, απλα ειναι η νοοτροπια που δεν μπορεις να του αλλαξεις ακομη και με τα επιχειρηματα ολου του κοσμου)
παραπανω σχετικα με την προοωρη φθορα των ιμαντων χρονισμων πιστευω το ιδιο ειτε τα εχουν απουλητα στις αποθηκες για 5-6χρονια, ειτε κυκλοφορει ο χ ιμαντας σε α' ποιοτητα με τιμη αγορας 70Ε και σε β' ποιοτητα με τιμη αγορας 50Ε αλλα το κερδος το εχουν απο το να εμπορευονται τα δευτερα επειδη η τιμη αγορας χονδρικης ποσοτητας θα του δωσει περισσοτερο κερδος -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
βλεπω κατι ρεταλια μηχανικους αλλα και κολλημενους(οπως ο γειτονας) να κυκλοφορουν τα δεκαετιας '80 ascona-corolla και να λενε οτι γουσταρω και δεν τα φτιαχνουν τα καινουρια οπως τα δικα μας...υπερτετραγωνισμενη λαμαρινα, χωρις καταλυτη,πεταμενα με ενα ταμπλω της πλακας(και πραγματικα το εχει χρυσοπληρωσει απο τα προβληματα που εχει βγαλει, απλα ειναι η νοοτροπια που δεν μπορεις να του αλλαξεις ακομη και με τα επιχειρηματα ολου του κοσμου)
παραπανω σχετικα με την προοωρη φθορα των ιμαντων χρονισμων πιστευω το ιδιο ειτε τα εχουν απουλητα στις αποθηκες για 5-6χρονια, ειτε κυκλοφορει ο χ ιμαντας σε α' ποιοτητα με τιμη αγορας 70Ε και σε β' ποιοτητα με τιμη αγορας 50Ε αλλα το κερδος το εχουν απο το να εμπορευονται τα δευτερα επειδη η τιμη αγορας χονδρικης ποσοτητας θα του δωσει περισσοτερο κερδοςΔηλαδη ενα αμαξι του 2003 δεν τα εχει αυτα που περιγραφεις?
-
καλησπερα παιδια ηθελα να ρωτησω κατι
εχω το s3 του 2008 και εχω 70.000 χιλ
δεν εχω αλλαξει ιμαντα κεντροφορου,ειναι 365 αλογα
δεν το κυνηγαω το αυτοκινητο γιατι επρεπε να εχω αλλαξει ιμαντα
παιζει ρολο?
και αν ξερετε ποσο θα στοιχισει η αλλαγη του και τα παρελκομενα του?
διαβασα εδω μεσα τι παθαινει σε περιπτωση που χαθει ο χρονισμος και φρικαρα!
ευχαριστω! -
Δες το book service σου για την προβλεπομενη αλλαγη!!
Αν τον αλλαξεις στην αντιπροσωπεια ετοιμαζε κανενα μισθο!!! -
ωραια.....με έφιαξες πρωί πρωί...
-
Xαχαχα δεν ειχα αυτη την προθεση.....Τελικα στα ποσα χιλιομετρα αλλαζεται στο s3?
Δεν ειναι αναγκη να το πας στην αντιπροσωπεια ουτε σε εξουσιοδοτημενο! -
φιλος μου με το προηγουμενο s3 του πηρε αντιπροσωποια 1200ευρω
μολις μιλησα με τον δικο μου ο οποιος ειναι εξουσιοδοτημενος αλλα οχι
κεντρικος αντιπροσωπος οπως ο αλλος
και μου ειπε μαζι με την τρομπα νερου εργασιακα και ολα τα καλουδια
480ευρω με 450 ειμαστε κομπλε λεει
μια χαρα -
Eμενα και αυτα πολλα μου φαινονται αλλα απο τα 1200€....ειναι καλυτερα!
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες