-
Ο χρήστης giorgos90 έγραψε:
καλησμερα σε ολους θα ηθελα τη βοηθεια σας
εχω μια 147 και απο τοτε που αλλαξα τον ιμαντα χρονισμου στα 60000 χιλιομετρα
μου κανει ενα θορυβο για 3-4 δευτερολεπτα λες και ειναι ντιζελοκινητο
ο μαστορας εκει μου λεει πος δεν ειναι τιποτα και οτι σε λιγο και ρο θα στρωσει
εχουν κανει 2000 χιλ απο τοτε και ακομα τα ιδιαευχαριστω εκ των προτερων[*][img]
Ο μαστορας σου ειναι ασχετος.
Ο μεταβλητος κανει τον θορυβο και επρεπε να στον αλλαξει μαζι με τους ιμαντες.Εσυ ελενξε να εχεις παντα την σωστη ποσοτητα λιπαντικου ,η χαμηλη σταθμη επιβαρύνει το προβλημα . -
καλησμερα σε ολους θα ηθελα τη βοηθεια σας
εχω μια 147 και απο τοτε που αλλαξα τον ιμαντα χρονισμου στα 60000 χιλιομετρα
μου κανει ενα θορυβο για 3-4 δευτερολεπτα λες και ειναι ντιζελοκινητο
ο μαστορας εκει μου λεει πος δεν ειναι τιποτα και οτι σε λιγο και ρο θα στρωσει
εχουν κανει 2000 χιλ απο τοτε και ακομα τα ιδιαευχαριστω εκ των προτερων
Ή ο 'μάστορας' πρέπει να αλλάξει επάγγελμα, ή εσύ 'μάστορα'
Μην το αφήνεις χωρίς λάδι στο max όπως λέει ο Βασίλης. Δεν είναι κάτι τραγικό πάντως που πρέπει να φτιαχτεί ΑΥΡΙΟ. -
ο μεταβλητος ειναι επρεπε να σου τον αλλαξει αφου ελυσε το αμαξι.ειναι κλασσικο προβλημα του ts,εχει βγαλει η alfa-romeo κιτ που επισκευαζεται χωρις να λυσεις τους ιμαντες.αλλαξε μηχανικο δεν τα κατεχει τα alfa romeo.
-
παιδια σημερα το πηγα σε αντιπροσωπεια της αλφα και μου ειπε οτι αν αλλαξουμε λαδια και φιλτρα θα στρωσει...
μου εχει βαλει εννοιες ομως ενας γνωστος γιατι μου ειπε πως το ειχε παθει και αυτος και στην ουσια τον θορυβο του τον εκανε γιατι δεν ανεβαζε λαδια γρηγορα η μηχανη οταν ηταν κρυα και την εβαζε εμπροςτι να πω ρε π.... μου!!!!αν και η αντιπροσωπεια δεν μπορει να μου το λυσει θα το βαψω μπλε και θα το πεταξω στη θαλασσα
-
παιδια σημερα το πηγα σε αντιπροσωπεια της αλφα και μου ειπε οτι αν αλλαξουμε λαδια και φιλτρα θα στρωσει...
μου εχει βαλει εννοιες ομως ενας γνωστος γιατι μου ειπε πως το ειχε παθει και αυτος και στην ουσια τον θορυβο του τον εκανε γιατι δεν ανεβαζε λαδια γρηγορα η μηχανη οταν ηταν κρυα και την εβαζε εμπροςτι να πω ρε π.... μου!!!!αν και η αντιπροσωπεια δεν μπορει να μου το λυσει θα το βαψω μπλε και θα το πεταξω στη θαλασσα
Ο μεταβλητος στεγνωνει απο λαδι οταν ειναι σβηστη η μηχανη οποτε μεχρι να γεμισει παλι λαδι κανει αυτον τον θορυβο.Ο γνωστος σου εχει εν μερη δικιο.Αν δεν εχεις βαλει καποιο εξαιρετικα χοντρο λαδι και λαθος τυπο φιλτρου λαδιου δεν βλεπω πως η αλλαγη της αντιπροσωπειας θα κανει δουλεια.
Παντως ουσιαστικο προβλημα δεν ειναι .Σε αλλα αμαξια αν το αφησεις καιρο σβηστο ακουγονται οι βαλβιδες μεχρι να γεμισουν λαδι. -
Μεταβλητός ειναι λέμε.....
-
Καλησπέρα!
help!
έχω την 147 με 105 ίππους χωρίς μεταβλητό.
στα ποσο αλλαζω τον ιμάντα?45.000 ή 60.000.
έχω κάνει 47.000 και προσπαθώ να το τρενάρω για οικονομικούς λόγους.ευχαριστω΄!!
-
Πας και τον αλλάζεις αύριο κιόλας!!! Φίλος με 147 πήρε το μοτέρ στο χέρι στα 50.000 επειδή δεν άλλαξε εγκαίρως.
-
με σκοτώνεις αλλά σ ευχαριστώ!! θα γενήσω χρηματα και θα πάω αναγκαστικα μην μ καεί κανα μοτερ...
-
απο τη στιγμη που εχει βαλει καποιο επωνυμο ιμαντα κραταει για 60.000χλμ
-
ιδέα δεν έχω τι ιμαντα έχει πάνω..μεταχειρισμενο το εχω πάρει το αμάξι..
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
απο τη στιγμη που εχει βαλει καποιο επωνυμο ιμαντα κραταει για 60.000χλμΣτην περίπτωση που ανέφερα, ο μανίσιος ιμάντας έσπασε. Για αυτό άλλωστε νομίζω άλλαξε από τα 60 στα 45 χιλ. χλμ το διάστημα αλλαγής ιμάντα στους TS.
-
Σε αυτο το πραγμα παιζουν πολλα οπως αστοχια υλικου στον ιμαντα χρονισμου,υπερβολικα τεντωμενος ιμαντας,αγριεμενο γραναζι (εκκεντροφορου) με ολα αυτα την προωρη κοπη του ιμαντα
δεν δισταζω να πω οτι μου κοπηκε ιμαντας χρονισμου απο υπερβολικο τεντωμα στα 40.000χλμ αλλα οφειλονταν σε λαθος του μηχανικου απο το υπερβολικο τεντωμα ο ιμαντας χρονισμου μετα απο 500-1000χλμ αρχισε να παραγει εναν περιεργο ηχο που τοτε με κατα επανηλλειμενες επισκεψεις στο μηχανικο πιστευε οτι ακουγονταν ο ιμαντας του υδραυλικου τιμονιου (αλλαχθηκε) επειτα πιστευε οτι ακουγονταν η αντλια του υδραυλικου τιμονιου('μη φοβασαι δεν ειναι τιποτα η αντλια του υδραυλικου τιμονιου ακουγεται δεν ειναι τιποτα αφου δεν εχει πεσει η αποδοση') και κοπηκε επειτα απο 40.000χλμ και αλλαχτηκαν 4 βαλβιδες στραβωμενες
η εργοστασιακη προδιαγραφη του ιμαντα χρονισμου ειναι να αντικαθισταται καθε 80.000χλμ, τον αντικαθιστω καθε 60.000χλμ και προτιμω τον top στην κατηγορια για ιμαντες χρονισμου GATES -
Λες να ήταν λάθος τέντωμα από το εργοστάσιο και να έσπασε στις 50κ;
-
Ευχαριστώ για τις γνώμες σας κατ αρχας.
Εγώ νόμιζα οτι οι ιμαντες αλλάζουν κάθε 60 αλλά σήμερα μ παν οτι στις alfa romeo θελει στις 45.
Και τώρα προσπαθώ να δω αν ισχυει. -
Πιστευω οτι οι ιμαντες χρονισμου ειναι κατασκευασμενοι για να αντεχουν τις πιεσεις που μεταφερει ο στροφαλος προς τους εκκεντροφορους ποσο μαλιστα ο εργοστασιακος που εχουν γινει αρκετες δοκιμες και προκυπτει ενα ασφαλες νουμερο
Ναι με συζητηση με μηχανικο ο ιμαντας κοβεται προωρα κατα 95% απο υπερβολικο τεντωμα βεβαια το προβλημα λυθηκε με τους αυτοματους τεντωτηρες αλλα τι να το κανεις (πηγα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο vaggroup να αλλαξει ιμαντα σε 16βαλβιδο αλλης μαρκας και τον τεντωσε μεχρι τα 'μπονια' ελεος εναν ιμαντα χρονισμου δεν ξερουν να τεντωνουν)
Τα Alfa Romeotwinspark ηταν και θα ειναι απο τα πιο γρηγορα ατμοσφαιρικα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στη αγορα δεν νομιζω οτι ειναι αυτος ο λογος που μειωνει την ζωη του ιμαντα στο τεντωμα του ιμαντα ειναι η 'χρυση τομη'
Απο μαρκα ιμαντες δεν το συζητω για τον αγγλικο τον Gates απεφυγε τον γερμανικο Flennor σε μερικα μοντελ υπαρχει προβλημα στην εγκατασταση -
Πέρα από τα χιλιόμετρα μετράει και η ηλικία . Οπότε , ακόμα και αν δεν έχεις τα χιλιόμετρα , καλύτερα να το αλλάξεις το συντομότερο καθώς τα λεφτά για το σερβις ειναι σαφώς λιγότερα από το πάρεις μηχανή στο χέρι..
-
Εχω ενα fiataki punto 2001(16v 1300cc) μοντελο.το manual γραφει ελεγχο στα 60.000κμ του ιμαντα και αντικατασταση στα 120.000κμ.τωρα εχω 106.000 και η αντικατασταση ειχε γινει στα 65.000 το 2006 ομως..πρεπει να το αλλαξω αμεσα?τι λετε?και αν εχει καποιος Pounto αν ξερει ας μας πει και το κοστος..!ευχαριστω!
-
Ο χρήστης nikosousan έγραψε:
Εχω ενα fiataki punto 2001(16v 1300cc) μοντελο.το manual γραφει ελεγχο στα 60.000κμ του ιμαντα και αντικατασταση στα 120.000κμ.τωρα εχω 106.000 και η αντικατασταση ειχε γινει στα 65.000 το 2006 ομως..πρεπει να το αλλαξω αμεσα?τι λετε?και αν εχει καποιος Pounto αν ξερει ας μας πει και το κοστος..!ευχαριστω!
Το ολιγότερε που αλλάζοντα οι ιμάντες είναι 65000 χιλιόμετρα, μα οριοθετείτε από τον κατασκευαστή. Τα τρία και έως πέντε χρόνια τα βάζω σαν ανώτατο όριο παραμονής του ιμάντα στο αυτοκίνητο.
Είναι σίγουρο, το που τα κάνει τα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο είναι καταλυτικό. Διότι 10 χιλιόμετρα 1 – 2α είναι τουλάχιστον 25 πραγματικά…..
Εάν το αυτοκίνητο σου έχει μηχανή 188Α4000 ο ιμάντας σου κάνει 23,91 ανωτάτη λιανική μετα φόρου.
Εάν θέλετε να εξυπηρετήστε από αυτούς που γνωρίζουν στης ενότητες, καλό είναι να δίνετε όσο το δυνατόν ποιο πλήρεις εικόνες.
Α. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Πιστευω οτι οι ιμαντες χρονισμου ειναι κατασκευασμενοι για να αντεχουν τις πιεσεις που μεταφερει ο στροφαλος προς τους εκκεντροφορους ποσο μαλιστα ο εργοστασιακος που εχουν γινει αρκετες δοκιμες και προκυπτει ενα ασφαλες νουμερο
Ναι με συζητηση με μηχανικο ο ιμαντας κοβεται προωρα κατα 95% απο υπερβολικο τεντωμα βεβαια το προβλημα λυθηκε με τους αυτοματους τεντωτηρες αλλα τι να το κανεις (πηγα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο vaggroup να αλλαξει ιμαντα σε 16βαλβιδο αλλης μαρκας και τον τεντωσε μεχρι τα 'μπονια' ελεος εναν ιμαντα χρονισμου δεν ξερουν να τεντωνουν)
Τα Alfa Romeotwinspark ηταν και θα ειναι απο τα πιο γρηγορα ατμοσφαιρικα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στη αγορα δεν νομιζω οτι ειναι αυτος ο λογος που μειωνει την ζωη του ιμαντα στο τεντωμα του ιμαντα ειναι η 'χρυση τομη'
Απο μαρκα ιμαντες δεν το συζητω για τον αγγλικο τον Gates απεφυγε τον γερμανικο Flennor σε μερικα μοντελ υπαρχει προβλημα στην εγκατασταση
Η ένια της λέξης ‘μπούνια’, είναι ανύπαρκτη, όταν υπάρχουν εργαλεία….
Το εργαλείο εντοπίζει και την ορθότητα του εντατήρα. Μην πηγαίνετε σε συνεργεία που δουλεύουν όπως δούλευε ο παππούς μου.
Ένας χαλαρός ιμάντας, θα ‘πηδήξει’ δόντια, και μπορεί να πάρουμε στραβές βαλβίδες.
Ένα μπούνια σφίξιμο σε vag, παίρνουμε την αντλία νερού στα χέρια……
Μια ‘χαλαρή’ η ‘μπούνια’ ρύθμιση, μειώνει την ζωή του όποιου ιμάντα.
Είναι κρίμα όταν υπάρχει ρυθμιστής με 140ε, να μην υπάρχει σε κάθε συνεργείο.
Antonis-team.
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες