-
Έχω τέτοια μαξιλάρια (memory foam) και δεν μυρίζουν καθόλου. Πρέπει να πήρες κακή μάρκα στρώμα.
Δεν είμαι καθόλου ανεκτικός με μυρωδιές από πράγματα μέσα στο σπίτι. Είχα πάρει ένα pc το οποίο βγάζει μια ανεπαίσθητη μυρωδιά (σαν καινουργίλα) όταν δουλεύει που κάνει τα μάτια μου να τσούζουν. Ακόμα και μετά από χρόνια βγάζει αυτή την απαίσια μυρωδιά.
-
Ο χρήστης perouvian έγραψε:
Καταρχήν για αυτό το 'πρώην πωλητή' ασε με να έχω τις επιφυλάξεις μου.. Κατά δεύτερον έκανα εγγραφή στο forum για να παραθέσω αυτά που βρήκα στο internet, μετά την άσχημη εμπειρία που είχα από το συγκεκριμένο είδος στρωμάτων. Και τα link δεν τα παρέθεσα μόνο για σένα, αλλά και για όσους είχαν σαν προοπτική να αγοράσουν τέτοιο στρώμα.. να ενημερωθούν και από μόνοι τους να κρίνουν..Επειδή εγώ δεν κρύβομαι και δεν είμαι πονηρός και κάποια μέλη από εδώ ξέρουν μέχρι και το που μένω, μπορώ να σου πω ό,τι θέλεις. Λέγομαι Παντελίδης Ιωάννης, είμαι 33 και μένω στην Ελευσίνα. Είχα 4 χρόνια κατάστημα με ορθοπεδικά - ιατρικά είδη στην Ελευσίνα, κάτω από το πατρικό μου. Πρόλαβα την κρίση το 2009, έκλεισα το μαγαζί μου και πήγα στην Αγγλία, ώστε να δουλέψω πάνω στο πτυχίο μου, έχω τελειώσει ηλεκτρονικός μηχανικός στο DeMontfort στη πόλη Leicester. Πλέον, γύρισα Ελλάδα και είμαι σε αναζήτηση εργασίας, δηλαδή άνεργος, ΧΩΡΙΣ επίδομα από τον ΟΑΕΔ, μιας και δε παίρνουν επίδομα οι μηχανικοί. Αυτά για τις επιφυλάξεις σου....
Όσον αφορά τα foam, μπορώ να σου βρω για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προϊόν ανά τον κόσμο, καλές και κακές κριτικές. Στο ξαναλέω, για τις κακές κριτικές που βάζεις, υπάρχουν άλλες τόσες καλές. Εσύ μας έγραψες την εμπειρία σου, σου παρέθεσα και γω τις δικές μου (όπως και ο leonp). Αν θέλεις μπορώ να σου γράψω και τις μάρκες που πήρα, τις τότε τιμές και τις εταιρίες που τα προμηθεύτικα.
Όποιος θέλει να ενημερωθεί, εδώ είμαστε. Σταματάω γιατί βαρέθηκα και με βαρεθήκατε
-
Ο περουβιανός φίλος πάντως πρέπει να έχει δίκιο ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα. Από βικιπαιδεία...
*When new, some memory foams give off a distinct chemical odor, which many people find unpleasant and some say is akin to the smell of paint. This odor decreases with airing, but some remain sensitive. Emissions from memory foam mattresses may cause more respiratory irritation than other mattresses. Mildew and house dust mites may not occur as frequently, so asthma attacks may be less frequent and severe. [5]
Memory foam, like other polyurethane products, can be combustible.[6] State and US Federal Laws have been enacted in the USA to require all bedding, including memory foam items, be resistant to ignition from an open flame such as a candle or cigarette lighter. New bedding laws that went into effect in 2010, change the Cal-117 Bulletin for FR testing.[7] There is concern that high levels of the fire retardant PBDE, commonly used in memory foam, could cause health problems for users. [8] PBDEs are no longer used in most bedding foams, especially in the European Union.
Manufacturers caution about leaving babies and small children unattended on a memory foam mattress, as they may find it more difficult to turn and rotate and may suffocate.*
http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_foam#Hazards
Επί του πρακτέου πιστεύω ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί κίνδυνοι. Ωστόσο εάν νομίζεις ότι έχεις πρόβλημα, 'τρέξτους' να στο αλλάξουν...
-
Φιλε Ιωάννη ήθελα να σε προσβάλω εκείνη τη στιγμή που εγραψα ότι εγραψα αλλα τώρα το μετάνιωσα. Τέλος.Δεν εχέι νόημα.Σκοπος μου είναι να υποψιάσω το επίδοξους αγοραστες στρωματων. θεωρω ότι η αγορα στρώματος είναι πολυ σημαντικη καθως είναι καθαρα ένα θεμα υγέιας.Δεν αγοραζεις τηλεοραση που αν δεν σου αρεσει απλα ξενερωνεις.Μιλαμε για κατι στο οποίο περνας 8 ώρες και αυτες τις ώρες ο οργανισμος είναι ευάλωτος. Εγω αγορασα το στρωμα ανυποψίαστος και αφελως με γνώμονα μονο την βόλεψή μου (είναι αληθεια ότι τα memory είναι και μαλακά και σταθερά μαζί και έτσι ''ψήθηκα'', αλλα είναι και πολύ ζεστα γεγονος που δεν μπορεσα να διαπιστώσω στο μαγαζί καθώς η αγορα έγινε το χειμώνα) αλλα δεν σκεφτηκα καθόλου το υλικο από το οποιο ειναι φταιγμενα. Είναι δυνατόν να κοιμόμαστε επάνω σε πλαστικά; Τεχνολογία και μαλ**ιες.Δηλαδή ποσο παραπάνω θα κοστίσει να φτιάξουν στρώματα από κάποιο φυσικό υλικό πχ βαβμακι; Για τα στρώματα από latex ας πούμε δεν είδα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα(μονο ότι είναι και αυτά αρκετά ζεστά).Προφανώς δεν νιαζονται για την υγεια των καταναλωτων παρα μονο για το κερδος και μάλλον η πλαστικούρα δε πρέπει να τους κοστίζει και πολύ.
-
Ο χρήστης perouvian έγραψε:
Φιλε Ιωάννη ήθελα να σε προσβάλω εκείνη τη στιγμή που εγραψα ότι εγραψα αλλα τώρα το μετάνιωσα. Τέλος.Δεν εχέι νόημα.Σκοπος μου είναι να υποψιάσω το επίδοξους αγοραστες στρωματων. θεωρω ότι η αγορα στρώματος είναι πολυ σημαντικη καθως είναι καθαρα ένα θεμα υγέιας.Δεν αγοραζεις τηλεοραση που αν δεν σου αρεσει απλα ξενερωνεις.Μιλαμε για κατι στο οποίο περνας 8 ώρες και αυτες τις ώρες ο οργανισμος είναι ευάλωτος. Εγω αγορασα το στρωμα ανυποψίαστος και αφελως με γνώμονα μονο την βόλεψή μου (είναι αληθεια ότι τα memory είναι και μαλακά και σταθερά μαζί και έτσι ''ψήθηκα'', αλλα είναι και πολύ ζεστα γεγονος που δεν μπορεσα να διαπιστώσω στο μαγαζί καθώς η αγορα έγινε το χειμώνα) αλλα δεν σκεφτηκα καθόλου το υλικο από το οποιο ειναι φταιγμενα. Είναι δυνατόν να κοιμόμαστε επάνω σε πλαστικά; Τεχνολογία και μαλ**ιες.Δηλαδή ποσο παραπάνω θα κοστίσει να φτιάξουν στρώματα από κάποιο φυσικό υλικό πχ βαβμακι; Για τα στρώματα από latex ας πούμε δεν είδα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα(μονο ότι είναι και αυτά αρκετά ζεστά).Προφανώς δεν νιαζονται για την υγεια των καταναλωτων παρα μονο για το κερδος και μάλλον η πλαστικούρα δε πρέπει να τους κοστίζει και πολύ.Ωραια.Εκανες μια αποτυχημενη αγορα.Μακαρι να ειναι η τελευταια.Ξεπερασε το.Παρε κατι αλλο που θα ειναι καλυτερο.Αλλωστε και το πρωτο στρωμα δεν σε αναγκασε κανεις να το παρεις,εσυ το διαλεξες.
-
Παντως,τα Tempur,που εχουν και μνημη,ΔΕΝ μυριζουν.Σιγουρα.
Κανουν βεβαια μια περιουσια,αλλα το καλο,το πληρωνεις,τι να κανουμε. -
Για τα Candia strom έχει κανείς άποψη? Δοκίμασα τα Interactive Silk Plus & Velvet Plus και μου φάνηκαν καλύτερα από τα αντίστοιχης τιμής Media strom.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Για τα Candia strom έχει κανείς άποψη?... έχω το ημισκληρο ( 750Ε πριν από 2 χρόνια ) ΚΑΙ βγήκε την υγειά της η μεσούλα μου ...
Ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά μου .
-
Tempur το 8άρι(γιατί έχει και 14άρι).Με μία λέξη ...ΑΛΛΟΥ!!!
ΥΓ.Βέβαια,τα 1800 πρίν 4 χρόνια......άουτς!!!
ΥΓ2.Αλλά όταν έχεις αλλάξει δύο δίσκους(όχι πλατώ ) στη μέση,με εμφυτεύματα τιτανίου........δεν το συζητάς καν και τα σπρώχνεις ολούρμο....
ΥΓ3.Εγγύηση εφ'όρου ζωής.... -
Memory foam τί είναι ρε σεις...??
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Memory foam τί είναι ρε σεις...??Ειναι αυτα τα στρωματα που παιρνουν το σχημα σου,σαν ευπλαστο αφρολεξ φαντασου τα.
Ή τα λατρεύεις ή τα μισείς,δεν υπαρχει ενδιάμεσο. -
A, μάλιστα....Το cocomat που έχω, δεν κάνει τέτοια πράγματα, οπότε να μην ανησυχώ....!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
A, μάλιστα....Το cocomat που έχω, δεν κάνει τέτοια πράγματα, οπότε να μην ανησυχώ....!Θυμαμαι οτι οταν το αγορασα εδω και καμποσα χρονια,εκανα μι βδομαδα να το συνηθισω,αλλα απο κει και μετά δεν το αλλαζω με τιποτα.
-
Eγω πάντως θα 'θελα να μπορώ να δοκιμάσω.... 5-6 διαφορετικά στρώματα, απο μια εβδομάδα το καθένα, για να μπορέσω να βγαλω συμπέρασμα. Σαφώς είναι καλό στρώμα και είμαι ευχαριστημένος (ας είναι καλά τα πεθερικά..!), αλλα πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο..! Το μόνο θέμα ήταν τον πρωτο μηνα που μύριζε κάπως, αλλα απο κει και πέρα δεν μυρίζει καθόλου. Αυτό που μου λείπει (αλλα μου λείπει κι ενα.... 1000άρικο για να το αποκτήσω ), είναι το ανώστρωμα Νο2 που είναι με πούπουλο χήνας...! Είχα την τυχη να κοιμηθώ πριν 3 χρόνια πάνω σε τετοιο, σε ξενώνα πηγαίνοντας προς Χρυσομηλιά (Πίνδος, περιοχή Περτουλίου, ο Κωνσταντίνος θα ξέρει...) και χάαααθηκα μέσα του...!!
Τί το 'θελα...;; Απο τότε το λιγουρεύομαι, αλλα με τη λιγούρα θα μείνω... Τεσπα, εδω έχουμε άλλα θέματα, αυτά είναι τρίχες...
-
Τετοια μαλακωσιά που λες,εχουν τα επισης Σουηδικα στρωματα ,και ομοιως πανακριβα,Dux. http://www.duxiana.com/cy_gk/duxiana_experience.shtml .Μιλαμε για εντελως χλιδη.Μια δοκιμη θα σας πεισει.
-
Πολύ θετική γνώμη για το service της Media Strom.
Πολύ γρήγοροι, άμεση εξυπηρέτηση, ευγενικοί. Μπράβο, μπράβο.
Μιλάμε για στρώμα των 800 ευρώ. Τα πιο ακριβά της φίρμας μου είχαν φανεί πολύ μαλακά, αλλά γούστα είναι αυτά. -
Λάδια φίλτρα ή μεγάλο με ιμάντες;
Δεν μου κάνει εντύπωση για την εξυπηρέτηση, ειδικά αν ήσουν Β.Ελλάδα, αλλά πραγματικά γιατί χρειάστηκες το σέρβις;
-
Τα 'φτυσε το στρώμα (3-4 ετών). Ξεκόλλησαν εσωτερικά οι στρώσεις των υλικών, βούλιαξε στο κέντρο...
-
Να γράψω κι εγω την εμπειρία μου.
Μέχρι πέρυσι είχα ένα στρώμα της media strom το οποίο το είχα πάρει 900 ευρω νομίζοντας ότι το καλό ανατομικο στρώμα θα πρέπει να είναι σκληρό .....
Δεν είχα καθόλου ευχάριστο ύπνο με πολλά στριφογυρισματα το βράδυ και πολλές φορές ξυπνουσα πιασμενος ...
Το κακό όμως παράγινε και στο τέλος άρχισα να ξαγρυπνω και να ξυπνάω με πόνο.Πήγαμε στην elite strom να δούμε το tempur. Μου άρεσε Πολυ η παρουσίαση αλλα η τιμή ήταν τσιμπημενη και είχαμε και την δυσκολία πως να πετάξουμε το σχεδόν καινούριο στρώμα ....
Έτσι ακεστηκαμε σε ένα επιστρωμα latex που έκανε Πολυ καλα τη δουλειά του και είδα μεγάλη βελτίωση ....Μου είχε μπει όμως το μικρόβιο του tempur ...
Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω το βήμα διότι πήγαμε σε Σπιτι φίλων οι οποίοι είχαν tempur και ήταν ( μετά απο δυο χρόνια ) κατενθουσιασμενοι ....Σκαω λοιπόν τα 1490 ευρω και το χτυπάω.....
Στην αρχή είναι αλήθεια ότι κρατησα το Παλιο στρώμα ( πισινη ) μπάς και κάτι δε μου αρεσει.
Οι πρώτες μέρες ήταν περίεργες και το στρώμα μου φαινόταν σκληρό.
Βέβαια η πωλητριας είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή 1 μήνα και για να μαλακωσει το στρώμα αλλα και για να συνήθησει το Σωμα ....
Αυτά τα στρώματα χρειάζονται λίγες μέρες μέχρι να φτάσουν στο σωστό σημείο. ....Μετά απο 4 μήνες στην κατοχή μου μπορώ να πω το εξής ......
Το στρώμα είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ ! Είναι ότι καλύτερο μπορούσα να έχω. Κοιμάμαι χωρίς να αλλάζω σχεδόν καθόλου πλευρό (σημάδι ότι το Σωμα νοιώθει άνετα και δεν ταλαιπωρείται ) και ξυπνάω χωρίς κανένα πόνο , ξεκουραστα νοιωθοντας το Σωμα σαν λαμπάδα το πρωί .
Ακόμα και κάποιες μέρες που μετά απο ξενυχτι κοιμάμαι μόνο 4 ώρες , πάλι νοιώθω ότι ξεκουραζομαι
Δεν παρατήρησα καμμιά οσμή ούτε την πρώτη μέρα .....Είναι μόνο κρίμα που δεν το είχαμε πάρει τότε , διότι θα γλυτωναμε και τα 900 αλλα και τα 250 για το επιστρωμα latex.
Απλά θέλει λόγια υπομονή τις πρώτες δυο εβδομάδες ......
-
Οπως ακριβως τα λες,συμφωνω 100%.
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ