-
Καλημέρα σε όλους,σε άλλη ενότητα μπήκε θέμα ενημέρωσης των θεατών(και οχι μόνο θα έλεγα εγώ) στούς Ελληνικούς αγώνες, μέσα απο εδώ ας κανούμε μια προσπαθεια ο κάθε ένας από εμάς να γράψει τη σκέψη του και την όποια ιδέα του.
Χρήστος Κουτρας -
Καλημέρα σε όλους,σε άλλη ενότητα μπήκε θέμα ενημέρωσης των θεατών(και οχι μόνο θα έλεγα εγώ) στούς Ελληνικούς αγώνες, μέσα απο εδώ ας κανούμε μια προσπαθεια ο κάθε ένας από εμάς να γράψει τη σκέψη του και την όποια ιδέα του.
Χρήστος Κουτρας -
Χρήστος Κουτρας -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πρώτα πρέπει να σε ευχαριστήσω ΧΡΗΣΤΟ, γιατί είσαι ‘γρήγορο πιστόλι’!.
Δεν πρόλαβα να το πω, και το έκανες. Τα χέρια και το μυαλό σου είναι πολύ γρήγορα. Χαρά στης γυναικείες παρέες σου!!!!!!!…….
Πάρα κάτω μετέφερα αυτά που είχα γράψει σε άλλη ενότητα. Είναι μια γνώμη μου, η όπια σίγουρα χρειάζεται δουλεία, χρειάζεται παραθέσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν, για να γίνει, ένα πλήρες πακέτο. Δεν σου κρύβω, ότι από προχτές, ήρθα σε επαφή με τους τεχνικούς σταθμού, που έφτιαξα με άλλους, τον 90,4 Απόλλων FM.
Εδώ θα παρακαλούσα, αν μου επιτρέπετε, να παρακαλέσω τους παραθέτοντας κατ’ αρχή, να εξαντλήσουμε το θέμα αυτό, και μετά να πιαστούμε με εφημερίδες περιοδικά η TV. Θεωρώ την πρόταση μου, σαν αρχή εξαγωγής από το τέλμα της ενημέρωσης των θεατών, και σαν ερέθισμα των δημοσιογράφων και καναλιών να γίνουν αποτελεσματικότεροι!.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ. Σίγουρα ο γελοίος τρόπος που ‘ενημερώνουν’ στο ακρόπολης δεν σε καλύπτει, όπως και εμένα. Όχι μόνον δεν με καλύπτει, μα με εξαγριώνει και η νοοτροπία αυτών που βαστάνε το μικρόφωνο, στο αυτοκίνητο που στέλνει στης ιδικές η οργάνωση. Άσχετοι έως τούβλα, που δεν ξέρουν να προφέρουν τα ξενόγλωσσα ονόματα των FIA 1. σίγουρα μέχρι τον τέταρτο, και μη παρέκει!. Και εάν δεν δουν πολλούς, ‘μουγκά στην στρούγκα’!.
Εν πρώτης, όλοι μπορούμε να έχουμε ένα ραδιόφωνο μαζί μας. Και σαν θεατές και σαν φύλακες. Και λέω και φύλακες, διότι δεχόμαστε και ερωτήσεις από τους θεατές συνεχώς, και στο τέλος τα βάζουν μαζί μας, διότι δεν έχουμε ιδέα!.
Δεύτερων, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν δαπανηθεί για τους αγώνες, και δεν έχουν αγοράσει έναν αναμεταδότη τοπικής εμβέλειας στα FM, ο οποίος να στήνετε στο βουνό, με μια πτυσσόμενοι κεραία, και να μεταδίδει συνεχώς τα αποτελέσματα, καθολη την εξέλιξη του αγώνα, με πλήρη ενημέρωση. Τα στοιχεία της μετάδοσης θα είναι άμεσα και συνεχή, μέσα από το γραφείο της οργάνωσης. Ο εκφωνητής θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος από την γραμματεία που ξέρει να συνεννοείται με εμάς τους ανθρώπους του ‘βουνού’. Όχι δημοσιογράφος για να αποφύγουμε της μ@λ@κιες που τους ξεφεύγουν καμιά φορά, και που κατά κόρον σχολιάζετε!. Θα μπορούσε να είναι ένας οδηγός αγώνων, και επιμένω όχι δημοσιογράφος. Δεν έχω μαζί τους τίποτα, μα αυτοί σχολιάζουν και καλά κάνουν, μα ενοχλούν και πολλά αυτιά!. Βεβαίως εάν το ‘πράγμα’ οργανωθεί σωστά, μπορούν και κάποιοι δημοσιογράφοι, να είναι και στο πάρκ-φερμε, η στο σέρβις- πάρκ, και να παίρνουν συνεντεύξεις. Μέχρι σήμερα όταν αυτό, δίδετε σε χορηγούς – τοπικούς σταθμούς δεν αποδίδει. Διότι κανένας επαγγελματίας, πουθενά στον κόσμο δεν δίδει δωρεάν της παροχές του. Λένε ορισμένα πράγματα, άκαιρα, καθυστερημένα, και οπωσδήποτε δεν καλύπτουν με το 100%. Στην βράση κολλάει το σίδερο!. Βεβαίως εδώ κολλάμε στα συμφέροντα. Ο οργανωτής, γυναίκα η άντρας, πρέπει να έχει ‘βαριά ΚΟΚΟΒΙΑ’!.
antonis-team.Πρώτα απ' ολα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Εγώ λοιπόν τι βλεπω στους αγωνες που κανω καποια θεση θεατες οι και ειδικα σε θεσεις ενδιαμεσων, οι περισσοτεροι ερχονται πανω στο αυτ/το του κριτη και προσπαθουν να ακουσουν κατι σχετικο με αποτελεσμα και ρωτουν συνεχως ποιος ειναι πρωτος παρεμποδιζοντας αρκετες φορες και την δουλεια μας κανοντας και τα αυτ/τα μας τραπεζι καφενειου απο τους καφεδες τους,οι ανθρωποι θελουν να μαθουν και καλα κανουν,στο Ρ.Α. λοιπον υπαρχει ενα αυτ/το το λεμε ΙNFO αποτελεσματα κατι σχετικο μπορει να γινει απο τα δυο πρωτα πλοηγα αυτ/τα,ακομα ισως και απο το ουραγο.Κοστος? 0 !!! (τα αυτ/τα ετσι κ αλλιως περνουν βαση κανονισμου) ουτε ραδιοφωνα ουτε σταθμοι ουτε τιποτα! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ελενχουν την ασφαλεια, τις θεσεις και καλυπτουν τυχον προβληματα.Δε νομιζω οτι πρεπει να ειναι αγωνας παγκοσμιου για να γινει αυτο!Κατι αλλο τωρα,για να θελει να μαθει κανεις τα αποτελεσματα θα πρεπει να μαθει πρωτα οτι υπαρχει αγωνας, με καθε δυνατο τροπο!!! ΟΧΙ με κολλες Α4 στις κολονες της ΔΕΗ σαν κηδειοχαρτα.Αφισσες,με χαρτη και ωραρια ε.δ. στα σωστα σημεια,οι τοπικοι φορεις να πιστουν απο τους οργανωτες οτι τα ραλλυ δεν ειναι καμια πενηνταρια ανοητοι και αλλοι τοσοι ανοητοι που τρεχουν στα βουνα να τους δουν,οι αγωνες ειναι μοχλος αναπτυξης της εκαστοτε περιοχης, γνωριζοντας ο καθε επισκεπτης θεατης εαν περασει καλα δεν τον κλεψουν οι ξενοδοχοι και εστιατορες θα ξαναπαει εκει ευχαριστα ακομα και αν δεν εχει αγωνα,αυτα για αρχη!
Χρηστος Κουτρας -
Την Κυριακή ήμουν στο ΚΟΡΙΝΘΟΥ, άγιοι Θεόδωροι.
Θεατές, από ελάχιστοι, μέχρι τίποτα!.
Φυλλάδια τίποτα!.
Ραδιοφωνική ενημέρωση παραμύθια!.
Όλοι εσείς που σας αρέσει να παρακολουθείτε αγώνες δεν έχετε μια πρόταση, πως θα είσαστε καλύτερα?.
Όλοι εσείς που τρέχετε σε αγώνες, η θα θέλατε να τρέξετε, (εκτός από τους έχοντες), δεν ξέρετε τι φταίει και δεν υπάρχουν θεατές?. Γιατί δεν το γράφετε. Πως θα ενημερώσουμε της λέσχες για το τι πρέπει να κάνουν. Μην μου πείτε ότι ξέρουν, γιατί θα γελάσω.
Antonis-team.Κύριε Αντώνη σχέδον όλα κάλα είναι απο θέμα προβολής στους αγώνες..Ο λόγος που δεν έρχονται θεατές είναι ο εξής..(θα σας πω τι μου λένε παιδιά που ρώταω στην σχολή που πάω αλλά και παλιά στο σχολείο).
Τους ρωτάω,,παρακολουθείτε καθόλου πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ? Απάντηση .'' Φιλαράκι έχω πάει ριτσώνα με τους ιάπωνες..πωωω τι έκαναν ρεε οι άνθρωποι..τους λέω σε ράλλυ!! όχι αναβάσεις..κ μου λένε όχι,μόνο στο ακρόπολις,στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τι να δούμε τους έλληνες?? και μου λένε δεν έχουν θέαμα.Τους λέω να πάνε μια φορά να δούνε και αρχίζουν μετα και λένε,,εεε θα πάμε σε καμια ριτσώνα..κ που λες φιλαράκι έχω ένα saxo 850 άλογα με εξάτμιση και φίλτρο κ τα βράδια πάω στα λιμανάκια κ είμαι ο καλύτερος και έλα να τα στησουμε και τέτοιεσ π@π@ριες...Τους εξηγώ τα λεφτά που δίνετε σε αυτές τισ μαλακίες θα είχατε πάρει ενα αγωνιστικο και θα κάνατε την πλάκα σας..και λένε,,δεν έχει νόημα αμα δεν βάλεις κόντρα στον δρόμο να ''πειράξεις'' κάποιον..Όπως καταλαβαίνετε κύριε Αντώνη,,ο Έλληνας είναι ''καμμένος'',,''κάγκουρας'',,''κατεστραμένος'' !!!!!!!!!! Όσο και να προβάλλονται οι αγώνες αυτοί θα πηγαίνουν για κόντρες και σε καμια ριτσώνα να δουν τουσ ιάπωνες!! Αυτοί που ξέρουν απο αγώνες και τους αρέσουν θα πηγαίνουν..απο τους άλλους μην περιμένετε.. -
Απο οσο γνωριζω ουτε ο Τακης ο Σκαλτσας ουτε ο Γιωργος ο Αγγελιδης(τυχαια παραδειγματα,προς αποφυγη παρεξηγησεων) ειναι 'Ιαπωνες' και ομως σε καθε περασμα τους καμαρωνουμε.
Θεαμα δεν ειναι μονο οι παντες,ειναι και τα yariσακια που κελαϊδανε την 5η στον κοφτη,ακομα και τα cinquecento(παλιοτερα) παυ παλατζαριζαν, στο Μερκουρη,στα ορια της προσφυσης.
Θεαμα ομως δεν ειναι ο ηχος του antilag απο τετρακινητα turbo.
Αρα ζητουμενο:ΘΕΑΜΑ=ΧΕΡΙΑ+ΨΥΧΗ
Προτασεις:αλλαγη νοοτροπιας με τα χερια να στριβουν το τιμονι και οχι το ονομα(αυτοκινητου ή οδηγου) -
Φίλοι μου ο κόσμος είναι αδίαφορος και αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά οι αγώνες έγιναν οικογενείακη υπόθεση μεταξύ λεσχών,αγωνιζομένων,κριτών,και ελαχίστων φίλων του σπορ,αυτό δεν συνέβει ετσι ξαφνικά τωρα, θυμαμαι τα παλια καλα χρονια επι εποχης ΕΑΡΙΝΟΥ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΑΤΤΙΚΟΥ-ΠΑΛΑΔΙΟΥ κ αλλων δεκαετιας80-90(τυχαια αναφορα αγωνων) ο κοσμος υπηρχε ακομα και με δυσκολο καιρο νυχτα και μερα και χωρις την ενημερωση που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! και γι αυτο λιγο πολυ φταιμε ολοι αλλα περισοτερο ολοι οσοι προσπαθησαν και προσπαθουν να αναδειξουν τους εαυτους τους και οχι το σπορ.
Χρηστος Κουτρας
-
Στις ε.δ. του ΠΥΡΓΟΥ ελατε να δειτε τη διαφορα, μετα το Ακροπολις οι πιο πολλοι θεατες που βλεπω σε αγωνα, μεχρι το ουραγο!!!
-
Κυκλοφορώντας πού και πού με το αγωνιστικό, με έχουν ρωτήσει τουλάχιστον 10 φορές σε βενζινάδικα ή αλλού: 'αυτό αναβάσεις τρέχει;'. Η απάντηση είναι 'όχι, μόνο ράλλυ' και τότε στο 90% των περιπτώσεων ο ερωτών με κοιτάει με ένα κενό βλέμμα και μου λέει: 'Δηλαδή τρέχει Ακρόπολις;'. Όταν τους εξηγώ ότι 'Όχι Ακρόπολις, υπάρχουν και μικρότερα ράλλυ και μάλιστα και ασφάλτινα όπου τρέχει τούτο εδώ', με κοιτάνε με απορία αφού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, αυτό ισχύει για πάνω από το 80% αυτών που με έχουν ρωτήσει. Ξέρουν μόνο το Ακρόπολις και τις αναβάσεις. Οπότε, μήπως πρέπει απλά να ξεκινήσουμε από την αρχή και να προβάλλουμε το γεγονός ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΑΛΛΥ εξηγώντας ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;
Από κει και πέρα, δεν ξέρω πώς θα πειστεί ο νεοαθηναίος της ταβέρνας, της τηλεόρασης και του καναπέ να βγει στα βουνά και να σκονίσει το αυτοκίνητο και τα ρούχα του για να πάει να δει κομμάτια με 5η στους Αγ. Θεοδώρους. Άμα βρείτε τον τρόπο, πείτε το και σε μένα που ξεκίνησα να βλέπω αγώνες το '87 με παρέα 4 ως 10 ατόμων, ενώ σήμερα πηγαίνω μόνος μου. Στην καλύτερη περίπτωση να έρθει και η γυναίκα που είχε πάθει πλάκα το '99 όταν είδε τυχαία ένα πέρασμα του Ευσταθίου με το Group N Clio. Οι υπόλοιποι δεν ξεκουνάνε από το σπίτι με τίποτα. Ούτε για Ακρόπολις πια.
-
Πιστευω οτι το 50% του προβληματος οντως ειναι η παιδεια μας , καγκουρια ψευτομαγκια κουτοπονηραδα μας χαρακτηριζουν σαν λαο , πας Ριτσωνα που εχει τον απιστευτο κοσμο και απ'αυτα που ακους παρακαλας να ησουνα μονος σου ! Το αλλο 50% ειναι πραγματα που εχουν ξαναειπωθει .
** Προβολη** : Σποτακι ή ρεπορταζ στην πιο εμπορικη tv εκπομπη αυτοκινητου . Αφισες μεσα στα ΜΜΜ και στις στασεις , για καθε αποτυχημενη πολιτιστικη εκδηλωση ο ΟΑΣΑ ειναι χορηγος επικοινωνιας . Αφισες εξω απο λυκεια και καφετεριες μπλιμπλικαδικα ή και μεσα ? Προβαλετε καποια φιλανθρωπικη ή οικολογικη πρωτοβουλια του ΣΟΑΑ πχ . Φτιαχτε ενα επισημο site που θα ανεβαινουν ολα τα βιντεο που αφορουν τους αγωνες ( αντι για το youtube ) σιγουρα θα κανει θραυση . Βαλτε το κοσμο κοντα ή μεσα στα αγωνιστικα ωστε να παρει μυρωδια και να κολλησει την αρρωστια !Σιγουρα υπαρχουν και αλλες ιδεες .
Οργανωση-Μορφη : Σοβαρες προσβασεις που να μην χρειαζονται γνωσεις τοπογραφου ουτε τρακτερ για να φτασεις στην ειδικη ( και σ'αυτο επιμενω οτι και αν λεγεται ) . Να γνωριζουν ολοι οι ενδιαμεσοι κριτες και λοιποι τι γινεται γυρω τους και να μην ζουν στο μικροκοσμο της στροφης τους . Μηπως πρεπει παντου να εφαρμοστει το ' μικροι αργοι πρωτοι , μεγαλοι γρηγοροι τελευταιοι ' οπως στα sprint ωστε ο θεατης να ζεσταθει ψηθει και να μεινει μεχρι το τελος , χωρις να ξενερωσει με το χαος μετα τα Ν4 ειδικα στα χωματινα ? Μηπως πρεπει αναμεσα στα σκελη να επιτρεπονται οι μετακινησεις ωστε ο κοσμος να μη φοβαται οτι θα κλειστει μεσα ολη μερα ( ξερετε δεν εχουν ολοι τοσες ωρες διαθεσιμες ) ? Μηπως πρεπει να επιτραπει λιγο σκαλισμα στα ιστορικα ωστε να ερθει το θεαμα που ολοι περιμενουμε αλλα ποτε δεν βλεπουμε ? Μηπως να επιβραβευεται ο πιο θεαματικος οδηγος ( μετα απο ψηφοφορια ? ) κατι σαν MVP ?
Αγωνιζομενοι : Να προετοιμαζονται καλυτερα τα αυτοκινητα , ειναι απογοητευτικο στη τελευταια ειδικη να συνεχιζουν τα μισα , δεν ειναι dakar ( το πρωτο χωματινο της χρονιας ηταν η Κορινθος ) . Να επιλεξει ο καθενας τη κλαση που του ταιριαζει οικονομικα ( ωστε να μη συμβαινει το προηγουμενο ) αλλα και οδηγικα ωστε ( να μη γελαμε οταν περναει και οταν βλεπουμε χρονους ) να ειναι ανταγωνιστικος . Να καταλαβουν οτι η πιο θεαματικη κατηγορια ειδικα στην ασφαλτο θα επρεπε να ειναι η Α6 και γενικοτερα η F2 . Να καταλαβουν ολοι οτι τα ραλλυ ειναι πρωτα θεαμα για τον ανθρωπο που εχει στηθει στο βουνο και μετα χρονοι , αφου δεν παρακολουθουμε απο την tv για να εχουμε τηλεμετρια . Μεσα σε φορουμ σαν αυτο χρησιμοποιειστε τα αγωνιστικα σας ονοματα και πειτε λεβεντικα την γνωμη σας , ο λογος σας μετραει βαραινει και πειθει για την ποιοτητα των ανθρωπων και του αθληματος .*Αυτα σκεφτηκε σε 15 λεπτα ενας απο τους 800 θεατες των αγωνων και αν κανω λαθος ή διαφωνειτε , μην πεσετε πανω μου να με φατε , διαψευτε με στον επομενο αγωνα *
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Κυκλοφορώντας πού και πού με το αγωνιστικό, με έχουν ρωτήσει τουλάχιστον 10 φορές σε βενζινάδικα ή αλλού: 'αυτό αναβάσεις τρέχει;'.χαχαχαχαχ
Παρομοιο περιστατικο που συνεβη κ εμενα περισυ στην ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (θα καταλαβετε γιατι γραφω με κεφαλαια) οταν ειχα φορτωμενο το παρανομο αγωνιστικο μου που δεν εχει κτεο στο παρανομο τρέιλερ μου που δεν εχει αδεια (ετσι για να μην ξεχναμε τα βασικα) με ρωταει τυπος απο διπλανο αυτοκινητο 'φιλε για Ριτσωνα πας?' ... ναι απο Αθηνων Κορινθου για Ριτσωνα παω.
Πιστευω οτι ενας λογος που οι αναβασεις ειναι πιο γνωστες ειναι γιατι ειναι πιο συγκεντρωμενα τα πραγματα, ερχεται ο θεατης που πρεπει να βρει στον χαρτη μια συγκεκριμενη διαδρομη, περναει απο τα πιτς που βλεπει ολα τα αγωνιστικα συγκεντρωμενα, ανεβαινει στη διαδρομη και καθεται σε ενα σημειο και 'ολη μερα' περνανε αγωνιστικα απο μπροστα του.
Σκεφτειτε στα Ραλλυ.... αντε να βρουμε που ειναι η ειδικη και απο ποια κοπανα θα παμε αντε μετα να ψαξουμε να βρουμε το σερβις παρκ που συνηθως δεν θα δουμε ολα τα αγωνιστικα μαζεμενα οπως στις πιστες και στις αναβασεις αντε μετα παλι στο αυτοκινητο να παμε στην επομενη ειδικη κλπ κλπ. -
Αντώνη καλημέρα, στο θέμα αυτό δεν δίνει κανείς σημασια γιατί όλοι ή σχεδόν ολοι αρέσκονται στη παρούσα κατάσταση εκτός από τούς χορηγούς που σιγά σιγά την κάνουν απο το χώρο βλεποντας οτι απλα χανουν τα χρηματα τους.Ευχομαι η προσπαθεια για την Ομοσπονδια να βγει σε καλο ΟΛΩΝ! Προχθες εβλεπα για μια φορα ακομα (απο τις εκατονταδες)τις ταινιες του ΜΕΓΑΛΟΥ!!! ΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και εφερα στη σκεψη μου το τοτε και το σημερα γελοντας πικρα με το σημερα που με τοσα ΜΜΕ τα φωτα της παραστασης σβηνουν,τα υπολοιπα τα αφηνω στη σκεψη του καθε ενος απο εμας με βαση το τι εχει ζησει και εχει δει ο καθενας μας απο τη οποια θεση στα βουνα.
Τις ευχες μου για Καλο Πασχα Καλη Ανασταση, εφ ολης της υλης!!!ΧΡ.ΚΟΥΤΡΑΣ
-
Αγαπητοί φίλοι Χρήστο και Αντώνη 'και Γιάννη και Νίκο και όλοι οι άλλοι φίλοι του σπορ.
Ωραία τα λόγια αλλά λέτε πως πρέπει να κάνουμε πράξεις. Ενα - ένα τα πράγματα. Πως θα γίνουν αυτές οι πράξεις γιατί από λόγια ο Ελληνας σήμερα (και πάντα) είναι χορτάτος.Ενα από τα σημεία που πραγματικά χωλένει το σπορ (εκτός της εν γένει προβολής του) είναι και το θέμα ανθρώπινου δυναμικού (οργανωτές, στελέχοι, κριτές κλπ). Οσοι είνια φίλοι του σπόρ, όχι μόνο να πάνε σε ένα βουνό και να δουν τα περάσματα, αλλά τους ενδιαφέρει πραγμνατικά, δεν έχουν παρά να ενταχθούν σε αυτό (μέσω κάποιας λέσχης προφανώς) και να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ για τους αγώνες ώστε αυτοί να γίνουν καλύτεροι.
Δεν βλέπω άλλους μαγικούς τρόπους ώστε να έρθουν κοντά τα ΜΜΕ, μετά από αυτά οι χορηγοί και μετά η αναβάθμιση του σπορ. ΔΟΥΛΕΙΑ χρειάζεται και σωστή μάλιστα αλλοιώς δεν πείθουμε ότι δεν είμαστε ένα μάτσο μουρλοί ερασιτέχνες που τρέχουν τα Σαββατοκύριακα στα βουνά. Το σπορ έχει έλλειψη από στελέχη με φρέσκιες ιδέες και νέο κουράγιο. Π.χ. υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε Αλυτάρχες και ανθρώπους που μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν (όσο και να μη μαρέσει η έκφραση) αγώνες (σωτούς οργανωτές), αυτοί που κάνουν τη δύσκολη δουλειά δηλαδή. Ολοι οι υπάρχοντες έχουν μια κάποια ηλικία και σε μερικά χρόνια όταν αποσυρθούν για τον α ή β λόγο τότε ποιός?
Δεν νοείται σήμερα να υπάρχουν λέσχες που δεν έχουν ανθρώπους που να μπορούν όχι να γράψουν, αλλά έστω να διαβάσουν το road book ενός αγώνα, ή να μη ξέρουν ποιά σημεία πρέπει να μπεί κορδέλλα ή πλέγμα σε μια ειδική, ή σε ποιό σημεία και γιατί πρέπει να μπεί το flying ή το ΣΤΟΠ. Και όμως φίλοι μου υπάρχουν και ζητάνε τη διοργάνωση αγώνων. Βγάλτε συμπεράσματα. -
Ο χρήστης Geostrab έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι Χρήστο και Αντώνη 'και Γιάννη και Νίκο και όλοι οι άλλοι φίλοι του σπορ.
Ωραία τα λόγια αλλά λέτε πως πρέπει να κάνουμε πράξεις. Ενα - ένα τα πράγματα. Πως θα γίνουν αυτές οι πράξεις γιατί από λόγια ο Ελληνας σήμερα (και πάντα) είναι χορτάτος.Ενα από τα σημεία που πραγματικά χωλένει το σπορ (εκτός της εν γένει προβολής του) είναι και το θέμα ανθρώπινου δυναμικού (οργανωτές, στελέχοι, κριτές κλπ). Οσοι είνια φίλοι του σπόρ, όχι μόνο να πάνε σε ένα βουνό και να δουν τα περάσματα, αλλά τους ενδιαφέρει πραγμνατικά, δεν έχουν παρά να ενταχθούν σε αυτό (μέσω κάποιας λέσχης προφανώς) και να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ για τους αγώνες ώστε αυτοί να γίνουν καλύτεροι.
Δεν βλέπω άλλους μαγικούς τρόπους ώστε να έρθουν κοντά τα ΜΜΕ, μετά από αυτά οι χορηγοί και μετά η αναβάθμιση του σπορ. ΔΟΥΛΕΙΑ χρειάζεται και σωστή μάλιστα αλλοιώς δεν πείθουμε ότι δεν είμαστε ένα μάτσο μουρλοί ερασιτέχνες που τρέχουν τα Σαββατοκύριακα στα βουνά. Το σπορ έχει έλλειψη από στελέχη με φρέσκιες ιδέες και νέο κουράγιο. Π.χ. υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε Αλυτάρχες και ανθρώπους που μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν (όσο και να μη μαρέσει η έκφραση) αγώνες (σωτούς οργανωτές), αυτοί που κάνουν τη δύσκολη δουλειά δηλαδή. Ολοι οι υπάρχοντες έχουν μια κάποια ηλικία και σε μερικά χρόνια όταν αποσυρθούν για τον α ή β λόγο τότε ποιός?
Δεν νοείται σήμερα να υπάρχουν λέσχες που δεν έχουν ανθρώπους που να μπορούν όχι να γράψουν, αλλά έστω να διαβάσουν το road book ενός αγώνα, ή να μη ξέρουν ποιά σημεία πρέπει να μπεί κορδέλλα ή πλέγμα σε μια ειδική, ή σε ποιό σημεία και γιατί πρέπει να μπεί το flying ή το ΣΤΟΠ. Και όμως φίλοι μου υπάρχουν και ζητάνε τη διοργάνωση αγώνων. Βγάλτε συμπεράσματα.Σταυρο γνωριζεις και γνωριζω και γνωριζουν...ποιος μπορει να βαλει σωστα ενα πλεγμα μια κορδελα τα τραπεζακια και οτι αλλο. ΕΡΩΤΗΣΗ οι υπαρχοντες οπως γραφεις θελουν να πιασουν ακρη ωστε να ερθει καποιος νεος να προσφερει??? Οι λεσχες εχουν το σχετικο κοστος που ειναι μεγαλο και αυτο ειναι που νομιζω οτι καποιες φορες ειναι που τις οδηγει σε ημιμετρα και οτι σημαινει αυτο! Γνωριζεις αριστα το τι θελω να πω. Εχω ξαναγραψει οτι ο χωρος αυτος εχει αναγκη απο γνησιους ερασιτεχνες με νοοτροπια επαγγελματια και οχι απο επαγγελματιες με το γνωστο υφος του μιστερ γα...αω. Τωρα για το ποιος ζητα αγωνες (?)σιγουρα δε φταιει αυτος που ζητα. Εχει τον τροπο? μπορει?πια ειναι η προταση του? Κανεις μας δεν ειναι τρελος ειτε ειναι θεατης ,αγωνιζομενος η οργανωτης, το κανεις και το κανουμε κεφι, το κακο ειναι και θα ειναι να παψει να μας κανει κεφι και να το κανουμε ρουτινα, τοτε ΧΑΣΑΜΕ!
Χρηστος -
Εχω ξαναγραψει οτι ο χωρος αυτος εχει αναγκη απο γνησιους ερασιτεχνες με νοοτροπια επαγγελματια και οχι απο επαγγελματιες με το γνωστο υφος του μιστερ γα...αω. Τωρα για το ποιος ζητα αγωνες (?)σιγουρα δε φταιει αυτος που ζητα. Εχει τον τροπο? μπορει?πια ειναι η προταση του? Κανεις μας δεν ειναι τρελος ειτε ειναι θεατης ,αγωνιζομενος η οργανωτης, το κανεις και το κανουμε κεφι, το κακο ειναι και θα ειναι να παψει να μας κανει κεφι και να το κανουμε ρουτινα, τοτε ΧΑΣΑΜΕ!
Χρηστος[/quote]
Οπως ακριβώς το λες ..'γνησιους ερασιτεχνες με νοοτροπια επαγγελματια και οχι απο επαγγελματιες με το γνωστο υφος'.. διότι αν γίνει το σπορ καθαρά επαγγελματικό όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να πληρώνονται (θα μου πει κάποιος ότι οι κριτές πληρώνονται αλλά δεν εννοώ αυτούς κατανοείς βέβαια) όλοι αυτοί που δουλεύουν 2-3 μήνες για να στηθεί ένας αγώνας ράλλυ. Οσοι δεν το έχουν κάνει βλέπουν χ κριτές, μερικές κορδέλλες και πλέγματα, ένα road book, ένα καρνέ στην καλύτερη περίπτωση και λένε 'ε σιγά την πολύ δουλειά'. Ξέρεις πόσοι περνάν από τη λέσχη θέλοντας να εμπλακούν στην οργάνωση και μόλις δουν τη όγκος δουλειάς υπάρχει αμέσως στρίβουν δια της πλαγίας οδού? Αν όλοι αυτοί θα πρέπει να αμειφθούν τα κοστολόγια θα εκτοξευθούν στα ύψη. Για παράδειγμα αναφέρω ότι το φετεινό Ολυμπιακό κόστισε περίπου 65-70.000Ε (το περσινό 75.000). Για βάλει τώρα τις συμμετχές επί 550 να δεις τι άνοιγμα υπάρχει και να βρεις τρόπο να το καλύψεις. Αντε φτάνει μπήκα σήμερα να γράψω αλλά μετάνοιωσα γιατί με τα λόγια δεν καταλήγουμε πουθενά. -
Ο χρήστης Geostrab έγραψε:
Εχω ξαναγραψει οτι ο χωρος αυτος εχει αναγκη απο γνησιους ερασιτεχνες με νοοτροπια επαγγελματια και οχι απο επαγγελματιες με το γνωστο υφος του μιστερ γα...αω. Τωρα για το ποιος ζητα αγωνες (?)σιγουρα δε φταιει αυτος που ζητα. Εχει τον τροπο? μπορει?πια ειναι η προταση του? Κανεις μας δεν ειναι τρελος ειτε ειναι θεατης ,αγωνιζομενος η οργανωτης, το κανεις και το κανουμε κεφι, το κακο ειναι και θα ειναι να παψει να μας κανει κεφι και να το κανουμε ρουτινα, τοτε ΧΑΣΑΜΕ!
ΧρηστοςΟπως ακριβώς το λες ..'γνησιους ερασιτεχνες με νοοτροπια επαγγελματια και οχι απο επαγγελματιες με το γνωστο υφος'.. διότι αν γίνει το σπορ καθαρά επαγγελματικό όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να πληρώνονται (θα μου πει κάποιος ότι οι κριτές πληρώνονται αλλά δεν εννοώ αυτούς κατανοείς βέβαια) όλοι αυτοί που δουλεύουν 2-3 μήνες για να στηθεί ένας αγώνας ράλλυ. Οσοι δεν το έχουν κάνει βλέπουν χ κριτές, μερικές κορδέλλες και πλέγματα, ένα road book, ένα καρνέ στην καλύτερη περίπτωση και λένε 'ε σιγά την πολύ δουλειά'. Ξέρεις πόσοι περνάν από τη λέσχη θέλοντας να εμπλακούν στην οργάνωση και μόλις δουν τη όγκος δουλειάς υπάρχει αμέσως στρίβουν δια της πλαγίας οδού? Αν όλοι αυτοί θα πρέπει να αμειφθούν τα κοστολόγια θα εκτοξευθούν στα ύψη. Για παράδειγμα αναφέρω ότι το φετεινό Ολυμπιακό κόστισε περίπου 65-70.000Ε (το περσινό 75.000). Για βάλει τώρα τις συμμετχές επί 550 να δεις τι άνοιγμα υπάρχει και να βρεις τρόπο να το καλύψεις. Αντε φτάνει μπήκα σήμερα να γράψω αλλά μετάνοιωσα γιατί με τα λόγια δεν καταλήγουμε πουθενά.[/quote]
Σταυρο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
XΡΗΣΤΟΣ
Υ.Γ. SS1 KOKORETSI SS2 OVELIAS SS3 KALH MASA -
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε ολους...απο εναν θεατη! :...αμαξια εχουμε...παθος νεων για το αθλημα δεν εχουμε...τα λεμε!
-
Μιλάς για ανθρώπινο δυναμικό, όντας στην λέσχη του πύργου?. Στο μπαλκόνι να βγεις και να βάλεις μια φωνή, θα γίνει διαδήλωση!!.
Δεν ξέρεις να βγάζεις ιδικές?. Δεν ξέρεις να διαβάζεις road book?. Γιατί δεν εκπαιδεύεις άλλους?.
ΑΝΤΩΝΗΣ.[/quote]
Αυτά δεν είπα πιο πάνω Αντώνη. Μόλις δουν τα δύσκολα γίνονται καπνός γιατί άμα μάθουν θα τους πέσουν ευθύνες και σήμερα όλοι τα θέλουν εύκολα και έτοιμα 'στο πιάτο'. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά έτσι είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΑΝΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ -
ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥ, χρόνια πολλά για χτες. Νόμιζα ότι κλείνεις τα 27…….
ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ συνεχίζουμε την άλλη εβδομάδα………
Καλοί μου φίλοι, να είμαστε καλά, και να χαιρόμαστε της οικογένειες μας.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
ΑΝΤΩΝΗΣ27 + ΦΠΑ = 42 Ευχαριστω πολυ για τις ευχες.Καλη Ανασταση, τις ευχες μου!
-
αν οι θεατές μας βλέπανε θέαμα αυτού του επιπέδου, θεωρείτε ότι θα είχαν πιο πολλούς χορηγούς οι αγώνες ?
Youtube Videoόλοι δίνουν θέαμα! ακόμα και τα... Ν4 !!!!!
ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ