-
Εδώ εφημερευουν στα επείγοντα νοσοκομείων αγροτικοί,ολομόναχοι, που μόλις τελείωσαν το πανεπιστήμιο και μιλάμε για πληροφοριακά συστήματα...Όχι ότι δε χρειάζονται αλλά μπροστά στα άλλα που συμβαίνουν αυτό είναι το λιγότερο...
-
Ε πώς θα ψηθουν αν δε μάθουν στου κασιδιαρη το κεφάλι?
-
http://gnwmes.blogspot.com/2009/01/blog-post_8006.html
Ρίξτε μια ματιά...Έχει ενδιαφέρον.Τα περισσότερα σκηνικά τα έχω ζήσει και εγώ στο δημόσιο νοσοκομείο που δούλευα. -
Εντάξει, αφού δεν επαρκεί το προσωπικό, τι να κάνουμε; Φταίει μόνο ο εκάστοτε υπουργός Υγείας, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα: περιμένουμε τον Μεσσία που θα δώσει και θα σώσει.
-
Προς Drauto: Το ότι λαδώνοντας αποκτάω το γνήσιο χαρτί από το ΚΤΕΟ κάνει το σαραβαλάκι μου νόμιμο αλλά όχι ασφαλές ούτε καλά συντηρημένο... Το ίδιο και αν το πάρω το χαρτί από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ που λειτουργεί ο θείος του μπατζανάκη μου... Το ίδιο κι εδώ. Γενικά στη ζωή δεν ζυγίζουμε όλοι το ίδιο. Ήδη από το σχολείο με τη βαθμολογία μας το μαθαίναν αυτό, αν εσύ θέλεις να το ξεχάσεις δικαίωμά σου. Εγώ δεν λέω ότι είμαι ο καλύτερος, ούτε ότι όσοι έχουν πτυχία από χώρες ύποπτες είναι άσχετοι αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας και οι εξαιρέσεις (που ευτυχώς υπάρχουν) είναι λίγες και επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας...
Δυστυχώς παρά τις υποτιθέμενες προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων με μπλε ή πράσινους κόκκους η βασική υποδομή (οικογενειακοί γιατροί, ιατρεία κλπ) είναι ανύπαρκτη και όλο το φορτίο πέφτει στα νοσοκομεία που υποτίθεται ασχολείται με την τριτοβάθμια υγεία. Δεν είναι ότι οι γιατροί είναι λίγοι αλλά ότι οι ασθενείς είναι πολλοί.
Ταυτόχρονα τα συμφέροντα που 'καθοδηγούν' τις εξελίξεις είναι ιδιωτικά. Κάθε διαφορετική θετική για τη δημόσια υγεία ιδέα τσεκουρώνεται στη γένεσή της και περνάνε μόνο όσες βολεύουν τους (θρασύτατους όπως μου δόθηκε η ευκαιρία να αντιληφθώ πρόσφατα) χορηγούς... Τα αποτελέσματα είναι ορατά... Η δημόσια υγεία είναι πανάκριβη για το κράτος (και τους φορολογούμενους) αλλά τα αποτελέσματα για τους ασθενείς πενιχρά. -
Φίλε onyx συμφωνώ σε όλα μαζί σου, απλά σχολίασα πως δεν ήταν το ΚΤΕΟ το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, αλλά ότι κινδυνεύουμε πραγματικά προς κατάρευση του συστήματος και φυσικά και οι υπηρέτες της υγείας μαζί με αυτό.
-
Η κατάρρευση γίνεται σιγά σιγά αλλά καλά μεθοδευμένα από αυτούς που θα κερδίσουν από αυτό. Είναι μια διαδικασία που προωθείται εδώ και αρκετά χρόνια... για αυτό δεν το καταλαβαίνουμε... Μόνο τα απότομα μας ταράζουν τα άλλα δεν τα νιώθει το χοντρό πετσί μας...
-
Ετοιμαστείτε, βγαίνουν αποφάσεις για κλείσιμο νοσοκομείων μετά από συνελεύσεις. Όχι απεργίες, κλείσιμο. Δεν ξέρω βέβαια τι παίζεται με εισαγγελείς, επιτάξεις κλπ.
Ο φίλτατος υπερπετυχημένος υπουργός κατέβασε νομοσχέδιο για ψήφιση διαφορετικό απ' αυτό που είχε συμφωνήσει με τους γιατρούς. Μπράβο
-
Θα είναι βαλτοί του Σουφλιά.
-
υπομονή μερικές μέρες ακόμα και οι φωστήρες του έθνους μαζί με τα τσιράκια τους δημοσιογράφους θα μιλάνε για !!!
-
'ΠΕΡΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ' έγραφε η θυροκολλημένη φωτοτυπία στη πόρτα του γραφείου #7 στον Ο.Π.Α.Δ. Εκεί κατάφερα να φτάσω, μετά από 3ωρη αναμονή -και είχα άλλα 20-30' ακόμα για να μάθω το κείμενο απέξω. Δυο ώρες, στριμωγμένος σαρδελιστί στο διάδρομο του 4ου ορόφου του νοικιασμένου, παντελώς ακατάλληλου, κτηρίου που στεγάζει τις 'υπηρεσίες'. Είχε και την πλάκα του: από τον διάδρομο, περάσαμε στο 'χωλάκι' του τριαριού, όπου περιεργαζόμαστε τη διακόσμηση -μία ώρα ακόμα. Η πόρτα του σαλονιού άνοιγε ανά 20-25' και έμπαινε η νέα φουρνιά επισκεπτών. Οι υπόλοιποι απέξω, είχαν αρχίσει να ζέχνουν από την απλυσιά. Με τα πολλά, γινόσουν δεκτός. Φιλοφρονήσεις, χαριεντισμοί, χαιρετούρες, μια ωραία ατ(ι)μόσφαιρα. Η βίζιτα κρατούσε κανένα μισάωρο. Μετά, πέρναγες από την κουζίνα, 'να πάρετε το κατιτίς σας' και σε ξεπροβόδιζαν.
Να'στε καλά, σας ευχαριστούμε, να μας ξανάρθετε, προσοχή στο δρόμο. Αει σιχτίρ.vs ΙΚΑ
Νεο κτήριο υπηρεσιών, μεγάλοι χώροι αναμονής, πολλοί υπάλληλοι, καφές, αναψυκτικά και σνακς στην αναμονή (δεν κάνω πλάκα, έχει μηχανήματα), 'χαρτάκι' και οι κόσμος να εξυπηρετείται με ρυθμό 100 άτομα/ώρα. -
Επανέρχεται το θέμα με τις ευλογίες των φωστήρων.... Εφημερίες τέλος. Περάστε τον επόμενο μήνα!!!
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Επανέρχεται το θέμα με τις ευλογίες των φωστήρων.... Εφημερίες τέλος. Περάστε τον επόμενο μήνα!!!Καλά, το θέμα με τις εφημερίες ποτέ δεν το κατάλαβα... Βασικά δεν κατάλαβα γιατί το νοσοκομείο δεν δουλεύει 24/7 κανονικά, εκτός από τα διοικητικά προφανώς, που δεν υπάρχει λόγος. Το ίδιο και η μητέρα μου που ήταν νοσοκόμα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Επανέρχεται το θέμα με τις ευλογίες των φωστήρων.... Εφημερίες τέλος. Περάστε τον επόμενο μήνα!!!
Καλά, το θέμα με τις εφημερίες ποτέ δεν το κατάλαβα... Βασικά δεν κατάλαβα γιατί το νοσοκομείο δεν δουλεύει 24/7 κανονικά, εκτός από τα διοικητικά προφανώς, που δεν υπάρχει λόγος. Το ίδιο και η μητέρα μου που ήταν νοσοκόμα...
Είναι απλό. Επειδή με τον αριθμό του υπάρχοντος προσωπικου, θα έπρεπε να είναι κι αυτό εκεί 24/7... Που κατα κάποιον τρόπο είναι ήδη, μια και αν το δεις με μια άλλη οπτική,τα νοσοκομεία δουλεύουν 24/7, όσον αφορά τους υπάρχοντες ασθενείς. Εξ'ου και οι εσωτερικές εφημερίες κλπ.
Απλά, δέχονται περιστατικά συγκεκριμένα νοσοκομεία, την εκάστοτε ημέρα.... -
Με δυο λόγια, εργάζεται κάποιος όχι μόνο για τη ψυχή της μάνας του, ή, τη σημαία, αλλά και για να βγάλει το ψωμί του. Δέν είναι δυνατό να δεχθεί κανείς να εκτελέσει απλήρωτη εργασία. Είτε λοιπον πρέπει να πληρωθεί ανάλογα το υπάρχον προσωπικό ενός ιδρύματος, είτε πρέπει να προσλάβει επιπλέον προσωπικό για να είναι σύμφωνο με τους νόμους. Να θυμίσω πως... αν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργαστεί με βάση το ακριβές ωράριό του βάση του νόμου... ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ!!! Αρα το προσωπικό αυτό ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ στη πραγματικότητα διότι απλά δεν υπάρχει να εξετάσει κανένας άλλος τους ασθενείς. Κατανοητό;
-
Εγώ έχω να πω ότι πρέπει να απολυθούν τουλάχιστον 500 γιατροί του ΕΣΥ και να κλείσει κανά νοσοκομείο γιατί η Βουλή έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη από προσωπικό και πρέπει να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ. Άντε μωρέ με τα λαμόγια τους γιατρούς που τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές και τα φακελάκια και δεν προσφέρουν τίποτα...
-
Θεωρητικά, η υγεία είναι ένας από τους 3 τομείς όπου οι προσλήψεις δεν αναστέλλονται λόγω των οικονομικών μέτρων.
Είχε ξεκινήσει η διαδικασία επί Αβραμόπουλου για την πρόσληψη πολλών νοσηλευτών (είχε τσακωθεί με το Οικονομικών για το θέμα), δεν ξέρω τι έγινε μετά. Κόλλησε, ξεκόλλησε, αντικαταστάθηκε από νέα προκήρυξη...; Άντε να δούμε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θεωρητικά, η υγεία είναι ένας από τους 3 τομείς όπου οι προσλήψεις δεν αναστέλλονται λόγω των οικονομικών μέτρων.
Είχε ξεκινήσει η διαδικασία επί Αβραμόπουλου για την πρόσληψη πολλών νοσηλευτών (είχε τσακωθεί με το Οικονομικών για το θέμα), δεν ξέρω τι έγινε μετά. Κόλλησε, ξεκόλλησε, αντικαταστάθηκε από νέα προκήρυξη...; Άντε να δούμε.Από τη στιγμή που φεύγει μια νοσηλεύτρια στη σύνταξη κάνει 2 χρόνια το λιγότερο μέχρι να ολοκληρωθεί η προκήρυξη και να αναλάβει ο νεοδιοριζόμενος νοσηλευτής...
Καταλαβαίνεις λοιπόν... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ έχω να πω ότι πρέπει να απολυθούν τουλάχιστον 500 γιατροί του ΕΣΥ και να κλείσει κανά νοσοκομείο γιατί η Βουλή έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη από προσωπικό και πρέπει να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ. Άντε μωρέ με τα λαμόγια τους γιατρούς που τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές και τα φακελάκια και δεν προσφέρουν τίποτα...Λαμόγια αγαπητέ μου δυστυχώς βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και ο μόνος λόγος που επιβιώνουν είναι πως ο κόσμος είτε τους ανέχεται, είτε τους επικροτεί με τη σταση του. Βλέπεις για παράδειγμα επιτυχημένος θεωρίσε διότι οδηγείς π.χ Γερμανικό αυτοκίνητο στη χώρα μας.... Ωστόσο αν θεωρείς πως ένα κράτος δε πρέπει να έχει σύστημα υγείας διότι το προσωπικό του (ιατροί και νοσηλευτές) είναι άχρηστο όπως λες, τότε σου συστύνω όταν αρρωστήσεις εσυ ή κάποιος συγγενής σου να πάτε σε καφετζού που είναι και τις μόδας. Πρόσεξε όμως διότι απλήρωτη΄ούτε η καφετζου δε θα δεχτεί να σε εξυπηρετίσει!!! Εδώ αναφέρομαι σε απλήρωτη εργασία και όχι για προσπάθεια πλουτισμού. Επειδή όμως αναφέρθηκες στα 'φακελάκια', να πω οτι κανένας δεν έκανε θέμα τις ΦΑΚΕΛΑΡΕΣ που έλαβαν καποιοι άλλοι παράγοντες... όχι για αστεία αλλά για ΕΘΙΚΑ ζητήματα. Η μήπως θεωρείς ότι οι αμοιβές των επιφανών αθλητών, εργολάβων, προμηθευτών, δημοσιογραφων ειναι δίκαιες; Εχουμε κορυφαίους επιστήμονες που αναγαστηκαν να φύγουν διότι στη πατρίδα τους (μας) τους αντάμοιψε με τα @@...
-
Αγαπητε συναδελφε Drauto μαλλον δεν αντιληφθηκες την ειρωνεια του Eddie_147.Ξαναδιαβασε το ποστ του και θα δεις το σκωπτικο του τονο...
Προσωπικα δεν εχω πληρωθει ακομα τις εφημεριες του Δεκεμβριου και ειμαστε στα μεσα Μαρτιου.Ακουγονται και διαφορες φημες οτι θα εφημερευουμε κανονικα και θα πληρωνομαστε τις μισες εφημεριες.Και το νοσοκομειο εννοειται γεματο,πλησιαζουμε το 100% καθημερινα...
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!!