Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Σύγχρονη Ελλάδα, πού πάμε;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Σύγχρονη Ελλάδα, πού πάμε;
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Αντίλογος
    15
    21
    82
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kavoyras last edited by

Ο χρήστης avel έγραψε:
      ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιστορία, διαβάστε την.
      http://www.moto.gr/forums/showthread.ph ... adid=73841' target='_blank

Ειλικρινά τώρα...σε αυτούς δεν μπορεί να γίνει αναφορά, να γίνει κάτι?
      Τι τρομπιές είναι αυτές?
      'Φεύγουμε γιατί ΑΜΑ έχει πιστόλι ο κλέφτης, ΜΠΟΡΕΙ να γίνει αιματοκύλισμα'
      ΡΕ φίλε...για να καταλάβω...φεύγεις εσύ και φοβάσαι να μείνεις εκεί που είσαι εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος για τέτοιες καταστάσεις και μου λες να κάτσω εγώ ως απλός πολίτης να τη φυλάω. Αν όπως λες μου εμφανίζει εμένα ο κλέφτης με όπλο τι θα κάνω?Τον τσολιά? Ή το μ@λ@κ@ και θα τον βλέπω χαλαρός(?) να ξεκλειδώνει κύριος τη μηχανή/το αμάξι μου, να τη/το βάζει μπροστά και να φεύγει σα να μην τρέχει τίποτα? Ρε που ζούμε?
      Αν δεν μπορεί να μας προστατέψει η αστυνομία σε κάτι τέτοια απλά θέμα (και που στο κάτω-κάτω δεν την πληρώνουμε για να το παίζουν μαγκάκια σε μένα και σε σένα που είμαστε απλοί πολίτες άοπλοι, νομότυποι κτλ-κτλ, δηλαδή τσάμπα μάγκες και εκεί που τους παίρνει γιατί στον βουλευτή/νομάρχη/δήμαρχο κάνουν πάλι τουμπεκί ψιλοκομμένο), πώς να περιμένω να έρθει να με βοηθήσει σε πιθανή διάρρηξη (ενώ είμαι μέσα στο σπίτι), σε απαγωγή, σε απόπειρα δολοφονίας κ.ο.κ.?
      Και οκ, καταλαβαίνω (που δεν το καταλαβαίνω αλλά τέλοσπάντων) το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάτσει ο μπάτσος όλο το βράδυ να φυλάει ένα μηχανάκι (που για να κάτσουν να φυλάνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο έκατσαν 100 άτομα όταν τραμπούκοι σπαγάνε τα μαγαζιά του κοσμάκι).Δεν μπορούσαν εκτάκτως να καλέσουν το αντίστοιχο όργανο (γερανός, άλλο περιπολικό? όποιο είναι αρμόδιο τέλοσπάντων) να έρθει με κόφτη και να περιμένουν εκεί μέχρι να έρθει?
      Όταν οι ίδιοι τον χρειάζονται, εμφανίζεται ως δια μαγείας άμεσα...Τώρα που τον χρειαζόταν πολίτης, 'αύριο το πρωί'

Μου θυμίζει περιστατικό πρόσφατο που κάποιοι διέρρηξαν το σπίτι μου στην Πάτρα. Παίρνω το 100 (συγκεκριμένα κάλεσα το αστυνομικό τμήμα της Πάτρας που είναι κοντά στο σπίτι μου γιατί έτυχε και ήξερα το τηλέφωνο και είπα για καλύτερα να πάρω απευθείας αυτούς*)και τους λέω ότι αυτή τη στιγμή γίνεται διάρρηξη στο σπίτι μου καθώς χτύπησε ο συναγερμός του σπιτιού και ο διπλανός (που πήρα τηλέφωνο άμεσα) μου είπε ότι βλέπει παραβιασμένη την πόρτα.
      Απάντηση: Θα είμαστε εκεί το λιγότερο σε 30-40 λεπτά**.
      Εγώ:μα ξέρετε, σε 30 λεπτά μπορεί να έχουν πάρει μέχρι και τα έπιπλα!!!
      Απάντηση: Για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να εμπλακούμε με τους δράστες-διαρρήκτες και θα σας συμβούλευα να απομακρυνθείτε κι εσείς από το σημείο της διάρρηξης μέχρι να σπεύσει περιπολικό (το οποίο σωστά μου το είπε αλλά όμως το ρημάδι το περιπολικό θα ερχόταν μετά από 30 λεπτά τουλάχιστον και εγώ τι θα έκανα?Θα έβλεπα σαν κύριος να κάνουν οι άλλοι ανακαίνιση στο σπίτι μου χρησιμοποιώντας μινιμαλιστική νοοτροπία-σκέψη? ).

Περιττό να πω ότι το περιπολικό ήρθε μετά από 4 ώρες...(και προφανώς τους έδιωξα και τα άκουσαν κιόλας 'τι να σας κάνω 4 ώρες μετά το συμβάν της διάρρηξης?Να ανέβετε πάνω να σας τρατάρω καφεδάκι-λουκουμάκι και τα συναφή?')

Εκ των υστέρων έμαθα ότι αυτό που μου είπε ο αστυνομικός στο τέλος (για το ότι επίτηδες αργούν τα περιπολικά να πάνε σε τέτοια γεγονότα) είναι μάλλον οδηγία προς τους αστυνομικούς να δρουν έτσι και δεν πρέπει να το λένε στους πολίτες.Μάλλον επειδή με άκουσε απελπισμένο, τον έπιασε κρίση ειλικρίνειας.Τι να πω...Ό,τι και να πω είναι λίγο...Ειλικρινά εύχομαι να μην μάθει κανείς σας από 1ο χέρι αν αυτό συνεχίζει να ισχύει ή όχι...(καλύτερα να μείνετε με την απορία )

Δε λέω ότι φταίνε οι (κακόμοιροι) οι αστυνομικοί που στην τελική, εντολές εκτελούν που αν τις παρα-ακούσουν για να κάνουν το σωστό , θα βρουν και το μπελά τους.Αλλά κάτι πρέπει να γίνει!Η αστυνομία πρέπει να γίνει πιο άμεση ως προς την αντίδρασή της σε έκτακτα περιστατικά.
      Ή όπως όταν τράκαρα με το φορτηγό...τυχαίνει και πίσω μου βρίσκεται περιπολικό και του ζητάω να σταματήσει να καταγράψει το περιστατικό αφού εκτός των άλλων είναι και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού (το οποίο είναι και το πιο σοβαρό). 'να καλέσετε το 100 να στείλει άλλον.Εμείς βρισκόμαστε σε περιπολία στην περιοχή', λες και η περιπολία δεν περιλαμβάνει και αυτά τα καθήκοντα...(και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που του έχει συμβεί αυτό).Στη περιπολία προβλέπεται μόνο καφεδάκι και βολτούλα γύρω από τα στενά της περιοχής.Επιπλέον, αν γίνει πουθενά διάρρηξη κτλ...πρέπει να έρθει άλλο περιπολικό από το τμήμα γιατί αυτοί είναι σε περιπολία...Ποιός ΘΕΟΣ έκατσε και σχεδίασε έτσι το κύκλωμα δράσης της αστυνομίας?Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω...

Λυπάμαι που το λέω αλλά θα συμφωνήσω εν μέρει με τους προλαλήσαντες συμπληρώνοντας τη φράση: η αστυνομία 'λάμπει' δια της απουσίας της ή ακόμα χειρότερα κάποιες φορές 'λάμπει' δια της παρουσίας της.

*δε λες καλά που δε μου είπε:κλείσε και πάρε το 100 να το αναφέρεις στο κέντρο? Εδώ εγώ καιγόμουν...η γραφειοκρατεία με μάρανε εκείνη την ώρα...
      **το αστυνομικό τμήμα της Πάτρας δεν απέχει 10 λεπτά από το σπίτι μου οδηγώντας σαν πολιτικό αμάξι και όχι αν βάλει τη σειρήνα...

ΥΓ:παιδιά...συγνώμη για το σεντόνι...Κάτι με έχει πιάσει αυτές τις μέρες.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • D
        delsol-vti last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
        ..Ποιός ΘΕΟΣ έκατσε και σχεδίασε έτσι το κύκλωμα δράσης της αστυνομίας?Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω...
        Λυπάμαι που το λέω αλλά θα συμφωνήσω εν μέρει με τους προλαλήσαντες συμπληρώνοντας τη φράση: η αστυνομία 'λάμπει' δια της απουσίας της ή ακόμα χειρότερα κάποιες φορές 'λάμπει' δια της παρουσίας της.

Το συστημα της αστυνομιας κανει μια χαρα την δουλεια του και αυτος που το σχεδιασε μονο περηφανος πρεπει να νιωθει, αφου μια χαρα εξυπηρετει τον σκοπο για τον οποιο σχεδιαστηκε. Δηλαδη ... πληρης ασυδοσια των κλεφτων , εγκληματιων, απατεωνων, τραμπουκων κλπ συμπαθων (για καποιους) τάξεων και πλήρης απογοητευση και φόβος των πολιτων, οι οποιοι το πληρωνουν το συστημα.
        Και φυσικα ενα τόσο τελειο συστημα δεν θα μπορουσε να μην εχει και την βοηθεια ωστε να φτασει εκει που ειναι (στον απολυτο σταρχιδισμο) αν δεν ειχε την καταλληλη βοηθεια απο την κλίκα των μεαλοδημοσιογραφων και των λαμογιων χορηγων τους .
        Παραδειγμα λαμπρο του θεατρου του παραλόγου !!!
        Δεν θα ξεχασω που ειχε τραβηξει με καμερα καποιος απο το μπαλκονι του, πολίτη που επιασε στα πράσα κλέφτh να του ανοιγει το αμαξι και αφου του ριξε μερικες ψιλές τον ειχε ακινητοποιησει κατω μεχρι να ρθει να τον παρει η αστυνομια . Ελεγαν λοιπον οι δημοσιογραφοι για το ποσο απαραδεκτα του φερθηκε και οτι δεν ειχε δικαιωμα που τον κραταγε κατω και που τον χτυπησε και δωστου οι φωνες στα τηλεπαραθυρα κλπ κλπ κλπ.
        Μια χαρα λοιπον την κατευθηναν την κατασταση στη συμερινη ασυδοσια. Πιανεις τον κλέφτη και σου κανει και μυνηση γιατι τον στεναχωρησες και στο τέλος μπορει να τον πληρωσεις κιολας
        welcome to Greece, the oτι ναναι land ...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • First post
          Last post
        • 1
        • 2
        • 2 / 2
        • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
          • ΕΛΛΑΔΑ
          • ΚΟΣΜΟΣ
          • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
          • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
          • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ