-
-
-
-
Πολύ τυχερός ο μικρούλης!
-
Δεν είναι δικό μου. Απο ένα γαλλικό φόρουμ το τσίμπησα. Πολύ εντυπωσιακό πάντως.
-
Ε είσαι συνήθης ύποπτος γι'αυτό δεν εξέτασα καν την περίπτωση να μην είναι δικό σου!!!
-
-
-
-
-
Tυχερέ Βικτωράκο!!!
-
-
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.
-
Καλησπερίζω ολους τους συμφορουμιτες υστερα από καιρο!
Λοιπον, ανέκαθεν ειχα ένα ενδιαφερον στις προσπάθειες που εγιναν εγχωρια, σχετικα με την παραγωγη αυτοκινητων!(όπως και αρκετοι από εμας, φανταζομαι) Κ επειδή κι εγω μαζευω μινιατούρες αυτοκινητων, παντα σκεφτομουν ποσο ωραια θα ηταν να είχαμε καποια απτα ελαχιστα Ελληνικα μοντελα!
Και πιο συγκεκριμένα, από το Πονυ, που ηταν ένα από τα πιο κοινα αυτοκίνητα στους δρομους μας!
Ειπα να κανω μια προσπαθεια από μονος μου, και ο Θεος βοηθος!Και υστερα από αρκετη προσπαθεια, σας παρουσιάζω τα πρωτα Citroen Pony, σε 1/43 κλιμακα. Είναι εξ ολοκληρου φτιαγμένα στο χερι από σκληρο πλαστικο τυπου ABS, εχουν λαστιχενια ελαστικα, και εσωτερικο! Προφανως κι εχουν καποιες τελειες καθ ότι χειροποίητα, αλλα ακομα κι ετσι εστω, γεμιζουν ένα μικρο 'κενο' με την σειρα τους!
Ιδου μερικες φωτογραφιες-αναμενω με χαρα τις οποιες εντυπώσεις/υποδείξεις/συμβουλες!Κι εάν καποιος φιλος ενδιαφέρεται να του φτιαξω, δεχομεθα και παραγγελεις
-
Μπράβο εξαιρετική προσπάθεια! Τα έβγαλες και στο ebay απ΄ότι έχω δει.....
-
ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια!
Ναι, τα εστειλα σ έναν φιλο που ασχολείται!
Θεωρω ότι με λιγη σχετικα προσπαθεια ακομα, θα βελτωθουν πολύ, βασικα! -
Πολύ ενδιαφέρον, κυρίως επειδή δεν υπάρχει έτοιμη καρότσα 1/43, οπότε όλα πρέπει να γίνουν απο το μηδέν. Έφτιαξες καλούπι, και αν ναι, με τί τρόπο, αν επιτρέπεται; Μετρώντας το ίδιο το αυτοκίνητο;
Και γιατί ABS και όχι ρητίνη; -
η αληθεια είναι ότι τα παντα (εκτος από τα λαστιχάκια, τα οποια βρεθηκαν σε χρωματοπωλειο ΑΚΡΙΒΩΣ στις επιθυμητες διαστασεις, και τους μεταλλικούς αξονες, οι οποιο φτιαχνονται από...συνδετήρες!) εχουν φτιαχτει από το μηδεν.
Εφτιαξα ένα πρωτοτυπο από διαφορα προχειρα υλικα, τυπου μπαλσα, κομματάκια παλστικου, κτλπ.
Υστερα προχωρησα στο καλούπωμα, το οποιο εγινε με ειδικο λαστιχο βασισμενο στην σιλικονη. Χρησιμοποιηθηκαν οι διαστασεις του ιδιου του αυτοκινητου, προκειμενου να 'κατσουν' σωστα οι αναλογιες. Ακομα κι ετσι παντως, χρειαστηκε πολύ 'ματι' (το οποιο δεν διαθέτω δλδ, καθ ότι ολιγον γκαβος).
Το υλικο, στην ουσια, ένα ειδος ρητινης είναι, το οποιο είναι σαν υγροποιημενο ABS. Κάθε αμαξωμα παιρνει περιπου μια ημερα προκειμενου να στεγνωσει και να επεξεργαστεί, πριν βαφτει. -
Καλησπέρα σε ολους και παλι, υστερα από καιρο!
Με αφορμή την νεα μοντελιστικη μου 'περιπτετεια', ειπα να φρεσκάρω και λιγο αυτό το νημα!
Προφανως και οι μινιατούρες των αυτοκινητων εχουν το ενδιαφερον και την χαρη τους, αλλα παντα καποια αξεσουάρ τα κανουν ακομα πιο προσχαρα, καθως αναδεικνυουν το θεμα!
Λοιπον, από συνεργεια, βενζινάδικα, ανθρωπάκια και δεντράκια, υπαρχει μια πλουσια ποικιλια!
Τι θα λεγατε για ένα παλιο, κλασσικο κιτρινοκαφε περιπτερο σε κλιμακα 1/43?
Και να γινει ακομα πιο Ελληνικο, να του κοτσαραμε και καμμια διαφημιση εποχης?
Εχουν υψος περιπου 7,5 εκ., διαθετουν και τηλεφωνο (ΜΟΝΟ αστικες κλησεις, παρακαλω ομως ) καθως και εσωτερικο!
Ιδου το πως στέκονται στο συνολο:
Ελπιζω να σας αρεσει!
Εννοείται βεβαια, πως οποιος φιλος ενδιαφερθεί, ευχαρίστως να του φτιαξω ένα, στειλτε μου ΠΜ!
Καλη συνεχεια -
Εξαιρετική δουλειά!!!!! Και βλέπω και τρόλεϊ στο βάθος... Μπράβο!
Μινιατουρες Κλασσικων Αυτοκινητων