-
Δεν χρειαζομαστε φιλτρα νερου,δεν θα αγορασουμε.
-
Μιλανε ολοι μιλανε κ οι ..........δε πας για ψαρεμα;
-
Ναι ,θα σε παρω κι εσενα μαζι για δολωμα αλλα δεν ξερω αν θα αρεσεις στα ψαρια.
-
Ο χρήστης Evri έγραψε:
Μιλανε ολοι μιλανε κ οι ..........δε πας για ψαρεμα;Συνεχισε ετσι και θα πας σιγουρα για μπανιο.Το ψαρεμα προαιρετικο.[mod]
-
Πηρα εχθες την κανατα της Brita , Κατεληξα στην κανατα για 2 λογους
1ον επειδη η βρυση μου ειναι αφαιρουμενη ενα ontap φιλτρο πιθανόν θα της δημιουργουσε προβλημα (κρεμασμα ) και 2ον για το κοστος αφου ειναι πολυ πιο φθηνη σε αγορα και σε φιλτρα.
Την αγορασα απο τα Leroy Merlin τα οποια εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποικιλια απο φιλτρα νερου ( ontap-κανατες-παγκου-οσμωσης κ.λ.π ) ειχε κανατες τις Brita και μιας Ιταλικης εταιρειας με το ονομα Lyca .
Η κανατα της Lyca ειναι πιο συμφερουσα αγορα σε σχεση με την Brita ,η κανατα της στοιχιζει 20€, εχει ψηφιακη ενδειξη αλλαγης του φιλτρου , χωραει 2.5 λιτρα φιλτραρισμενου νερου ,ειναι λεπτη και μπαινει στο ψυγειο και τα φιλτρα στοιχιζουν 17€ τα 4τμχ ,
αντιστοιχα η Brita στοιχιζει 27€ , εχει αναλογικη ενδειξη αλλαγης του φιλτρου , χωραει 1.5 λιτρο φιλτραρισμενου νερου και αυτη ειναι λεπτη και μπαινει στο ψυγειο και τα φιλτρα της στοιχίζουν 19€ τα 3 τμχ, το μεγαλτερο μοντελο των 2.5 λιτρων εκανε 30€ αλλα δεν χωραγε στο ψυγειο ενω η αντίστοιχη Lyca οπως ειπα κοστιζει 20€ και μπαινει στο ψυγειο , κατεληξα ομως στην Brita για τον λογο οτι και στο μελλον σιγουρα θα βρίσκω ανταλλακτικα μιας και εχει αντιπρόσωπο στην Ελλαδα και 2ον επειδη ειναι επωνυμη .Οι εντυπωσεις μου απο το νερο ειναι παρα πολυ καλες ! στην αρχη η πρωτη γουλια και σε εμενα και στην οικογενεια μου μας φανηκε λιγο περιεργη αλλα απο το 2-3 ποτηρι δεν υπαρχει πια θεμα .
Το νερο δεν μυριζει τιποτα , ειναι πιο γευστικο , ηπιο , μαλακό και κρυσταλλινο στο ποτηρι -
Λένε για ένα ΄΄δείγμα΄΄ 10 Ελλήνων-Ελληνίδων σχετικά με κάτι υπάρχουν 11 απόψεις.. Και δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι πολλές φορές.
Όποιος επιθυμεί όλα τα δεδομένα για την κατάσταση του νερού και τι προβλέπεται να συμβεί στο άμεσο μέλλον μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο manolism85@yahoo.gr ή με pm.
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Υ.Γ. Νερό. Η λέξη νερό, προέρχεται κατά μια ερμηνεία από το επίθετο «νεαρό» που δηλώνει φρέσκο. Με τη φράση «νεαρόν ύδωρ» στους Βυζαντινούς χρόνους, εννοούσαν το «φρέσκο νερό» και σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, λόγω συντομίας καταλήξαμε με τη λέξη νερό, να εννοούμε το φρέσκο, τρεχούμενο ύδωρ.
ύδωρ = ύω[=βρέχω, ποτίζω] + δα[=γη]
Στην Αρχαία Ελλάδα το ύδωρ ήταν το νερό επί της γης (ποτάμια, πηγές, ..), συνδέεται δηλαδή με τη γη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. -
Μετά της αναλύσεις στην blackstone ήρθε η ώρα και για άλλες ποιο σημαντικές, όπως του νερού ενός φίλτρου που είχα αγοράσει, δυστυχώς χωρίς καλό ψάξιμο. Εδώ η ανάλυση από το ΙΓΜΕ
Το νερό ήταν το αποτέλεσμα του φίλτρου / αποστακτήρα για τον οποίο έχω γράψει και παλαιότερα.
Σχετικά με την συσκευή αυτή γράφει στο site της http://www.camelot.gr/columbiafilter.php «μας δίνει αποδεδειγμένα το καθαρότερο και υγιεινότερο νερό με το ποσοστό των μεταλλικών αλάτων που πραγματικά χρειαζόμαστε εμείς και η οικογένειά μας για την καλή μας υγεία»
Όπως όμως δείχνει η ανάλυση του ΙΓΜΕ τα μεταλλικά άλατα είναι ελάχιστα και το pH κοντά στα όρια!Ποια είναι η γνώμη σας; ΙΝΚΑ; Να στείλω φαξ... όπως μου ζήτησαν... ;
-
Δεν ανοιγει η αναλυση !
-
ελπίζω να είναι οκ τώρα το λινκ
-
Nope
-
http://www.google.com/buzz/Sarantak/GDq ... ocs-google
για να δούμε, θα τα καταφέρω επιτέλους;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
http://www.google.com/buzz/Sarantak/GDqrtYT7HU3/water-analysis-ιγμε-jpg-https-docs-googleγια να δούμε, θα τα καταφέρω επιτέλους;
-
Τωρα ενταξει !
Τα νιτρωδη φαίνονται υψηλα -
Το θέμα είναι το pH και η έλλειψη μεταλλικών μεταλλικών αλάτων.
-
Fixed
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το θέμα είναι το pH και η έλλειψη μεταλλικών μεταλλικών αλάτων.Το ph μεσα στα φυσιολογικα ορια ειναι (> 6.5 με 9.5
-
To pH μπορει να εχει προτεινομενες τιμες,αλλα απο οσο γνωριζω καμια τιμη δεν ειναι επιβλαβής,ειναι τυπικό το θέμα.
-
τα ελάχιστα μεταλλικά άλατα φαίνονται από την αγωγιμότητα όπως μου είπε η κυρία Γκιντώνη.
όπως έγραψα και στην αρχή το νερό είναι βασικά νερό απόσταξης (δηλαδή βράζει, γίνεται ατμός και αυτός ο ατμός υγροποιείται).
Στο τέλος οι υγροποιημένες σταγόνες περνούν μέσα από ένα φυσίγγιο [κρατά ένα μήνα/ περίπου 100 λίτρα νερού] που προσθέτει μεταλλικά άλατα, αλλά όπως φαίνεται δεν προσθέτει αρκετά. Μου πρότεινε η εταιρία να προσθέτω αλάτι (μια κουταλιά για κάθε 2,5 λίτρα νερό)
Πως σας φαίνεται; -
wow
Εξαρτάται σε πια περιοχη εισαι ,
Παντως για περιοχη που δεν εχει προβλημα στο νερο βρισκω υπερβολικο αυτου του ειδους το φιλτραρισμα. -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
...
Παντως για περιοχη που δεν εχει προβλημα στο νερο βρισκω υπερβολικο αυτου του ειδους το φιλτραρισμα.σωστά ... αλλά τώρα ...
-
ποσο σου στοίχισε ολη η διαδικασια ? πως εκλεισες ραντεβου και σε ποσες ημερες πηρες τα αποτελεσματα ?
Φίλτρα νερού στο σπίτι (απλα, αντίστροφης όσμωσης, κλπ)