-
Εδώ και μήνες πίνω εμφιαλωμένο νερό και στο σπίτι και στο γραφείο γιατί χρησιμοποιώ το μπουκάλι σαν παγούρι (δεν το ξαναγεμίζω). Τις προάλλες πάω να φτιάξω ένα τσάι με νερό βρύσης και μου βρωμούσε χλωρίνη. Αφού το σκέφτηκα λίγο βάζω ένα ποτήρι νερό από τη βρύση και κατέληξα ότι πλέον είχα απεξαρτητοποιηθεί από το χλώριο. Τώρα σκέφτομαι να βάλω ένα φίλτρο νερού κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και να βγάλω ξεχωριστώ βρυσάκι πάνω ή αν γίνεται να το συνδέσω με το κρύο της βρύσης.
Ψάχνοντας λίγο στο net ανακάλυψα πως είναι λάθος η τοποθέτηση φίλτρου στην κεντρική παροχή (ρολόι ή διαμέρισμα) που να αφαιρεί το χλώριο διότι έτσι δημιουργούνται παθογόνοι μικροοργανισμοί στις σωληνώσεις και θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή υγειινή. Γνωρίζω ακόμη ότι δεν πρέπει να πίνουμε μία μάρκα εμφιαλωμένου αλλά να αλλάζουμε κατά διαστήματα. Επίσης τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης είναι κάτι σαν επεξεργαστές νερού τα οποία κοστίζουν αρκετά (πάνω από 700€) γιατί ενώ τα κλασικά φιλτράρουν μέχρι 0,5μ εκείνα πάνε ακόμα πιο κάτω.
Εκείνο που μου έχει κάνει κακή εντύπωση είναι ότι όλα τα site μοιάζουν σαν τηλε-πωλήσεις που πουλάνε στους 'ιθαγενείς' φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και από γνωστούς αν ρωτήσεις θα βρεις κάποιον που δουλεύει σε κάποια εταιρεία η οποία κάνει πωλήσεις με τη μέθοδο της 'πυραμίδας' και πάλι δεν πρόκειται να βγουν αξιόλογα συμπεράσματα.
Εσείς έχετε φίλτρο νερού και αν ναι πιο και γιατί (μάρκες μόνο με pm παρακαλώ);
Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω;
Τί να προσέξω; -
Εδώ και μήνες πίνω εμφιαλωμένο νερό και στο σπίτι και στο γραφείο γιατί χρησιμοποιώ το μπουκάλι σαν παγούρι (δεν το ξαναγεμίζω). Τις προάλλες πάω να φτιάξω ένα τσάι με νερό βρύσης και μου βρωμούσε χλωρίνη. Αφού το σκέφτηκα λίγο βάζω ένα ποτήρι νερό από τη βρύση και κατέληξα ότι πλέον είχα απεξαρτητοποιηθεί από το χλώριο. Τώρα σκέφτομαι να βάλω ένα φίλτρο νερού κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και να βγάλω ξεχωριστώ βρυσάκι πάνω ή αν γίνεται να το συνδέσω με το κρύο της βρύσης.
Ψάχνοντας λίγο στο net ανακάλυψα πως είναι λάθος η τοποθέτηση φίλτρου στην κεντρική παροχή (ρολόι ή διαμέρισμα) που να αφαιρεί το χλώριο διότι έτσι δημιουργούνται παθογόνοι μικροοργανισμοί στις σωληνώσεις και θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή υγειινή. Γνωρίζω ακόμη ότι δεν πρέπει να πίνουμε μία μάρκα εμφιαλωμένου αλλά να αλλάζουμε κατά διαστήματα. Επίσης τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης είναι κάτι σαν επεξεργαστές νερού τα οποία κοστίζουν αρκετά (πάνω από 700€) γιατί ενώ τα κλασικά φιλτράρουν μέχρι 0,5μ εκείνα πάνε ακόμα πιο κάτω.
Εκείνο που μου έχει κάνει κακή εντύπωση είναι ότι όλα τα site μοιάζουν σαν τηλε-πωλήσεις που πουλάνε στους 'ιθαγενείς' φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και από γνωστούς αν ρωτήσεις θα βρεις κάποιον που δουλεύει σε κάποια εταιρεία η οποία κάνει πωλήσεις με τη μέθοδο της 'πυραμίδας' και πάλι δεν πρόκειται να βγουν αξιόλογα συμπεράσματα.
Εσείς έχετε φίλτρο νερού και αν ναι πιο και γιατί (μάρκες μόνο με pm παρακαλώ);
Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω;
Τί να προσέξω; -
Εδώ και μήνες πίνω εμφιαλωμένο νερό και στο σπίτι και στο γραφείο γιατί χρησιμοποιώ το μπουκάλι σαν παγούρι (δεν το ξαναγεμίζω). Τις προάλλες πάω να φτιάξω ένα τσάι με νερό βρύσης και μου βρωμούσε χλωρίνη. Αφού το σκέφτηκα λίγο βάζω ένα ποτήρι νερό από τη βρύση και κατέληξα ότι πλέον είχα απεξαρτητοποιηθεί από το χλώριο. Τώρα σκέφτομαι να βάλω ένα φίλτρο νερού κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και να βγάλω ξεχωριστώ βρυσάκι πάνω ή αν γίνεται να το συνδέσω με το κρύο της βρύσης.
Ψάχνοντας λίγο στο net ανακάλυψα πως είναι λάθος η τοποθέτηση φίλτρου στην κεντρική παροχή (ρολόι ή διαμέρισμα) που να αφαιρεί το χλώριο διότι έτσι δημιουργούνται παθογόνοι μικροοργανισμοί στις σωληνώσεις και θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή υγειινή. Γνωρίζω ακόμη ότι δεν πρέπει να πίνουμε μία μάρκα εμφιαλωμένου αλλά να αλλάζουμε κατά διαστήματα. Επίσης τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης είναι κάτι σαν επεξεργαστές νερού τα οποία κοστίζουν αρκετά (πάνω από 700€) γιατί ενώ τα κλασικά φιλτράρουν μέχρι 0,5μ εκείνα πάνε ακόμα πιο κάτω.
Εκείνο που μου έχει κάνει κακή εντύπωση είναι ότι όλα τα site μοιάζουν σαν τηλε-πωλήσεις που πουλάνε στους 'ιθαγενείς' φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και από γνωστούς αν ρωτήσεις θα βρεις κάποιον που δουλεύει σε κάποια εταιρεία η οποία κάνει πωλήσεις με τη μέθοδο της 'πυραμίδας' και πάλι δεν πρόκειται να βγουν αξιόλογα συμπεράσματα.
Εσείς έχετε φίλτρο νερού και αν ναι πιο και γιατί (μάρκες μόνο με pm παρακαλώ);
Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω;
Τί να προσέξω; -
Προσωπικα υστερα απο ερευνα κατεληξα..στο πουθενα.
Ολα τα φιλτρα εκτος απο διαφορές εγγενεις αδυναμιες που έχουν το καθενα, εχουν και το κακο οτι τελικα συσσωρευουν αυτο το οποίο φιλτράρουν και η αλλαγή φιλτρου δεν σωζει 100% την κατάσταση.
Ειχα καταλήξει στο Aquasana AQ-4000 αν θυμαμαι καλα,αλλα ποτε δεν το αγόρασα. -
Ένα φίλτρο των 40-50 ευρώ με δυνατότητες κατακράτησης και ινών αμιάντου, το οποίο αλλάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ανά 6μηνο, αλλά το αλλάζουμε ανά 4μηνο, είναι καλή λύση και όχι ιδιαίτερα ακριβή (10 € το μήνα). Είναι καλύτερο από το να πίνεις εμφιαλωμένα (που ποιος ξέρει πόσο καιρό τα είχε ο άλλος στην αποθήκη, πως τα φύλαγε, αν τα είχε παρατήσει κάτω από τον ήλιο για μέρες) και φυλάγεσαι από κακής ποιότητας σωληνώσεις. Εκτός αν νομίζει κανείς ότι οι σωλήνες 20-40 ετών είναι ασφαλείς και σε καλή κατάσταση.
-
Σας παρακαλώ θερμά... διορθώστε τον τίτλο: Όχι άλλη οΖμωση...
-
νομίζω έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο στα Μαστορέματα
-
Η όΖμωση διορθώθηκε (όσμωση το σωστό) Ευχαριστώ dirtoulios.
Ναι στα μαστορέματα είχε ξανασυζητηθεί αλλά ήταν μόνο 3 post τα οποία δεν κατέληξαν κάπου.
Πάντως αυτό που με ανησυχεί είναι η δημιουργία μικροοργανισμών στη μετά φίλτρου διαδρομή. Κάπου διάβασα ότι νερό από κανάτα που φιλτράρει μέσα σε ένα Σαβ/κο το καλοκαίρι έγινε πράσινο. Εντάξει το νερό στο βρυσάκι δεν είναι στάσιμο.
Τί γινέται όμως όταν λείπεις διακοπές;
Τί γίνεται με τη βρωμιά μέσα στα πλαστικά καλύμματα των φίλτρων; -
To νερό που φιλτράρεται απαλλάσσεται από το χλώριο. Επομένως αν αποθηκευτεί αντί να καταναλωθεί αμέσως, είναι εύκολο να αναπτύξει μικροοργανισμούς. Η κανάτα πρέπει να αδειάζει μόλις φιλτράρεται το νερό, όχι την άλλη μέρα, λογικό είναι να πρασινίσει. Και θέλει οπωσδήποτε τακτικό πλύσιμο. Η βρωμιά στα καλύμματα των φίλτρων μένει εκεί, δεν σε ενοχλεί. Μετά από διακοπές, είναι καλό να αφήσουμε το νερό να τρέξει κανένα 5λεπτο. Το ίδιο ισχύει κι αν δεν έχουμε φίλτρο.
-
και νομίζετε ότι θα ζήσετε παραπάνω;
-
Ίσως γλιτώσουμε μερικά φακελάκια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως γλιτώσουμε μερικά φακελάκια.θα σε βρούμε ακόμη και στον καναπέ σου
-
Ειλικρινά τώρα.
Παίρνεις φακελλάκια; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ίσως γλιτώσουμε μερικά φακελάκια.
θα σε βρούμε ακόμη και στον καναπέ σου
-
Αν βρουμε ενα φιλτρο της προκοπης σαφεστατα θα ζησουμε παραπανω.
ΕΙδικα στην επαρχια υπαρχουν περιοχες που εχουν υπογραψει συμβολαιο με τον καρκινο,μονο κατα λαθος ξεφευγεις -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Ειλικρινά τώρα.
Παίρνεις φακελλάκια;ζητάω, αλλά κανείς δε μου δίνει
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ιmperial (ο,τι πληρωσεις παιρνεις, δεν ξερω ποια ειναι η τιμη του ακριβως αλλα πρεπει να ειναι πλεον πανω απο ... .Το είχα ξανά γράψει όταν είχε ρωτήσει σε κάποιο αντίστοιχο θέμα ο cmarin αν θυμάμαι σωστά, όταν έψαχνε φίλτρο.
Το κορυφαίο φίλτρο. Μου είχε κάνει δε εντύπωση, ότι ακόμα και εισαγωγέας ανταγωνιστικού φίλτρου είχε εκφραστεί με λόγια υπερβολικά κολακευτικά. -
Λοιπόν...πρόσφατα αγόρασα νέα εσπρεσιέρα επειδή η προηγούμενη βούλωσε από τα άλατα.
Μιλώντας με γείτονα, μου είπε ότι κι αυτός έχει πετάξει 2 καφετιέρες επειδή τις κατέστρεψαν τα άλατα.
Επίσης, μιλώντας με φίλο και συμφορουμίστα με ενημέρωσε ότι γνωστή του επίσης έχει καταστρέψει καφετιέρες από το νερό της Παλλήνης.
Άρχισα λοιπόν να το ψάχνω λίγο παραπάνω επειδή μένω Παλλήνη και επειδή το νερό έρχεται από γεώτρηση το οποίο είναι μεν πόσιμο, αλλά έχει προφανώς ΠΟΛΛΑ άλατα.
Πλέον βάζω νερό εμφιαλωμένο στις καφετιέρες μου...αλλά έχω αρχίσει και ανησυχώ για την υγεία μου, γιατί αν τα άλατα κάνουν ζημιά στις καφετιέρες...τι μπορεί να κάνει στον οργανισμό μου (μας)?
Λέτε να βάλω κανένα φίλτρο?
Τι λένε οι γιατροί?
-
Θεωρητικά κάνουν διάφορα (τρέχα γύρευε τι ), αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για ν' ασχολήσαι με το θέμα. Εκτός κι αν σε χαλάει πολύ η γεύση.
αυτή είναι η καθόλου επιστημονική μου άποψη
-
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην δώσει κάποιος 1.000-1.500 ευρώ για φίλτρο νερού. Ίσως του σώσει την υγεία...
Τα άλατα νερού και η σκληρότητά του μάλλον είναι άσχετα με τη πέτρα. Επίσης, αν το νερό σας μυρίζει και έχει πολύ χλώριο, αν το αφήσετε σε μια κανάτα, μετά από 1 ώρα θα έχει αποχλωριωθεί.
Ύστερα από πολλή έρευνα, μάλλον το Ιμπίριαλ είναι το καλύτερο. Είμαι στον 8ο χρόνο αφότου το αγόρασα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ίσως να υπάρχουν και καλύτερα. Όμως είναι πολύ καλό και αυτό.Τα εμφιαλωμένα δεν είναι πανάκεια. Μια ζωή με εμφιαλωμένο? Σκεφτείτε και τη μέση σας.
Φίλτρα νερού στο σπίτι (απλα, αντίστροφης όσμωσης, κλπ)