-
Καλημέρα, Καλή Χρονιά και... καλώς σας βρήκα στο forum. Εδώ και λίγο καιρό μπαίνω στο forum ως αναγνώστης γιατί έχει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Θα ήθελα να ξεκινήσω λοιπόν να 'post-άρω' εδώ από την απορία που μου δηιούργησε μια αναφορά σε κάποιο post για χιονολάστιχα. Κάποιος φίλος ανέφερε λοιπόν ότι αγόρασε τα λάστιχά του μέσω internet και μάλιστα από άλλη χώρα.
Μπορεί αυτό δηλαδή να γίνει? Γιατί, ΟΚ μπορείς να παραγγείλεις ιδίως από Ευρ.Ενωση χωρίς ΦΠΑ αλλά τι γίνεται με την αποστολή? Μιλάμε για τέσερα λάστιχα, ογκώδες και βαρύ πράγμα ). Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις όσων γνωρίζουν ή το έχουν δοκιμάσει κιόλας. Δεν μιλάμε για διευθύνσεις αλλά για εμπειρία, αν υπάρχουν συν και πλην, αν κάποιος την πάτησε ή είναι ευχαριστημένος κλπ. Ευχαριστώ...
-
Καλημέρα, Καλή Χρονιά και... καλώς σας βρήκα στο forum. Εδώ και λίγο καιρό μπαίνω στο forum ως αναγνώστης γιατί έχει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Θα ήθελα να ξεκινήσω λοιπόν να 'post-άρω' εδώ από την απορία που μου δηιούργησε μια αναφορά σε κάποιο post για χιονολάστιχα. Κάποιος φίλος ανέφερε λοιπόν ότι αγόρασε τα λάστιχά του μέσω internet και μάλιστα από άλλη χώρα.
Μπορεί αυτό δηλαδή να γίνει? Γιατί, ΟΚ μπορείς να παραγγείλεις ιδίως από Ευρ.Ενωση χωρίς ΦΠΑ αλλά τι γίνεται με την αποστολή? Μιλάμε για τέσερα λάστιχα, ογκώδες και βαρύ πράγμα ). Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις όσων γνωρίζουν ή το έχουν δοκιμάσει κιόλας. Δεν μιλάμε για διευθύνσεις αλλά για εμπειρία, αν υπάρχουν συν και πλην, αν κάποιος την πάτησε ή είναι ευχαριστημένος κλπ. Ευχαριστώ...
-
-
Γεια χαρά, καλή χρονιά και σε σένα και καλώς ήρθες !
Για το ερώτημα σου ΔΕΝ έχω κάνει αγορά από το ίντερνετ αλλά κάποια στιγμή που το έψαχνα είχα κάνει μια μικρή έρευνα και είχα καταλήξει σε 1-2 συμπεράσματα.
-
Δεν βρήκα αρκετά καλύτερες τιμές στο ίντερνετ από ότι σε 1-2 σοβαρούς επαγγελματίες οι οποίοι δεν σε αντιμετωπίζουν σαν όρθιο πενηντάρικο. Και αναφέρομαι σε σαιτ που εμπορεύονται ελαστικά γιατί αν πάμε σε e-bay κλπ θα βρούμε εξευτελιστικές τιμές αλλά μετά ξεκινάει άλλο παιχνίδι να δεις αν είναι αξιόπιστος ο πωλητής, τι σχόλια έχει μαζέψει κλπ. Τονίζω το γεγονός ότι μπορεί κάποια σαιτ να φαίνονται φθηνότερα από το λαστιχά της γειτονιάς μας αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά γιατί πολύ απλά ο λαστιχάς της γειτονιάς μας μπορεί να είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ! Θέλει δηλαδή ψάξιμο αρκετό και επειδή το έχω κάνει το ψάξιμο θέλει και ψάξιμο αυτοπροσώπως στο κατάστημα διότι ο κάθε επαγγελματίας δεν μπορεί να λέει τις τελικές τιμές από τηλεφώνου σε μια φωνή γιατί μπορεί και στην άλλη άκρη της γραμμής να είναι ο λαστιχάς 3 στενά πιο πάνω. Από κοντά θα πηγαίνεις και θα πας σε τουλάχιστον 5-6 λαστιχάδες. Φυσικά η τηλεφωνική έρευνα ΔΕΝ είναι άχρηστη γιατί μπορείς να δεις ποιοι είναι εντελώς στην κοσμάρα τους και ζητάνε ότι να'ναι. Μόλις ξεχωρίσεις 4-5 λογικούς πηγαίνεις από κοντά. Στα 'Τεχνικά Θέματα' έχει μια συζήτηση για ελαστικά. Εκεί θα βρεις και μερικές εκπληκτικές διακυμάνσεις τιμών μεταξύ κλασικών λαστιχάδων της τάξης του 20% +- !!
-
Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι μπορείς να δεις στο λαστιχά την ημερομηνία παραγωγής. Εντάξει να είναι 5,6,9,10 μήνες πίσω αλλά αν παραγγείλλεις π.χ. από ιντερνετ και είναι 22 μήνες πίσω η εβδομάδα παραγωγής τι κάνεις? Θα μου πεις τα στέλνεις πίσω. Σίγουρα γίνεται αλλά και πάλι είναι ταλαιπωρία. Προτιμώ να τα βλέπω λαιβ τα παπουτσάκια που θα βάλω...
-
Οι τιμές που βλέπεις στο ιντερνετ συνήθως περιλαμβάνουν ΚΑΙ την αποστολή ΑΛΛΑ ΔΕΝ περιλαμβάνουν (1 σαιτ την συμπεριλαμβάνει και αυτή βέβαια) την τοποθέτηση και τις νέες βαλβίδες που θεωρητικά πρέπει να αλλάζουμε σε κάθε αλλαγή ελαστικών. Οπότε στην τιμή που βλέπεις στο ίντερνετ υπολόγισε 30+- ευρώ για τοποθέτηση, βαλβίδες και ζυγοστάθμιση. Όλα αυτά είναι φιξ στην τιμή στον κλασσικό λαστιχά.
Συμπέρασμα λοιπόν: δεν βρήκα πολλά + για να παραγγείλω από ιντερνετ λάστιχα. Προσωπικά σε αυτά που έψαχνα οι τιμές στον κλασσικό λαστιχά ήταν 5-10% φθηνότερες από ιντερνετ. Οπότε για μένα και για αρκετό καιρό είναι δεδομένο ότι θα βρίσκομαι στο κλασσικό δρόμο του βουλκανιζατερ...
-
-
Ευχαριστώ για την απάντηση...
-
εχει δικιο ο φιλος για την επι τοπου ερευνα αγορας...
ριξε και μια ματια εδω: http://www.elastika-online.gr/
στο λαστιχο που σε ενδιαφερει, αν θες να βρεις μια καλη τιμη, υπολογησε ενα +100 γιουρο απο την τιμη του site...
τελικα, εγω ετσι αγορασα τοπικα απο νικαια, σε καλη τιμη !!!
καλη επιτυχια !!!
-
[quote='Professeur']
....
- Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι μπορείς να δεις στο λαστιχά την ημερομηνία παραγωγής. Εντάξει να είναι 5,6,9,10 μήνες πίσω αλλά αν παραγγείλλεις π.χ. από ιντερνετ και είναι 22 μήνες πίσω η εβδομάδα παραγωγής τι κάνεις? Θα μου πεις τα στέλνεις πίσω. Σίγουρα γίνεται αλλά και πάλι είναι ταλαιπωρία. Προτιμώ να τα βλέπω λαιβ τα παπουτσάκια που θα βάλω...
Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη, επίσης επιβραβεύονται έτσι και οι καλοί επαγγελαμτίες του είδους..
Μια καλή προσέγγιση είναι αυτή του εντελώς ανίδεου, ρώτα τα πάντα σχετικά με την αξία που θα αγοράσεις και διασταύρωσέ τα σε 4-5 μαγαζιά.
Αγορά Ελαστικών μέσω Internet