-
Δεν είχα προσέξει το 'ξεφλουδίσει', νόμιζα ότι μιλάμε για ξεθώριασμα.
Πάντως αν περιοριστεί το βάψιμο σε καπώ και ουρανό μόνο, θα είναι πολύ πιο εύκολο (μονοκόμματες και σχετικά επίπεδες επιφάνειες, εύκολη κάλυψη των λοιπών μερών, πιο εύκολο το τρίψιμο) κι ας υπάρχει κάποια διαφορά στην απόχρωση σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα.
ΑΝ ΚΑΙ είναι δυνατόν να βγει αρκετά σωστή η απόχρωση, αν δώσεις ένα τμήμα του αυτοκινήτου (συνήθως το πορτάκι της βενζίνης) σε ειδικευμένο κατάστημα και σου βγάλουν το χρώμα σύμφωνα με αυτό (όπως είναι σήμερα) κι όχι σύμφωνα με τον κωδικό του εργοστασίου (όπως δηλαδή ήταν το χρώμα όταν βάφτηκε πρώτη φορά). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
ΑΝ ΚΑΙ είναι δυνατόν να βγει αρκετά σωστή η απόχρωση, αν δώσεις ένα τμήμα του αυτοκινήτου (συνήθως το πορτάκι της βενζίνης) σε ειδικευμένο κατάστημα και σου βγάλουν το χρώμα σύμφωνα με αυτό (όπως είναι σήμερα) κι όχι σύμφωνα με τον κωδικό του εργοστασίου (όπως δηλαδή ήταν το χρώμα όταν βάφτηκε πρώτη φορά).Κι εκεί θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα συν των όσων πολύ σωστά έγραψε ο thymios. Τα σύγχρονα χρώματα είναι υδατοδιαλυτά και θέλουν συγκεκριμένο υπόστρωμα. Το να μη ταιριάξει την απόχρωση είναι το τελευταίο που θα τον νοιάξει μάλλον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΝ ΚΑΙ είναι δυνατόν να βγει αρκετά σωστή η απόχρωση, αν δώσεις ένα τμήμα του αυτοκινήτου (συνήθως το πορτάκι της βενζίνης) σε ειδικευμένο κατάστημα και σου βγάλουν το χρώμα σύμφωνα με αυτό (όπως είναι σήμερα) κι όχι σύμφωνα με τον κωδικό του εργοστασίου
manosk ή όποιος άλλος, έχετε να μου δώσετε κάποια διεύθυνση για τέτοια επιχείρηση.
δοκίμασα με το κωδικό του εργοστασίου το πλαστικό της πόρτας και δεν μου βγαίνει καλό (φαίνεται καθώς γίνεται σύγκριση με όλη την υπόλοιπη πόρτα) -
Πού μένεις;
-
βορεια και κέντρο κάνει, καθώς και όπου πάει το μετρό.
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Και με τη γλώσσα μπορώ να το γλύψω όλο το αμάξι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Για να ρωτάω σημαίνει πως θέλω να μάθω αν θα γίνει καλό το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα seicento 9ετίας αλλά το χρώμα έχει χαλάσει. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε ή θα το κάνουμε χειρότερο; Από που θα προμηθευτούμε το χρώμα;Το καλοκαίρι μπορείς να το βάψεις μόνος σου μια μέρα που δεν φυσάει, θα κάνει όμως ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ να σκληρύνει το χρώμα - μη το πλύνεις.
Θα λερώσεις διπλανά αμάξια (το σπρέι ταξιδεύει αρκετά) και θα αναπνεύσεις άφθονο χρώμα.
Θέλει καλή προετοιμασία που είναι εξίσου σημαντική με το βάψιμο (και σημαντικά περισσότερη δουλειά). Αν δεν ξέρεις να βάφεις αυτοκίνητα, ΔΙΑΒΑΣΕ πριν δοκιμάσεις.
-
Ας το γράψω εδώ, μια και δεν είναι και τόσο άσχετο.
Την περασμένη εβδομάδα πήγα με τον πατέρα μου στην Chips Away. Ήθελε να φτιάξει μια γρατζουνιά ~8cm που είχε στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα του από κάποιον που τον έξυσε παρκάροντας/ξεπαρκάροντας. Από προηγούμενα πάρε-δώσε που είχα μαζί τους (σε άλλο υποκατάστημα) πίστευα ότι με 80-100 ευρώ το πολύ θα το έφτιαχναν... Πολλά λεφτά για μια μικρή γρατζουνιά, που εύκολα μπορεί να ξαναγίνει αλλά τέσπα. Έρχεται ο τύπος, το βλέπει, 'γύρω στα 140 να υπολογίζετε' λέει. 'Είναι δύσκολο το σβήσιμο δεξιά-αριστερά, κλπ, κλπ'. Του μπήκα λίγο, του είπα ότι εμένα με 70 ευρώ με είχαν ταχτοποιήσει στο άλλο μαγαζί τους και το έκανε 130. '130 κανονικά, με τιμολόγιο?' ρωτάει ο πατέρας μου. 'Οοοοοχι, αν είναι με τιμολόγιο είναι σύν ΦΠΑ' λέει ο τύπος. 'Α, δηλαδή 130 μαύρα' λέω. 'Όχι μαύρα', λέει, 'απλά αν θέλετε τιμολόγιο πρέπει να προσθέσουμε και το ΦΠΑ'.
Όπως είχαμε έρθει, έτσι φύγαμε.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
'Οοοοοχι, αν είναι με τιμολόγιο είναι σύν ΦΠΑ' λέει ο τύπος. 'Α, δηλαδή 130 μαύρα' λέω. 'Όχι μαύρα', λέει, 'απλά αν θέλετε τιμολόγιο πρέπει να προσθέσουμε και το ΦΠΑ'.Όπως είχαμε έρθει, έτσι φύγαμε.
Τσ τσ... Τον προσβαλες!
Οχι και μαυρα... -
Ο λόγος που γράφω είναι μόνο γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να απογοητεύουμε κανέναν που θέλει να πειραματιστεί μόνος του σε κάτι...μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη...
Συμβουλές (που έχω εφαρμώσει, όταν οι άλλοι μου έβαζαν 1002 εμπόδια):*)Χρειάζεσαι ένα κομπρεσέρ δυνατό (όχι απαραίτητα επαγγελματικό), σε καμμιά περίπτωση ηλεκτροπίστολο.
*)Στο χρωματοπωλείο που θα πας θα τους δείξεις το πιστόλι και θα τους ζητήσεις να σου δώσουν το ανάλογο μπεκ, αφού τους έχεις εξηγήσει τι θες να κάνεις.
*) Θα πάρεις μία σειρά ντουκόχαρτα χοντρό και ψιλό, θα τα κόψεις σε καμμάτια μερίπου 15χ15 εκ. και θα τα βάλεις σε έναν κουβά νερό. Θα αρχίσεις να τρίβεις ένα ένα κομμάτι του αυτοκινήτου πέρνοντας βρεγμένα κομμάτια ντουκόχαρτου, τα οποία μόλις στομώνουν θα τα αφήνεις στον κουβά και θα συμεχίζεις με άλλο...πάντα με την βοήθεια του νερού, στην ανάγκη θα στάζεις με ένα σφουγγάρι νερό εκεί που τρίβεις...
*) Όταν ψάχνοντας με το χέρι σου το βρεγμένο και τριμμένο κομμάτι, βρείς κάτι που να ενοχλεί την αφή σου θα το διορθώνεις (αν εξέχει θα το τρίψεις, αν έχει λακουβάκι θα το στοκάρεις)
*)Μόλις τελειώσεις την διακικασία του τριψίματος, θα πλύνεις το αυτοκίνητο πολύ καλά και θα το αφήσεις να στεγνώσει ακόμα καλύτερα.
*) Αρχίζει το μόνωμα...Παίρνεις χαρτοταινία και την περνάς με προσοχή στα σημεία που δεν πρέπει να βαφτούν (πχ. γύρω από το λάστιχο του μπαρμπρίζ, γύρω από τα φανάρια- φλας, στο τελάρο τις πόρτας κλπ) μετά παίρνεις κομμάτια εφημερίδας και γεμίζεις τα κενά (πχ. τζάμια, φώτα ) που ήδη έχουν μιά σειρά ταινίας στο περίγραμμά τους.
*) Κάνεις έναν οπτικό έλεγχο να μην έχει μείνει ούτε χιλιοστό αμόνωτο.
*) Σε όποιο σημείο και αν βάψεις θα βρέξεις το πάτωμα αρκετά, ώστε να κατακαθήσει η σκόνη, η οποία είναι ικανή να σου χαλάσει το αποτέλεσμα...
*) Παρ'όλα αυτά αν βάψεις σε εσωτερικό χώρο, θα την βγάλεις με λίγα μπιμπίκια στο χρώμα, αν βάψεις έξω, ακόμα και με άπνοια, αυτά θα είναι περισσότερα
*) Ανακατέυεις το χρώμα με το διαλυτικό και τον σκληρυντή (σε έχει ενημερώσει ο χρωματοπώλης για τις αναλογίες) ρίχνεις λίγο στο πιστόλι και ξεκινάς
*) Αφήνεις μιά μέρα να στεγνώσει (μην βιαστείς) και μετά αρχίζεις να ξεμονώνεις...
ΣΣ την δουλειά του μπογιατζή δεν θα την πλησιάσεις σε αποτέλεσμα...αλλά αυτό θα το έχεις κάνει με τα χέρια σου...και έχει νοστιμιά...
Αυτό που έγραψε φίλος παραπάνω (να βρείς ένα μεταχ/νο φτερό ή καπό και να πειραματιστείς) επιβάλλεται...
Κάποια από τα μπιμπίκια που (είναι σίγουρο) θα δεις, ίσως να φύγουν μετά από μερικά πλυσίματα, άλλα όχι...
Κάποια από αυτά που έμειναν τελικά ίσως φύγουν μετά από ένα μήνα που θα το περάσεις γυαλιστική αλοιφή, άλλα όχι...θα μείνουν προίκα.
Με τις ευχές μου.
-
Γεια σας: Σερφαροντας στο Net, βρέθηκα τυχαία σε αυτό το φόρουμ βλέποντας ότι υπάρχει αναφορά στην ιστοσελίδα μου.
Διάβασα τα πόστ και με βάλατε στον πειρασμό να απαντήσω.
Όλοι οι τρόποι και ότι πιστόλι και αν χρησιμοποιηθεί θα βγει καλό αποτέλεσμα αν το χέρι που θα κάνει την βαφή είναι έμπειρο.
Όμως εδώ θα σταθώ σε ένα άλλο σημείο.
Ποιος θα αποφασίσει αν ένα αυτοκίνητο θέλει βάψιμο η όχι.
Κανείς δεν πάει σε ένα καρδιολόγο και του λέει άλλαξε μου καρδιά, ο καρδιολόγος θα αποφασίσει.
Ένας βαφέας θα σου πει αν το αυτοκίνητο σου θέλει η όχι βάψιμο.
Αν σε γενικές γραμμές το χρώμα είναι καλό ( που με ένα γυάλισμα θα έλθει στα ίσια του) και βάφοντας μερικά μέρη έλθει σε μια οπτικά καλή κατάσταση, γιατί να το βάψεις όλο.
Τα χρήματα σήμερα βγαίνουν δύσκολα, τώρα αν σας γαργαλάει κάτι στην τσέπη και θέλετε να την ξύσετε, κανένα πρόβλημα.
Αποφεύγετε την ολική βαφή σε ένα αυτοκινήτου αν πραγματικά δεν την χρειάζεται.
Σε μια ενδεχόμενη μεταπώληση θα σας πουν (ευλόγως) γιατί το έβαψες, είχε φάει τούμπα?
http://www.autopaint.gr/GREE/genika/agorametaxeirismenouautokinitou.htm
Κάποιος φίλος ποιο πάνω λέει > το χρώμα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, άντε να χρειαστείς 100 ευρώ!
Σας λέω λοιπόν ότι ένα μικρό αυτοκίνητο θα χρειαστεί περίπου δυο κιλά χρώμα, εν κιλό διαλυτικό δυο κιλά βερνίκι και ένα κιλό σκληρηντή.
Το σύνολο: περίπου στα 350-400 ευρώ,χρώματα + υλικά προεργασίας, αστάρια στόκους κ.λ.π!
Όσο για το > ρίξε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προεργασία! Συμφωνώ απόλυτα !!!
Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε μόνοι σας: Αν θέλετε πληροφορίες μην διστάσετε να μιλήσετε μαζί μου να σας δώσω κάποιες συμβουλές ( μου αρέσει ) για το τι και πως θα το κάνετε.
Πάρτε το Τηλ. από το site μου. http://www.autopaint.gr/
Για ότι άλλο χρειασθείτε, είπαμε **“μην διστάσετε” **
Καλά να περνάτε και καλή χρονιά.
Dimos AutoPaint -
Σωστός!!!
-
'Aψογοι και οι δύο
-
Λοιπον καλοι και οι βαφεις, αλλα επιστημονες δεν ειναι.
Τι θελω να πω, αφου μπορουν αυτοι, μπορω κι εγω...Εχω ξεκινησει ηδη να κανω τοποικες βαφες στο αυτοκινητο μου, με ενθαρρυντικα αποτελεσματα.
Οταν βοηθησει κι αλλο ο καιρος και βαψω περισσοτερα κομματια θα ακολουθησουν και φωτογραφιες.
Τα υλικα που εχω προμηθευτει ειναι:
Σπρει με το χρωμα αυτοκινητου(το εφτιαξα στο χρωματοπωλειο)
Σπρει βερνικι(επισης)
Στοκος + σταγονες
Γυαλοχαρτο χοντρο για το χρωμα
Γυαλοχαρτο ψιλο για το βερνικι.
Προς το παρον εχω επισκευασει μια γρατζουνια που ηταν μονο βερνικι δλδ δεν ειχε πειραξει το χρωμα.
Με το ψιλο γυαλοχαρτο ετριψα λιγο την επιφανεια, και μετα περασα 2 χερια βερνικι.
Στις ακρες στην ενωση με το παλιο βερνικι ετριψα με επαγγελματικη αλοιφη 4Μ και οι ενωσεις εξομαλυνθηκαν.Κοστος υλικων:
20 ευρω -
Έχετε να προτείνετε κάποιο φθηνό μεν, εύχρηστο (*) δε αερογράφο από αυτούς που χρησιμοποιούνται για μοντελισμό, μόνο για επισκευή μικρών γρατζουνιών στο αμάξωμα (=όχι για βαφή ολόκληρου του αυτ/του)?
(*) να έχει καλό έλεγχο και του αέρα και της ποσότητας χρώματος
Επίσης κανένα καλό μαγαζί Αθήνα που να φτιάχνει μπογιά στο χρώμα του αμαξώματος, με την πέρλα της μέσα κλπ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είχα προσέξει το 'ξεφλουδίσει', νόμιζα ότι μιλάμε για ξεθώριασμα.
Πάντως αν περιοριστεί το βάψιμο σε καπώ και ουρανό μόνο, θα είναι πολύ πιο εύκολο (μονοκόμματες και σχετικά επίπεδες επιφάνειες, εύκολη κάλυψη των λοιπών μερών, πιο εύκολο το τρίψιμο) κι ας υπάρχει κάποια διαφορά στην απόχρωση σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα.
ΑΝ ΚΑΙ είναι δυνατόν να βγει αρκετά σωστή η απόχρωση, αν δώσεις ένα τμήμα του αυτοκινήτου (συνήθως το πορτάκι της βενζίνης) σε ειδικευμένο κατάστημα και σου βγάλουν το χρώμα σύμφωνα με αυτό (όπως είναι σήμερα) κι όχι σύμφωνα με τον κωδικό του εργοστασίου (όπως δηλαδή ήταν το χρώμα όταν βάφτηκε πρώτη φορά).Κι όμως οι μεγάλες λείες και επίπεδες επιφάνειες είναι πιο δύσκολες στο βάψιμο. Να προσέξει κανείς όταν κάνει τέτοια δουλειά να μην βάφει από πάνω προς τα κάτω γιατί θα αφήσει άχνα στο χρώμα, και να μην επιμένει σε κάποιο μερος αν κάτι δεν του φαίνεται καλό. Θα γεμίσει και θα τελειοποιηθεί στο επόμενο πέρασμα ... αλλιώς εαν επιμείνει θα έχει κρατήρες και σταξίματα.
-
Βάλε μία φωτογραφία ΠΡΙΝ το βάψιμο και μία ΜΕΤΑ!!!!!
Για να δούμε και τι έκανες!!!!!! Αντε..... ξεκίνα....... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχετε να προτείνετε κάποιο φθηνό μεν, εύχρηστο (*) δε αερογράφο από αυτούς που χρησιμοποιούνται για μοντελισμό, μόνο για επισκευή μικρών γρατζουνιών στο αμάξωμα (=όχι για βαφή ολόκληρου του αυτ/του)?(*) να έχει καλό έλεγχο και του αέρα και της ποσότητας χρώματος
Επίσης κανένα καλό μαγαζί Αθήνα που να φτιάχνει μπογιά στο χρώμα του αμαξώματος, με την πέρλα της μέσα κλπ?
Για μοντελισμό, Badger is the name.
-
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με πείσατε να μην ασχοληθώ καν. Το αυτοκίνητο δεν αξίζει τον κόπο.
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με πείσατε να μην ασχοληθώ καν. Το αυτοκίνητο δεν αξίζει τον κόπο.Αυτό κατάλαβες???
-
έχουμε βάψει στο γκαράζ μου ένα αχ κόκκινο..επειδή ήταν ξεθωριασμένο το χρώμα...
το πρόβλημα πλέον είναι ότι τα νέα χρώματα δη στεγνώνουν εύκολα!!!
bρες παλιά χρώματα που να έχουν 'σκλιριντι' μέσα
tα νέα τα αραιώνεις με νερό..αντί για νέφτι η white spirit και δen είναι τόσο εύκολα ούτε στο βάψιμο αλλα ούτε στο στέγνωμα !!!
θα πρέπει να πάρεις έναν υγραντήρα η 'κατιτετοιο' το οποιο μπαίνει πριν από το μπιστόλι για να σου αφαιρεί από τον αέρα που πηγαίνει στην μπογιά το νερό που υπάρχει μέσα στο κομπρεσέρ του αέρα ...
ακόμα ρωτα στο χρωματοπωλείο αν έχουν μια μύτη για το μπιστόλι ποιο μικρή ... για να μην ψεκάζει πολύ χρώμα μαζί....
ένα καλά μονωμένο γκαράζ θέλεις...και πάρε ένα κουτί καφέ να καλέσεις τους φίλους σου να κάνετε χαβαλέ.... όπως και αν βγει θα είναι καλύτερο από ότι είναι τώρα... ορισμένα σημεία θα σου τρέξουν ...αλλα ότι κάνουμε μονοι μας..είναι πολύ καλύτερο από το να το πας σε έναν να στο βάψει γιατί πολύ απλά θα λες....εδώ που είναι σκατά είχα ακουμπήσει με το χέρι μου να και οι μπογιά στο χέρι μου
χαβαλές και άγιος ο θεός )
αλλα θα ρωτήσεις να σούρουν την προεργασία του χρώματος...θα πάρεις και έναν χάρακα...που είναι ειδικός για να κανεις τις αραιώσεις
είναι ένας μεταλλικός με κάτι σύμβολα
να σου εξηγήσουν πως δουλεύει όμως
αν ξέρεις δη είναι tpt...το πολύ πολύ να βγει τόσο σκατά που να χρειαστεί να το ξαναβάψεις
και 10 φορες να το βάψεις πιστεύω θα σου στοιχίσει λιγότερο από το να το πήγαινες κάπου να στο βάψουν
καλή επιτυχία και περιμένω post με τα αποτελέσματα
ένα άλλο πρόβλημα που θα έχεις..είναι ότι όταν βαφείς θα πηγαίνει το spray από την μπογιά και στα σημεία που ήδη έχεις βάψει για αυτό είναι ενδεικτικός ένας φούρνος...τώρα αν dnexeis τόσο μεγάλο θέμα με τις σκόνες..και έχεις ένα καλο γκαράζ βάζεις και έναν ανεμιστήρα να βαράει να σου παίρνει το χρώμα που φεύγει με την μορφή αέρα εκτος γκαράζ ώστε να μην 'προσκολαει' στο αμάξι που έχει ήδη βαφτεί
γνώμη μου κάντε πρώτα το καπό να δείτε πως θα γίνει και αν είναι κάνετε και το υπόλοιπο αμάξι...
προσοχή και στο venriki μετά αν είναι μεταλλικό το χρώμα
άντε καλή σας προσπάθεια
Βάψιμο με πιστόλι;