-
είναι πολλά τα λ7 ΑΡΗ !!!!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ρώτα το πόσο των στοιχημάτων στης ‘κόντρες’, και θα ‘σαλτάρεις’. Το Δόλομα για μεγάλο ψάρι, πουλιέται ακριβά!!
για πες
_
30000e, ειναι ο πατος στα στιχιματα, των επαγγελματιων!!
Ένας κινητήρας μπορεί να κοστίσει και 60000ε . και ο χρόνος ζωής του είναι το πολύ 6 κόντρες!!
Antonis-team.και τι ειδους κοντρες ειναι αυτες και που γινονται?
-
Γιατι ρωτας;
-
γιατι νομιζω οτι ειναι ψιλικατζηδες...
-
Πολλά τα λεφτά που παίζονται... οπότε και αρκετά θα πηγαίνουν στον βελτιωτή και φυσικά αυτός καλό είναι να ψάχνεται και να πειραματίζεται με την χορηγία των λίγων.... ώστε οι πολλοί να μαθαίνουμε και τίποτα εδώ μέσα!
Δεν έχω ακόμα αποφασίσει ποιος είναι ο πιο βολικός τρόπος μέτρησης της ασετόν (για να μην ξεχνάμε και το θέμα μας) και τοποθέτησής της στο ρεζερβουάρ χωρίς να στάξει πάνω σε μπογιά.
Με την αναλογία 2,5-3ml/lt θέλω για τα 70λτ του ρεζερβουάρ μου ~175-210ml.
Σκέφτομαι μεγάλη σύριγγα 60άρα με μακρύ ρύγχος ή κοντό ρύγχος και βελόνα βιδωτή (μην μας φύγει κι η βελόνα μέσα). Τη σπρώχνω στο στόμιο βενζίνης μέχρι να ανοίξει το μεταλλικό καπάκι και εγχύω;!
Και είναι καλύτερα να την βάλουμε πριν φουλάρουμε ώστε να ξεπλυθεί από το σωλήνα μέχρι το ρεζερβουάρ, να ανακατευτεί με το καύσιμο και να μην εξατμιστεί πολύ ή δεν έχει σημασία; -
Μιά λύση είναι να κρατήσεις τη μάνικα της βενζίνης όρθια και να ρίξεις μέσα της το ασετόν. Μετά με προσοχή για να μη χυθεί βάζεις τη μάνικα στο αυτοκίνητο και γεμίζεις βενζίνη. Με αυτό τον τρόπο βάζανε το λάδι μίξης παλιά σε κάτι Wartburg δίχρονα. (Τί πάω και θυμάμαι ώρες-ώρες )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σκέφτομαι μεγάλη σύριγγα 60άρα με μακρύ ρύγχος ή κοντό ρύγχος και βελόνα βιδωτή (μην μας φύγει κι η βελόνα μέσα).
Δοκιμασε πρωτα τη συριγγα ομως, πιθανον να αλλοιωνεται το πλαστικο.
Τη σπρώχνω στο στόμιο βενζίνης μέχρι να ανοίξει το μεταλλικό καπάκι και εγχύω;!
Και είναι καλύτερα να την βάλουμε πριν φουλάρουμε ώστε να ξεπλυθεί από το σωλήνα μέχρι το ρεζερβουάρ, να ανακατευτεί με το καύσιμο και να μην εξατμιστεί πολύ ή δεν έχει σημασία;Ετσι ακριβως.
-
Εγώ ρίχνω στο ρεζερβουάρ πριν γεμίσω βενζίνη για να ανακατευθεί καλά.
Με το μάτι, δεν μετράω (δεν αδειάζω όμως το μισό μπουκάλι).Διαφορές σε κατανάλωση - ιπποδύναμη δεν μπορώ να καταλάβω, δουλεύει όμως σημαντικά πιο ήσυχα, αφαιρεί τυχόν υγρασίες από το ρεζερβουάρ και καθαρίζει σιγά-σιγά το σύστημα τροφοδοσίας. Βάζω μόνο χειμώνα (λόγω πτητικότητας ασετόν) κάθε 3-4 φουλαρίσματα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
και καθαρίζει σιγά-σιγά το σύστημα τροφοδοσίας.Πως το καταλαβες αυτο?
-
Δεν κατάλαβα τίποτε αλλά το ασετόν είναι ισχυρός διαλύτης.
-
Eγω το δοκιμασα μια φορα σε ταξιδι μεχρι την Βουλγαρια στο χιουνταη,εκεινο που διαπιστωσα ηταν πιο ησυχο ρελαντι και λιγο πιο ευκολο αρπαγμα στο γκαζι.
-
εγω εβγαλα τα μπουζι και εκανα μετρηση συμπιεσης..
τα μπουζι παρα πολυ καθαρα...
παρολο που εχω πλουσιο μιγμα και τα τελευται χιλιομετρα σε κινηση εντος Αττικης.
-
δεν ξερω τι κανει το ασετον ,αυτο που ξερω ειναι οτι τα πειραματα δεν κανουν καλο στην αξιοπιστια των κινητηρων.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δεν ξερω τι κανει το ασετον ,αυτο που ξερω ειναι οτι τα πειραματα δεν κανουν καλο στην αξιοπιστια των κινητηρων.Για το λόγο αυτό αφήσαμε άλλους να κάνουν τα πειράματά τους για καμιά 30ριά χρόνια και τις δοκιμές τους και εμείς, οι δύσπιστοι, δρέπουμε τα πλεονεκτήματα χωρίς ρίσκα! Έτοιμες οι συνταγές, αγοράζεις αυτό από εκεί βάζεις τόσο και τελείωσες!!
-
δεν ξερω τι κανει το ασετον ,αυτο που ξερω ειναι οτι τα πειραματα δεν κανουν καλο στην αξιοπιστια των κινητηρων.Vivere pericolosamente !!!!!!!
-
δεν ξερω τι κανει το ασετον ,αυτο που ξερω ειναι οτι τα πειραματα δεν κανουν καλο στην αξιοπιστια των κινητηρων.ενω η ελληνικη βενζινη που βαζεις κανει καλο?
αφου ελεγχος δεν υπαρχει σε υγεια,φιαλες αιμα,κτλ,περιμενεις να υπαρχει ελεγχος στα καυσιμα?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με την αναλογία 2,5-3ml/lt θέλω για τα 70λτ του ρεζερβουάρ μου ~175-210ml.
Σκέφτομαι μεγάλη σύριγγα 60άρα με μακρύ ρύγχος ή κοντό ρύγχος και βελόνα βιδωτή (μην μας φύγει κι η βελόνα μέσα). Τη σπρώχνω στο στόμιο βενζίνης μέχρι να ανοίξει το μεταλλικό καπάκι και εγχύω;!Επειδή η περιεκτικότητα που θέλεις είναι πολύ μικρή, το πιο πρακτικό είναι να διαλύσεις πρώτα τη ζητούμενη ποσότητα του ασετόν σε έναν όγκο βενζίνης (πχ 1 λίτρο) και έπειτα αυτό το διάλυμα να ρίξεις στο ρεζερβουάρ.
-
να προσθέσω και εγώ την δικιά μου εμπειρία με ασετόν 99,7% καθαρότητος όπως γράφει πάνω στο κουτι..
ανέμειξα περίπου **70ml με 3-4 λίτρα βενζίνης **σε δοχείο καυσίμων για καλύτερη ανάμειξη και ευκολία τοποθέτησης στο ρεζερβουάρ…χρησιμοποίησα τον άκαμπτο σωλήνα που έχει το δοχειάκι και μέσα…έπειτα φουλαρα το αμάξι με 35 λίτρα αμόλυβδης…(σύνολο 51 λίτρα)
Λοιπόν στο καπάκι οδήγησα το αυτοκίνητο για καμιά 10ρια ΚΜ αλλά καμιά διαφορά δεν αντελήφθη….
Όμως μετά από 3-4 μέρες ακινησίας (θέλει reset o εγκεφαλος λένε με βγαλσιμο του ενός πολου-εγω δεν το έκανα πάντως)έβαλα μπρος για να πάω μια βόλτα και μετά τα πρώτα μέτρα είδα διαφορά στην απόκριση του γκαζιού….στροφαρει πιο εύκολα κι ειδικά στην εθνική ή γενικά σε ανοιχτό δρόμο και με πέμπτη ταχύτητα εμφανής διαφορά…
Τα περί οικονομίας καυσίμου απομένει να ξαναφουλάρω σε κανα μήνα μιας και δεν πολύ-κινώ το αμάξι για να δούμε….έχω προσπαθήσει να διατηρήσω πάνω-κάτω τα ίδια στοιχεία για την μέτρηση δηλαδή τρόπος οδήγησης, κίνηση σε μη μποτιλιαρισμένους δρόμους κ.λ.π. για να είναι όσο γίνει πιο αξιόπιστη η μέτρηση…
Τώρα αν εμπεριέχει ρίσκο το ασετον στα μηχανικά μέρη είναι κάτι που με ανησυχεί αν και αυτά που έχω διαβάσει λένε ότι σε χαμηλή αναλογία και με καλή ανάμειξη δεν τρέχει τίποτα και ίσως και τα βελτιωτικά οκτανίων αλλά και άλλα πρόσθετα έχουν ασετον οπότε…Υ.Γ. οι εγκέφαλοι κανουν reset μόνο με βγάλσιμο του πόλου και σε καμία αλλη περίπτωση?
-
Νομίζω η αναλογία σου 70ml σε 51 λτ είναι πιο χαμηλή από την προτεινόμενη.
Λένε ότι τα καλά αποτελέσματα φαίνονται μόνο με τη σωστή αναλογία. Αν θυμάμαι καλά συστήνεται αναλογία 2-3ml/lt οπότε για 51λτ θα έβαζα 100-150ml και μάλλον θα επέλεγα προς το πολύ για να προλάβω και την εξάτμιση. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω η αναλογία σου 70ml σε 51 λτ είναι πιο χαμηλή από την προτεινόμενη.
Λένε ότι τα καλά αποτελέσματα φαίνονται μόνο με τη σωστή αναλογία. Αν θυμάμαι καλά συστήνεται αναλογία 2-3ml/lt οπότε για 51λτ θα έβαζα 100-150ml και μάλλον θα επέλεγα προς το πολύ για να προλάβω και την εξάτμιση.ΟΚ αυτό με τα 2-3ml ανά λίτρο μπορείς να μου θυμίσεις που αναφέρεται? σε ξένο site ή σε Ελληνικό?
σχετικά με την εξάτμιση της ακετόνης λες και που την αναμειγνύω σε δοχείο με βενζίνη δεν καταφέρνω και πολλά?
ΕΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΕΤΟΝ.....