-
Η SLK πού οδηγώ αρκετά συχνά εκτός απο τα ακριβα ανταλλακτικά που είναι αναμενόμενο, μπαινοβγαίνει στην αντιπροσωπία γιατί όλο χαλάει η ηλεκτρική οροφή!!!
-
Ο αδελφός μου έχει την προ fl σε ατμοσφαιρική (μόνο 136 ίπποι) και αυτόματη (5 τάχυτη μόνο αυτόματη).
Το τιμόνι με τα επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια δεν έχει αίσθηση τελεία και παύλα, το είπαμε και το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό θεωρώ το βασικό μειονέκτημα του αυτοκινήτου. Η οροφή είναι μια χαρά και στην ανάγκη αν πας σε καλό μάστορα ,που ξέρει να διαβάζει τις οδηγίες της Mercedes και έχει τη στοιχειώδη αντίληψη που προβλέπεται για να κάνει αυτή τη δουλειά, θα στη ρυθμίσει σωστά ώστε ούτε να κολλάει ούτε να μπάζει. Μικρά τριξιματάκια μπορεί να υπάρχουν από την οροφή μόνο. Το ταμπλώ έχει μια ευαισθησία, πάει κι αυτό.
Το αυτοκίνητο είναι υπερεπαρκώς άκαμπτο και πολύ καλά κατασκευασμένο. Πολύ καλή αίσθηση υλικών και ποιότητα κύλισης καλύτερη από όσο περιμένεις από το μεταξόνιο.
Από πλευράς πρακτικότητας ξεχνάς ότι έχεις να κάνεις με roadster, χώροι τόσο στην καμπίνα όσο και για αποσκευές. Τα ταξίδια είναι εύκολη υπόθεση, άνεση και ησυχία.
Ανοιχτό είναι μια χαρά, ο αέρας δεν ενοχλεί και καμία σχέση με μεταγενέστερα CC που σε ενοχλεί το παρμπρίζ. Να φροντίσεις να πάρεις το διχτάκι ανεμοθραύστης.
Το αυτόματο κιβώτιο είναι πολύ καλό (νομίζω υπάρχει κι άλλο καλύτερο και με σειριακή λειτουργία) και γενικά πολλοί λένε ότι το χειροκίνητο υστερεί.
Το fl με το 6τάχυτο κιβώτιο μπορεί να είχε λιγότερα άλογα αλλά λόγω κιβωτίου και καλύτερης καμπύλης ροπής εκάλυπτε τη διαφορά σε επιδόσεις και ήταν πιο ευκολοδήγητο (και οικονομικό). Πάντως ακόμα και το ατμοσφαιρικό και αυτόματο παρά το μη ασήμαντο βάρος δεν είχε πρόβλημα να γυρίσει χωρίς να το επιδιώκεις σε γλυστερούς ελληνικούς δρόμους. Σημειώνω ότι το ESP δεν ήταν standard από την αρχή.
Συνολικά δεν προσφέρει τις συγκινήσεις των MX5-MR2 αλλά εκτός αυτού είναι όλο πλεονεκτήματα και για τα λεφτά που μπορείς να βρεις ένα σε καλή κατάσταση και μη ταλαιπωρημένο νομίζω ότι αξίζει. Και πρέπει να υπάρχουν αρκετά ελληνικά με λίγα χλμ και σε πολύ καλή κατάσταση.
Ότι και να λένε οι άλλοι όμως δεν μετράει, οδήγησέ το για να δεις αν σου κάνει. -
Καλησπέρα, θα σου πω τα λίγα πράγματα που ξέρω/κατάλαβα για το αμάξι από μια γνωστή μου που έχει μια SLK '02 και με έχει πάει μια-δυο βόλτες.
H οροφή και ο μηχανισμός της φαίνονται κάπως 'πρωτόγονα' σε σχέση με τα σημερινά CC, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπάζει νερά ή ότι δεν έχει καλή συναρμογή. Αλλά διάφοροι τριγμοί και ήχοι ακούγονται από τους μηχανισμούς στήριξης στις λακούβες, χωρίς όμως να έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Η ποιότητα του ταμπλώ και της συναρμογής δεν έχει να πει πολλά (γιατί έχουν ανέβει πολύ τα στάνταρ σε αυτό τον τομέα τα τελευταία 4 χρόνια) και θα θες κάποια προσοχή για το ταμπλώ - να μην το αφήνεις στον ήλιο γιατί θαμπώνει και ξεφτίζει. Δύναμη για πάντες με 1η-2α έχει αλλά δεν νομίζω ότι το ίδιο το αυτοκίνητο σε προτρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο με το στήσιμο και την αίσθησή του. Από κατανάλωση πολύ δύσκολα θα δεις κάτω από 11 λίτρα μέσα στην πόλη, μέτρια πράγματα δηλαδή. Τα σέρβις της μερκεντέ τσιμπάνε κάμποσο όμως και ως αμάξι με κάμποσα χλμ στην πλάτη του όλο και κάτι θα ζητήσει - η φίλη μου στα 50.000χλμ άλλαξε κάτι ηλεκτρονικά (ούτε η ίδια δεν ήξερε τι ήταν... γυναίκες ) που της πήγαν 600 ευρώ.
Το συγκεκριμένο αμάξι το θεωρώ κλασσικά όμορφο και πρωτότυπο και προσωπικά μου αρέσει πολύ. Όμως θα σου πρότεινα να προτιμήσεις το Mx-5 που είναι πιο 'αλεξίσφαιρο', με καλύτερη αίσθηση, χωρίς τρομερές ποιοτικές διαφορές με την συγκεκριμένη SLK και θα καίει και λιγότερο, όπως και θα συντηρείται πιο οικονομικά -
Την ειχα για δυο χρονια περιπου.Κρινεται αναλογως των απαιτησεων σου.
Δεν εχει καλο τιμονι,ουτε καλο κρατημα.Εχει εναν εκπληκτικο κινητηρα κατ'εμε,καλη ποιοτητα κατασκευης και πολυ καλη ποιοτητα κυλισης για την κατηγορια της.Γυρναει μεχρι το σημειο που θα ισιωσει μονη της.Το εσωτερικο ξεφλουδιζει,οπως επισης ξεκολλουν και τα πανελ των πορτων.Οταν την εδωσα ηταν 6 ετων και δεν ειχε ακουστει ο παραμικρος τριγμος.Καταναλωση αυξημενη οταν την ζορισεις αλλα αρκετα χαμηλη σε ηρεμους ρυθμους.Σχεδιαστικα μου φαινεται πιο διαχρονικη απο την 171.
Η συντηρηση σε λογικα πλαισια για ενα αυτοκινητο που καινουριο κοστιζε περισσοτερο απο την σημερινη SLK.Επισης,αρκετα καλη στις ανοιχτες καμπες,κατι που μου εκανε εντυπωση συγκρινομενη με την Ζ4 που αγορασα αργοτερα.
Παντως,μετα απο 4 roadster εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι το ανοιχτο αυτοκινητο θελει υφασμα για να κρατησει τον εξωτικο του χαρακτηρα. -
Εχει κανεις πινακα επιδοσεων της slk 192? 0χι βεβαια το 0-100 και την τελικη που δινει το εργοστασιο, εννοω αν εχει μετρηθει απο τον Τυπο. Κυριως οι ρεπριζ με ενδιαφερουν
-
καθαρα S2000 βρισκονται, αλλα το θεμα ειναι ποσο εισαι διατεθημενος να πληρωσεις!
ρωτα τον τσιλη μηπως εχει παρει τιποτε το ματι του.. κοβει.. οσο δεν φανταζεσαι!
κιπ δε ντριμ αλαϊβ! -
Το αμαξι αυτο θα το συγκρινεις με roadster κι οχι με συμβατικα ιχ.Ειναι αψογο απ ολες τις αποψεις.Αν το ειχε νοικοκυρης το αμαξι ουτε θα ξεφλουδιζει ουτε θα τριζει ουτε τιποτα.-Μην το συγκρινεις με κανενα διθεσιο γιατι απλα δεν υφισταται συγκριση.Δεν μπορεις να συγκρινεις την slk με το miata και το mr2!!!ΥΜΑΡΤΟΝ!!!Το ενα ειχε 15.000.000δρχ και το αλλο 8.000.000δρχ!!!!Το ενα 192Hp και το αλλο 110HP!!!!Η συντηρηση ειναι λιγο τσιμπημενη αλλα μην φανταστεις τρομερα πραγματα...
-
Εάν εγώ διαθέτω ένα Α ποσό και ζητάω μερικά Β Γ στοιχεία από το αυτοκίνητο...τότε στη σύγκριση θα πέσει και το SLK αλλά και το miata, είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο από τη στιγμή που με το Α ποσό, μπορώ να τα αποκτήσω!
Το ότι το ένα ηταν πολύ πιο ακριβό από το άλλο μικρό ρόλο παίζει... -
Απο αποψη χρηματων εχεις δικιο.Μπορεις να αποκτησεις και accent καινουριο μ αυτα τα χρηματα.....
Μονο που δεν συγκρινονται με την καμια.Το ιδιο και το mr2 και το μιατα σε σχεση με την slk. -
Ο χρήστης maggiora έγραψε:
Απο αποψη χρηματων εχεις δικιο.Μπορεις να αποκτησεις και accent καινουριο μ αυτα τα χρηματα.....
Μονο που δεν συγκρινονται με την καμια.Το ιδιο και το mr2 και το μιατα σε σχεση με την slk.Γιατί δε συγκρίνεται λοιπόν το SLK με το miata και το mr2?
Ψάχνομαι για μια μελλοντική αγορά, το θέλω 2θέσιο και ανοιχτό! Σχεδιαστικά μου αρέσουν τα SLK,miata και mr2...γιατί πέφτω στο λάθος και τα συγκρίνω? -
Γιατι πολυ απλα ειναι mercedes.......
-
Γιατι πολυ απλα ειναι mercedes.......Και μαμώ τα επιχειρήματα .-
Nough said(είσαι κάτοχος?)
-
οχι....
barchetta εχω...
Απλα πρεπει να μην μπερδευομαστε με τετοιες συγκρισεις.... -
οχι....
barchetta εχω...
Απλα πρεπει να μην μπερδευομαστε με τετοιες συγκρισεις....Για να το λήξουμε, μιας και πάμε να βγούμε Off the topic!
Mercedes ξεmercedes, από τη στιγμή που έχει τιμόνι, ρόδες και καταπίνει βενζίνη έχει κάθε λόγο να συγκρίνεται με άλλα αυτοκίνητα... -
Ειναι θεμα κριτιριων.Εσυ το βλεπεις ετσι καποιος αλλος διαφορετικα.anyway........
-
Γιατι πολυ απλα ειναι mercedes.......τςςςς πολύ ελληνικό επιχείρημα
-
Γιατι πολυ απλα ειναι mercedes.......τελικα ορισμενα πραγματα δεν αλλαζουν ποτε ... τα ιταλικα αλογα ειναι καθαροαιμα ενω τα αλλα κουτσα, οι mercedes ειναι οι καλυτερες γιατι πολυ απλα ειναι mercedes κοκ
-
Ναι ενω το οτι τα γιαπωνεζικα ειναι τα πιο αξιοπιστα ενω ολα τα αλλα ειναι αχρηστα δεν ειναι ελληνικο.........????
Zωντας με μια SLK ...Αποριες