-
Link περι γηραιότερου στόλου της Ευρώπης;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Link περι γηραιότερου στόλου της Ευρώπης;εχουμε μέσο όρο πάνω από 12,5 έτη κ το γηραιοτερο στόλο (νομίζω μόνο η φινλανδία έχει τοσα σαπάκια), το έχει δηλώσει πολλές φορές κ ο Βασιλάκης.
Link πες στη γραμματέα σου να σου βρει τη Δευτέρα ή google it -
Μετράς κ Βουλγαρίες, Ρουμανίες κτλ ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μετράς κ Βουλγαρίες, Ρουμανίες κτλ ?λογικά όχι. αν μας περάσουν κ αυτοί
κάποιες από τις χωρές αυτές ΔΕΝ εχουν στατιστικά για αυτό το θέμα ή δεν θεωρούνται αξιοπιστα λόγω μηχανογράφησης -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εχουμε μέσο όρο πάνω από 12,5 έτη κ το γηραιοτερο στόλο (νομίζω μόνο η φινλανδία έχει τοσα σαπάκια), το έχει δηλώσει πολλές φορές κ ο Βασιλάκης.
Να το δεχτώ ότι είναι αλήθεια αυτό που λέει ο εκπρόσωπος που πουλάει και θέλει να πουλήσει και ζει απο τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων? Να το δεχτώ!
Μια απλή παρατήρηση στους δρόμους μας πάντως άλλα δείχνει. Πέρασαν καλές εποχές και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αντικατέστησε τα σαπάκια. Λιγοι δε ... τα παρατησαν και πέρσι στα πεζοδρόμια για να μην πληρώσουν τέλη!
Εκτός και αν ο ανανεωμένος 'στόλος' αποτελείται από Logan 2ετίας, Accent ενός έτους και Linea μηνών ...
Και αυτά πολύ γενικά περιλαμβάνοντας ... όλα τα πορτοφόλια (από τα άδεια έως τα φουσκωμένα).Η αγορά αυτοκινήτου γυρνάει στα νουμερα της δεκαετιας του 80, νουμερα ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΦΥΣΙΚΑ για ευρωπαική χώρα αλλά κάποιοι εδώ μέσα χαίρεστε με την κατάντια μας.
Δεν 'γυρναει' γιατί τίποτα δεν άλλαξε στην ουσία. Και το 70 και το 80 και το 90 ... έτσι 'αφύσικα' μπορεί να ήταν τα νούμερα. Το ότι το Kadett 1,2 έγινε Corolla 1,4 και μετά Mondeo 1,6 θέλει πολύ σκέψη κατα πόσο θεωρείτε πρόοδος!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εχουμε μέσο όρο πάνω από 12,5 έτη κ το γηραιοτερο στόλο (νομίζω μόνο η φινλανδία έχει τοσα σαπάκια), το έχει δηλώσει πολλές φορές κ ο Βασιλάκης.
Link πες στη γραμματέα σου να σου βρει τη Δευτέρα ή google itΟι δηλώσεις σου δεν είναι αξιόπιστες. Αν δεν έχεις link πες οτι αυθαίρετα υποθέτεις οτι η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν 'γυρναει' γιατί τίποτα δεν άλλαξε στην ουσία. Και το 70 και το 80 και το 90 ... έτσι 'αφύσικα' μπορεί να ήταν τα νούμερα. Το ότι το Kadett 1,2 έγινε Corolla 1,4 και μετά Mondeo 1,6 θέλει πολύ σκέψη κατα πόσο θεωρείτε πρόοδος!
[/quote:3oc2gcys]
Κάθε δεκαετία είχε τα δικά της.
Στα 70s η αγορά ήταν μια ασήμαντη αναπτυσσόμενη αγορά ώσπου προς τα τέλη έπερνε τα πάνω της (το 1975 πουλήθηκαν περίπου 51.000 αυτοκίνητα και το 1978 σχεδόν 120.000).
Στα 80s ήταν μια τραγική αγορά όπου **αναγκαστικά ** η μεγάλη πλειοψηφία αγόραζε έως 1200κ.εκ. Άν έπερνες μεγάλο αμάξι έκανες επένδυση πραγματική (μια BX 1600 έκανε το 1985 περίπου 2.440.000δρχ, πολλά λεφτά τότε). Έτσι μάλλον είναι πρόοδος το γεγονός πως αναβαθμίστηκε σταδιακά η ποιότητα των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ελλάδα. Ποιός δε θυμάται τα ανατολικής προέλευσης best sellers Lada,Dacia & Yugo κ.α. που κάλυπταν όλες τις ανάγκες μιας ταλαίπωρης οικογένειας.
Μετά τα σχετικά νορμάλ 90s βέβαια, τα νούμερα των πωλήσεων μάλλον ήταν 'αφύσικα' απο ένα σημείο και μετά, σε μια υπερτιμημένη αγορά, που άντεξε να κάνει πάρτυ μια δεκαετία πάνω σε πύλινα πόδια.
Τώρα κατά πάσα πιθανότητα η αγορά θα πέσει κάτω απο τις 100.000 για πρώτη φορά απο το 1989. Κάποιοι τρίβαν τα χέρια τους με την απόσυρση αλλά πλέον τα 200.000 θα χρειάζονται τηλεσκόπειο για να τα δούν για πολλά χρόνια απο τώρα.
Πάντως ενώ η αγορά ποσοτικά επέστρεψε στα 80s, ποιοτικά ευτυχώς απέχει έτη φωτός απο αυτή (για όποιον αγοράζει αυτοκίνητο). -
Link πες στη γραμματέα σου να σου βρει τη Δευτέρα ή google itΟι δηλώσεις σου δεν είναι αξιόπιστες. Αν δεν έχεις link πες οτι αυθαίρετα υποθέτεις οτι η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο.
Οπως αυθαιρετα προσπερνας και συ τα ποστ οταν σου τελειωνουν οι εξυπνακισμοι και δεν εχεις τι να απαντησεις ?
Μας κοτσαρεις συνεχεια διαφορες θεσεις και φωτό του Σ.Μανου, Ανδρανοπουλου, Κυρ. Μητσοτακη κλπ. συνοδευόμενες με φατσουλα και ερχεσαι εδω να μας υπερασπιστεις την φορολογικη πολιτικη της κυβερνησης στο θεμα αυτοκινητο και ακινητο.
Δειξε μου ΕΝΑ αρθρο αυτων των ανθρωπων που ασπαζεσαι τις αποψεις τους στα οικονομικα, που να συμφωνει με τα τρολαρισματα που γραφεις εδω μεσα . ΕΝΑ , όχι πολλά . -
Επειδή τυχαίνει να συμφωνώ με τις απόψεις του Μανου και του Ανδριανόπουλου δε σημαίνει οτι είμαστε το ίδιο πρόσωπο. Δεν ξέρω την άποψή τους στο συγκεκριμένο θέμα.
btw τι προσπέρασα; -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να σου πω καλύτερα τι κέρδισαν οι υπόλοιποι ... μικρότερο 'υφάκι' απο τους επιχειρηματίες, μια αυτογνωσία απ΄όλους της όλης καταστασης και μάλλον ... λιγότερα καυσαέρια!Aυτο που αναφερεις για τους επιχειρηματιες δεν ισχυει γιατι εχεις σαν πελατης επιλογες και εξηγουμε,το 2009 οταν ο τοπικος αντιπροσωπος πουλαγε 10 αυτοκινητα την εβδομαδα μου το επεξε βαρι πεπονι σε ανταλλαγη αυτοκινητου του 2002 με 80000 χιλ. και αγραντσουνιστο και για το καινουργιο που ηθελα του ζητησα δυο πραγματα να εχει και η απαντηση του ηταν,δεν γινεται Εγω την αλλη μερα πηγα στον αντιπροσωπο του διπλανου νομου ο οποιος 1. μου εδωσε καλυτερη τιμη για την ανταλλαγη,2.αυτα τα δυο πραγματα που ηθελα να εχει το αυτοκινητο μου ειπε οτι βεβαιως μπορω να τα εχω και τα δωρακια μου πηρα και 3. δεν τον γνωριζα και προσωπικα οπως γνωριζα τον τοπικο αντιπροσωπο.Πρεπει να δεις τι υφακι εχει τωρα
-
Επειδή τυχαίνει να συμφωνώ με τις απόψεις του Μανου και του Ανδριανόπουλου δε σημαίνει οτι είμαστε το ίδιο πρόσωπο. Δεν ξέρω την άποψή τους στο συγκεκριμένο θέμα.
btw τι προσπέρασα;Aφου λοιπον συμφωνεις στα οικονομικα θεματα με Μανο και Ανδριανοπουλο και γνωριζεις την φιλοσοφια τους ... πιστευεις οτι χρειαζεται να ψαξεις για να διαβασεις την αποψη τους πανω στο συγκεκριμενο θεμα ?
Υπαρχει περιπτωση να συμφωνησει καποιος απο τους δυο με την υπερφορολογηση (αντι να κυνηγηθει πραγματικα η φοροδιαφυγη και να κοπουν μεγαλες σπαταλες στο δημοσιο) σε οποιοδηποτε τομεα της οικονομιας με αποτελεσμα να κλεινουν ιδιωτικες επιχειρησεις και να μενουν ανεργοι δεκαδες χιλιαδες απασχολουμενοι λογω της στρεβλωσης του πανικου και στο τελος της υφεσης που προκαλει η ακολουθουμενη φορομπηχτικη πολιτικη.
Αν προσθεσεις σε ολα τα απο πανω ... το αποτελεσμα **και ** για τα δημοσια ταμεια ειναι αρνητικο ... τότε νομιζω οτι θα χρειαστει να ψαξεις παρα πολύ ... για να τους βρεις συμφωνους με τετοιες ακατανοητες οικονομικες πολιτικες.Προσπερασες στο τοπικ των τελων κυκλοφοριας που ειπες να κοψουμε τον κ@λο μας να αυξησουμε το εισοδημα μας προκειμενου να μπορουμε να πληρωσουμε τους καθε χρονο πολυ μεγαλυτερους φορους ωστε να κρατησουμε το σπιτι και το αμαξι μας αλλα κατα τ αλλα δεν σε υποχρεωνει κανεις να πουλησεις την περιουσια σου... απλα να πιασεις δυο τρεις δουλειες σε υποχρεωνει προκειμενου να εχεις να πληρωνεις τα ήδη δικα σου πραγματα . Απολυτως λογικα πραγματα δηλαδη
-
Έγραψα κάπου οτι είμαι υπερ της υπερφορολόγησης;
-
Δεν παιζει να βγαλω ακρη μαζι σου ...
-
Αποφεύγεις να απαντήσεις;
-
Έγραψα κάπου οτι είμαι υπερ της υπερφορολόγησης;Φυσικά, αφού γράφεις ότι πρέπει να πιάσεις δεύτερη και τρίτη δουλειά για να πληρώνεις τα αυξημένα τέλη και τεκμήρια.
Φαντάσου δηλαδή να ήσουν υπέρ της υπερφορολόγησης, θα έπρεπε να πουλήσουμε τη γυναίκα στο σκλαβοπάζαρο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έγραψα κάπου οτι είμαι υπερ της υπερφορολόγησης;
Φυσικά, αφού γράφεις ότι πρέπει να πιάσεις δεύτερη και τρίτη δουλειά για να πληρώνεις τα αυξημένα τέλη και τεκμήρια.
Φαντάσου δηλαδή να ήσουν υπέρ της υπερφορολόγησης, θα έπρεπε να πουλήσουμε τη γυναίκα στο σκλαβοπάζαρο.
Η υπερφορολόγηση είναι δεδομένη άσχετα αν εγώ συμφωνώ ή όχι (btw δε συμφωνώ). Το παραπάνω ήταν απάντηση στην ερώτησή του και είναι η πιο βολική λύση για αυτόν.
Η χειρότερη θα ήταν να του πω 'πούλα το' αλλά θέλησα να το παίξω καλός. -
παιδιά, μια φιλική συμβουλή.
κάντε τον ινφινιτι ιγκνορ να ξεμπερδευετε, όπως τον έχω κάνει κ εγώ, μετά από το θέμα με τα τέλη όπου ειρωνευομενος είπε να βάλουν οι δίλιτροι τα αμαξια στο σαλόνι τους.
ο τύπος πρέπει να είναι γύρω στα 18 κ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ή έχει άλλα προσωπικά θέματα -
18 και μεστηνκαυλα.
-
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Να σου πω καλύτερα τι κέρδισαν οι υπόλοιποι ... μικρότερο 'υφάκι' απο τους επιχειρηματίες,Κ στην εποχή του παρτυ, αν ήξερες τί θέλεις κ τα δικαιωματα σου, έβρισκες καλούς εμπορους. Ενώ τώρα που μειώνονται οι επιλογές σου? μια αυτογνωσία απ΄όλους της όλης καταστασης εχουμε το γηραιοτερο στολο της ευρώπης, ενώ πλην suv παντα αγοράζαμε τα πιο φθηνά αυτοκινητα-κατηγορίες της ευρώπης, άρα τί εννοεις αυτογνωσία? και μάλλον ... λιγότερα καυσαέρια! με το γηραιοτερο στολο στην ευρώπη? Σοβαρά μιλάς Βάλε κ περισσότερους νεκρους κ σακατεμένους με τα σαπακια 10ετιας χωρίς abs και ESP. Βάλε κ την παραπανω κατανάλωση των παλαιοτερων αυτοκινήτων :hmmm:
Η αγορά αυτοκινήτου γυρνάει στα νουμερα της δεκαετιας του 80, νουμερα ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΦΥΣΙΚΑ για ευρωπαική χώρα αλλά κάποιοι εδώ μέσα χαίρεστε με την κατάντια μας.
Τελείως αφύσικα για ευρωπαϊκή χώρα αλλά εντελώς αναμενόμενα για χώρα που δεν εξάγει τίποτε.
Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κανείς να λέει ότι πρέπει να βάλουμε και τα κλάματα που δεν πωλούνται πολλά αυτοκίνητα... ακόμα και η αιτιολογία της είσπραξης φόρων μπροστά στην τεράστια εξαγωγή κεφαλαίου μοιάζει ανέκδοτο. Τέλος, η λογική του 'αφύσικου' είναι, κατά τη γνώμη μου, καθαρά τεχνητή. Ούτε καλύτεροι οδηγοί γίναμε, ούτε λιγότερα ατυχήματα είχαμε (εκτός από φέτος που ο κόσμος οδηγά συντηρητικά! ) ούτε τίποτε. Κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να σε επιδοτεί, κιόλας, προκειμένου να κρατάς το παλιό σου αυτοκίνητο και να μην το αλλάζεις.
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου