-
Αυτο ειναι μια ενδιαφερουσα παρατηρηση, αναλογη με εκεινη που ειχαν κανει οι ιστορικοι για τον δικο τους συνδεσμο οδηγων (το προτυπο τους ηταν η Αγγλια σε εκεινη την περιπτωση). Ειμαι περιεργος να δω πως θα προχωρησει το θεμα του 4*4 γιατι ειμαι σιγουρος οτι αν πετυχει, θα ακολουθησουν και αλλα ειδη αγωνων που μεχρι τωρα δινουν δεκαδες χιλιαδες ευρω στην ΕΛΠΑ σε συμμετοχες και περνουν πισω ενα ολοστρογγυλο μηδενικο.
-
Ο χρήστης ΜΠΕΚΑΣ έγραψε:
ΚαλημέραΑυτό έχει να κάνει με τα χρέη της ΕΛΠΑ. Ουσιαστικά ΦΠΑ που αφορά οδική βοήθεια και δεν έχει βεβαιωθεί δεν αναζητείται πλέον αναδρομικά. Αν έχει καταβληθεί αναζητείται μόνο από αυτόν που τον κατέβαλε, δηλαδή από ένα έκαστο των συνδρομητών της ΕΛΠΑ. Γνωστό εξ αρχής και εκεί στηρίχτηκε η σχετική άνεση. Εδώ όμως γίνεται προσπάθεια να μην καταβληθεί ούτε το μέρος που έχει βεβαιωθεί, αν και έχει εισπραχθεί από τους συνδρομητές.
΄Ομως πως ακριβώς θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της μίας ομοσπονδίας; Είναι ίσως πρωϊ και δεν έχει καθαρίσει ο εγκέφαλος ή είναι πολύ δύσκολο και δεν το πιάνω.
Μήπως εννοείς ότι αφού δεν θα χρωστάει πιά η ΕΛΠΑ (αν είναι έτσι, προσωπικά έχω άλλη άποψη) άρα δεν θα ενδιαφερθεί γιά την πεταβίβασει του σπορ σε μιά ομοσπονδία;
Θα συμφωνη΄σω ούτως ή άλλως σε μία τέτοια άποψη ,αφού θεωρώ ότι η ΕΛΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ομοσπονδία.
ΜΠΕΚΑΣΟχι καλε μου 'αστυνομε'. Θελω να πω οτι αφου η ΕΛΠΑ εχει τη δυναμη σε μια τοσο κρισιμη περιοδο να διαγραφει 'Μονοπαραγραφιά' τα χρεη της, μπορει να κανει το καλυτερο, αλλά και το χειρότερο. Θα περιμένω και δεν θα δεχτω πια ευκολα οποιαδηποτε δικαιολογια, αν παμε προς το χειροτερο!
-
Καποια απο τα χρεη της οπως λεει ο ΜΠΕΚΑΣ. Το οτι στην ΕΛΠΑ εψαχναν με αγωνια επαφες στην νεα κυβερνηση ειναι λιγο πολυ γνωστο, αλλωστε δεν ηταν μονο τα χρεη και το θεμα της ομοσπονδιας που τους εκαιγε αλλα και κατι ενοχλητικοι εκτος Αθηνας. Τελοσπαντων, 'τιναγμα της ψοφιας γατας' λεγεται το φαινομενο.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Τον ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΜΑΣ Αποστόλης.
....KAΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ....
.........ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ!!!http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=43549
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (τέταρτο τμήμα)
της 7ης Δεκεμβρίου 2006Για τους λόγους αυτούς, το Δικαστήριο (τέταρτο τμήμα) αποφασίζει:
-
Η Ελληνική Δημοκρατία, επιβάλλοντας φόρο προστιθέμενης αξίας επί των υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από το άρθρο 13, Β, στοιχείο α΄, της έκτης οδηγίας 77/388/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 17ης Μαΐου 1977, περί εναρμονίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών, των σχετικών με τους φόρους κύκλου εργασιών – Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας: ομοιόμορφη φορολογική βάση.
-
Καταδικάζει την Ελληνική Δημοκρατία στα δικαστικά έξοδα.
-
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Οχι καλε μου 'αστυνομε'. Θελω να πω οτι αφου η ΕΛΠΑ εχει τη δυναμη σε μια τοσο κρισιμη περιοδο να διαγραφει 'Μονοπαραγραφιά' τα χρεη της, μπορει να κανει το καλυτερο, αλλά και το χειρότερο. !
....ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!
'ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ...?????? ' -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Καποια απο τα χρεη της οπως λεει ο ΜΠΕΚΑΣ. Το οτι στην ΕΛΠΑ εψαχναν με αγωνια επαφες στην νεα κυβερνηση ειναι λιγο πολυ γνωστο, αλλωστε δεν ηταν μονο τα χρεη και το θεμα της ομοσπονδιας που τους εκαιγε αλλα και κατι ενοχλητικοι εκτος Αθηνας. Τελοσπαντων, 'τιναγμα της ψοφιας γατας' λεγεται το φαινομενο....ΜΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ!
-
-
Ο χρήστης garfli έγραψε:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119813&cid=12E και ; Δεν τα ξέραμε ; Τώρα ανακάλυψαν τον τροχό ;
Ειδικά ο 'δημοσιογράφος' που υπογράφει έχει γνωστό παρελθόν και παρόν !
Σήμερα το θυμήθηκαν ; Τόσο καιρό δεν τα έβλεπαν ;
Μας κοροϊδεύουν στεγνά ! -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Καλημέρα
............................Θα συμφωνη΄σω ούτως ή άλλως σε μία τέτοια άποψη ,αφού θεωρώ ότι η ΕΛΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ομοσπονδία.
ΜΠΕΚΑΣΟχι καλε μου 'αστυνομε'. Θελω να πω οτι αφου η ΕΛΠΑ εχει τη δυναμη σε μια τοσο κρισιμη περιοδο να διαγραφει 'Μονοπαραγραφιά' τα χρεη της, μπορει να κανει το καλυτερο, αλλά και το χειρότερο. Θα περιμένω και δεν θα δεχτω πια ευκολα οποιαδηποτε δικαιολογια, αν παμε προς το χειροτερο!
Μα τόσα χρόνια...? τι να περιμένουμε να δούμε τώρα βρε Χρίστο μου?
Τα ξεροκόματα που πετάνε κατά καιρούς δεν μετράνε οπότε και αυτή τη φορά αν δείς θα δείς ένα ξεροκόματο για να σκάσουν τα βρομόσκυλα όπως πάντα!
Μα αφού την ξέρουμε την αλήθεια γιατί δεν την αποδεχόμαστε?Καλό Πάσχα σε όλους
Γιάννης Λουκόπουλος
-
Ενημερωση για την ομοσπονδια.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Θερμη παρακληση. Οποιος μ εμπιστευεται και με θεωρει αξιοπιστο, συνεχιζει το διαβασμα. Οποιος εχει αμφιβολιες για την ηθικη και τις προθεσεις μου, ας σταματησει εδώ. Ότι θα γραψω πιο κατω , είναι περα για περα πραγματικο, δεν μπορω όμως (και δεν προκειται σε καμμια περιπτωση) να αποκαλυψω τις πηγες μου.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ. Η μυστικοτητα (για να μην πω μυστικοπαθεια) που εκδηλωνεται απ ολες τις πλευρες υποψηφιων ομοσπονδιων και το προφανες εννομο συμφερον μου να ξερω τι διαδραματιζεται στον χωρο που υπηρετω 30τοσα χρονια, με αναγκασαν να ψαξω και να μαθω. Κι αυτά που εμαθα, εχω ηθικη υποχρεωση, χωρις μισολογα, να τα πω και σε Σας, μια και πιστευω ότι πρεπει όλα να είναι στο φως.
Το συμπερασμα είναι ένα. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΟΚ! Όπως τουλαχιστον την εννοουμε στα άλλα αθληματα.
Και εξηγουμαι. Αυτή τη στιγμη υπαρχει ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, που είναι αυτοτελης και δεν μπορει να ληφθει υπ οψιν αποσπασματικα στα σημεια που μας ταιριαζει και να παρακαμφθει οπου δεν μας αρεσει. Ο αθλητικος αυτος νομος είναι κομμενος και ραμενος για αθληματα όπως το βολευ η το μπασκετ και υπαγορευει διαδικασιες που καθολου δεν συναδουν με το σπορ μας.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. 1. Ο νομος αυτος επιτασσει χωρις παρεκλιση την υπαρξη και λειτουργια προπονητων και προπονητικων κεντρων. Χωρις αυτά δεν ξεκιναει τιποτα. Ποιοι θα είναι οι προπονητες μας, σε ποιους χωρους θα μας «προπονουν», ποιος θα τους εκπαιδευσει?
2. Ο αθλητικος νομος προβλεπει διαδικασιες αποδοσης δικαιοσυνης. Ποιοι δημοσιοι υπαλληλοι (και ποτε) θα εκπαιδευθουν στους γραπτους και αγραφους κανονες του σπορ μας, ποιοι θα τους εκπαιδευσουν και με ποια κονδυλια?
3. Ο κάθε αθλητης θα πρεπει να είναι εγγεγραμμενος σε σωματειο, να εχει αθλητικη ταυτοτητα (με ποιες προυποθεσεις?, ιδιες με αυτες ενος αλτη επι κοντω?) και να ακολουθει συγκεκριμενες διαδικασιες. Όταν λοιπον θελησω να κανω ενσταση στον…Βωβο, θα πρεπει να την καταθεσει το σωματειο μου και να την εξετασει το…ΑΣΕΑΔ!!! (φεξε μου και γλιστρησα)
4. Το σπορ θα είναι εκτεθειμενο σε διοικησεις η επιροες ασχετων, με όλα τα προβληματα που αντιμετωπιζουν σημερα οι ομοσπονδιες αθληματων.
Μεχρι σημερα εχουν κατατεθει 4 (!!!) αιτησεις Ομοσπονδιων, που μετα από συνενωση των 2 εχουν γινει τρεις. Η ΕΛΠΑ ΔΕΝ εχει καταθεσει αιτηση. Η εικονα που εχει δοθει, είναι ενός κατακερματισμενου χωρου του οποιου οι ανθρωποι μισιουνται και αλληλοκατηγορουνται, με το βλεμμα στις ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ. Ρεζιλι δηλαδη κατά την αποψη μου (ευγενικα μου το ειπαν…)
Επιχορηγησεις όμως, τετοιες μερες, ουτε που συζητιωνται. Κι από την άλλη, κανεις πολιτικος η δημοσιος υπαλληλος δεν εχει την προθεση (ουτε τη διαθεση) ν ασχοληθει και να συμφιλιωσει έναν κοσμο που αρνειται να τα βρει μονάχος του. Αλλωστε δεν ειμαστε τοσο πολλοι και το ξερουν.
Απο την αλλη, αλλος ο μηχανοκινητος αθλητισμος για τη μοτοσυκλετα, αλλος για το αυτοκινητο? Με ποιες υποδομες?
ΣΥΝΕΠΩΣ. Τιποτα δεν προχωραει και δεν θα προχωρησει, ενώ κανεις δεν αναλαμβανει την ευθυνη να το αρνηθει και να το σταματησει κιολας.
Η ΛΥΣΗ? Η λυση που προτεινεται από αυτους που εχουν το μαχαιρι και το πεπονι , και με την οποια ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ και την θεωρω ΜΟΝΑΔΙΚΗ, λεει: «Μαζευτειτε ολοι γυρω από ένα τραπεζι, βαλτε κατω οποιον κανονισμο και νομο σας εξυπηρετει (FIA, ITALIA, ΓΑΛΛΙΑ κλπ), συμφωνειστε τον, καντε αιτημα στο υπουργειο Πολιτισμου και υπουργειο Εσωτερικων να γινει ΝΟΜΟΣ του κρατους και μετα με βαση αυτόν τον νομο φτιαξτε την ομοσπονδια σας. Εκει θα εχετε ότι βοηθεια θελετε. Να βοηθησουμε να γινει Ομοσπονδια με τον παροντα αθλητικο νομο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ».
Αρα, ας σταματησουμε τη μυστικοτητα και την παραπληροφορηση (μαζι με άλλες αηδιες) κι ας σοβαρευτουν οσοι θελουν ν αφησουν εργο, για να παμε μπροστα. Και προσωπικα προτρεπω να σταματησει η κοροιδια κι η καλλιεργεια φρουδων ελπιδων.
Επισης, απ οσα καταλαβα, και θελοντας να διαφυλαξω αγωνιζομενους που συμμετεχουν σε διοργανωσεις χωρις λισανς , αλλά με δελτιο αθλητου, προτρεπω να το ψαξουν καλά ( Κι ο ΣΟΑΑ μαζι τους), γιατι ΦΟΒΑΜΑΙ πως είναι εκθετοι σε νομικους κινδυνους από την πλευρα της πολιτειας, αν –ο μη γενοιτο- συμβει ατυχημα.
Ειλικρινα λυπαμαι αν στεναχωρησα καποιους, όμως ας τελειωνουν τα ψεματα.
Καλημερα. -
thank you
-
Η ιστιοπλοϊα ανοικτής θάλασσας μοιάζει πολύ με το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Μπορώ να βεβαιώσω ότι ΔΕΝ χρειάζεται δελτίο αθλητή για να τρέχεις, δεν με προπόνησε ποτέ κανείς, δεν είμαι εγγεγραμμένος σε σωματείο / όμιλο (πλην του ιδιοκτήτη του σκάφους), τις ενστάσεις τις εκδικάζει ειδική επιτροπή ενστάσεων (ας πούμε αγωνοδίκες) σε κάθε αγώνα με δευτεροβάθμιο όργανο στην ομοσπονδία (ΕΙΟ) κτλ.
Τώρα για το ό,τι σε όλες τις 'κανονικές' ομοσπονδιες μπαίνουν στη μέση κρατικοδίαιτοι άσχετοι (= το κράτος δίνει λεφτά και θέλει να τα ελέγχει, αμ πως...) αυτό είναι αναγκαίο κακό.
Ας μη φέρνουμε τον πανικό...
-
Αυτα μου απαντηθηκαν, αυτα γραφω. Κανενας πανικος, περαν των κονδυλιων που απλα δεν υπαρχουν . Τη λυση την εγραψα αλλωστε.
Με χιουμορ θα το ξεπερασουμεΜικρη Αγγελια. ΖΗΤΕΙΤΑΙ 8μελες πληρωμα (ανεξαρτητως της υπαρξης λισανς) για την συμμετοχη μας στο Μαυρο Ροδο.Τηλ......
Κατα τα αλλα, ιδια ειναι!
-
Δηλαδή τι διαφορά έχει από 'οργανωτικής'-'ομοσπονδιακής' πλευράς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με ιδιοκτήτη τον οδηγό Χ και συνοδηγό κάποιον Υ, που τρέχει στο τάδε ράλι (πχ. Μαύρο Ρόδο), με ένα ιστιοπλοϊκό με κυβερνήτη τον ιδιοκτήτη Χ και ένα ακόμα μέλος πληρώματος Υ, που τρέχει στο δείνα ράλι (πχ. 'Ανδρέας Ζιρό' Φάληρο-Πόρος-Φάληρο με πλήρωμα 2 ατόμων) ?
Από 'οργανωτικής'-'ομοσπονδιακής' πλευράς ίδια τα βλέπω, εκτός του ό,τι:
(α) (προφανώς) διεξάγονται σε διαφορετικούς στίβους
(β) η ιστιοπλοϊα έχει ομοσπονδία ενώ το αυτοκίνητο όχι (που είναι αυτό που συζητάμε)
(γ) στην ιστιοπλοϊα το σκάφος (= ο ιδιοκτήτης, δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον κυβερνήτη) υποχρεούται να ανήκει σε κάποιο όμιλο (σωματείο) ενώ στο αυτοκίνητο δεν υποχρεούται να ανήκει σε κάποια λέσχη ('σωματείο') (κακώς ΙΜΗΟ, θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να ανήκεις σε κάποια λέσχη, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση)
(δ) στην ιστιοπλοϊα, όπως και σε όλα τα 'κανονικά' (= σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο) αθλήματα, οι αθλητές δεν μπορούν να είναι μέλη (πόσο μάλλον ΔΣ) των διοργανωτών ομίλων ενώ στα μηχανοκίνητα δεν ισχύει αυτό, στις λέσχες μπορεί να είναι μέλος ή ΔΣ οποιοσδήποτε (και αυτό θα πρέπει να αλλάξει αν ο χερσαίος μηχανοκίνητος αθλητισμός γίνει 'κανονικό' άθλημαΚατά τα λοιπά έχουμε ένα όχημα, έναν κυβερνήτη και πλήρωμα.
Κανείς εξ' αυτών δεν υποχρεούται να έχει δελτίο αθλητή ούτε προπονητή (εκτός και αν όλοι τρέχουν παράνομα, που 'παίζει' και αυτό )
Ενα διοργανωτή όμιλο-λέσχη με επιτροπή επίλυσης διαφορών και απονομής πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης.
Μία εθνική αθλητική αρχή, είτε την ομοσπονδία (ΕΙΟ) είτε την ΕΛΠΑ, με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, και την δευτεροβάθμια δικαιοσύνη (το ΑΣΕΑΔ είναι τριτοβάθμια)Παρόμοια μου φαίνονται...
Οπότε ας δούμε πως τα καταφέρνουν οι ιστιοπλόοι πριν αρχίσουμε να λέμε 'δε γίνεται' κτλ.
-
Νασο (φωναζω τωρα) δεν λεμε ΕΜΕΙΣ δεν γινεται.
ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Η ιστορια θα δειξει ποιος εχει δικηο. Ειχα υποχρεωση να ενημερωσω, το εκανα...sign off. -
Α μάλιστα... 'Αυτοί' που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να μάθουμε ποιοί είναι ΟΚ. Θα δούμε.
-
Αντί να ασχολείστε με ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ μπορείτε να ασχοληθείτε με ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ!
Ισως τότε να έχουμε κάνει το πρώτο βήμα....
-
Για την αγγελια εδω απανταμε...Γιατι ομοσπονδια δεν βλεπω...
-
NAI Αντωνη μου, υπηρξαν με δελτιο αθλητη. Ψαξε να βρεις. Εγω εκανα το καθηκον μου και αρχισα να βαριεμαι χαζες αμφισβητησεις, σποντες κι ειρωνιες, τις οποιες (και τους εκφραστες τους) εχω πια ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.
Δεν εχω αναγκη κανεναν, μπορεις να το καταλαβεις? Ακομα και το σπορ, τεινει να γινει παρελθον για μενα. Αλι απο τους νεους που μας κοιτανε με γουρλωμενα τα ματια, και δεν ξερουν τι να πιστεψουν.
Τα υπολοιπα θα τα κρινει η ιστορια ειπαμε.
ΤΕΛΟΣ ΓΜΤ!!! -
Ο χρήστης garfli έγραψε:
Αντί να ασχολείστε με ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ μπορείτε να ασχοληθείτε με ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ!Ισως τότε να έχουμε κάνει το πρώτο βήμα....
Η κακη νοοτροπια του αστοχου σχολιασμου και της θεωρησης οτι ελα μωρε θα γινει η ομοσπονδια καπως ειναι που μας εχουν φαει.. Αντιθετως το να βγαινει ενας ανθρωπος και να λεει ξυπνατε δεν παιζει ομοσπονδια επειδη δεν μας αρεσει σαν ιδεα, προτιμαμε να ψαχνουμε βελονα στα αχυρο..ή αλλιως προπονητες στη θαλασσα. Ελεος ! 10 νοματεοι χωρισμενοι στα 11!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???