-
Στα του θέματος τώρα, αν συνέβαινε ξανά κάτι σαν την 28η, θα κάναμε ό,τι μας έλεγαν τα συμμαχικά συμφέροντα. Period.
Θα μας ερχόταν περίοδος?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ούτε τα μανίκια θα σηκώσεις, ούτε τα όπλα θα πιάσεις Μάκη, ξύπνα. Εκτός του ότι πιθανότατα θα κάνουμε (ως κυβέρνηση και κράτος) την κότα, οι πόλεμοι σήμερα δε γίνονται με ξιφολόγχες στα βουνά.
Θα δουλέψει το στομάχι υπερωρίες δηλ......σα να εχεις δίκιο με τα λέσια που μας κυβερνάνε
Αλλά που να κατεβάσουνε οι κ@λοι χερσαίες δυνάμεις,εκεί πρέπει να έχεις @@@@@@ για να πολεμήσεις.
Οπότε δουλεύει το άντερο υπερωρίες,απο ενα πόντο την ημέρα να χάνεις υπολόγισε μέτρα και διάρκεια πολέμου και βάρα να μην κρατήσει πολύ γιατί αμα σωθει το άντερο θα μείνουμε χωρίς @ρχϊδια -
Λέμε τι θα κάνουμε αν γίνει πόλεμος. Οχι για το ποια συμγέροντα θα τον υποδείξουν.
Μάκη, αυτά που λες, τα λέγανε και για τους νέους της εποχής του '40.
Εσύ θα πήγαινες να πολεμήσεις?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λέμε τι θα κάνουμε αν γίνει πόλεμος. Οχι για το ποια συμγέροντα θα τον υποδείξουν.Μάκη, αυτά που λες, τα λέγανε και για τους νέους της εποχής του '40.
Εσύ θα πήγαινες να πολεμήσεις?
Τι θα έκανα ρε Νικο δε θα πήγαινα?
Αλλά όρκο το έχω αρματωμένος με σφαίρες να είμαι μόνο και να μην αφήσω μαζί με τα καριόλα τους κατακτητές κανέναν υπουργό δήμαρχο και λαμόγιο και μετά ας πέθαινα. -
Μα δεν πολεμάς για αυτούς ρε! Δεν το καταλαβαίνεις? Για την οικογένεια και τους φίλους σου πολεμάς.
Γ' αυτό δεν έχουν σημασία αυτά που λες συνέχεια για φλώρους. -
Στην ουσία Νικο γι αυτούς πολεμάμε,ασε τα δικά σου και τα δικά μου ιδανικά.
Για αυτά θα πολεμήσουμε αλλά αυτούς τους κερατάδες θα εξυπηρετησουμε πάλι εμεσα.Και βάρα ξανα κουπί και σταυρό μετα τα συντρίμια για να σου λέει ο παπάρας και πάλι 'μεταρυθμισεις' .
Καθαρισμα ρε εν ωρα πολεμου μη μεινει κανενας.Το ονομα Μακεδονια πουλήθηκε γιατί τα λαμόγια οι μεγαλοβιομηχανοι που τους πριμοδοτουν στις προεκλογικες εκστρατιες δεν πρέπει να χαλάσουν τη ζαχαρενια τους στις επενδυσεις των Σκοπίων.
Ε για ποιον θα πολεμησω γ@μω το κερατό μου?
Για αυτον τον κερατα δε θα πολεμησω ο οποιος εκμεταλευόμενος τον πατριωτισμό μου/μας πάλι θα με πηδηξει? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα δεν πολεμάς για αυτούς ρε! Δεν το καταλαβαίνεις? Για την οικογένεια και τους φίλους σου πολεμάς....Aκριβως.
Οποιος εχει δει την εξαιρετικη ταινια 'Οι Σημαιες των Προγονων μας' ας θυμηθει τις τελευταιες 'σκεψεις' του γυιου του 'ηρωα':
Οτι εκαναν δεν το εκαναν γιατι ηταν ηρωες αλλα για τους φιλους και τους συντροφους τους'. -
Έτσι. Όπως και στο 'Γράμματα από το Ιβο Τζίμα'.
Ρε συ Μάκη. Οι άνθρωποι είναι έτσι. Και να σκοτώσεις το σημερινό λαμόγιο, κάποιο άλλο θα πάρει την θέση του. Στις κοινωνίες πάντα αυτό γινόταν. Ας πούμε, τον Αλκιβιάδη θα τον καθάριζες?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Θα δουλέψει το στομάχι υπερωρίες δηλ......σα να εχεις δίκιο με τα λέσια που μας κυβερνάνε
Δηλαδη για να καταλαβω αφου αυτοι που μας κυβερνανε (ελπιζω να βαζεις και τα δυο κομματα που εναλασσονται στην εξουσια μεσα) ειναι οσα τους σουρνεις, ΕΣΥ μεχρι τωρα εκτος απο το να σουρνεις δεν μας εχεις πει ΠΟΙΟΣ θα ηταν κατα τη γνωμη σου ΙΚΑΝΟΣ να μας κυβερνησει??
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Έτσι. Όπως και στο 'Γράμματα από το Ιβο Τζίμα'.Ρε συ Μάκη. Οι άνθρωποι είναι έτσι. Και να σκοτώσεις το σημερινό λαμόγιο, κάποιο άλλο θα πάρει την θέση του. Στις κοινωνίες πάντα αυτό γινόταν. Ας πούμε, τον Αλκιβιάδη θα τον καθάριζες?
Ρε μανία με τον Αλκιβιάδη
Εγώ πάντως θα της σφύριζα κανέναν της παλιοαδερφάρας -
Εσύ άστα αυτά και ξεκουβαλήσου για το Σάββατο.
Ναι, ρε. Ο Αλκιβιάδης. Ηγέτης ή Λαμόγιο. Και ποιός φταίει? Αυτός ή οι Αθηναίοι? Και μη μου πει κανείς για επιλογές. Είχαν τον Κριτία.
Θέλω να εξηγήσω στον Μάκη ότι δεν φταίνε τα λαμόγια. Αυτά είναι η δικαιολογία μας για τις μαλακίες που κάνουμε σαν λαοί.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Έτσι. Όπως και στο 'Γράμματα από το Ιβο Τζίμα'.Ρε συ Μάκη. Οι άνθρωποι είναι έτσι. Και να σκοτώσεις το σημερινό λαμόγιο, κάποιο άλλο θα πάρει την θέση του. Στις κοινωνίες πάντα αυτό γινόταν. Ας πούμε, τον Αλκιβιάδη θα τον καθάριζες?
Να τον καθάριζα γιατί?
Οποιος κι αν ήταν σίγουρα πάντα όλες οι κοινωνίες έχουν και την αρνητική τους πλευρά και τότε ο ένας δεν μπορούσε να αλλάξει τη θετική πορεία ενός σύγχρονου λαού στον τρόπο σκέψης στις επιστημες κλπ.
Το θέμα σήμερα είναι ότι η σαπίλα κυριαρχεί παντού.Αν καθαρίσεις εναν ειναι σα να πάτησες σκ@τά. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Έτσι. Όπως και στο 'Γράμματα από το Ιβο Τζίμα'.
Ρε συ Μάκη. Οι άνθρωποι είναι έτσι. Και να σκοτώσεις το σημερινό λαμόγιο, κάποιο άλλο θα πάρει την θέση του. Στις κοινωνίες πάντα αυτό γινόταν. Ας πούμε, τον Αλκιβιάδη θα τον καθάριζες?
Να τον καθάριζα γιατί?
Οποιος κι αν ήταν σίγουρα πάντα όλες οι κοινωνίες έχουν και την αρνητική τους πλευρά και τότε ο ένας δεν μπορούσε να αλλάξει τη θετική πορεία ενός σύγχρονου λαού στον τρόπο σκέψης στις επιστημες κλπ.
Το θέμα σήμερα είναι ότι η σαπίλα κυριαρχεί παντού.Αν καθαρίσεις εναν ειναι σα να πάτησες σκ@τά.Γιατί συτός κατέστρεψε την Αθήνα ρε συ! Με την Εκστρατεία της Σικελίας, την φυγή του στην Σπάρτη και την μετέπειτα στους Πέρσες. Ο Ορισμός του Λαμόγιου. Που όμως ο λαός τον είχε θεό ή διάβολο. Εναλλάξ.
Κοίτα και την προηγούμενη δημοσίευσή μου.
-
Ναι ρε Νικο,άλλες οι εποχές κι άλλα τα μέτρα σύγκρισης.
Σε 50 ηγέτες θα ειναι και ενας λάθος,οτι και να χάσεις θα το ξαναποκτήσεις απο ηθική μέχρι εδάφη,κουλτουρα κλπ.
Σημερα ειναι αντίθετα τα πράγματα.
Ενας καλός σε 50 λαμόγια. -
Λάθος. Οι εποχές είναι πάντα ίδιες. Εμείς είμαστε μέσα στα σκατά και δεν μπορούμε να δούμε απέξω.
Σε πολλά χρόνια την ίδια εξιδανίκευση θα είναι έχει ο G60 του 2040 για εμάς τώρα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δηλαδη για να καταλαβω αφου αυτοι που μας κυβερνανε (ελπιζω να βαζεις και τα δυο κομματα που εναλασσονται στην εξουσια μεσα) ειναι οσα τους σουρνεις, ΕΣΥ μεχρι τωρα εκτος απο το να σουρνεις δεν μας εχεις πει ΠΟΙΟΣ θα ηταν κατα τη γνωμη σου ΙΚΑΝΟΣ να μας κυβερνησει??
Χωρίς να θέλω να κοματικοποιήσω την κουβέντα (άλλωστε μικρά κομματα ψηφίζω και πιθανόν στις επόμενες εκλογές να ρίξω τσόντα μέσα) αυτό που βλέπω είναι ότι ο Παπανδρέου είναι πράγματι ένας άνθρωπος με σύγχρονες αντιλήψεις,εξευρωπαισμένος (με όλη τη σημασία της λέξης) χαμηλών τόνων, προδοευτικός και σίγουρα καλός ανθρωπος.
Αλλά εμεις δε θέλουμε προθυπουργό,παλαιστη θέλουμε κι τετοιον εχουμε.
Πως να κυβερνήσει όμως με τα λαμόγια του κερατά δίπλα του και ποιόν ραγιά να δώσει να καταλάβει ότι πρέπει να γίνουμε ευρωπαίοι χωρίς ρε κάλε να κόψεις τον πατσά και το κεμπαπ? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λάθος. Οι εποχές είναι πάντα ίδιες. Εμείς είμαστε μέσα στα σκατά και δεν μπορούμε να δούμε απέξω.Σε πολλά χρόνια την ίδια εξιδανίκευση θα είναι έχει ο G60 του 2040 για εμάς τώρα.
Οχι Νικο,δεν ειναι ιδιες οι εποχες.
Τοτε παρηγαγαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ,μην τα αναλυσουμε παλι δεν ειναι του παροντος.
Oσες φορες κι αν βλέπω τον συγχωρεμενο τον carl sagan σε όλα του τα θέματα πάντα για αρχή είχε τον πολιτισμό μας ,απο κει ξεκινουσε,αν μη τι άλλο αυτο ειναι μεγαλειο.
Σημερα είναι...... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Χωρίς να θέλω να κοματικοποιήσω την κουβέντα (άλλωστε μικρά κομματα ψηφίζω και πιθανόν στις επόμενες εκλογές να ρίξω τσόντα μέσα)
Tο να ριξεις τσοντα μεσα, δεν ειναι κακο.Το να διαμαρτυρεσαι ομως μετα οτι η Ελλαδα εχει γινει γινει τσοντα ειναι κατα τη γνωμη μου επικριτεο και παντως μετα, 'δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις' οπως ελεγε και καποιος παλαιοτερα.
αυτό που βλέπω είναι ότι ο Παπανδρέου είναι πράγματι ένας άνθρωπος με σύγχρονες αντιλήψεις,εξευρωπαισμένος (με όλη τη σημασία της λέξης) χαμηλών τόνων, προδοευτικός και σίγουρα καλός ανθρωπος.
Oπως και δεκαδες αλλοι πολιτικοι ολων των αποχρωσεων.
Μπορει??
Αν ναι γιατι δε το κανει??
Αν οχι παει να πει οτι συμβιβαζεται προς χαρη της Εξουσιας.
Οποτε γινεται τα ιδια σκατα με τους παλαιοκομματικους...Πως να κυβερνήσει όμως με τα λαμόγια του κερατά δίπλα του
Ειναι απλο:Να καθαρισει τα λαμογια.Οσους σταυρους κι αν κουβαλανε.
και ποιόν ραγιά να δώσει να καταλάβει ότι πρέπει να γίνουμε ευρωπαίοι χωρίς ρε κάλε να κόψεις τον πατσά και το κεμπαπ?
O πατσας ομολογω οτι κι εμενα δε μου αρεσει.
Αλλα γιατι το κεμπαπ??
Αν ειναι να γινω ευρωπαιος και να τρωω Fish&Chips, νεροβραστο λουκανικο και gulash να μου λειπει -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λάθος. Οι εποχές είναι πάντα ίδιες. Εμείς είμαστε μέσα στα σκατά και δεν μπορούμε να δούμε απέξω.
Σε πολλά χρόνια την ίδια εξιδανίκευση θα είναι έχει ο G60 του 2040 για εμάς τώρα.
Οχι Νικο,δεν ειναι ιδιες οι εποχες.
Τοτε παρηγαγαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ,μην τα αναλυσουμε παλι δεν ειναι του παροντος.
Oσες φορες κι αν βλέπω τον συγχωρεμενο τον carl sagan σε όλα του τα θέματα πάντα για αρχή είχε τον πολιτισμό μας ,απο κει ξεκινουσε,αν μη τι άλλο αυτο ειναι μεγαλειο.
Σημερα είναι......Ποιός παρήγε τα πάντα? Η Αθήνα? Λίγα πράγματα. Από τις εξαγωγές της (κεραμικά κλπ) εισέπραττε και πλήρωνε τις άπειρες εισαγωγές της (αρώματα, έλαια, εξωτικά είδη κ.α.) που ικανοποιούσαν τους Αθηναίους. Οι οποίοι δεν δούλευαν!
-
Υπήρχε όμως Νίκο το ταμείο της Δήλου, κάτι σαν το ΝΑΤΟ δλδ που πουλούσε προστασία και έμπαινε ο οβολός στο καλάθι. Και σε αυτό ήταν μάγκες οι άνθρωποι τότε. Νομίζω δλδ μπορεί και να λέω βλακείες βέβαια.
28η Οκτωβρίου-αν συνέβαινε ξανά τί θα κάναμε?