-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Θα δουλέψει το στομάχι υπερωρίες δηλ......σα να εχεις δίκιο με τα λέσια που μας κυβερνάνε
Δηλαδη για να καταλαβω αφου αυτοι που μας κυβερνανε (ελπιζω να βαζεις και τα δυο κομματα που εναλασσονται στην εξουσια μεσα) ειναι οσα τους σουρνεις, ΕΣΥ μεχρι τωρα εκτος απο το να σουρνεις δεν μας εχεις πει ΠΟΙΟΣ θα ηταν κατα τη γνωμη σου ΙΚΑΝΟΣ να μας κυβερνησει??
Χωρίς να θέλω να κοματικοποιήσω την κουβέντα (άλλωστε μικρά κομματα ψηφίζω και πιθανόν στις επόμενες εκλογές να ρίξω τσόντα μέσα)
Tο να ριξεις τσοντα μεσα, δεν ειναι κακο.Το να διαμαρτυρεσαι ομως μετα οτι η Ελλαδα εχει γινει γινει τσοντα ειναι κατα τη γνωμη μου επικριτεο και παντως μετα, 'δεν δικαιουσαι δια να ομιλεις' οπως ελεγε και καποιος παλαιοτερα.
Δικαιουμαι αγαπητε να ομιλω τα μέγιστα.
Γιατί?
Διότι δεν αισθανομαι συνεργός στα εγκλήμετά τους
Ενας κολητός μου είναι δεξιός(δεν εχει και ιδιαιτερη διαφορά αν ηταν πασοκος).
Η πλάκα ειναι οτι δεν ειναι λαμογιο και δουλευει σκληρα να τα βγαλει περα,δεν ειναι δηλ του κοματος.
Μου λεει μια μερα 'πήγε η γυναικα μου στο ΙΚΑ δεν τη χορηγουσαν χαπια κλπ'.
Τι ψηφισες αγορινα μου?
Δεξια.
Φαε σκατα και βγαλε το σκασμοαυτό που βλέπω είναι ότι ο Παπανδρέου είναι πράγματι ένας άνθρωπος με σύγχρονες αντιλήψεις,εξευρωπαισμένος (με όλη τη σημασία της λέξης) χαμηλών τόνων, προδοευτικός και σίγουρα καλός ανθρωπος.
Oπως και δεκαδες αλλοι πολιτικοι ολων των αποχρωσεων.
Οι νεοφιλελευθεροι να μου λειπουν
Πως να κυβερνήσει όμως με τα λαμόγια του κερατά δίπλα του
Ειναι απλο:Να καθαρισει τα λαμογια.Οσους σταυρους κι αν κουβαλανε.
Ελα όμως που ο ραγιάς δεν νοεί την βαθύτερη έννοια των πολιτικών πεποιθήσεων και ψηφίζει με βάση το τομάρι του!
και ποιόν ραγιά να δώσει να καταλάβει ότι πρέπει να γίνουμε ευρωπαίοι χωρίς ρε κάλε να κόψεις τον πατσά και το κεμπαπ?
O πατσας ομολογω οτι κι εμενα δε μου αρεσει.
Αλλα γιατι το κεμπαπ??
Αν ειναι να γινω ευρωπαιος και να τρωω Fish&Chips, νεροβραστο λουκανικο και gulash να μου λειπειΤο να αποκτήσεις ήθος,παιδεία,σεβασμό κλπ δε σημαινει ότι πρέπει να καταρίψεις και την κουζίνα σου.
Αλλο πράγμα ορθη πολιτική κι άλλο κουλτουρα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λάθος. Οι εποχές είναι πάντα ίδιες. Εμείς είμαστε μέσα στα σκατά και δεν μπορούμε να δούμε απέξω.
Σε πολλά χρόνια την ίδια εξιδανίκευση θα είναι έχει ο G60 του 2040 για εμάς τώρα.
Οχι Νικο,δεν ειναι ιδιες οι εποχες.
Τοτε παρηγαγαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ,μην τα αναλυσουμε παλι δεν ειναι του παροντος.
Oσες φορες κι αν βλέπω τον συγχωρεμενο τον carl sagan σε όλα του τα θέματα πάντα για αρχή είχε τον πολιτισμό μας ,απο κει ξεκινουσε,αν μη τι άλλο αυτο ειναι μεγαλειο.
Σημερα είναι......Ποιός παρήγε τα πάντα? Η Αθήνα? Λίγα πράγματα. Από τις εξαγωγές της (κεραμικά κλπ) εισέπραττε και πλήρωνε τις άπειρες εισαγωγές της (αρώματα, έλαια, εξωτικά είδη κ.α.) που ικανοποιούσαν τους Αθηναίους. Οι οποίοι δεν δούλευαν!
Ελλάδα ήταν ρε Νικο και τότε,μη κολάς στις πόλεις κράτη άσχετα αν ειχαν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους(αρνητικό για μένα στο σύνολο).
-
Εγώ βασικά περιμένω να μπει η Σερβία στην ΕΕ που θα γίνει σύντομα νομίζω και να κατεβαίνουν οι σερβίδες απρόσκοπτα στην Θεσσαλονίκη να περνάμε καλά. Θα τις κερνάω και μια φραπομπουγατσούλα και μια βόλτα στο εξοχικό στην Χαλκιδική και θα περνάμε φίνα. Θα φιλοξενώ και τον φίλο μου τον Skye και θα έχουμε συνάμα και βαθυστόχαστες συζητήσεις μαζί με τα κορίτσα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λάθος. Οι εποχές είναι πάντα ίδιες. Εμείς είμαστε μέσα στα σκατά και δεν μπορούμε να δούμε απέξω.
Σε πολλά χρόνια την ίδια εξιδανίκευση θα είναι έχει ο G60 του 2040 για εμάς τώρα.
Oσες φορες κι αν βλέπω τον συγχωρεμενο τον carl sagan σε όλα του τα θέματα πάντα για αρχή είχε τον πολιτισμό μας ,απο κει ξεκινουσε,αν μη τι άλλο αυτο ειναι μεγαλειο.
Σημερα είναι......Ποιός παρήγε τα πάντα? Η Αθήνα? Λίγα πράγματα. Από τις εξαγωγές της (κεραμικά κλπ) εισέπραττε και πλήρωνε τις άπειρες εισαγωγές της (αρώματα, έλαια, εξωτικά είδη κ.α.) που ικανοποιούσαν τους Αθηναίους. Οι οποίοι δεν δούλευαν!
Ελλάδα ήταν ρε Νικο και τότε,μη κολάς στις πόλεις κράτη άσχετα αν ειχαν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους(αρνητικό για μένα στο σύνολο).
Ελλάδα δεν ήταν, Μάκη. Ελληνικές πόλεις ήταν. Και καμία τους δεν παρήγε κάτι ιδιαίτερο. Κεραμικά, σύκα και λάδι. Αυτά.
@Κων5. Το Ταμείο της Δήλου ήταν το σημερινό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πιο προχωρημένο του, αφού όλοι έβαζαν εκεί τις συνεισφορές τους στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Μάλιστα, το Ταμείο μεταφέρθηκε, για...ασφάλεια , μέσα στον Παρθενώνω. Πως νοπμίζεις ότι κτίστηκε η Αθήνα του τότε και είχε τον Χρυσού της Αιώνα?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ελα όμως που ο ραγιάς δεν νοεί την βαθύτερη έννοια των πολιτικών πεποιθήσεων και ψηφίζει με βάση το τομάρι του!Ενω ολοι οι αλλοι λαοι ψηφιζουν με βαση το τομαρι του διπλανου??
Τι πιθανοτητες αραγε θα ειχε ενας πολιτικος στη Γερμανια ας πουμε, να εκλεγει αν υποσχοταν:
'Θα σας πηδησω στους φορους, θα ξεσκισω τα δικαιωματα σας, αυξηση δε θα δειτε μεχρι να βρωμισει το χνωτο σας απο τη πεινα, αλλα η Γερμανια θα γινει η ισχυροτερη οικονομια του πλανητη'??Οι νεοφιλελευθεροι να μου λειπουν
Aρα ουτε ο Γιωργακης ειναι καλος....
-
Τα ξέρω βρε πρόεδρε αυτά, τουλάχιστον αυτοί όμως έφτιαξαν αυτό το κόσμημα εμείς σήμερα έχουμε κάτι ανάλογο να αφήσουμε στους επόμενους?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πως νομίζεις ότι κτίστηκε η Αθήνα του τότε και είχε τον Χρυσού της Αιώνα?
Ο Χρυσους Αιων
το Χρυσο Αιωνα -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τα ξέρω βρε πρόεδρε αυτά, τουλάχιστον αυτοί όμως έφτιαξαν αυτό το κόσμημα εμείς σήμερα έχουμε κάτι ανάλογο να αφήσουμε στους επόμενους?Αυτό το κόσμημα, για αυτούς που έβλεπαν τα λεφτά τους να τρώγονται, είναι η απόδειξη της λαμογιάς των Αθηναίων, Κωνσταντίνε. Αυτό λέω. Οτι οι εποχές είναι ίδιες. Η οπτική αλλάζει.
Κι εμείς σήμερα έχουμε αρκετά να δείξουμε, στα πλαίσια της θέσης που έχουμε, πλέον, στον κόσμο.
Τότε είμασταν εμείς η υπερδύναμη. Τώρα δεν είμαστε. Αλλά και επιστήμονες έχουμε, και επιχειρήσεις και επαγγελματίες παντού. Δεν είναι λίγο.Αν ήταν όπως τα λέει ο Μάκης, θα είχαμε εξαφανιστεί.
88889, ναι σωστά!
-
Πρόεδρε αν και έχω αντίθετη άποψη περί του παρόντος και μέλλοντος στον τόπο που γεννήθηκα και διαμένω πίνω φραπέ τώρα και βαριέμαι να γράφω σεντόνια άσε που περιμένω την έλευση των κοριτσιών της σύμμαχης χώρας Σερβίας. Χέσε ψηλά και αγνάντευε δλδ
-
-
ο γιωργακης ειναι σοσιαλδημοκρατης τελικα; ειναι συντροφος;
θα κανει τις αναλογες πολιτικο-οικονομικες κινησεις που επιβαλλει η ιδεολογια αυτη;
η ολυμπιακη θα παραμεινει κρατικη, ή οχι, και μαλιστα θα επεκταθει το σαφαρι ιδιωτικοποιησεων; με τα ΚΕΣ τι θα γινει; εν ολιγοις, θα συνεχισει το ιδιο βιολι με τη ν.δ;
μεχρι να βγει και να απαντησει ξεκαθαρα, απο μενα αξιζει να παρει τα @@ του. Αν βγει και μιλησει ξεκαθαρα για ολα αυτα (γιατι οι αερολογιες και οι ασαφειες και των μεν και των δε δινουν και παιρνουν και εχουμε φτασει να μην υπαρχει πραγματικη πολιτικη στη χωρα μας, ουτε οι μεν ειναι σοσιαλδημοκρατες ουτε οι δε συντηρητικοι φιλελευθεροι...), τοτε οκ. αλλα γιατι δεν το κανει;βεβαια απο την αλλη το χοντροβαβουλο ειναι σαφως τραγικοτερο απ'τον γιωργκο.. ειδικα οταν επισκεπτεται ξενους ηγετες, ρεζιλικι κανονικο
κοινως η φαση ειναι για το μπ@@τσο...YΓ για τις σερβες (ειναι γνωστη η συμπαθεια μου αλλωστε στη σερβια και πολυ περισσοτερο στον ΑΣΤΕΡΑ -ακους τραβελερ ) ειμαι παντα μεσα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
YΓ για τις σερβες (ειναι γνωστη η συμπαθεια μου αλλωστε στη σερβια και πολυ περισσοτερο στον ΑΣΤΕΡΑ -ακους τραβελερ )** ειμαι παντα μεσα **
Εγώ δε επειδή κουράστηκα να λέω να τραβηχτώ
-
-
Έμπαινε ρεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ελα όμως που ο ραγιάς δεν νοεί την βαθύτερη έννοια των πολιτικών πεποιθήσεων και ψηφίζει με βάση το τομάρι του!
Ενω ολοι οι αλλοι λαοι ψηφιζουν με βαση το τομαρι του διπλανου??
Τι πιθανοτητες αραγε θα ειχε ενας πολιτικος στη Γερμανια ας πουμε, να εκλεγει αν υποσχοταν:
'Θα σας πηδησω στους φορους, θα ξεσκισω τα δικαιωματα σας, αυξηση δε θα δειτε μεχρι να βρωμισει το χνωτο σας απο τη πεινα, αλλα η Γερμανια θα γινει η ισχυροτερη οικονομια του πλανητη'??Οι νεοφιλελευθεροι να μου λειπουν
Aρα ουτε ο Γιωργακης ειναι καλος....
1.Το ορθό είναι να ψηφίζεις με βάση το καλό του συνόλου.
Αλλά αυτό απαιτεί κοινωνική συνειδηση,ΠΑΙΔΕΙΑ.
Δηλ να έχεις αξιοπρεπη νοσοκομεια,σηδιροδρομικό δυκτιο,παιδεια κλπ κι όχι να βολέψει τον τεμπελερά πχ γιό μου στο νοσοκομειο επειδή κακην κακως πήρε ενα πτυχιο γιατρού και πρέπει να πειραματιστεί στη γυναίκα σου προκειμένου να ζήσει.2.Προσωπική εκτίμηση κάνω μπορεί και να μη μας κάνει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ελλάδα δεν ήταν, Μάκη. Ελληνικές πόλεις ήταν. Και καμία τους δεν παρήγε κάτι ιδιαίτερο. Κεραμικά, σύκα και λάδι. Αυτά.
Ε είσαι ισωπεδωτικός τώρα.
Δηλ για να καταλάβω,ο Αριστοτέλης ο Μέγας Αλέξανδρος ο Ιπποκράτης ο Θαλής ο Μηλίσιος και εκατοντάδες για να μη πω χιλιάδες σε ποιά φυλή σε ποιό κράτος σε ποιό έθνος ανήκαν που όρισαν δια παντός όλα τα επίπεδα πολιτισμού και ανάπτυξης που εμείς χαίρουμαι σήμερα? -
Αυτοί είναι 'παραγωγή' ρε Μάκη?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι εμείς σήμερα έχουμε αρκετά να δείξουμε, στα πλαίσια της θέσης που έχουμε, πλέον, στον κόσμο.
Τότε είμασταν εμείς η υπερδύναμη. Τώρα δεν είμαστε. Αλλά και επιστήμονες έχουμε, και επιχειρήσεις και επαγγελματίες παντού. Δεν είναι λίγο.Εχουμε Νικο να επιδειξουμε και ειλικρινά έχω δακρύσει ουκ ολίγες φορές.
ΑΛΛΑ,σόσοι έχουν την δύναμη και τον τρόπο να φύγουν έξω ΕΚΕΙ αναδεικνύονται οι δυνάμεις τους κι όταν τους θυμόμαστε είναι πλέον αργά.
Εδώ θα τους είχε φάει η μαρμάγκα αλλά απ την άλλη βρίζουμε τους δυτικούς 'με τις πλάτες μας μας εκμεταλεύονται' 'φτιάχτηκαν οι δυτικοί' κλπ ευτράπελα που ακούω καθημερινά.
Ας ήμασταν μάγκες να τους αξιοποιήσουμε αλλά δεν τους θέλουμε,λαμόγια θέλουμε σε όλους τους τομείς. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:iconcool:Αυτοί είναι 'παραγωγή' ρε Μάκη?
Δεν είναι ρε Νίκο?
Κι αν αυτό δεν είναι παραγωγή τότε τι είναι?
Οι ανώτατες σχολές στρατού ακόμα και σήμερα διδάσκονται την σταρτηγική του Μ.Αλεξάνδρου.
Τι είναι παραγωγή?
Ο σημερινός ταξίαρχος που τα ξύνει και πέφτουν οι παχυλοί μισθοι και τα εφ άπαξ απ τα 50 κι αν μπουκάρουν οι τουρκοι μέσα θα είναι οι πρώτοι που θα κρυφτουν?
Η αστροφυσική ακομα και σημερα μελετωντας με τα συγχρονα μεσα ανακαλύπτει εν νεου και επιβεβαιωνει τις ανακαλύψεις των προγενεστερων αστρονομων.
Αυτό δεν ειναι παραγωγή?Τεσπα,αν και δεν νομιζω οτι επι της ουσιας διαφωνουμε απλά βλέπουμε τα πράγματα απο διαφορτικη σκοπιά,αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω εγω.
-
Παραγωγή είναι τα αγαθά, Μάκη. Αυτοί που λες είναι επιστήμονες και φιλόσοφοι. Κορυφαίοι. Αλλά μπόρεσαν και δημιούργησαν χάρη σε ένα σύστημα. Αυτό το σύστημα δεν είχε ιδιαίτερη παραγωγή αγαθών. Αλλά ήταν υπερδύναμη και έτσι απολάμβανε τα καλά του ελέγχου του εμπορίου και του χρήματος.
Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις εμάς με εκείνους. Δεν συγκρινόμαστε. Οχι γιατί είμαστε ανάξιοι. Αλλά γιατί δεν είμαστε πια ισχυροί. Όπως κι εκείνοι σταμάτησαν να βγάζουν επιστήμονες όταν μας κατέλαβαν οι Ρωμαίοι.
28η Οκτωβρίου-αν συνέβαινε ξανά τί θα κάναμε?