-
Η ακρίβεια με έκανε μάστορα!
Αγοράζω τα λαδάκια και τα αλλάζω μόνος! (Μη μου πείτε για την δωρεάν αλλαγή που φουσκώνουν την τιμή των λαδιών)
Τακάκια φρένων, πάλι μόνος! Επίσης έβγαλα και καθάρισα και τα πίσω ταμπούρα!!
Οταν έρθει η ώρα θα πάρω φίλτράκια, μπουζάκια και πάλι θα κάνω τα μαστορικά!
Στον αληθινό μάστορα μόνο σε κάτι χοντρό!!!
Πλύσιμο πάλι μόνος βέβαια μέσα έξω και οικονομία και καλύτερη δουλειά!!!! -
Αγοράζω τα λαδάκια και τα αλλάζω μόνος! (Μη μου πείτε για την δωρεάν αλλαγή που φουσκώνουν την τιμή των λαδιών)
απο το 1992 που πηρε ο πατερας μου το αουντι 80 μια φορα πηγε αντιπροσωπεια στα πρωτα λαδια
Εκτοτε ολα τα κανει μονος ,πλην ιμαντα χρονισμου και οσα χρειαζονται πραγματικα συνεργειο
λαδια ,φιλτρα,φρενα παντα μονος του -
Πολύ θα ήθελα να μάθω να αλλάζω λαδάκια μόνος μου! Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρω 1) τον κατάλληλο χώρο 2) την κατάλληλη υποδομή (γρύλους, βάσεις, εργαλεία, από τα οποία δεν έχω ιδέα) και 3) κάποιον να μου δείξει πώς γίνεται σωστά η δουλειά...
-
Μηπως γνωριζει κανεις να μου πει πως κανουμε αλλαγη και ταυτοχρονα εξαερωση στο κυκλωμα ψυξης του ψυγειου (παραφλου) σε xsara 1.4 8V ;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Πολύ θα ήθελα να μάθω να αλλάζω λαδάκια μόνος μου! Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρω 1) τον κατάλληλο χώρο 2) την κατάλληλη υποδομή (γρύλους, βάσεις, εργαλεία, από τα οποία δεν έχω ιδέα) και 3) κάποιον να μου δείξει πώς γίνεται σωστά η δουλειά...Εχεις δίκιο , εμένα με βοηθάει το αμάξι (τέριος) που είναι ψηλό και απλώς ξαπλώνω από κάτω ξεβιδώνω την βίδα για τα λάδια με ευκολία αλλάζω τα λαδάκια και επίσης με ευκολία την ξαναβιδώνω! Κάθε αλλαγή καλό είναι να αλλάζουμε την ροδέλα της βιδας!
-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
Μηπως γνωριζει κανεις να μου πει πως κανουμε αλλαγη και ταυτοχρονα εξαερωση στο κυκλωμα ψυξης του ψυγειου (παραφλου) σε xsara 1.4 8V ;Ψάχνοντας θα το βρεις , δεν είναι δύσκολο! Στο αμάξι αλλά και στη μηχανή κατά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκω την σωλήνα κάπου κοντά στο ψυγείο, ξεβιδώνω το τσεμπέρι και αδειάζω το παλιό παραφλού, κατόπιν ΄΄δένω΄΄ πάλι και γεμίζω με νέο παραφλού , πρώτα το ψυγείο και μετά το έξτρα δοχείο!!! Κάποια ιδιαίτερη εξαέρωση δεν χρειάζεται!!!!!! Το σύστημα δεν είναι υπό πίεση για να θέλει εξαέρωση!!!!!
Θυμάμαι που παλαιότερα όταν πήγαινα το αμάξι για σέρβις που παρακάλαγα τους μηχανικούς να αλλάξουν όλα τα υγρά αλλά βαριόντουσαν και πάντα μα πάντα μου έλεγαν : την άλλη φορά!
Τώρα ... τα αλλάζω μόνος όποτε θέλω!!!! -
Μηπως γνωριζει κανεις να μου πει πως κανουμε αλλαγη και ταυτοχρονα εξαερωση στο κυκλωμα ψυξης του ψυγειου (παραφλου) σε xsara 1.4 8V ;Aσ' το καλύτερα,αν δεν ξέρεις τι κάνεις μη μπλέκεις με τα φίδια.
Τα γαλλικά είναι λιγάκι μανούρα με την εξαέρωση κι αν δεν ξέρεις τι κάνεις έχεις κάψει φλάντζα με το καλημέρα.
Καλό είναι όσοι ξέρουν να ασχολούνται με το αυτοκίνητό τους.
Ολες οι ενέργειες πρέπει να γίνονται με σιγουριά κι όχι με την ψυχή στο στόμα,μη παίζετε με την ασφάλεια τη δική σας και των παιδιών σας. -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Θυμάμαι που παλαιότερα όταν πήγαινα το αμάξι για σέρβις που παρακάλαγα τους μηχανικούς να αλλάξουν όλα τα υγρά αλλά βαριόντουσαν και πάντα μα πάντα μου έλεγαν : την άλλη φορά!
Τώρα ... τα αλλάζω μόνος όποτε θέλω!!!!Και καλά κάνεις,και μετά κλαίμε γιατί δεν εχει δουλειά......
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τώρα ... τα αλλάζω μόνος όποτε θέλω!!!!Και καλά κάνεις,και μετά κλαίμε γιατί δεν εχει δουλειά......
Na μη με κορόιδευαν και να έπαιρναν λογικά χρήματα εντάξει αλλά όχι να μας πιάνουν τον κ@@@@!!!!!!!! Και δουλειά να μη κάνουν.....
-
Μου εχει τυχει και εμενα, και φυσικα δε το αφησα... Πηγα σε αλλο μαστορα.
Μα καλα...βαριουνται να αλλαξουν υγρα?
Και ποσο ευκολα βγαζουν το συμπερασμα πως δε θελουν αλλαγη... -
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα... τα λαδόξυδα είναι εύκολη δουλειά πάντως.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και καλά κάνεις,και μετά κλαίμε γιατί δεν εχει δουλειά......Έννοια σου και μετά θα έρθει για αλλαγή κάρτερ γιατι κλώτσησε η τάπα απο το σφίξιμο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και καλά κάνεις,και μετά κλαίμε γιατί δεν εχει δουλειά......
Έννοια σου και μετά θα έρθει για αλλαγή κάρτερ γιατι κλώτσησε η τάπα απο το σφίξιμο
Α εκεί ας πρόσεχαν
Δεν λυπάμαι κανέναν,όποιος λυπάτε το καρφί χάνει και το πέταλο.
Να βάλουν χέρι στο αμάξι αυτοί που νιώθουν και ξέρουν τι κάνουν.Δεν μπορεί να μην έχεις αίσθηση του τι σφίγγεις,να είσαι ανίκανος να αλλάξεις ακόμα και μια βρύση και να ρωτάς πως θα αλλάξεις ακόμα και λάδια στο αυτοκίνητο.
-
για απλά πράγματα βάζω κι εγώ χέρι...όπως αλλαγή μπαταρίας (πρόσφατα), αλλαγή βαλβολίνης κτλ. Αλλαγή λαδιών δεν μπορώ γιατί έχω ποδιά από κάτω και δεν έχω ράμπα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για απλά πράγματα βάζω κι εγώ χέρι...όπως αλλαγή μπαταρίας (πρόσφατα), αλλαγή βαλβολίνης κτλ. Αλλαγή λαδιών δεν μπορώ γιατί έχω ποδιά από κάτω και δεν έχω ράμπα.Για να αλλάξεις λάδια στον πύργο του Αιφελ δε θες μόνο ράμπα,θες και το τετράγωνο κλειδί/μαλακία του κερατά εφεύρεση γαλλική ,μιλάμε για πολύ εξυπνάδα
-
Λίγο λιπαντικό στις πόρτες , μπαταρία, κανένα φίλτρο καμπίνας κλπ βάζω και μόνος μου από εκεί και πέρα δεν βάζω χέρι γιατί δεν γνωρίζω και το αφήνω στους ειδικούς. Φεύγω από την αντιπροσωπεία όσο πιο γρήγορα μπορώ και αναζητώ συνεργείο που να κάνει όσο το δυνατόν πιο φθηνή δουλειά όχι όμως σε βάρος της προσφερόμενης ποιότητας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για απλά πράγματα βάζω κι εγώ χέρι...όπως αλλαγή μπαταρίας (πρόσφατα), αλλαγή βαλβολίνης κτλ. Αλλαγή λαδιών δεν μπορώ γιατί έχω ποδιά από κάτω και δεν έχω ράμπα.α ξέχασα...πρόσφατα άλλαξα και δισκόπλακες-τακάκια με την καθοδήγηση φίλου για να το μάθω.
-
Μηπως γνωριζει κανεις να μου πει πως κανουμε αλλαγη και ταυτοχρονα εξαερωση στο κυκλωμα ψυξης του ψυγειου (παραφλου) σε xsara 1.4 8V ;Kαλά, δεν σου είπα;
Γίναμε μαστόρια με την ακρίβεια!!!!