-
Γιατί πλέον στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουνε μείνει οι ίδιοι που ήταν εδώ και 25 χρόνια στην πλειοψηφία τους και οι νεότεροι απαξιούν να ασχοληθούν ?
-
Γιατί πλέον στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουνε μείνει οι ίδιοι που ήταν εδώ και 25 χρόνια στην πλειοψηφία τους και οι νεότεροι απαξιούν να ασχοληθούν ?
-
-
Ο χρήστης Dimitris Mpistiolis έγραψε:
Γιατί πλέον στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουνε μείνει οι ίδιοι που ήταν εδώ και 25 χρόνια στην πλειοψηφία τους και οι νεότεροι απαξιούν να ασχοληθούν ?ΕΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ - ΣΤΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Αυτα που ε'ιπε και ο κυριος Λώρης συν ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝ.,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ...!!!
-
Όχι, δυστυχώς η βασική αιτία δεν είναι αυτή που λέει ο κος Μελετόπουλος. Και απόδειξη γι' αυτό είναι τα χιλιάδες αυτοκίνητα πιτσιρικάδων με μοτέρ που ξεπερνάνε πολύ τα 10.000 ευρώ (μόνο το μοτέρ), τα χιλιάδες κάμπριο, τα ηχοσυστήματα των 5000+ ευρώ κ.λπ., κ.λπ. Αντίθετα, εγώ γνωρίζω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων παλιότερα που έπιαναν 2η δουλειά για να έχουν ένα αγωνιστικό alfasud ή starlet ή yugo και να τρέχουν μια Ριτσώνα, ένα Παλάδιο και ένα Αττικό, στερούμενοι ακόμα και το 2ο ζευγάρι παπούτσια.
Οι αιτίες είναι άλλες και καλύτερα να μην επεκταθούμε γιατί μπορεί να ακουστούν πολύ βαριά και δύσπεπτα πράγματα για όλους. -
ΟΧΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ??? ...ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΡΙΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΤΑΤΟΙ???..ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ???
-
Ο χρήστης fontasierraRS500 έγραψε:
Αυτα που ε'ιπε και ο κυριος Λώρης συν ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝ.,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ...!!!Σαν απλώς θεατής συμφωνώ. Πόσοι από τους παλιούς είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το ακριβοπληρωμένο μπάκετ τους σε ένα νέο, αποδεδειγμένα ταλαντούχο παιδί ; Για να μην μιλήσουμε καθόλου για τον πόλεμο που επικρατεί και την έλλειψη συννενόησης στο χώρο. Κοιτάξτε τις ενότητες του forum για τους ελληνικούς αγώνες και πείτε μου αν λείπουν από καμμία τα υπονοούμενα και οι προσωπικές επιθέσεις. Φίλε yugo τα αυτοκίνητα που ανέφερες ναι μεν κοστίζουν πολλά αλλά πείτε μου εσείς οι από μέσα το κόστος μιας αγωνιστικής χρονιάς με νούμερα όμως για να δούμε πόσοι μπορούν να αντέξουν το κόστος. Πολύ ενδιαφέρων θα ήταν πάντως για μένα να δούμε και τα επαγγέλματα των εμπλεκομένων στο χώρο ...
-
Κατά τη γνώμη μου οι βασικοί λόγοι είναι οι εξής :
1) Έλλειψη χρημάτων. Είναι πολυτέλεια στις μέρες μας οι αγώνες αυτοκινήτου όταν το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί κατά πολύ.
2) Δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια και οικονομικά κίνητρα ώστε να ξεκινήσουν να τρέχουν με ένα απλό σχετικά αυτοκίνητο.
3) Οι σημερινοί πρωταγωνιστές των αγώνων δεν βοηθούν νέα ταλέντα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - και μπράβο σε αυτούς) και δεν είναι πρόθυμοι 'θυσιάζουν' την θέση τους αλλά και τους χορηγούς τους για χάρη των νέων οδηγών. Δεν είναι τυχαίο πως τις σοβαρότερες χορηγείες τις έχουν άνθρωποι άνω των 45 ετών. Πως άραγε καταφέρνουν και πέρνουν σοβαρές χορηγείες αυτοί και όχι οι νέοι ταλαντούχοι οδηγοί ?
4) Τέλος, για να μην τα ρίχνουμε (και) όλα στους παλιούς αγωνιζόμενους, δεν ξέρω πόσα από τα σημερινά παιδιά (αν υποθέσουμε οτι έχουν τα χρήματα) είναι διατεθιμένα να αφήσουν τους καναπέδες και τα ΠΣΚ τους και την καλοπέρασή τους, για να ανεβούν στα κατσάβραχα να κάνουν αγώνες.Πάντως από τους παραπάνω λόγους θεωρώ οτι οι τρείς πρώτοι είναι οι πιο σημαντικοί αν υποθέσουμε οτι οι νέοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των νέων του 4ου λόγου...
-
Το αθλημα ειναι αγνωστο στον μεσο Ελληνα.Δεν υπάρχει προβολή.Αυτο χρειαζεται σε οτιδηποτε συμβαινει πάνω σε αυτον τον πλανητη.Οτι δεν φαινεται (προωθειται/διαφημιζεται) καταληγει να σβησει στην αφανεια.Αυτη ειναι η πορεια αυτου του αθλήματος μεχρι στιγμης.
Σκεφτειτε να υπήρχαν ινδάλματα απο αυτον τον χωρο,και παιδικοι ήρωες.Να μεγαλωναν τα παιδια,εχοντας για ηρωα (π.χ) τον Σωτηρχο αντι για τον Χ ποδοσφαιριστη.Αλλα τα παιδια ΑΓΝΟΟΥΝ αυτο το αθλημα και τους πρωταγωνιστες του,και η ευθυνη δεν βαραινει φυσικα αυτα τα ιδια. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το αθλημα ειναι αγνωστο στον μεσο Ελληνα.Δεν υπάρχει προβολή.Αυτο χρειαζεται σε οτιδηποτε συμβαινει πάνω σε αυτον τον πλανητη.Οτι δεν φαινεται (προωθειται/διαφημιζεται) καταληγει να σβησει στην αφανεια.Αυτη ειναι η πορεια αυτου του αθλήματος μεχρι στιγμης.
Σκεφτειτε να υπήρχαν ινδάλματα απο αυτον τον χωρο,και παιδικοι ήρωες.Να μεγαλωναν τα παιδια,εχοντας για ηρωα (π.χ) τον Σωτηρχο αντι για τον Χ ποδοσφαιριστη.Αλλα τα παιδια ΑΓΝΟΟΥΝ αυτο το αθλημα και τους πρωταγωνιστες του,και η ευθυνη δεν βαραινει φυσικα αυτα τα ιδια.Σωστος. Συμφωνω για τα περι ανυπαρκτης προβολης.
-
Φίλε yugo τα αυτοκίνητα που ανέφερες ναι μεν κοστίζουν πολλά αλλά πείτε μου εσείς οι από μέσα το κόστος μιας αγωνιστικής χρονιάς με νούμερα όμως για να δούμε πόσοι μπορούν να αντέξουν το κόστος
Λοιπόν, αγαπητέ jean 29, σου παραθέτω το κοστολόγιο αγοράς και προετοιμασίας αγωνιστικού και τα έξοδα μιας πλήρους χρονιάς.
Αγορά αυτοκινήτου: από 300 - 3000 ευρώ. Φυσικά μιλάμε για κάτι ανάμεσα από Φάβοριτ έως Μίκρα, Γιάρις , Πεζό 106.
Υποτυπώδες ράψιμο, χωρίς να κατεβεί μοτέρ (όπου βλέπει ο φαναρτζής της γειτονιάς), αναρτήσεις Κυρλαγκίτσης, ρολ κέιτζ έτοιμο και λοιπός εξοπλισμός ασφαλείας, μαζί με τον ατομικό σου εξοπλισμό και τις αντίστοιχες εργασίες στοιχίζουν περί τις 4500 ευρώ, μαξιμουμ.
6λάστιχα χωμάτινα ή ασφάλτινα Φεντίμα(ολική αναγόμωση) στοιχίζουν 500 ευρώ και έχεις έτοιμο το 'αγωνιστικό' σου.
Ανάλογα λοιπόν με το αυτοκίνητο που θα αγοράσεις, το κόστος σου είναι από 5.300 -8.300 ευρώ.
Η αγωνιστική σου στοιχίζει170 ευρώ (για τον 1ο χρόνο υπάρχει έκπτωση, αλλά δεν ξέρω πόση) και περίπου 1200 ευρώ στοιχίζει ο εξοπλισμός του συνοδηγού σου.
Έξοδα μιας χρονιάς: 7 αγώνες ράλι σπρίντ επί 180 ευρώ συμμετοχή= 1260 ευρώ(την 1η χρονιά υπάρχει έκπτωση). 7 βράδια σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αγώνα επί 60 ευρώ= 420 ευρώ, Το φαγητό ξέχασέ το, γιατί και στο σπίτι σου θα έτρωγες. 80 ευρώ η ετήσια συνδρομή στην ΕΛΠΑ για να σου μεταφέρει το αυτοκίνητο όταν χαλάσει, ενώ η μεταφορά προς τον αγώνα γίνεται οδικώς, με οδηγό τον συνοδηγό σου.
Άρα , βενζίνες για 2 αυτοκίνητα (το ΙΧ σου και το αγωνιστικό σου) χοντρικά και ανάλογα την απόσταση, περίπου 100 ευρώ κατ αγώνα (πολλά βάζω), ήτοι 700 ευρώ το χρόνο.
Φυσικά και δεν θέλεις σέρβις κατά τη διάρκεια του αγώνα, γιατί απλά αν βγάλεις κάποια ζημιά, το φορτώνεις και φεύγεις.
Βάλε και περίπου 1000 ευρώ το χρόνο (και εδώ βάζω πολλά) για διάφορες αβαρίες και απρόβλεπτα και θα δεις ότι με 3.500 ευρώ + την αγορά και προετοιμασία κάνεις ένα θεσμό 7 αγώνων σε μία χρονιά.
Με αυτό το αυτοκινητο που 'ετοίμασες', δεν θα κερδίσεις ποτέ. ΑΛΛΑ, μπορείς να πάρεις τη χαρά της συμμετοχής σε αρκετούς αγώνες, μπορείς να βελτιωθείς οδηγητικά και πάνω από όλα να διασκεδάσεις. Την άλλη μέρα, θα έχεις να δηιγηθείς πολλά στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στην οικογένειά σου, για το πόσο καλά πήγες και πόσο διασκέδασες.
Το θέμα ξέρεις ποιό είναι φίλε jean 29; Πρέπει να είσαι αφ' ενός φίλος των αγώνων, αφ' ετέρου εντελώς ακομπλεξάριστος για να κάνεις κάτι τέτοιο.Γιατί θα τρέχεις σε μια κατηγορια που οι συναθλητές σου θα οδηγούν από παρόμοια με το δικό σου, έως 'πυραύλους'και μάλλον θα κοσμείς τις τελευταίες θέσης της κατάταξης.
Έ και;
Εσύ όμως θα τρέχεις και θα βελτιώνεσαι,ενώ κάποιοι άλλοι θα τα βάζουν με την μαύρη τους τύχη που δεν γεννήθηκαν από πλούσια αρ..., και ο κόσμος έχασε τους μελλοντικούς παγκόσμιους!
Αν κάτσεις και το υπολογίσεις, ένα έπαθλο σπρίντ, στοιχίζει όσο 2, 3 νύχτες σε νυχτερινά κέντρα.
Πιστιρικάδες (ελπίζω να είσαι), τολμήστε το!
Με ελπίδα
Λάμπης Κουρτέσης -
που να τρεχεις τωρα
ασε
μουχλα και αραχνες στον καναπε
και κριτικη επιπεδου
και φταινε οι αλλοι που τα καταφερανε
και να μου τα ακουμπησουν να τρεξω (σπιτι μου θαειμαι)
και γιδια- μαιμουδεςοι 'αλλοι' φταινε
-
Καταρχάς κύριε Κουρτέση σας ευχαριστώ για τον κόπο σας να απαντήσετε στο post μου. Κι αυτό το λέω γιατί ενώ το φόρουμ είναι γεμάτο από καταξιωμένους αγωνιζόμενους, μηχανικούς μέλη συνδέσμων ομοσπονδιών και όλα τα συναφή μόνο εσείς μπήκατε στον κόπο. Τώρα να ξεκαθαρίσω κάτι επί προσωπικού. Δεν ξέρω αν ο φίλος dimosR θεωρεί την κριτική μου επιπέδου αλλά θα ήθελα να πώ πως σας γράφει ένας 25 άρης που γνωρίζει πως ούτε οι οδηγικές του ικανότητες φτάνουν και κυρίως τα οικονομικά του, επιτρέπουν να μην αγοράσει δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (φίλε yugo) για να τρέξει μια δεξιοτεχνία ... Και κάτι τελευταίο.Καταλάβετε πως η γνώμη του απλού θεατή που κάθεται υπομονετικά και περιμένει να δει τις δικές σας προσπάθειες και να χειροκροτήσει όποιον θεωρεί αυτός καλύτερο, βαραίνει όσο και η δική σας κύριοι αγωνιζόμενοι.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Καταρχάς κύριε Κουρτέση σας ευχαριστώ για τον κόπο σας να απαντήσετε στο post μου. Κι αυτό το λέω γιατί ενώ το φόρουμ είναι γεμάτο από καταξιωμένους αγωνιζόμενους, μηχανικούς μέλη συνδέσμων ομοσπονδιών και όλα τα συναφή μόνο εσείς μπήκατε στον κόπο. Τώρα να ξεκαθαρίσω κάτι επί προσωπικού. Δεν ξέρω αν ο φίλος dimosR θεωρεί την κριτική μου επιπέδου αλλά θα ήθελα να πώ πως σας γράφει ένας 25 άρης που γνωρίζει πως ούτε οι οδηγικές του ικανότητες φτάνουν και κυρίως τα οικονομικά του, επιτρέπουν να μην αγοράσει δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (φίλε yugo) για να τρέξει μια δεξιοτεχνία ... Και κάτι τελευταίο.Καταλάβετε πως η γνώμη του απλού θεατή που κάθεται υπομονετικά και περιμένει να δει τις δικές σας προσπάθειες και να χειροκροτήσει όποιον θεωρεί αυτός καλύτερο, βαραίνει όσο και η δική σας κύριοι αγωνιζόμενοι.Πες τα !!!!!!!!!!!!!!
-
Εγώ τα λέω ποιος ακούει είναι το θέμα ...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Εγώ τα λέω ποιος ακούει είναι το θέμα ...Πολλοι τα ακουνε αγαπητε jean29 , αλλα μην φανταζεσαι οτι μπορουν να κανουν πολλα πραγματα και οπως τα θελεις . Και δεν μιλαω για την αρχη του σπορ αυτου που δεν ειχε ποτε αυτια για τετοια πραγματα .... αλλα και ανθρωπους που ειναι σε θεση να βοηθησουν και το εχουν κανει επαλειλημμενα , βαζοντας πλατη και με ρισκο επαγγελματικο .. και αρκετες φορες εφαγαν ... φολα στο τελος .
Γιατι πιστευεις οτι πρεπει να σας βοηθησουν οι παλιοι στο χωρο ολους , οταν εχει δειξει οτι δεν αξιζει ουτε το 5% των απο ολες τις αποψεις ...
Μεγαλα κωλοπαιδα και σκατοβεντετες εχουν αποδειχθει δεκαδες νεοι οδηγοι που ωφεληθηκαν απο τετοιες ενεργειες και ειδικα του ΣΟΑΑ , και το μονον που δεν εδειξαν ηταν η στοιχοιωδη ευγνωμοσινη και αναγνωριση σ'αυτον τον συνδεσμο που εκανε οτι μπορουσε για την αναδειξη τους και την βοηθεια τους στα πρωτα βηματα ........Η λυση που εχει απομεινει μετα ολα αυτα που εχουν συμβει χρονια , ειναι ... Μπαινεις , κανεις το σκατο σου παξιμαδι , δειχνεις ποιος εισαι .... και ισως καποιοι σε προσεξουν και βοηθειθεις εστω και λιγο ......
Μικρο το ποσοστο ποιοτητας των νεοελληνων , αγαπη ελλαχιστη ετοιμη για θυσιες για το σπορ (του?) και μονον απαιτησεις απο μετριοχαβαλεδες για κλωτσιες , που δεν τους εδωσαν οι γονεις τους .
Τα παιδια που αξιζουν , ασχολουντε οσο μπορουν και με πολλα βασανα , και περιμενουν να ξημερωσει καποια ημερα με μια αρχη στο σπορ που να εχει κινητρα σωστα και αυτογνωσια για να εκπληρωσει το εργο της για ανοδο του αθληματος .....
Μπες , κανε το σκατο σου παξιμαδι και τρεχα οπως καναμε ολοι που δεν ειχαμε πατερα τον Βαρδινογιαννη , κανε δηλαδη θυσια και αν αξιζεις ....που ξερεις τι γινεται? και προσεξε .... οχι απλα σαν οδηγος .... αλλα και σαν ανθρωπος που ειναι το συμαντικωτερο που χρειαζεται αυτο το αθλημα .
-
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι τίποτα από αυτά που γράφω δεν εκφράζει προσωπική πικρία ή αποσκοπούν σε προσωπικό όφελος. Απλά μου τη δίνει αφάνταστα η αλαζονεία των εχόντων και κατεχόντων τα μέσα και τα διαπλεκόμενα που νομίζουν πως πιάσανε τον παπά από τα αρ@@@@ και σνομπάρουν τον απλό θεατή. Τώρα για την αχαριστία αυτό δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας και δεν αλλάζει. Δεν ζητάω βοήθεια στα νέα παιδιά, απλώς τις ευκαιρίες να δείξουν τι αξίζουν και σαν οδηγοί και σαν άνθρωποι. Όσο γι αυτούς που βοηθηθήκαν και γίναν κωλόπαιδα και σκατοβεντέτες αναρωτιέμαι μήπως ισχύει το ρητό >, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την αγνότητα των προθέσεων αυτών που βοήθησαν. Το μόνο που λέω είναι πως όταν πέσεις να κολυμπησεις με καρχαρίες πρέπει να δαγκώσεις πρώτος για να μην σε φάνε οι άλλοι .... Ίσως και για αυτόν τον λόγο να μην έχουν τα νέα παιδιά πρότυπα από αυτόν τον χώρο. Εμένα προσωπικά μου είναι δύσκολο να θαυμάζω κάποιον που αναλώνεται σε λογομαχίες και υπονοούμενα αντί να μιλάει με τους χρόνους του πίσω από το τιμόνι ...
-
Εμένα προσωπικά μου είναι δύσκολο να θαυμάζω κάποιον που αναλώνεται σε λογομαχίες και υπονοούμενα αντί να μιλάει με τους χρόνους του πίσω από το τιμόνι ...
Αυτοι που κανουν τους χρονους , συνηθως δεν μιλανε αλλα δυστυχως , δεν μιλαμε για αλλα πραγματα που θα επρεπε (και επιβαλεται θα ελεγα) οπως κανουν πολλοι συναθλητες τους εξω , για να < κτιζουν > την καλη παστα των νεων που θα στο αθλημα και καταλαβαινει και ξεχωριζει την ποιοτητα .
Όσο γι αυτούς που βοηθηθήκαν και γίναν κωλόπαιδα και σκατοβεντέτες αναρωτιέμαι μήπως ισχύει το ρητό >, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την αγνότητα των προθέσεων αυτών που βοήθησαν.
Εννοεις φυσικα την παιδεια τους , την γονικη αλλα και καποιους που τους γαλουχισαν στον χωρο .... ετσι δεν ειναι ? η υπονοεις κατι αλλο ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Εμένα προσωπικά μου είναι δύσκολο να θαυμάζω κάποιον που αναλώνεται σε λογομαχίες και υπονοούμενα αντί να μιλάει με τους χρόνους του πίσω από το τιμόνι ...Αυτοι που κανουν τους χρονους , συνηθως δεν μιλανε
Συμφωνώ αν και όχι για όλους ...
Εννοεις φυσικα την παιδεια τους , την γονικη αλλα και καποιους που τους γαλουχισαν στον χωρο .... ετσι δεν ειναι ? η υπονοεις κατι αλλο ?
Όλα αυτά. Κυρίως αυτούς που τους γαλούχησαν.
MΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ