-
τι να κανω?τοσο καιει.
να γραψω 20 για να ευχαριστηθεις?
μια ρεαλιστικη μεση συνολικη καταναλωση δεν ξεπερνα τα 9 για τις διαδρομες μου τουλαχιστον.αν σε καθε φαναρι το σπας θα δεις και 10 και 11.
δεν τον σχεδιασα εγω για να γραφω οτι θελω ουτε με αφηνει αδιαφορο η καταναλωση.το να μην 'τρεχεις' δεν σημαινει οτι οδηγας και οικονομικα.9,5 με tsi 140 μονο σταματημενος στον κηφισο παρασκευη απογευμα βλεπεις ή αν οι διαδρομες σου ειναι κατω απο 5 χλμ.
οσο για το αυτοκινητο που αναφερεις (μικρα 1,2 80),το εχει η αδερφη μου και δεν εχω δει πανω απο 8 με εκκινησεις με 1η κοφτη σε καθε φαναρι και τερμα γκαζι ολη την ωρα.η δικη της μεση ειναι γυρω στο 5,6-5,7.
με το σαξο (1,4) στα μεγαρα εκανα 300 χλμ με 30λ.μεση καταναλωση πολης 8,2 με καφρικη οδηγηση.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
τι να κανω?τοσο καιει.
να γραψω 20 για να ευχαριστηθεις?
μια ρεαλιστικη μεση συνολικη καταναλωση δεν ξεπερνα τα 9 για τις διαδρομες μου τουλαχιστον.αν σε καθε φαναρι το σπας θα δεις και 10 και 11.
δεν τον σχεδιασα εγω για να γραφω οτι θελω ουτε με αφηνει αδιαφορο η καταναλωση.το να μην 'τρεχεις' δεν σημαινει οτι οδηγας και οικονομικα.9,5 με tsi 140 μονο σταματημενος στον κηφισο παρασκευη απογευμα βλεπεις ή αν οι διαδρομες σου ειναι κατω απο 5 χλμ.
οσο για το αυτοκινητο που αναφερεις (μικρα 1,2 80),το εχει η αδερφη μου και δεν εχω δει πανω απο 8 με εκκινησεις με 1η κοφτη σε καθε φαναρι και τερμα γκαζι ολη την ωρα.η δικη της μεση ειναι γυρω στο 5,6-5,7.
με το σαξο (1,4) στα μεγαρα εκανα 300 χλμ με 30λ.μεση καταναλωση πολης 8,2 με καφρικη οδηγηση.
Diesel είναι το Μicra;
Μήπως, λέω μήπως γίνεσαι λίγο φιδέμπορας τώρα;
Βέβαια θα μου απαντήσεις πως δεν τα γράφεις για να υποστηρίξεις την επιλογή σου, τόσο καίει και το Micra και το Leon...
Και φυσικά το εσωτερικό είναι μαμάτο και η κονσόλα τέλεια κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι κακοπροαίρετοι και το λιγότερο λακαμάδες... -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δεν χρίζει σχολιασμού το post σου .
Το να γελάς υστερικά με το δικο σου ανέκδοτο ίσως είναι καλό για ψυχανάλυση όχι για postΟσο για την κατανάλωση που διάβασα πιο πάνω ... Χαλαρώστε ρε παιδιά εδω το TSI με τα 140 της αδερφής μου και έχει 9,5 . ( ξαναλέω οδηγάει η αδερφή μου ).
Τι να κάνουμε εγω έτσι το βλέπω . Επιδόσεις μπορούν να έχουν όλοι . Ιδιαίτερα κάτι τοτουνια με 900 κιλα και 300 άλογα απο τον mastro babi .
Δεν πρόσταξα σε κανένα τι να κάνει.Εγώ απλά είπα και ξαναλέω την γνώμη μου και μου αρέσει ξεχωρίζω .
πρωτα απ'ολα σου ζητω συγγνωμη αν ενιωσες θιγμενος..
απλα δε μπορω να ακουω οτι τα γαμαει το αυτοκινητο στη 'σπορ οδηγηση'(αληθεια πώς οριζεται αυτη,με βαση το drift??) ,αλλα δε με νοιαζει που δε πηγαινει βημα...το golf της αδερφης σου κανει αλοιφη το mx-5(1,8) και εγω προσωπικα θα το προτιμουσα 1000 φορες μιας και ειναι αυτοκινητο και οχι πανακριβο αυτοκινητακι απο γαριδακια..το οτι καιει 9,5 ειναι πολυ καλη καταναλωση αν αναλογιστεις τις επιδοσεις του.
αλλα ο καθενας εχει δικαιωμα οπως ειπες να λεει τη γνωμη του και να ξεχωριζει(αν και δε πιστευω οτι ξεχωριζεις ιδιαιτερα με ενα mx-5)
το mx ειναι καλο αμαξακι(για να μη παρεξηγηθω) απλα ειναι πολυ ακριβο και δεν εχει να προσφερει ΤΙΠΟΤΑ απολυτως σε σχεση με ενα rx-8(αν θες να μεινεις στην εταιρεια) το οποιο ειναι σαφως ανωτερο αυτοκινητο καθως ειναι πιο δυνατο,πιο καλοστημενο(μπλοκε σε ολες τις εκδοσεις) και φυσικα οχι καμπριο
σε καποιους μπορει να αρεσει να σηκωνουν κουκουλες,σε καποιους αλλους να κανουν αναποδα εμενα τιποτα απο τα 2...
-
Είναι φανερό ότι δεν σου αρέσουν...
Το θέμα είναι τί αρέσει στιν υποψήφιο αγοραστή που ζητάει τη γνώμη μας....
Το ότι είναι 27 ετών και ελεύθερος υποχρεώσεων δεν σημαίνει ότι θέλει τα πιο πολλά άλογα ή το πιο καλό στήσιμο ή ....ή ....κλπ.
Ήδη έχει ζητήσει χώρους μικρομεσαίας κατηγορίας. Μπορεί να βολεύεται μια χαρά με τον 1,4 και να μην του χρειάζεται ο 1,8. Μπορεί να θέλει και άνεση στα ταξίδια του οπότε οι σκληρές εκδόσεις να μην είναι αυτό που ζητάει κοκ.
Μπορεί να θέλει ευκολίες ή fun to drive χαρακτήρα κλπ κλπ αλλά το κάθε τι το νιώθει διαφορετικά ο καθένας και το ιεραρχεί διαφορετικά. Οπότε ας μην είμαστε πολύ απόλυτοι κι ας αφήσουμε αυτόν να πάρει τις αποφάσεις του απλά διευκολύνοντάς τον και καθοδηγώντας τον και όχι προσπαθώντας να τον πείσουμε για το όχημα που κρίνουμε εμείς σωστό για εμάς. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αυτο ειναι αληθεια, το golf δεν θα σε απογοητευσει ουτε στην πολη, ουτε στην εθνικη. Επισης δεν το λες ασχημο και ειναι και ποιοτικο. Ειναι οντως επενδυση, αλλα ειναι λιγακι αχρωμο ρε γμτ
Γεγονός, αλλά είναι και ακριβό.
τωρα με ολα αυτα δεν ξερω αν σε βοηθησα ή αν σε μπερδεψα περισσοτερο...
Κάθε ιδέα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
υγ. αληθεια το rx8 renesis με την εκπτωση της mazda δεν παει στα 22 χιλιαρικα?
λεω'γω τωρα.. βεβαια αλλη φαση αλλα που ξερεις ποτε, μπορει να σου κανει...Και να το πάρω, τι να το κάνω? Δυστυχώς δεν έχω βενζινάδικο.
-
να σε ενδιαφερουν τα μετεπειτα κοστη το leon ειναι μονοδρομος..
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
2-3 μήνες μετά την αγορά π.χ. απο του Leon . Θα τύχει να τα δείς πλάι πλάι και θα πικραθείς .
Ασε που αν πας να το πουλήσεις 7-8χιλιαρικα θα είναι πολλά . Το ιδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα.Και το Μινι επίση μου αρέσει για την περίπτωση σου .
Φίλε μου, δεν θα πικραθώ για το αυτοκίνητο. Δεν αξίζει να χαλιέμαι για τέτοια θέματα πιστεύω.
Μίνι = ακριβό + ψιλοαργό
-
το θεωρω μακραν το πιο ολοκληρωμενο και ομορφο της κατηγοριας.οσον αφορα την κεντρικη κονσολα,τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια και εργονομικα και ποιοτικα ειναι τελεια.
Υποκειμενικό θέμα. Μπορείς βέβαια να μην το παρατηρείς μετά από λίγο καιρό.
καταναλωσεις που ξεκινουν απο 7 ειναι απολυτα εφικτες μεσα στην αθηνα με νορμαλ ρυθμους.σε μποτιλιαρισμα κηφισου βλεπεις και 10αρια.ανεβαινοντας βουνο με τερμα γκαζι με 3ες και 4ες δεν θα δεις πανω απο 9,5.στην εθνικη με γεμισματα απο 150-220 εβλεπα 8-8,5.εχω δει και 11,5 βεβαια βραδυ καθημερινης για σουνιο...
ok, με νοιάζει να καίει νορμάλ βενζίνη για τον κυβισμό-άλογά του και όχι τπτ τρελά νούμερα.
τι αλλο θες να μαθεις?
Πόσο περίπου πάνε τα σέρβις του κ κάθε πότε?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@sprsk
ενω τη mazdara θα τη πουλησεις τουλαχιστον 35 χιλιαρικα??το mx-5 το μονο που κανει ειναι οτι πεταει κανα κωλαρακι για να χαμε να λεγαμε...σιγουρα ειναι και πιο ομορφο απο τις υπολοιπες προτασεις αλλα μεχρι εκει
please, μην μετατρέψουμε το κλίμα διαλόγου που επικρατεί (ακόμα) σε ρινγκ.
το να πας να στριμωχτεις για να παρεις ενα αργο(για 25Κ) αυτοκινητο δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο..
οσο για το fun-to-drive μπορει σε καποιον να του αρεσει απλα να πηγαινει γρηγορα κι οχι να κυνηγα πεζοδρομια..μη θεοποιησουμε και το mx-5!!!καλο αμαξακι αλλα δεν εχει γκαζια και θα επρεπε να κανει το πολυ 20 χιλιαρικα...
Το μξ5, αν μη τι άλλο φημίζεται για την οδική συμπεριφορά του. Μην υπερβάλλουμε.
αν ειναι για ακομα πιο fun και γκαζι καλυτερα να κοιτας σε challenge..
Θα με λιώσει στη βενζίνη...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το δίλημμά σου είναι αντίστοιχο με αυτό που θα κληθώ να αντιμετωπίσω σε 3-4 μήνες, οπότε διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα γράφονται. Είμαι πολύ περίεργος να μπω στο Leon και να δω από κοντά το 'περίφημο' εσωτερικό του για το οποίο γίνεται τόσος λόγος.
Δες σε προηγούμενη σελίδα το εσωτερικό. Δεν είναι τόσο απαίσιο, αποκρουστικό κλπ, αλλά δεν είναι ωραίο. Πάντως προσωπικά δεν μου πολυαρέσει ούτε του μχ5, ούτε του γκόλφ, ούτε του γιάρις, ούτε του κολτ, ....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Θα κοιτούσα:Για χώρους και λίγο/αρκετό γκάζι:
Leon TSi ( 1.4/1.8 ) (το εσωτερικο του δεν είναι τόοοοσο άσχημο όσο λένε)
Golf 6 ( 1.4 122, 1.4 160 )Golf 6 = € * πολλά =
Για λίγους χώρους και πολύ/αρκετό γκάζι:
Corsa OPC/GSi
GP Abarth
ίσως και 207GT.Έχω αναφερθεί παραπάνω νομίζω...
Υπάρχουν και 2 πιο μικρά και φτηνά αλλά ενδιαφέροντα οδηγικά που μάλλον δε σε ενδιαφέρουν...
( Swift GTi, Panda 100 )...πολύ μικρά
-
μην λετε μονο την ονομαστικη διαφορα ιππων.μιληστε και για την ροπη...πειτε και για την διαφορα στις ρεπριζ που ειναι χαωδης...+1 σε αυτό. το σεατ: Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ. 25.3/1500
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Να τολμήσω να πω...το Impreza 2.0 με τετρακίνηση το σκέφτεσαι ή έχει φάει σουτ σαν ιδέα;
2.0 = πολύ μεγαλύτερο κόστος συντήρησης! Μόνο τα τέλη να δεις! (αλήθεια πόσο πήγε το μαλλί για 2.0?)
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Το υπολοιπο ταμπλω με την επενδυση ανθρακονηματων(τυπου) εμενα μου αρεσε παρα πολυ, και εδινε ωραια σπορτιφ νοτα(+10 αλογα )Αυτό δεν το θυμάμαι να πω την αλήθεια.
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
κατα FORD μερια εχεις κοιτάξει τίποτα? Αυτό τον καιρό τρέχει ενα χρηματοδοτικό με 35% προ. και 60 ΑΤΟΚΕΣ!! καλο deal πιστεύω και είναι και στα μέτρα σου
Ποιο να δω? Το φόκους με τα 115 άλογα και τα 19κ?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μήπως, λέω μήπως γίνεσαι λίγο φιδέμπορας τώρα;
Βέβαια θα μου απαντήσεις πως δεν τα γράφεις για να υποστηρίξεις την επιλογή σου, τόσο καίει και το Micra και το Leon...
Και φυσικά το εσωτερικό είναι μαμάτο και η κονσόλα τέλεια κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι κακοπροαίρετοι και το λιγότερο λακαμάδες...Γρηγόρη θα σου ζητήσω να συγκρατηθείς. (με καλό τρόπο )
Πάντως παίζει ρόλο και ο οδηγός. Το γιάρις 1.3 της μάνας μου βλέπω πάντα ~8,5 κατανάλωση και όταν το οδηγώ εγώ οικονομικά πάει στο 5,5.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι φανερό ότι δεν σου αρέσουν...
Το θέμα είναι τί αρέσει στιν υποψήφιο αγοραστή που ζητάει τη γνώμη μας....
Το ότι είναι 27 ετών και ελεύθερος υποχρεώσεων δεν σημαίνει ότι θέλει τα πιο πολλά άλογα ή το πιο καλό στήσιμο ή ....ή ....κλπ.
Ήδη έχει ζητήσει χώρους μικρομεσαίας κατηγορίας. Μπορεί να βολεύεται μια χαρά με τον 1,4 και να μην του χρειάζεται ο 1,8. Μπορεί να θέλει και άνεση στα ταξίδια του οπότε οι σκληρές εκδόσεις να μην είναι αυτό που ζητάει κοκ.
Μπορεί να θέλει ευκολίες ή fun to drive χαρακτήρα κλπ κλπ αλλά το κάθε τι το νιώθει διαφορετικά ο καθένας και το ιεραρχεί διαφορετικά. Οπότε ας μην είμαστε πολύ απόλυτοι κι ας αφήσουμε αυτόν να πάρει τις αποφάσεις του απλά διευκολύνοντάς τον και καθοδηγώντας τον και όχι προσπαθώντας να τον πείσουμε για το όχημα που κρίνουμε εμείς σωστό για εμάς.Πολύ ωραία τοποθέτηση.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να σε ενδιαφερουν τα μετεπειτα κοστη το leon ειναι μονοδρομος..Φαντάζομαι εννοείς:
αν σε ενδιαφερουν τα μετεπειτα κοστη το leon ειναι μονοδρομος..
Και που το βασίζεις αυτό? Γράψε τπτ παραπάνω...
-
Ξένε, η προσωπική μου άποψη είναι να μην τα χώσεις... Μου αφήνεις την αίσθηση ότι είμαστε πάνω κάτω στην ίδια φάση...ήμουν στη θέση σου πριν κανα μήνα, μόνος (ή μάνος), με τη δουλίτσα μου (όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά τα βολεύω), με ένα δεύτερο αμαξάκι για προκαταβολή, ήθελα να πάρω κάτι αποκλειστικά δικό μου που να μπορεί να μετακινήσει και 2 φίλους παράλληλα και έριχνα μπόλικο ζαχάρωμα για ένα Μιτο...
Τελικά πήρα ένα σχετικά πρόσφατο μτχ μικρό (με πάνω κάτω 6χιλιάρικα στο σύνολο) και μάλλον δεν έκανα άσχημα (για μένα μιλώ)... είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση έξω για να τα ακουμπήσεις (και με δάνειο κιόλας) σε ένα αυτοκίνητο και μάλλον η αυτοσυγκράτηση είναι η καλύτερη κίνηση, Ξένε...
Μια χαρά 27 χρονών είσαι μπορείς να καβατζώσεις ό,τι θέλεις χωρίς περιορισμους μετά από καμμία 5ετία που θα έχεις φορτσάρει (θα του έχει περάσει και η να μην πω του αλογομούρη) και τότε καλό θα είναι να έχεις αφήσει λίγη μαγιά... λέω γω δλδ...σκέψου, π.χ. , να έχεις αφήσει κανένα 15ρι, να σπρώξεις μετά από 4-5 χρονάκια και το μικρό, να βάλεις επιπλέον λίγα παραπάνω και να πάρεις ένα μτχ Boxster 5ετίας π.χ. που νομίζω σ'αρέσει και καλύτερα απο ένα ΜΧ...
Αυτό που σου είπαν τα παιδιά, το να πάρεις κάτι για να χαρείς παιχνίδι κλπ κλπ είναι πράγματι καλή συμβουλή, γιατί είμαστε σε ηλικία που μπορούμε να τα χαρούμε, αλλά αν κάνεις κάτι τέτοιο σκέψου ίσως για κάτι πολύ φτηνότερο μτχ (πάρε παλιότερο μιατάκι με τα μισά λεφτά π.χ.) για να μπορείς ανα πάσα στιγμή (όταν θα αυξηθούν οι ανάγκες σου) να το σπρώξεις χωρίς φόβο και πάθος.
Όλα αυτά κυρίως για να μη βάλεις στο λαιμό σου ένα χαλκά (που τον λένε δάνειο) γιατί καλό είναι στην αρχή να έχεις λίγη παραπάνω άνεση και να είσαι λίγο περισσότερο ευέλικτος στη δουλειά σου (ιφ γιου νόου γουάτ αϊ μην)
Αυτά και καλή επιλογή από εμένα !
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ξένε, η προσωπική μου άποψη είναι να μην τα χώσεις... Μου αφήνεις την αίσθηση ότι είμαστε πάνω κάτω στην ίδια φάση...ήμουν στη θέση σου πριν κανα μήνα, μόνος (ή μάνος), με τη δουλίτσα μου (όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά τα βολεύω), με ένα δεύτερο αμαξάκι για προκαταβολή, ήθελα να πάρω κάτι αποκλειστικά δικό μου που να μπορεί να μετακινήσει και 2 φίλους παράλληλα και έριχνα μπόλικο ζαχάρωμα για ένα Μιτο...
Τελικά πήρα ένα σχετικά πρόσφατο μτχ μικρό (με πάνω κάτω 6χιλιάρικα στο σύνολο) και μάλλον δεν έκανα άσχημα (για μένα μιλώ)... είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση έξω για να τα ακουμπήσεις (και με δάνειο κιόλας) σε ένα αυτοκίνητο και μάλλον η αυτοσυγκράτηση είναι η καλύτερη κίνηση, Ξένε...
Μια χαρά 27 χρονών είσαι μπορείς να καβατζώσεις ό,τι θέλεις χωρίς περιορισμους μετά από καμμία 5ετία που θα έχεις φορτσάρει (θα του έχει περάσει και η να μην πω του αλογομούρη) και τότε καλό θα είναι να έχεις αφήσει λίγη μαγιά... λέω γω δλδ...σκέψου, π.χ. , να έχεις αφήσει κανένα 15ρι, να σπρώξεις μετά από 4-5 χρονάκια και το μικρό, να βάλεις επιπλέον λίγα παραπάνω και να πάρεις ένα μτχ Boxster 5ετίας π.χ. που νομίζω σ'αρέσει και καλύτερα απο ένα ΜΧ...
Αυτό που σου είπαν τα παιδιά, το να πάρεις κάτι για να χαρείς παιχνίδι κλπ κλπ είναι πράγματι καλή συμβουλή, γιατί είμαστε σε ηλικία που μπορούμε να τα χαρούμε, αλλά αν κάνεις κάτι τέτοιο σκέψου ίσως για κάτι πολύ φτηνότερο μτχ (πάρε παλιότερο μιατάκι με τα μισά λεφτά π.χ.) για να μπορείς ανα πάσα στιγμή (όταν θα αυξηθούν οι ανάγκες σου) να το σπρώξεις χωρίς φόβο και πάθος.
Όλα αυτά κυρίως για να μη βάλεις στο λαιμό σου ένα χαλκά (που τον λένε δάνειο) γιατί καλό είναι στην αρχή να έχεις λίγη παραπάνω άνεση και να είσαι λίγο περισσότερο ευέλικτος στη δουλειά σου (ιφ γιου νόου γουάτ αϊ μην)
Αυτά και καλή επιλογή από εμένα !
+1 κι από μένα, ΑΛΛΑ:
Να έχει υπόψη του πως μπορεί να του βγει μια στραβή στο μετάχειρο... Πχ εγώ άλλαζω 2 ψυγεία στο δικό μου, ήτοι ΠΟΛΛΑ €€€€, και δεν τα υπολόγιζα!Εντάξει, δεν είναι καμιά οικονομική καταστροφή, αλλά....
Τελικά, τι πήρες Αλέξανδρε;
Επιλογή αυτοκινήτου - Η μεγάλη στιγμή...