-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
εσύ ρε σκατοέλληνα τι θα βγάλεις?Ό,τι βγάζαμε μέχρι σήμερα, αέρα κοπανιστό
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
on that bombshell
είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ανακατατάξεις τώρα....θα κάνουμε τ' @ρχίδια μας τώρα......
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
εσύ ρε σκατοέλληνα τι θα βγάλεις?
Ό,τι βγάζαμε μέχρι σήμερα, αέρα κοπανιστό
δεν παράγουμε τίποτα δηλ;
δεν βαρεθήκατε να μιζεριάζετε;
-
Όχι δεν βαρεθήκαμε. Αν νομίζεις ότι η Ελλάδα παράγει προϊόντα οκ. Δημοσίους υπαλλήλους παράγουμε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εσύ ρε σκατοέλληνα τι θα βγάλεις?
Ό,τι βγάζαμε μέχρι σήμερα, αέρα κοπανιστό
δεν παράγουμε τίποτα δηλ;
δεν βαρεθήκατε να μιζεριάζετε;
Ωπα ρε Σάββα,δηλ μιζέρια είναι να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα?
Τι βγάζουμε δηλ για να ξέρω?
Πιτσαρίες γυραδικα και καφετέριες........αυτές είναι οι επενδύσεις μας και οι επιχειρήσεις που δουλεύουν.
Εμείς ξέρεις τι κάνουμε τώρα?
Βλέπουμε την οπελ να ζητάει λεφτά απεγνωσμένα και ταυτίζουμε την κακομοιριά μας με αυτούς λέγοντας ΝΑ ΡΕ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ?
Μέχρι πριν όμως η οπελ ζητησει λεφτά εμεις κάναμε τον κάγκουρα με τα οπισι -
Και με το να μιζεριάζουμε αλλάζει κάτι;
Βεβαίως και παράγουμε. Οχι βεβαίως αυτοκίνητα, κινητά τηλ και tft τηλεοράσεις. Αλλά αγροτικά προϊόντα όπως καπνό, λάδι, σιτάρι, βαμβάκι, κρασί ...κτηνοτροφικά, γαλακτομικά, βοοειδή κτλ.
Δεν είναι όλοι γραφειάκηδες σ΄αυτή την χώρα. Ξέρω που ζω, δεν είμαστε Γερμανία, αλλά και αυτή την καραμέλα δεν την αντέχω.
-
Επιχειρούμε να κάνουμε μια διαπίστωση της κατάστασης, όταν αυτή λοιπόν δεν είναι καλή είναι μιζέρια? Ρίξε μια ματιά στα πράγματα που έχεις στο σπίτι σου. έχουμε τπτ ελληνικό εκτός από γάλα, νερό και μερικά είδη διατροφής? Μάλλον όλα ξένα θα είναι όπως π.χ. τηλεόραση, υπολογιστή, φωτιστικά, λάμπες, ψυγεία, φούρνους, βρύσες, καλοριφέρ, καρέκλες, τραπέζια, καναπέδες (κάποτε βγάζαμε και έπιπλα τώρα επιπλά δύσκολα να βρεις συμφέρει η εισαγωγή), παπούτσια, ρούχα (φίλος με βιοτεχνία την έκλεισε και ράβει τουρκία και πάλι πάει κατα διαόλου) κλπ κλπ. Άσε που και σε αυτά τα βασικά είδη διατροφής θαρρώ πως πλέον δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, χώρια που πολλά από αυτά που καταναλώνουμε είναι και εισαγωγής. Και μετά βλέπεις τους ισπανούς λ.χ. που και αυτοί μεσογειακοί είναι να έχουν και βιομηχανία και η Βαρκελώνη να είναι μέχρι πρότινος, που την 'έφαγε' το Βερολίνο, no1 τουριστικός προορισμός αυτοί αξιοποίησαν τους ολυμπιακούς. Βιομηχανία μηδέν, λαμογιές, παπαδαριό, πολιτικοί τους βλέπουμε μην λέμε παραπάνω.
Έχουμε και ένα τουρισμό κατά τα άλλα που και αυτόν το υποβαθμίζουμε διαρκώς. Αν θες ρίξε μια ματιά σε πρόσφατο ποστ μου για το πρβλ της ελληνικής οικονομίας και το τι γίνεται στην χαλκιδική εδώ και χρόνια που κατά τα άλλα θέλουν να τραβήξει και καλό τουρισμό. Πάει και αυτός πήγε Τουρκία, Τενερίφη κλπ
Αισιόδοξος δεν είμαι για όλα αυτά. Στο ελληνικό όνειρο εντασσόταν η αγορά σπιτιού και δεύτερου και τρίτου κλπ και έτσι δούλευαν οι εργολάβοι, τα επαγγέλματα που σχετιζόταν με την οικοδομή και η τράπεζες που χρηματοδοτούσαν ουσιαστικά τους ανωτέρω. Τελειώνει και αυτό. Ενέργεια, έχουμε τόσο ηλιο και αέρα και δεν τα εκμεταλευόμαστε να΄ναι καλά τα πρόβατα που αναπαράγονται ανενόχλητα
Μακάρι να γινόταν πράγματα που θα κινούσαν την οικονομία μας δυναμικά γιατί και εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θα ζήσουμε και πρέπει να είμαστε χαζοί να μην θέλουμε το καλό του τόπου μας. Μακάρι να είχαμε γεννηθεί στο Μονακό αλλά δεν μας έκατσε .Πιστεύω και γω ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα. -
Επιχειρούμε να κάνουμε μια διαπίστωση της κατάστασης, όταν αυτή λοιπόν δεν είναι καλή είναι μιζέρια?...Όταν αυτό επαναλαμβάνεται κάθε τόσο σε κάθε δυνατό και πιθανό ύφος και τόνο, ΝΑΙ είναι ο ορισμός της ΜΙΖΕΡΙΑΣ...
Όταν ένας μονόχειρας (πράγμα το οποίο όλοι δεχόμαστε ότι είναι αντικειμενικά 1 σοβαρό πρόβλημα) κλαίγεται νυχθημερόν για το κομμένο χέρι του,κλαψουρίζοντας 'τι ωραίοι που είναι οι άλλοι, τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι, τι έπαθα , τι με βρήκε, τι άτυχος που ήμουνα ή τι βλάκας που ήμουνα, τι θα μπορούσα να κάνω αν είχα 2 χέρια μπλα μπλα' αν και ατυχής, συμπαθής και με σοβαρό πρόβλημα είναι ΜΙΖΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ και διπλά δυστυχισμένος
-
Το να συγκρίνεις όμως ένα ατομικό περιστατικό όπως αυτό του μονόχειρα με ένα γενικευμένο οικονομικό πρόβλημα και νοοτροπία μια κοινωνίας νομίζω πως δεν είναι και η καλύτερη σύγκριση.
Απόψεις καταθέτουμε Κουτσάν και δεν θα είναι πάντα χαρούμενες άλλωστε και το νήμα αυτό εξορισμού δεν είναι χαρούμενη εκπομπή.
-
Το να συγκρίνεις όμως ένα ατομικό περιστατικό όπως αυτό του μονόχειρα με ένα γενικευμένο οικονομικό πρόβλημα και νοοτροπία μια κοινωνίας νομίζω πως δεν είναι και η καλύτερη σύγκριση.Απόψεις καταθέτουμε Κουτσάν και δεν θα είναι πάντα χαρούμενες άλλωστε και το νήμα αυτό εξορισμού δεν είναι χαρούμενη εκπομπή.
Νομίζω ότι η σύγκριση είναι εξαιρετικά πετυχημένη Όποιος γκρινιάζει για την κοινωνία, τη χώρα του, την κατάντια της, τους ΔΥ, τους συνδικαλιστές, τους πολιτικούς κλπ κλπ μιζεριάζει εξίσου με τον φουκαρά μονόχειρα του παραδείγματός μου...
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα κι αν γράφονται αποκλειστικά και μόνο απόψεις που 'προβλέπουν', αναμένουν τον καινούριο κατακλυσμό του Νώε, το 'Δυστυχώς επτωχεύσαμεν' ή τη νέα εθνική ταπείνωση του 1897...
Εμένα δε με ενοχλούν καθόλου, ουτε με επηρεάζουν (αντικειμενικά και υποκειμενικά), τους εαυτούς τους αδικούν και 'σκοτεινιάζουν' την οικτρά μικρή ζωή τους -
Κατά κουτσάν λοιπόν χαρακτηρίζομαι μίζερος. Οκ κανένα πρόβλημα απολύτως. Επί της ουσίας των όσων έγραψα παραπάνω σχετικά με την παραγωγή προϊόντων κλπ στον τόπο μας και την μεσομακροπρόθεσμη προοπτική του συμφωνείς ή διαφωνείς? Θα ήθελα δε εδώ να ακούσω και την δική σου ανάλυση επί του θέματος.
-
βασικά ο παραλληλισμός του Κουτσάν είναι πετυχημένος ή όχι στο βαθμό που κάποιος θεωρεί οτι η κατάσταση είναι ή όχι αναστρέψιμη.
-
βασικά ο παραλληλισμός του Κουτσάν είναι πετυχημένος ή όχι στο βαθμό που κάποιος θεωρεί οτι η κατάσταση είναι ή όχι αναστρέψιμη.Γιατί αν δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση θα σε βοηθήσει σε τίποτα να επαναλαμβάνεις κάθε τόσο πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της καταστροφής που σε βρήκε ή τι ωραία που θα ήταν αν τα πράγματα ήταν αλλιώς κλπ...Όχι βέβαια, μόνο τη ζαχαρένια σου χαλάς...
Κωνσταντίνε, εγώ πολλά πράγματα από αυτά δεν καταλαβαίνω οπότε ανάλυση από μένα μην περιμένεις...Πάντως σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσω να μου χαλάσει στο ελάχιστο τη διάθεσή μου το αν η ελληνική οικονομία πάει κατά διαόλου ή οι ΔΥ δεν είναι ευγενικοί ή αν οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής παίρνουν υπέρογκους μισθούς, έχω ΠΟΛΥ σοβαρότερα θέματα, πχ να τσακωθώ με τη Στέλλα, να διαβάσω κάνα βιβλιαράκι, να μελετήσω καμιά καινούρια βαριάντα στο σκάκι, να βγω για κάνα φαγητό με φίλους
-
αν δεν είναι αναστρέψιμη σε τίποτα, αν είναι αναστρέψιμη όμως σε μορφή 'μαθαίνω απο τα λάθη μου.'
-
Οκ. Απλα βρε κουτσάν έχεις τη δυνατότητα και τα κάνεις αυτά και θέλουν χρήματα. Το αυτό ισχύει και για μένα καθότι τα περισσότερα αποτελούν εισοδήματα από αυτά που βρήκαν-έφτιαξαν οι γονείς μου και λιγότερο από αυτά που βγάζω εγώ. Αυτό όμως δεν το θεωρώ υγιές.
-
Την γκρίνια τη θυμάμαι από την δεκαετία του 1970. Δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα (προϊόντα, γιατί υπηρεσίες φαίνεται δεν μετράνε) και ότι θα μας φάνε οι βάρβαροι που δεν είναι αργόσχολοι σαν και μας
Νομίζω ότι αυτό δεν έχει αλλάξει και πολύ και δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Ο μέσος 'Δυτικός' δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί να εισάγει αυτοκίνητα από την Κορέα και μπανάνες από την Αφρική και παρ' όλα αυτά να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο. -
αν δεν είναι αναστρέψιμη σε τίποτα, αν είναι αναστρέψιμη όμως σε μορφή 'μαθαίνω απο τα λάθη μου.'Πιστεύεις δηλ ότι 'Repetitio est mater studiorum' ?
Θεωρώ δεδομένο ότι εφόσον κρίνεις ότι είσαι σε θέση να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις την κακή σου κατάσταση θα το κάνεις, αλλιώς είσαι απλά βλαξ...Πέραν αυτού όμως η συνεχής επανάληψη (γιατί αυτό είναι η μιζέρια) παραμένει άχρηστη και μουντή ως πρακτική
-
Τότε το ίδιο θα έλεγα ότι ισχύει και για τον εξής τρόπο αντιμετώπισης ότι δλδ δεν καταλαβαίνω πράγματα και δεν ασχολούμαι με κάποιους προβληματισμούς και δεν με νοιάζει αν η ελληνική οικονομία πάει κατά διαόλου και δεν θα αφήσω να μου χαλάσει η διάθεση γι'αυτό βγαίνω για μπύρα. Μα αν η οικονομία πάει κατά διαόλου θα πάρει όλους μας. Δεν στην 'μπαίνω' μην το εκλάβεις έτσι Κουτσάν συζήτηση κάνουμε
-
Οκ. Απλα βρε κουτσάν έχεις τη δυνατότητα και τα κάνεις αυτά και θέλουν χρήματα. Το αυτό ισχύει και για μένα καθότι τα περισσότερα αποτελούν εισοδήματα από αυτά που βρήκαν-έφτιαξαν οι γονείς μου και λιγότερο από αυτά που βγάζω εγώ. Αυτό όμως δεν το θεωρώ υγιές.Τα χρήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην υπόθεση μίζεροι και γκρινιάρηδες είναι εξίσου πλούσιοι και φτωχοί
Γνωστός μου αρκετά ευκατάστατος θα λέγαμε (μια περιουσία δηλ. της τάξης των 20-25 εκατομ. ευρώ περίπου) μου επαναλαμβάνει συνέχεια πόσο με ζηλεύει και πόσο τυχερός είμαι που δεν δουλεύω μπλα μπλα (πεθαίνω στα γέλια όταν μου λέει τέτοια). Έχει κουραστεί, δουλεύει από τα 16 (είναι 45), δεν έχει χρόνο, τρέχει σαν άλογο, έχει και 2 παιδιά τώρα και πήζει κλπ κλπ...Ποιός του φταίει ? Έχει μιζεριάσει, εξακολουθεί να κάνει τυφλά αυτό που η μαμά του του είπε ότι πρέπει να κάνει = δουλειά και οικογένεια και δεν τολμάει να αλλάξει...Μετά γκρινιάζει για τους προμηθευτές του, για την εφορία, για τον Χ ,Ψ κλέφτη αλλά το ΜΟΝΟ πρόβλημά του είναι η γκρίνια κι η μιζέρια του και σίγουρα όχι τα χρήματα....Άνθρωποι με 1500 ευρώ το μήνα περνάνε φίνα και είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη, η ΜΙΖΕΡΙΑ βλάπτει σοβαρά τη ζωή
-
1500 ευρώ το μήνα καθαρά? Χωρίς οικογένεια έτσι?
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;