-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ο ορισμός της έννοιας πλεονεξίας δεν είναι τα SUV στην αυτοκίνηση (μιας και εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα) ?
Tι θες;
Εσύ δεν έχεις βγάλει τα σηματάκια από την CLK;
Εχεις και μούτρα να μιλάς τώρα; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η διαφορά των δεξιών καθεστώτων με τα αριστερά είναι ότι στα πρώτα οι περισσότεροι περνούν καλά, λίγοι περνούν πολύ καλά και πολύ λίγοι περνούν άσχημα ενώ στα δεύτερα, οι περισσότεροι περνούν άσχημα και λίγοι περνούν καλά. Που θα προτιμούσες να ζεις;
Δε σου τα ειπανε καλα φιλε μου. Στα δεξια (βλεπε νεοφιλελευθερα) καθεστωτα, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περνανε εξευτελιστικα χάλια (ολη η Αφρικη, ολη η Ασια, η Λατινικη Αμερικη, αρκετοι ΗΠΑμερικανοι), ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μετριοτατα (χαμηλα στρωματα ΕΕ, σχεδον ολοι οι Ρωσοι, οι ανατολικοευρωπαιοι), ΛΙΓΑ εκατομμυρια καλα (μεσα-ανω στρωματα ΕΕ-G8) και ελαχιστοι πολυ καλα.
Στα αριστερα καθεστωτα περνανε ΟΛΟΙ αξιοπρεπως.Έχω δει πόσο καλά περνούσαν στα αριστερά καθεστώτα. Είχαμε επισκεφθεί με αυτοκίνητο το Ανατολικό Βερολίνο και είδα τι καλά περνούσαν και κανένας δεν ήθελε να φύγει στη Δύση. Μπαίνοντας, μας πήραν κάτι περιοδικά μόδας που είχε η μάνα μου - δεν έπρεπε να δούνε οι πάμφτωχοι και ντυμένοι με τσουβάλια Ανατολικοί πως ντύνονται οι Δυτικοί. Βγαίνοντας, άνοιξαν ταυτόχρονα καπό και πορτμπαγκάζ μήπως ήταν κρυμμένος κανένας και έτρεχε μπροστά-πίσω. Μετά κοίταξαν με καθρέφτες το αμάξι από κάτω μήπως είχε κρυψώνα. Περάσαμε από 3 σημεία ελέγχου μήπως κάποιος φρουρός άφηνε γνωστό του να περάσει ενώ τα έγραφά μας ταξίδευαν από φυλάκιο σε φυλάκιο σε σωλήνες αέρα. Πολυβόλα, φρουροί και τεράστια λυκόσκυλα μήπως φύγει κανένας χαζός από τον Παράδεισο.
Επί Γιουγκοσλαβίας έχω πάει στο Τέτοβο (στο χιονοδρομικό) όπου δεν επιτρεπόταν να ανέβουν οι ιθαγενείς, μόνο εμείς οι πλούσιοι τουρίστες. Στους δρόμους της Γιουγκοσλαβίας τα άθλια αμάξια του λαού είχαν μαύρες πινακίδες ενώ τα (καλύτερα) αμάξια των μελών του κόμματος είχαν κόκκινες πινακίδες.
Τα ίδια στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διαφορά των δεξιών καθεστώτων με τα αριστερά είναι ότι στα πρώτα οι περισσότεροι περνούν καλά, λίγοι περνούν πολύ καλά και πολύ λίγοι περνούν άσχημα ενώ στα δεύτερα, οι περισσότεροι περνούν άσχημα και λίγοι περνούν καλά. Που θα προτιμούσες να ζεις;
Δε σου τα ειπανε καλα φιλε μου. Στα δεξια (βλεπε νεοφιλελευθερα) καθεστωτα, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περνανε εξευτελιστικα χάλια (ολη η Αφρικη, ολη η Ασια, η Λατινικη Αμερικη, αρκετοι ΗΠΑμερικανοι), ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μετριοτατα (χαμηλα στρωματα ΕΕ, σχεδον ολοι οι Ρωσοι, οι ανατολικοευρωπαιοι), ΛΙΓΑ εκατομμυρια καλα (μεσα-ανω στρωματα ΕΕ-G8) και ελαχιστοι πολυ καλα.
Στα αριστερα καθεστωτα περνανε ΟΛΟΙ αξιοπρεπως.Έχω δει πόσο καλά περνούσαν στα αριστερά καθεστώτα. Είχαμε επισκεφθεί με αυτοκίνητο το Ανατολικό Βερολίνο και είδα τι καλά περνούσαν και κανένας δεν ήθελε να φύγει στη Δύση. Μπαίνοντας, μας πήραν κάτι περιοδικά μόδας που είχε η μάνα μου - δεν έπρεπε να δούνε οι πάμφτωχοι και ντυμένοι με τσουβάλια Ανατολικοί πως ντύνονται οι Δυτικοί. Βγαίνοντας, άνοιξαν ταυτόχρονα καπό και πορτμπαγκάζ μήπως ήταν κρυμμένος κανένας και έτρεχε μπροστά-πίσω. Μετά κοίταξαν με καθρέφτες το αμάξι από κάτω μήπως είχε κρυψώνα. Περάσαμε από 3 σημεία ελέγχου μήπως κάποιος φρουρός άφηνε γνωστό του να περάσει ενώ τα έγραφά μας ταξίδευαν από φυλάκιο σε φυλάκιο σε σωλήνες αέρα. Πολυβόλα, φρουροί και τεράστια λυκόσκυλα μήπως φύγει κανένας χαζός από τον Παράδεισο.
Επί Γιουγκοσλαβίας έχω πάει στο Τέτοβο (στο χιονοδρομικό) όπου δεν επιτρεπόταν να ανέβουν οι ιθαγενείς, μόνο εμείς οι πλούσιοι τουρίστες. Στους δρόμους της Γιουγκοσλαβίας τα άθλια αμάξια του λαού είχαν μαύρες πινακίδες ενώ τα (καλύτερα) αμάξια των μελών του κόμματος είχαν κόκκινες πινακίδες.
Τα ίδια στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
Μπααα, αποκλείεται....!! Σε είχε φαει η προκατάληψη και τα έβλεπες έτσι...!!! Διαφορετικά, θα διαπίστωνες το μεγαλείο της αξιοπρέπειας. Μάλιστα, δεν πήρες καν χαμπάρι οτι οι φρουροί ηταν εκει για να σταματούν τις ορδές των λαθρομεταναστών απο τη Δύση...Προσέχανε οι άνθρωποι, οχι οπως εμείς με την Αλβανία, που μόλις ανοίξανε τα σύνορα της γείτονος, σκοτωθήκαμε να πάμε εκει να ζήσουμε αξιοπρεπώς...!
-
Ναι.
Ανέβαινες με διθέσια(?) καμπίνα στο χιονοδρομικό όπου ήταν και τα ξενοδοχεία. Πρώτη φορά ανέβαινα σε διθέσιο καρεκλάκι σε λιφτ, στη Φλώρινα τότε το χιονοδρομικό ήταν ένα μικρό συρόμενο εκεί που είναι τώρα ο Τότης. -
Η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή, λέει η General Motors
*'...Παρά την μεγάλη πτώση στις τιμές των μετοχών της General Motors Corp, η αυτοκινητοβιομηχανία, μια από τις μεγαλύτερες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η χρεοκοπία δεν είναι μια επιλογή που συλλογίζεται.
«Σίγουρα αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις που σχετίζονται με την αβεβαιότητα στις οικονομικές αγορές διεθνώς, καθώς και στην αποδυνάμωση των οικονομικών θεμελίων σε πολλές σημαντικές αγορές» ανακοίνωσε η εταιρεία.
«Αλλά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας δεν αποτελεί μια επιλογή που εξετάζει η GM. Η χρεοκοπία δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων, των προμηθευτών και των πελατών μας» συνέχισε η ανακοίνωση.
Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές δήλωσαν στο Associated Press ότι η εταιρεία είναι πιθανό να ανακοινώσει νέα μείωση της παραγωγής και κλείσιμο εργοστασίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.
Οι μετοχές της GM εμφάνισαν την Παρασκευή νέες ζημιές, με τη μετοχή να πέφτει κατά 76 σεντς στα 4 δολάρια, ανακάμπτοντας στη συνέχεια και φτάνοντας τα 4,95 δολάρια. Την Πέμπτη η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε σημειώσει χαμηλό ρεκόρ 58ετίας.
Newsroom ΔΟΛ....*
-
Σε ομιλία του, ο Μπους, απείλησε τους κερδοσκόπους με τιμωρία!
Τους χθεσινούς σου ήρωες βρε Τζώρτζ? Αμαρτία...
-
Να ξερατε τωρα,ποιόν θυμηθηκα.
-
Ποιόν ρε?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να ξερατε τωρα,ποιόν θυμηθηκα.τον αη Βασίλη;
-
τον αη σιχτήρι
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να ξερατε τωρα,ποιόν θυμηθηκα.εναν απο τους Αρχαγγελους?
-
τον αι στο διάολο ολοι
εγώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να πει με τι τρόπο (μηχανισμό) θα μπορούσε να επηρεάσει η κρίση την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
βλέπω εικόνες απο Ισπανία και μου σηκώνεται η τρίχα, δεν μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω οτι δεν υπήρξαν ομοιότητες στο μηχανισμό ανάπτυξης της κτηματικής αγοράς μεταξύ της δικής μας χώρας και της Ισπανίας π.χ. -
Tωρα τον ξεχασε!!!!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τον αι στο διάολο ολοιεγώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να πει με τι τρόπο (μηχανισμό) θα μπορούσε να επηρεάσει η κρίση την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
βλέπω εικόνες απο Ισπανία και μου σηκώνεται η τρίχα, δεν μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω οτι δεν υπήρξαν ομοιότητες στο μηχανισμό ανάπτυξης της κτηματικής αγοράς μεταξύ της δικής μας χώρας και της Ισπανίας π.χ.Με τον περιορισμό των δανείων από τις Τράπεζες, την αύξηση των επιτοκίων, αλλά και του κόστους κατασκευής.
Στην Ισπανία το πρόβλημα αυτά είναι. Είναι έντονο το πρόβλημα επειδή στηρίχθηκαν πολύ σε αυτή την ανάπτυξη. Ολόκληροι οικισμοί χτίζονταν στην Μάλαγα (Τεραμολίνος) όταν ήμουν εκεί το 2005.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να ξερατε τωρα,ποιόν θυμηθηκα.
εναν απο τους Αρχαγγελους?
Αυτον!!!
Πουντονα να ερθει ναμας πουλήσει λιγο τρελα. -
δλδ Νίκο θα ανέβουν οι τιμές?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
εγώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να πει με τι τρόπο (μηχανισμό) θα μπορούσε να επηρεάσει η κρίση την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
βλέπω εικόνες απο Ισπανία και μου σηκώνεται η τρίχα, δεν μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω οτι δεν υπήρξαν ομοιότητες στο μηχανισμό ανάπτυξης της κτηματικής αγοράς μεταξύ της δικής μας χώρας και της Ισπανίας π.χ.Με τον περιορισμό των δανείων από τις Τράπεζες, την αύξηση των επιτοκίων, αλλά και του κόστους κατασκευής.
Στην Ισπανία το πρόβλημα αυτά είναι. Είναι έντονο το πρόβλημα επειδή στηρίχθηκαν πολύ σε αυτή την ανάπτυξη. Ολόκληροι οικισμοί χτίζονταν στην Μάλαγα (Τεραμολίνος) όταν ήμουν εκεί το 2005.
το κόστος κατασκευής αυξάνει μεν αλλά δεν επηρεάζει την υπάρχουσα προσφορά. εκτός αν εννοείς κόστος κατασκευής και το κόστος γης και όχι μόνο ανέγερσης
για τα επιτόκια φάινεται πολύ να έχουν γυρίσει σε σταθερά, και εφόσον τα περισσότερα έχουν μπει σε σπίτια για ιδιοκατοίκηση παίρνουν υψηλή προτεραιότητα στο νοικοκυριό και δεν έχουμε πολλά μη εξυπηρετούμενα
στην Ισπανία οι οικισμοί όπως σωστά λες χτίζονταν έχοντας στο μυαλό πελάτες εκτός Ισπανίας, Βρετανούς κυρίως (Φλόριδα φάση και συνταξιούχοι) οι οποίοι προφανώς βλέποντας την αξία τους να χαντακώνεται και μην έχοντας άμεσο λόγο να τα αποπληρώσουν τα άφησαν να πάνε κατά διαόλου. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
δλδ Νίκο θα ανέβουν οι τιμές?Θα πέσουν. Η αγορά ακινήτων είναι μια ακόμα φούσκα που περιμένει να σκάσει.
-
Άνοδος επιτοκίων, λιγότερα δάνεια, άνοδος κόστους κατασκευής (βλπ. χάλυβα) και συνεπώς οι εργολάβοι θα βρεθούν σε δεινή θέση κάτι που σημαίνει ότι θα ρίξουν τις τιμές?
-
Εφόσον θα μειωθεί η ζήτηση, ναι.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;