-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τότε το ίδιο θα έλεγα ότι ισχύει και για τον εξής τρόπο αντιμετώπισης ότι δλδ δεν καταλαβαίνω πράγματα και δεν ασχολούμαι με κάποιους προβληματισμούς και δεν με νοιάζει αν η ελληνική οικονομία πάει κατά διαόλου και δεν θα αφήσω να μου χαλάσει η διάθεση γι'αυτό βγαίνω για μπύρα. Μα αν η οικονομία πάει κατά διαόλου θα πάρει όλους μας. Δεν στην 'μπαίνω' μην το εκλάβεις έτσι Κουτσάν συζήτηση κάνουμεΦυσικά και κινδυνεύεις να σε πάρει η μπαλά...Μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό ? Αν ναι κάντο και πήγαινε για τη μπύρα που λέγαμε χωρίς να επαναλαμβάνεις 'τι δύσκολα που είναι τα πράγματα' γιατί θα είναι σαν να πίνεις τη μπύρα χλιαρή
-
3η δέσμη
το θέμα είναι μάλλον γενικότερο, αλλά επιγραμματικά λέω οτι αν για μια κατάσταση υπάρχει
α.η σοφή επιλογή τότε αυτή θα επιλεγεί απο λάθος,τύχη ή πείσμα
β.η έξυπνη επιλογή θα επιλεγεί ή too little ή too late
γ.η χαζή επιλογή θα επιλεγεί by default, εγώ εκεί βάζω τα λεφτά μου δηλ. -
1500 ευρώ το μήνα καθαρά? Χωρίς οικογένεια έτσι?1 νούμερο είπα στην τύχη δεν έχει σημασία και με 1000 εγώ θα ζούσα μια χαρά
Αν βεβαίως πεινάς και κρυώνεις τότε δεν μπορείς να περνάς φίνα αλλά πάλι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέξεις όσο μπορείς μπας και βελτιώσεις το επίπεδό σου, πάλι δεν έχει κανένα νόημα να μυξοκλαίς -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και με το να μιζεριάζουμε αλλάζει κάτι;Βεβαίως και παράγουμε. Οχι βεβαίως αυτοκίνητα, κινητά τηλ και tft τηλεοράσεις. Αλλά αγροτικά προϊόντα όπως καπνό, λάδι, σιτάρι, βαμβάκι, κρασί ...κτηνοτροφικά, γαλακτομικά, βοοειδή κτλ.
Δεν είναι όλοι γραφειάκηδες σ΄αυτή την χώρα. Ξέρω που ζω, δεν είμαστε Γερμανία, αλλά και αυτή την καραμέλα δεν την αντέχω.
Παράγουμε.....καπνό εε?
Μάιστα.....
Ο νομός Πιερίας Σάββα ήταν ο υπ αριθμόν 1 νομός σε παραγωγή καπνού.Αυτό ξέρεις τι σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα καπνά?
Απ τη μια μεγάλη πίκρα να σπας καπνό απ τις 4 το πρωί (τα μουρόχαβλα κολεγιόπεδα να τα βλέπουν αυτά.....) αλλά απ την άλλη δύο μηνες δουλειάς έβγαζαν το εισόδημα της χρονιάς ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΑ ΚΑΠΝΑ.
Αυτό προφανώς για σένα είναι.........παραγωγή,ανάπτυξη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Ελα όμως που οι επιδοτήσεις ΤΕΛΟΣ.
Κι αυτοί που βάζαν καπνά τώρα βάζουν σκατά.
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί ο έλλην είναι της αρπαχτής.
Τις επιδοτήσεις που πήραν επί ΑΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν τις πήρε κανενας κλάδος και καλά κάναν και τις πήραν.
Οσοι δεξιοί επικριτές της πολιτικής του Παπανδρέου τότε που τους έπιασε ο πόνος για το δήθεν έλειμα που πληρώνουμε εξ αιτίς του (προφανώς θα είναι οι ίδιοι που φώναζαν με τα john deere των 50εκ Ανδρεα πεινάμε δώσε μας να φάμε) ας δώσουν πίσω στο κράτος τις επιδοτήσεις που τις έκαναν σκυλάδικα τρακτερ και μερσεντε.
Τους έφτιαξε και συναιτερισμούς για να τους φάει η μαλακία τους η κομματική.
Και σήμερα τις ελιές απ τα δέντρα τις φορτώνει ο Ιταλός σε καράβι και τις κάνεις ελαιόλαδο εξαγωγής made in italy κι εσύ κι εγώ τρώμε τα γράσσα της ΕΛΑΙΣ.
Aυτή είναι η παραγωγή μας.
Φαντάσου αυτός ο ιερός τόπος να μην είχε και τις κλιματικές συνθήκες για ευνοική γεωργική παραγωγή.
Πέτρες ρίχνεις και φυτρώνουν λαχανικά ε πόσο άχρηστοι είμαστε κι εδώ,σε τσάμπα πράμα δηλ....
Οι Αγγλοι έχουν κτηνοτροφία που αν δεις τις υποδομές τους θα φρίξεις,είμαστε 100 αιώνες και πίσω παρ όλο που υπερτερούμε σε κλιματικές συνθήκες έχουν το καλύτερο καλαμπόκι με μηδενικά σχεδόν λιπάσματα κάνοντας χρήση 100% κόπρανα και ούρα της κτηνονοτροφίας ως λίπασμα.
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Δυο μήνες καλιέργεια θέλουμε να κάνουμε και να τα ξύνουμε δέκα.... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
3η δέσμητο θέμα είναι μάλλον γενικότερο, αλλά επιγραμματικά λέω οτι αν για μια κατάσταση υπάρχει
γ.η χαζή επιλογή θα επιλεγεί by default, εγώ εκεί βάζω τα λεφτά μου δηλ.Πιθανότατα, αλλά δεν κατάλαβα μία γιατί μπήκε εδώ αυτό το post
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γνωστός μου αρκετά ευκατάστατος θα λέγαμε (μια περιουσία δηλ. της τάξης των 20-25 εκατομ. ευρώ περίπου) μου επαναλαμβάνει συνέχεια πόσο με ζηλεύει και πόσο τυχερός είμαι που δεν δουλεύω μπλα μπλα (πεθαίνω στα γέλια όταν μου λέει τέτοια). Έχει κουραστεί, δουλεύει από τα 16 (είναι 45), δεν έχει χρόνο, τρέχει σαν άλογο, έχει και 2 παιδιά τώρα και πήζει κλπ κλπ...Ποιός του φταίει ? Έχει μιζεριάσει, εξακολουθεί να κάνει τυφλά αυτό που η μαμά του του είπε ότι πρέπει να κάνει = δουλειά και οικογένεια και δεν τολμάει να αλλάξει...Μετά γκρινιάζει για τους προμηθευτές του, για την εφορία, για τον Χ ,Ψ κλέφτη αλλά το ΜΟΝΟ πρόβλημά του είναι η γκρίνια κι η μιζέρια του και σίγουρα όχι τα χρήματα....Άνθρωποι με 1500 ευρώ το μήνα περνάνε φίνα και είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη, η ΜΙΖΕΡΙΑ βλάπτει σοβαρά τη ζωή
Ιδου κύριοι....για αυτό δεν πάει ο τόπος μπροστά.
- εισοδηματίας δεν είναι δουλειά;
-
Κουτσάν δεν μυξοκλαίω μια διαπίστωση κάνω. Και διαπιστώσεις υπάρχουν και θετικές και αρνητικές. Και για μπύρα βγαίνω και βόλτες πάω μην νομίζεις ότι κάθομαι όλη μέρα μέσα με το μυξόπανο στο χέρι . Αλλά δεν θα χαρακτηρίσω την διαπίστωση κάποιου.
Τώρα δεν μπορώ να πάω για μπύρα έχω πυρετό από χθες και χάνω και τη συναυλία του tricky -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
3η δέσμη
το θέμα είναι μάλλον γενικότερο, αλλά επιγραμματικά λέω οτι αν για μια κατάσταση υπάρχει
γ.η χαζή επιλογή θα επιλεγεί by default, εγώ εκεί βάζω τα λεφτά μου δηλ.Πιθανότατα, αλλά δεν κατάλαβα μία γιατί μπήκε εδώ αυτό το post
για να δείξω πως περίπου μοντελοποιώ την κοινωνία.
οτι δεν είναι δηλαδή ένα απλό σύστημα είσοδος έξοδος με μια είσοδο ελέγχου, όπου ανατροφοδοτώντας της γνώση μιας κατάστασης του παρελθόντος μπορείς να κάνεις, απλά και σίγουρα, καλύτερες επιλογές. αυτό σχετικά με το 'Repetitio est mater studiorum' σχόλιο που έκανες. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
3η δέσμη
για να δείξω πως περίπου μοντελοποιώ την κοινωνία.
οτι δεν είναι δηλαδή ένα απλό σύστημα είσοδος έξοδος με μια είσοδο ελέγχου, όπου ανατροφοδοτώντας της γνώση μιας κατάστασης του παρελθόντος μπορείς να κάνεις, απλά και σίγουρα, καλύτερες επιλογές. αυτό σχετικά με το 'Repetitio est mater studiorum' σχόλιο που έκανες.Ισχυρίστηκα εγώ κάτι τέτοιο ?
Ίσα ίσα που προσωπικά θεωρώ ακραία υπερτιμημένη την παπαριά που μας έλεγαν στο σχολείο ότι η γνώση της ιστορίας θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλονΤο Repetitio est mater studiorum το έβαλα ειρωνικά γιατί φυσικά δεν μπορώ να βρω άλλη χρησιμότητα της επαναλαμβανόμενης αναφοράς 'πόσο άσχημα είμαστε' από το να το εμπεδώσουμε όλοι για να το αποφύγουμε στο μέλλον
-
χαμένοι στη μετάφραση λέμε...
αυτό λέω οτι ενώ εσύ το λες ειρωνικά,αμφισβητώντας την χρησιμότητα της επανάληψης, εγώ σου λέω οτι η επανάληψη έχει χρηισμότητα. όχι γιατί θα δώσει γνώση αλλά γιατί μπορεί να μειώσει τη τυχαιότητα της διακύμανσης και να προκύψουν πιο οικείες και άρα πιο διαχειρίσιμες συνθήκες.
σαν τη πυξίδα στην έρημο. δεν σου λέει που είναι το νερό αλλά σε βοηθάει να μην κάνεις κύκλους. -
1500 ευρώ το μήνα καθαρά? Χωρίς οικογένεια έτσι?Με οικογένεια και δύο παιδιά.
-
Μοναδικό εισόδημα στο σπίτι? Σπίτι ιδιόκτητο ή ενοίκιο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
1500 ευρώ το μήνα καθαρά? Χωρίς οικογένεια έτσι?
Με οικογένεια και δύο παιδιά.
και με ενοικιο και αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με ενοίκιο και αυτοκίνητο. Στην Νίκαια. Συγγενείς μου. Σε 80 τετραγωνικά. Με ΚΙΑ.
-
Και περνάνε φίνα και είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με ενοίκιο και αυτοκίνητο. Στην Νίκαια. Συγγενείς μου. Σε 80 τετραγωνικά. Με ΚΙΑ.
Καλά και δε γκρινιάζουν κάθε μέρα που δεν έχουν BMW ?
Πως ζουν ? -
Δεν τους νοιάζει βγαίνουν για μπύρα και φαγητό
-
Είμαι σίγουρος ότι τους περισσεύουν κι όλας....
Αυτά είναι μαθήματα πρός εμας τους άπληστους,κινητά διαόλια κερατα αμαξια...... -
Δεν περνάνε, φυσικά, φίνα. Περνάνε δύσκολα. Αλλά δεν παραπονιόνται και ιδιαίτερα.
Το καλοκαίρι διακοπές στην Λούτσα και το Σ/Κ κάποιο κοντινό ταβερνάκι, όταν μπορούν.Προσπαθούν για το καλύτερο με όσα έχουν.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είμαι σίγουρος ότι τους περισσεύουν κι όλας....
Αυτά είναι μαθήματα πρός εμας τους άπληστους,κινητά διαόλια κερατα αμαξια......κινητα, 30€ το μηνα αν κανεις λογικη χρηση
αμαξι, 150-250€ το μηνα, σχεδον οποιοδηποτε 1400αρι και αν εχειςαρα δεν ειναι αυτα τα εξοδα που κανουν τη διαφορα
θα ηθελα να μας πει ο Κουκ πως τα φερνουν βολτα, θα εχει ενδιαφερον
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;