-
Σκεφτόμουν μήπως αγοράσω σπίτι να περιμένω λίγο δλδ?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τον αι στο διάολο ολοιεγώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να πει με τι τρόπο (μηχανισμό) θα μπορούσε να επηρεάσει η κρίση την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
βλέπω εικόνες απο Ισπανία και μου σηκώνεται η τρίχα, δεν μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω οτι δεν υπήρξαν ομοιότητες στο μηχανισμό ανάπτυξης της κτηματικής αγοράς μεταξύ της δικής μας χώρας και της Ισπανίας π.χ.μεταφέρω αυτά που άκουσα.
- Οι τράπεζες 'ζορίζονται'. -->
- Χορηγούν δάνεια με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία. -->
- Οι (ήδη ζορισμένοι) κατασκευαστές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο από πλευράς ρευστότητας και τρώνε πόρτα από τις τράπεζες όταν πάνε για νέο δανεισμό. -->
- (Καποιοι) κατασκευαστές βαράνε κανόνι.--> αδυνατούν να φέρουν σε πέρας υποχρεώσεις τους (πχ. ολοκλήρωση ημιτελούς οικοδομής, για την οποία έχουν εισπράξει προκαταβολές --->
- ---> ?? ΜΠΑΜ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διαφορά των δεξιών καθεστώτων με τα αριστερά είναι ότι στα πρώτα οι περισσότεροι περνούν καλά, λίγοι περνούν πολύ καλά και πολύ λίγοι περνούν άσχημα ενώ στα δεύτερα, οι περισσότεροι περνούν άσχημα και λίγοι περνούν καλά. Που θα προτιμούσες να ζεις;
Δε σου τα ειπανε καλα φιλε μου. Στα δεξια (βλεπε νεοφιλελευθερα) καθεστωτα, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περνανε εξευτελιστικα χάλια (ολη η Αφρικη, ολη η Ασια, η Λατινικη Αμερικη, αρκετοι ΗΠΑμερικανοι), ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μετριοτατα (χαμηλα στρωματα ΕΕ, σχεδον ολοι οι Ρωσοι, οι ανατολικοευρωπαιοι), ΛΙΓΑ εκατομμυρια καλα (μεσα-ανω στρωματα ΕΕ-G8) και ελαχιστοι πολυ καλα.
Στα αριστερα καθεστωτα περνανε ΟΛΟΙ αξιοπρεπως.Έχω δει πόσο καλά περνούσαν στα αριστερά καθεστώτα. Είχαμε επισκεφθεί με αυτοκίνητο το Ανατολικό Βερολίνο και είδα τι καλά περνούσαν και κανένας δεν ήθελε να φύγει στη Δύση. Μπαίνοντας, μας πήραν κάτι περιοδικά μόδας που είχε η μάνα μου - δεν έπρεπε να δούνε οι πάμφτωχοι και ντυμένοι με τσουβάλια Ανατολικοί πως ντύνονται οι Δυτικοί. Βγαίνοντας, άνοιξαν ταυτόχρονα καπό και πορτμπαγκάζ μήπως ήταν κρυμμένος κανένας και έτρεχε μπροστά-πίσω. Μετά κοίταξαν με καθρέφτες το αμάξι από κάτω μήπως είχε κρυψώνα. Περάσαμε από 3 σημεία ελέγχου μήπως κάποιος φρουρός άφηνε γνωστό του να περάσει ενώ τα έγραφά μας ταξίδευαν από φυλάκιο σε φυλάκιο σε σωλήνες αέρα. Πολυβόλα, φρουροί και τεράστια λυκόσκυλα μήπως φύγει κανένας χαζός από τον Παράδεισο.
Επί Γιουγκοσλαβίας έχω πάει στο Τέτοβο (στο χιονοδρομικό) όπου δεν επιτρεπόταν να ανέβουν οι ιθαγενείς, μόνο εμείς οι πλούσιοι τουρίστες. Στους δρόμους της Γιουγκοσλαβίας τα άθλια αμάξια του λαού είχαν μαύρες πινακίδες ενώ τα (καλύτερα) αμάξια των μελών του κόμματος είχαν κόκκινες πινακίδες.
Τα ίδια στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
Ενα πράγμα που σπάζομαι κυριολεκτικά ειναι τα απανωτά quote και οι μεμονωμένες απαντήσεις.
Τπτ δεν μπορεί να αποκαταστήσει (ευτυχώς,άσχετα αν δεν έχουμε την δυνατότητα...) μια τέτοιου είδους συζήτηση σε απ ευθείας σύνδεση με.....ρετσίνα
Πέραν τούτου ακόμα κι έτσι θα προσπαθήσω εντελώς γενικά να εκφέρω την άποψή μου απαντώντας σε όλους περί του θέματος.
Είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να εκθέσει κάποιος τις απόψεις του λεπτομερώς σε ένα πόστ.
Θα προπαθήσω να είμαι πολύ σύντομος παρ όλα αυτά...
markvag,greo,leonp.....sorry αν ξεχνώ κάποιον , εξάλλου το θέμα έχει πολλάπλάσιες διαστάσεις.Το 'υγειές' πολιτικοοικονομικό σύστημα νομίζω ότι βρίσκετε κάπου ενδιάμεσα,γι αυτό και βρήκα την ευκαιρία να quοtάρω τις δύο άκρα αντίθετες απόψεις.
Λεωνίδα να είσαι σίγουρος ότι πριν από αρκετά χρόνια η προπαγάνδα των δεξιών σε εποχές όπου στην ελλάδα η πληροφόρηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη ήταν σε βαθμό κακουργήματος.
Δεν είμαι κομματικοποιημένος δεν ήμουν και δεν πρόκειτε να γίνω.
Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα όσο ποιό αμερόληπτα γίνετε.
Σούταρα Πασοκτσή μεγαλοδιασυνδετή κοματοκοπρόσκυλο απ το μαγαζί που ζητούσε ψήφο για το τομάρι του.......σούταρα εντος εισαγωγικώς γιατί δεν με θεωρώ μαλάκα σε καμία περίπτωση.
Και το λέω γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θεωρηθώ κομματικό βόδι(Μάνο δεν ψηφίζω Πασοκ άσχετα τα πολιτικα μου ιδεώδη)Τι λέγαμε....
αααα για την προπαγάνδα
Ελληνες λοιπόν εξ αμερικής εξιστορούσαν τη δεκαετία του 60 στους ντόπιους ότι καθώς ερχόμενοι με το αεροπλάνο από ΗΠΑ για ελλάδα έβλεπαν τους Ρώσσους Τσέχους κλπ απ το αεροπλάνο να εργάζονται στα χωράφια με την απειλή του μαστιγίου.
Ηταν επόμενο και φυσικό να περνάνε οι όποιες αντιλήψεις και γνώμες εξ αμερικανων σε έναν λαό αγράμματο και προπαντώς απληροφόρητο.
Αυτό λοιπόν στην πορεία έγινε.....συνήθεια.
Και ερωτώ εγώ ΣΗΜΕΡΑ.
Ποιό αεροπλάνο ρε μάγκα πετούσε πάνω από Ρωσία εξ Αμερικής?
Σήμερα όμως τίθετε το ερώτημα κι αφού έχουν διαμορφωθεί συνειδήσεις επί σειρά ετώνΑυτό απ την πλευρά του καπιταλισμού ονομάζετε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΣΗΜΕΡΑ όλοι οσοι προσπαθείτε να δείτε το πρώην κομουνιστικό σύστημα ως το άκρα αποτυχημένο προπσπαθείστε να μιλήστε με έναν απλό Ρώσο πολίτη που δεν ήταν ενταγμένο σε κόμμα για το πως περνούσαν αυτοί τότε.
Θα σας πει ότι ζούσαν αξιοπρεπώς γιατί είχαν ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΗ,ΔΟΥΛΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ κι όχι coca cola όπως ατυχώς έθεσε ποιό πάνω συμφορουμίτης.
Αν αρωστήσεις πάνε στην coca cola να σε κάνει καλά.Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια.
στην..... άλλη μισή,απαγορευόταν ο κόσμος να βγει εκτός συνόρων,δεν υπήρχε ανταγωνιστκό επάγγελματικό επίπεδο (εργατικοί τεμπέληδες κοιμάμενοι όλοι το ίδιο),η ιδιωτική πρωτοβουλία σε προσωπικό επαγγελματικό ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και ΕΚΕΙ φυσικά επικρατούσε το καθεστώς των προνομιούχων κομματόσκυλων.Θεωρώ ότι το ποιό υγειες λοιπόν κι ανθρώπινο πολιτικοοικονομικό σύστημα,τουλάχιστον απ τα υπαρκτά,είναι το Σοσιαλιστικό.
Σε τέτοιο σύστημα στηρίχθηκαν τόσες δεκαετίες μεταπολεμικά οι Γερμανοί.
Το παράδοξο με τους Γερμανούς είναι ότι όσες κυβερνήσεις κι αν ανέβηκαν στην εξουσία,ακόμα και δεξιές δεν παρέκλιναν από αυτή τη φιλοσοσφία.
Αν δε, δει κάποιος ποιό λεπτομερώς την πολιτική τους σταδιοδρομία ως χώρα τα τελευταία 50-60 χρόνια θα διαπιστώσει ότι επί ηγεσίας καγκελαρίου Βίλλυ Μπραντ η Γερμανια ήταν στο φόρτε της πολιτικής της δόξας.Θα θέσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε το σύστημα τους.
Στη Γερμανία όπως κι εδώ φυσικά (άραγε τι σύστημα έχουμε δεν έχω καταλάβει ακόμα ) οι εργαζόμενοι του 'ΙΚΑ' δικαιούνται σπίτι ,κάτι δηλ ανάλογο με τις εργατικές κατοικίες.
Αν ο εργαζόμενος μετά από Χ χρόνια κάνει περιουσία ή κληρονομήσει πεεριουσία από συγγενείς αυτόματα το σπίτι παραχωρείτε σε άλλον εργαζόμενο που το έχει ανάγκη.
Το κράτος δε σε βγάζει ποτέ έξω απ το σπίτι κι έχουν δικαίωμα να μείνουν με τη σειρά τους και τα παιδιά κοκ αν φυσικά δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι.
ΕΔώ ξέρουμε τι συμβαίνει......το σπίτι γραμένο στον πατέρα ΑΚΟΜΗ και με ΠΑΡΑΝΟΜΗ διαδικασια και αστεία πληρωμή για λίγα χρόνια το σπίτι είναι του εργαζόμενου με αποτέλεσμα να μένουν έξω άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Αυτό είναι ΕΝΑ παράδειγμα ενός πολιτικά ορθού συστήματος όπου αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι για ένα το συγκεκριμένο αγαθό όπως της στέγασης δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ζω σε ένα σύστημα που στηρίχθηκε στο σφαγιασμό εκατομυρίων ανθρώπων και να είμαι περιορισμένος σε όλους τους τομείς ,ασχέτως αν τα στα βασικά μου αγαθά μου προσφέρει ασφάλεια.Σε ανάλογο Σοσιαλιστικό σύστημα στηρίζονται και οι Σουηδοί κι έχω την εντύπωση ότι είναι και κατά τι καλύτερο των Γερμανών.
Τώρα που μπήκε και στη Γερμανία ο σπόρος της σαπίλας των ιδιωτικοποιήσεων και οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι έχουν γίνει πλέον ιδιωτικοί ρωτήστε έναν Γερμανό να σας πει πως ήταν οι σηδιρόδρομοι πριν και πως είναι τώρα
Αυτά για τους λάτρεις της δήθεν ελεύθερης οικονομίας που φέραν ως παραδειγματισμό και αυτό το γεγονός ως το μέγιστο κατόρθωμα,βλέπετε ήθελαν να μπουν (ή τους βάλαν?) κι αυτοί στο 'σύγχρονο' σύστημα!!Στα του οίκου μας (του οίκου ανοχής μας μάλλον ) ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο καλύτερος απ τους χειρότερους αν το θέλουν μερικοί.
Για ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κι ο χειρότερος εχθρός του.
Την εξωτερική του πολιτική
Στα εντός μας έκανε πολλά θα μπορούσε να είχε και περισσότερα αν ο λαός μας δεν είχε ταμπού.
Μοίρασε τα λεφτά ως έπρεπε,το αν οι αγρότες αντί να τα κάνουν συνεταιρισμούς τα πήραν bmw αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Πέθανε ως πρωθυπουργός με μια βίλλα ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ δηλ και δεν κατηγοράμε τα μέγιστα λαμόγια που κι ο τελευταίος υπουργός έχει από.......πέντε νησιά δικά του.Σήμερα δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική ιδεολογία κι ούτε βλέπω φως εκτός απ την ιδεολογία της αρπαχτής.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σκεφτόμουν μήπως αγοράσω σπίτι να περιμένω λίγο δλδ?Κάνε μια βόλτα πίσω από το υποθηκοφυλακείο Καλαμαριάς. Έχει πάρα πολλά απούλητα και αρκετά έχουν θέα θάλασσα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σκεφτόμουν μήπως αγοράσω σπίτι να περιμένω λίγο δλδ?
Κάνε μια βόλτα πίσω από το υποθηκοφυλακείο Καλαμαριάς. Έχει πάρα πολλά απούλητα και αρκετά έχουν θέα θάλασσα.
Πως είναι φτιαγμένα , με τα ποδάρια?
-
Λεωνίδα για τον Αγ. Ιωάννη μιλάς?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Λεωνίδα για τον Αγ. Ιωάννη μιλάς?Ναι, επειδή είχα διαβάσει σε άλλο θέμα ότι έψαχνες διαμέρισμα παραδίπλα. Υπάρχουν πολλές οικοδομές (μόνο καινούριες) με πολλά απούλητα διαμερίσματα. Ποιοι θα αγοράσουν τόσα πολλά διαμερίσματα είναι άγνωστο.
-
Θα πάρω μια μέρα το 2τροχο και θα αλωνίσω όλη την περιοχή. Αν θες πάμε παρέα και αν φοβάσαι του 2τροχούς (κακώς ) πάμε με το αμάξι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω δει πόσο καλά περνούσαν στα αριστερά καθεστώτα. Είχαμε επισκεφθεί με αυτοκίνητο το Ανατολικό Βερολίνο και είδα τι καλά περνούσαν και κανένας δεν ήθελε να φύγει στη Δύση. Μπαίνοντας, μας πήραν κάτι περιοδικά μόδας που είχε η μάνα μου - δεν έπρεπε να δούνε οι πάμφτωχοι και ντυμένοι με τσουβάλια Ανατολικοί πως ντύνονται οι Δυτικοί. Βγαίνοντας, άνοιξαν ταυτόχρονα καπό και πορτμπαγκάζ μήπως ήταν κρυμμένος κανένας και έτρεχε μπροστά-πίσω. Μετά κοίταξαν με καθρέφτες το αμάξι από κάτω μήπως είχε κρυψώνα. Περάσαμε από 3 σημεία ελέγχου μήπως κάποιος φρουρός άφηνε γνωστό του να περάσει ενώ τα έγραφά μας ταξίδευαν από φυλάκιο σε φυλάκιο σε σωλήνες αέρα. Πολυβόλα, φρουροί και τεράστια λυκόσκυλα μήπως φύγει κανένας χαζός από τον Παράδεισο.
Επί Γιουγκοσλαβίας έχω πάει στο Τέτοβο (στο χιονοδρομικό) όπου δεν επιτρεπόταν να ανέβουν οι ιθαγενείς, μόνο εμείς οι πλούσιοι τουρίστες. Στους δρόμους της Γιουγκοσλαβίας τα άθλια αμάξια του λαού είχαν μαύρες πινακίδες ενώ τα (καλύτερα) αμάξια των μελών του κόμματος είχαν κόκκινες πινακίδες.
Τα ίδια στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
Ο **greo **έγραψε περνούσαν όλοι αξιοπρεπώς. Το 'καλά' δεν το είδα πουθενά.
Και αξιοπρεπώς σημαίνει να έχουν ένα διαμέρισμα σε 'μπλόκια' έστω και πιθανό λίγο στενό, αλλά είχαν . Δεν ήταν αναγκασμένοι να κοιμούνται κάτω από γεφύρια , πάνω σε παγκάκια ή μέσα σε χαρτόκουτα.
Και βέβαια δεν ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν μια ζωή δάνεια για να πάρουν ένα δυάρι.
Αξιοπρεπώς σημαίνει να έχουν μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα σύστημα υγείας που ακόμα και σήμερα και μεις οι 'προηγμένοι' το κοιτάμε με το κυάλι.
Είχαν μια δουλειά και δε χρειαζόταν να σκοτώνουν για να ζήσουν και τα για να μην τα πολυλογούμε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Τα αυτοκίνητα τους ήταν μεν άθλια όπως λες αλλά τα ΜΜΜ τους ήταν από τα καλύτερα. Η Βουδαπέστη έχει το 2ο πιο παλιό μετρό μετά από το Λονδίνο και σε κάθε στάση του φεύγουν γραμμές τράμ και λεοφορείων. Και το τραμ είναι ενταγμένο στο συγκοινωνιακό τους δίκτυο, όχι σαν τη μαλακία τη δική μας. Και τη Μόσχα με μισό καπίκι, τη γύριζες όλη.
Αυτά που λες ισχύουν για Γερμανία , Βουλγαρία και Ρουμανία. Σαφώς λιγότερο για Τσεχία και πολύ πιο λίγο για Ουγγαρία. Υπήρχαν διαβαθμίσεις. Σε Βουλγαρία και Ρουμανία η διαφθορά στα καθεστώρα χτύπαγε κόφτες. Από την άλλη τον Καντάρ τον αναπολούν πολλοί ακόμα και τώρα σε διαβεβαιώ.Βεβαίως υπήρχαν και προβλήματα. Και εν τέλει τους γονάτισαν (μαζί με διάφορα άλλα).
Αλλά μετά από τόσα χρόνια ασύδοτου και αδηφάγου καπιταλισμού η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη για τους πολλούς, σε σημείο που μάλλον αναπολούν τα ...τσουβάλια που φορούσαν. (για να μη μιλήσουμε για το που έχει φτάσει το οργανωμένο έγκλημα, το σωματεμπόριο και διάφορα άλλα)
Κάνε μια κουβέντα με μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων και θα δεις πού θα σου επιβεβαιώσουν αυτά που γράφω. -
Mόνο εγώ βλέπω άκυρο το δίλημμα υπαρκτός σοσιαλισμός/άκρατος φιλελευθερισμός (καπιταλισμός, όπως θέλετε πείτε το). Σε ελεύθερη μετάφραση ΗΠΑ vs πρώην Ανατολικού Μπλοκ.
Η Ευρώπη κάποτε είχε αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει μια μέση λύση με το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που πρόσφερε αρκετά στους πολίτες του. Μέχρι που ήρθε η κυρία Μάργκαρετ που με την πολιτική της σήμανε την αρχή του τέλους.
-
Το παράδειγμα του κοινωνικού κράτους είναι το καλύτερο. Πλην όμως για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν: οικονομική ευρωστία (που επιτυγχάνεται μόνο με το καπιταλιστικό σύστημα), κοινωνική ειρήνη, ορθή νοοτροπία των πολιτών, όραμα των πολιτών και των πολιτικών.
Να δούμε τώρα πόσα από αυτά διέθετε ή διαθέτει η Ελλάδα: εχμ, κανένα στον βαθμό που απαιτείται. -
Ένας καθηγητής μου στο Λύκειο (πολιτικής οικονομίας αν θυμάμαι καλά), μας είχε πει πως το τέλειο πολιτικό (και οικονομικό, κοινωνικό κτλ, θα πρόσθετα εγώ) σύστημα, είναι εκείνο που έχει τους τέλειους πολίτες. Ως εκ τούτου από την στιγμή που κι' εμείς δεν είμαστε σωστοί (ή επιτρέπουμε κάνοντας τα στραβά μάτια σε άλλους να μην είναι, για να βολευόμαστε και 'μεις κάπου αλλού), άδικα ψάχνουμε να βρούμε φταίξιμο στο κάθε σύστημα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το παράδειγμα του κοινωνικού κράτους είναι το καλύτερο. Πλην όμως για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν: οικονομική ευρωστία (που επιτυγχάνεται μόνο με το καπιταλιστικό σύστημα), κοινωνική ειρήνη, ορθή νοοτροπία των πολιτών, όραμα των πολιτών και των πολιτικών.
Να δούμε τώρα πόσα από αυτά διέθετε ή διαθέτει η Ελλάδα: εχμ, κανένα στον βαθμό που απαιτείται.Ακόμα και τα κράτη που διέθεταν τις προϋποθέσεις φρόντισαν να καταστρέψουν ότι είχαν φτιάξει, για χάρη της 'ανάπτυξης'. Ας τα λουστούμε τώρα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ακόμα και τα κράτη που διέθεταν τις προϋποθέσεις φρόντισαν να καταστρέψουν ότι είχαν φτιάξει, για χάρη της 'ανάπτυξης'.
H αξιοπρεπης αμοιβη των εργαζομενων ριχνει τα κερδη.
Οι αξιοπρεπεις συνταξεις δημιουργουν ελλειματα.
Η σωστη δωρεαν παιδεια εκτος του οτι κοστιζει, δε βολευει διοτι βγαινουν σκεπτομενοι (ακουσον ακουσον) πολιτες.
Η υγεια κοστιζει ενα σκασμο χρηματα που αυξανουν τους φορους, αρα παλι μικροτερα κερδη.Ας τα λουστούμε τώρα.
Kαι θα συνεχιζουμε να λουζομαστε οσο η κοινωνικη αλληλεγγυη και προνοια θεωρειται σχεδον ποινικο αδικημα, και το κερδος θεωρειται το υψιστο αγαθο η μεγιστοποιηση του οποιου δικαιολογει καθε κοστος, και υπερβαινει και αυτη ακομα την ανθρωπινη αξιοπρεπεια και υπαρξη.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αφου εσενα η αξιοπρεπεια σου εξαρταται απο την κοκα-κολα...Συγνωμη στα αριστερα καθεστωτα τρεχουν οι ανθρωποι να χωνεψουν και δεν χρειαζονται ουτε σοδα .
Εχουν γερα στομαχια δε λεω!!!!!
Ενταξει μην κρυβομαστε ,,,μια ζωη στην πεινα ηταν πριν λιγο καιρο ,,αλλα το θεμα ειναι οτι δεν φταιει ο λαουτζικος αλλα αυτοι που κινουν τα νηματα της οικονομιας τους ,,,,μαζι με την ξενη 'βοηθεια' παντα.
Ειναι μεγαλο θεμα.....Παντος μεχρι τωρα η Ρωσσια εχει καλο δρομο σε σχεση με το παρελθον ,,,δηλ πριν τον Γκορμπατσοφ.Μιλαμε για κατω απο το οριο της φτωχιας ,,ετσι μην ξεχνιομαστε... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αφου εσενα η αξιοπρεπεια σου εξαρταται απο την κοκα-κολα...
Συγνωμη στα αριστερα καθεστωτα τρεχουν οι ανθρωποι να χωνεψουν και δεν χρειαζονται ουτε σοδα .
...Δηλ αν δεν είχε ανακαλυφθεί η coca cola o παγκοσμιος πλυθησμός θα είχε πρόβλημα με τα στομάχια εε?
-
Πολλοί ακούνε διάφορα πράγματα από αναρμόδια χείλη κυρίως δημοσιογραφίσκων που αναλώνονται στο κυνήγι της ακροαματικότητας και των διαφημιστικών πακέτων από ανταγωνίστριες εταιρίες που προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία για αναδιανομή της πίττας.
Αυτοί οι οσφυοκάμπτες που φαντάζουν στο γυαλί ως οι ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ δεν ξέρουν καν τι σημαίνει ομόλογο.Κι όμως μπορούν να επηρεάσουν τους χαχόλους ελληνάρες που έπειτα από έρευνα διαμορφώνουν άποψη κατά 80% από το γυαλί.Έπειτα αυτός δεν ήταν και ο λαός που όταν βομβάρδιζαν τη Βαγδάτη εκείνος άδειαζε τα ράφια από μακαρόνια,αλεύρι κ.τ.λ.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αφου εσενα η αξιοπρεπεια σου εξαρταται απο την κοκα-κολα...
Συγνωμη στα αριστερα καθεστωτα τρεχουν οι ανθρωποι να χωνεψουν και δεν χρειαζονται ουτε σοδα .
...Δηλ αν δεν είχε ανακαλυφθεί η coca cola o παγκοσμιος πλυθησμός θα είχε πρόβλημα με τα στομάχια εε?
Οταν εμεις απολαμβαναμε την κοκα κολα αυτοι επιναν νερο ,,,οχι οτι αυτο δεν ειναι αξιοπρεπεια βεβαια αλλα ακομα και το νερο ηταν ειδος πολυτελειας ,,,με αυτη την εννοια .
Τωρα μονο με την κατοχη απο αυτα που μου ελεγε ο παππους μου στον τοπο μου (μαρτυρας ,που πολεμησε τους Τουρκους και εφτασε μεσα στην Αγκυρα και παταγε τους Τουρκους , και εβλεπε ανθρωπους απο εκει πανω και ειχε πρωτη γνωμη και οχι ειδικος με ντοκτορες στο θεμα ,,,συγκρινοταν το επιπεδο της Ρωσσιας στην διαβιωση.
Το συστημα εχω 10 εχεις 5 ,δωσε του τα 5 να εχετε τα ιδια ,,εχει πεθανει και ποτε δεν αρεσε σε κανεναν ,,παγκοσμιος.
Παντος παραδεχομαι τον Πουτιν γιατι το παει καλα το συστημα και εχει ανακαμψει οικονομικα σχετικα ,,,.
Δεν περιμενω ειδικο να μου πει κατι αλλο απλα σκεφτομαι ποσο υπεφεραν και υποφερουν ολοι αυτοι οι απλοι ανθρωποι.
Οσον αφορα εμας τους καπιτλες τρομαρα μας εδω στο Ελλαντα ποτε δεν θα πεινασουμε οσο εχουμε τα 'κηπια 'μας και τα ουζερι μας ,,,Και ας μας τα παρουν ολα.
Αυτοι ειμαστε,,,καλοπερασακιδες ,,,οποτε μην σκαει κανενας. -
Επι της ουσίας, η κριση αυτη δεν θα έχει αμεσες ορατές επιπτώσεις στην Ελλάδα.
Θα έχει όμως μεσομακροπρόθεσμες σοβαρές επιπτώσεις κυρίως στην κατανάλωση.
Η Ελλαδα εδώ και 10 χρόνια έχει πολυ μεγαλη αναπτυξη, με την κρίση αυτή κινδυνευουμε να μπουμε σε ύφεση και τότε να δειτε φτώχεια.ΥΣ Οσοι θεωρειτε οτι η Ελλάδα έχει φιλελευθερη κυβερνηση ή είχε ποτέ σοσιαλιστική, πλαναστε οικτρά.
Πάντα εφαρμόζουμε κατι με μια ιδιότυπη προσαρμογή, καθε φορά όπως μας βολευει. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Mόνο εγώ βλέπω άκυρο το δίλημμα υπαρκτός σοσιαλισμός/άκρατος φιλελευθερισμός (καπιταλισμός, όπως θέλετε πείτε το). Σε ελεύθερη μετάφραση ΗΠΑ vs πρώην Ανατολικού Μπλοκ.Η Ευρώπη κάποτε είχε αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει μια μέση λύση με το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που πρόσφερε αρκετά στους πολίτες του. Μέχρι που ήρθε η κυρία Μάργκαρετ που με την πολιτική της σήμανε την αρχή του τέλους.
Δίκιο έχεις. Ήταν οι χρυσές εποχές της σοσιαλδημοκρατίας.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό το κοινωνικό κράτος ήταν το 'αντιστάθμισμα' για να μην κοιτάξουν οι κοινωνίες τους αριστερότερα.
Δεν ξέρω εάν έχουν δίκιο. Δε γνωρίζω.
Η ουσία είναι όμως ότι κατέρρευσε (το κοινωνικό κράτος) λίγο μετά από την κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων.
Ξαφνικά (?) οι δυτικοευρωπαϊκές κυβερνήσεις 'ανακάλυψαν' ότι δεν έχουν πόρους για να το συντηρούν .
Καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;