-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ποιά διανομή θεωρείτε ποιό εύκολη για αρχάριο σχετικά με το linux:
-Ubuntu
-Mandriva KDE ή Mandriva Gnome?Μandriva KDE.
Δοκιμασε και OpenSuse. -
Ubuntu ή Kubuntu?
Θα προτιμούσα ubuntu λόγω documentation. Κι αυτό για έναν απλούστατο λόγο, επειδή τα Ubuntu έχουν γίνει πολύ mainstream για *nix λειτουργικό.. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ποιά διανομή θεωρείτε ποιό εύκολη για αρχάριο σχετικά με το linux:
-Ubuntu
-Mandriva KDE ή Mandriva Gnome?Μandriva KDE.
Δοκιμασε και OpenSuse.Για τον γαμπρουλιά ρωτάω,ψήνετε για linux, θα μου κουβαλήσει το pc σαβτκ να το κάνουμε λιφτινγκ και δεν ξέρω τι να του βάλω
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ubuntu ή Kubuntu?
Θα προτιμούσα ubuntu λόγω documentation. Κι αυτό για έναν απλούστατο λόγο, επειδή τα Ubuntu έχουν γίνει πολύ mainstream για *nix λειτουργικό..Λέω να κάνω και κάνα πείραμα,δε χαλάσω το δικό μου pc
-
Παντως το Mandriva το βρηκα πολυ ευκολο.
Αναγνωρισε ολες τις συσκευες αμεσως )εκτος απο ενα tv tuner), μου φανηκε πιο γρηγορο , πιο ομορφο και πιο οικειο.
Αν μεχρι τωρα χρησιμοποιουσε windows (που ειναι το πιο πιθανο), νομιζω το mandriva θα τον δυσκολεψει λιγοτερο (εως καθολου). -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παντως το Mandriva το βρηκα πολυ ευκολο.
Αναγνωρισε ολες τις συσκευες αμεσως )εκτος απο ενα tv tuner), μου φανηκε πιο γρηγορο , πιο ομορφο και πιο οικειο.
Αν μεχρι τωρα χρησιμοποιουσε windows (που ειναι το πιο πιθανο), νομιζω το mandriva θα τον δυσκολεψει λιγοτερο (εως καθολου).Κατεβάζω το live cd KDE του Mandriva να του ρίξω ένα βλέμα.
Το θέμα είναι αν υπάρχουν αρκετά tutorial εφαρμογών καθώς και υποστηριξη γενικότερα στα πρώτα του βήματα σε σχέση με το ubuntu.
Φυσικά θα το στήσω πλήρως αλλά από κει πέρα θα πρέπει κι αυτός να το κουράσει και λιγάκι -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ubuntu ή Kubuntu?
Θα προτιμούσα ubuntu λόγω documentation. Κι αυτό για έναν απλούστατο λόγο, επειδή τα Ubuntu έχουν γίνει πολύ mainstream για *nix λειτουργικό..Κατέβασε και το Live-CD Kubuntu 8.04 και 8.10! Δες τα και βάλε το 8.04.
Οτι τρέχει στο Ubuntu - τρέχει και στο Kubuntu. Είναι ίδια, διαφέρουν στο γραφικό περιβάλλον.. (Gnome, KDE)... -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ubuntu ή Kubuntu?
Θα προτιμούσα ubuntu λόγω documentation. Κι αυτό για έναν απλούστατο λόγο, επειδή τα Ubuntu έχουν γίνει πολύ mainstream για *nix λειτουργικό..Κατέβασε και το Live-CD Kubuntu 8.04 και 8.10! Δες τα και βάλε το 8.04.
Οτι τρέχει στο Ubuntu - τρέχει και στο Kubuntu. Είναι ίδια, διαφέρουν στο γραφικό περιβάλλον.. (Gnome, KDE)...Τωρα κατεβάζω το Mandriva Gnome.
Δεν ξέρω αλλά το Gnome ποιό πολύ το γουστάρω.Εν τω μεταξύ το live cd του Mandriva KDE που κατέβασα χθες κολλάει στο σημείο αναγνώρισης της κάρτας γραφικών(ΑΤΙ) κατά το μπουτάρισμα ενώ εδώ την nvidia την αναγνωρίζει κανονικά.
Ελληνικό μενού δεν έχει στο mandriva? -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ubuntu ή Kubuntu?Οπως σου λένε και παραπάνω, κατεβάζεις 2 live cd και τα βλέπεις και μόνος σου.
Επίσης μπορείς απλά να δεις και τα sites των GNOME & KDE.
Οι διαφορές πάνω κάτω, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εξής:
-
Το GNOME περιβάλλον (Ubuntu) σού δίνει λιγότερες επιλογές για customization. Εχουν δώσει λιγο περισσοτερη προσοχη στο interaction με το χρήστη ώστε να είναι πιο φιλικό και λογικό.
-
Το KDE περιβάλλον (Kubuntu) φέρνει πιο πολύ σε Windows οπτικά. Είναι πιο πολύπλοκο, με εκατοντάδες ρυθμίσεις που μπορεί να σε κάνει να ξοδέψεις ώρες για να το φέρεις στα μέτρα σου - όχι ότι το default δε θα σε βολέψει, εάν το θες. Είναι γενικά περισσότερο 'verbose'.
Διαλέγεις και παίρνεις.
-
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Είναι πιο πολύπλοκο, με εκατοντάδες ρυθμίσεις .Ti rythmiseis epipleon exei dhl?
pantws to mandriva gnome poy trexw twra ap to live cd de vlepw kai treles diafores me to ubuntu.
-
Από χθες έχουμε διαθέσιμο 64bit flash plugin.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Από χθες έχουμε διαθέσιμο 64bit flash plugin.alpha
-
Ε, και; γιατί, πόσα προγράμματα δεν είναι σε κατάσταση διαρκούς alpha/beta και τα χρησιμοποιούμε κανονικά;
-
Ειδικά το flash είναι πολύ πονεμένη ιστορία. Σαν developer με έχει κάνει να τραβάω τα μαλλιά μου ουκ ολίγες φορές.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ε, και; γιατί, πόσα προγράμματα δεν είναι σε κατάσταση διαρκούς alpha/beta και τα χρησιμοποιούμε κανονικά;Εδώ χρησιμοποιούμε λειτουργικά σε άλφα /beta / γάμα κατάσταση ...
-
Oταν έχω ρε παιδιά το compiz ενεργοποιημένο γιατί δεν παίζει η εικόνα στα βίντεο?
Στα βίντεο των site παιζουν κανονικά,μόνο στις εφαρμογές του λειτουργικού δεν παίζει εικόνα.
Η κάρτα γραφικών είναι 128άρα,δεν την σηκώνει η κάρτα ή ειναι κάτι άλλο? -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ubuntu ή Kubuntu?
Οπως σου λένε και παραπάνω, κατεβάζεις 2 live cd και τα βλέπεις και μόνος σου.
Επίσης μπορείς απλά να δεις και τα sites των GNOME & KDE.
Οι διαφορές πάνω κάτω, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εξής:
-
Το GNOME περιβάλλον (Ubuntu) σού δίνει λιγότερες επιλογές για customization. Εχουν δώσει λιγο περισσοτερη προσοχη στο interaction με το χρήστη ώστε να είναι πιο φιλικό και λογικό.
-
Το KDE περιβάλλον (Kubuntu) φέρνει πιο πολύ σε Windows οπτικά. Είναι πιο πολύπλοκο, με εκατοντάδες ρυθμίσεις που μπορεί να σε κάνει να ξοδέψεις ώρες για να το φέρεις στα μέτρα σου - όχι ότι το default δε θα σε βολέψει, εάν το θες. Είναι γενικά περισσότερο 'verbose'.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Παιδιά ευχαριστώ αλλά... δεν ρώτησα.. Απάντηση ήταν στον G60 που κακώς δεν περιείχε quote..
-
-
http://i34.tinypic.com/35i91rp.jpg' target='_blank
-
Ο media player κάτω αριστερά ποιος είναι;
Το shortcut bar κάτω στο κέντρο είναι αυτό που συζητούσατε σε παλαιότερα μηνύματα;
Το download/upload meter ποιο είναι; ( ή περιέχεται σε κάποιο πακέτο με widgets; )_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ο media player κάτω αριστερά ποιος είναι;
Το shortcut bar κάτω στο κέντρο είναι αυτό που συζητούσατε σε παλαιότερα μηνύματα;
Το download/upload meter ποιο είναι; ( ή περιέχεται σε κάποιο πακέτο με widgets; )_
1.brasero
2.Nαι είναι το AWN Manager
3.Ειναι το WaterMark απ το Screenlet
http://screenlets.org/index.php/WaterMark
LiNuX Forum