-
_
-
-
υπάρχει κάτι αντίστοιχο του alt+shift για εναλλαγή γλώσσας;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υπάρχει κάτι αντίστοιχο του alt+shift για εναλλαγή γλώσσας;Το ιδιο, αρκει να αλλαξεις ρυθμισεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υπάρχει κάτι αντίστοιχο του alt+shift για εναλλαγή γλώσσας;γιατί έχω την αίσθηση οτι την ίδια ερώτηση την έχεις ξανακάνει
System>>Preferences>>Keyboard>>Layout>>Layout Options>>Layout Switching
-
Έχω και εγώ μια ερώτηση, χαρακτήρες όπως ΐ και ο ΰ πως βάζουμε στο ubuntu;
_
-
shift τονος, τονος και μετά το γράμμα** ΰ**
-
-
Αν δεν σου δουλεύει ,μπορείς να πειράξεις το xorg.conf (σίγουρα είναι πιο εξειδικευμένο)
Πρίν κάνεις οτιδήποτε κάνε ένα backup του xorg.conf (γράφοντας sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup)
Άνοιξε το xorg.conf με κάποιον editor. Θα δείς οτι χωρίζεται σε Sections. Ψάξε το Section που έχει Identifier Keyboard. Θα μοιάζει κάπως έτσι:```
Section 'InputDevice'
Identifier 'Keyboard[0]'
Driver 'kbd'
Option 'Protocol' 'Standard'
Option 'XkbLayout' 'us,gr'
Option 'XkbModel' 'microsoftpro'
Option 'XkbOptions' 'grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll'
Option 'XkbRules' 'xfree86'
Option 'XkbVariant' ',extended'
EndSectionΔες αν υπάρχουν οι γραμμές '**Option 'XkbLayout' 'us,gr'**' και'**Option 'XkbOptions' 'grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll'**', και προσθεσε τις αν δεν υπάρχουν. Ελπίζω οτι θα διορθωθεί έτσι.
-
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
_
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
υπάρχει κάτι αντίστοιχο του alt+shift για εναλλαγή γλώσσας;
γιατί έχω την αίσθηση οτι την ίδια ερώτηση την έχεις ξανακάνει
System>>Preferences>>Keyboard>>Layout>>Layout Options>>Layout Switching
Oxι δεν την έχω κάνει. Το βρήκα πριν μου απαντήσετε...ευχαριστώ
-
-
Σαββα τα Mac εικονίδια είναι του AWN?
Αν ναι πως το σεταρισες το πρόγραμμα?Ασχετο/σχετικό.
Οταν ενεργοποιώ τα visual effects στο extra δεν παιζουν τα βίντεο.
Η κάρτα γραφικών είναι 124άρα.
Δεν τα σηκώνει η κάρτα ή είναι θέμα ρυθμίσεων? -
Εγώ δε θα βάλω το 8.10 (δοκίμασα εχτές) λόγω του KDE4, προτιμώ το KDE3 ... για διάφορους λόγους...
-
Τελικά οι κάρτες γραφικών της Nvidia είναι ΓΤΠ καβάλα
Στο μαγαζί που έβαλα και στις δύο επανεγκαταστάσεις που έκανα το linux την καφέ μπάρα την βγάζει όποτε θέλει.
Τώρα έχω του βοηθού το pc το πέρασα το ubuntu ,κατέβασα και το envy για να εγκαταστησω τους drivers της κάρτας γραφικών και μόλις κατέβασα τους drivers η ανάλυση δεν ανέβαινε πάνω απο 600χ400.
Η κάρτα γραφικών είναι η Nvidia NV11 GeForce MX/MX400 (απ τα στοιχεια που μου δινει η κονσολα).
Τρομαξα να το επαναφέρω και τελικά εδωσα στην κονσολα envyng-t για απεγκατάστση των drivers της καρτας και επανηρθε κανονικά.Τι γίνετε,είναι θέμα κάρτας?
-
Θέμα driver... Η κάρτα είναι (πολύ) παλιά και οι τρέχοντες drivers της nvidia δεν την υποστηρίζουν. Οπότε πας είτε με τον free nv, είτε με κάποια παλαιότερη σειρά nvidia driver (θες τη σειρά legacy-71xx αν δεν απατώμαι)
-
Σ ευχαριστώ,με έσωσες από παίδεμα
Δε θα παιδευτώ με εγκατάσταση εκ νέου τότε ,του τον ετοίμασα σχεδόν (μ@υνάρα του τον ´εκανα 0 ας πάει να πάρει μια κάρτα γραφικών,εύκολα από δω να εγκαταστασήσει τους drivers μόνος του.Εγκατέστησα και το google earth κι οταν πάει να ανοίξει την ώρα που φορτώνει σβήνει το pc και κανει restart,δεν το σηκώνει η κάρτα ή έχει σχέση με το java?
-
Μάκη μάλλον ναι. Είναι ειδική έκδοση για το eee.
Αλήθεια εάν βάλω μια κοινή έκδοση (Kubuntu 8.10 θέλω) στο eee θα έχω πρόβληματα αναγνώρισης συσκευών όπως το wifi κτλ; Σκέφτομαι να βάλω kde ...δεν την παλεύω με το gnome.
-
Νομίζω ότι μπορείς να κατεβάσεις ξεχωριστά το GUI.
Θεωρητικά, δεν βλέπω τον λόγο για να έχεις προβλήματα πάντως αν πας σε καθαρό Kubuntu με τις συσκευές. Αφού αναγνωρίζονται στο eeeubuntu θα αναγνωρίζονται και στο original ubuntu. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μάκη μάλλον ναι. Είναι ειδική έκδοση για το eee.Αλήθεια εάν βάλω μια κοινή έκδοση (Kubuntu 8.10 θέλω) στο eee θα έχω πρόβληματα αναγνώρισης συσκευών όπως το wifi κτλ; Σκέφτομαι να βάλω kde ...δεν την παλεύω με το gnome.
η 'συσκευές' είναι θέμα kernel
αρα αλλάζοντας το γραφικό περιβάλλον δεν θα έχεις προβλήματα όπως είπε και το Kid
LiNuX Forum